מבקש המלצות .
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מבקש המלצות .
שלום לחברי הפורום הנכבדים , שמי גבי , חדש בפורום , מעוניין לקבל המלצותיכם בעיניין בחירת נשק .
בשנים האחרונות הייתי בעליו של יריחו פולימרי 9 מילימטר ארוך .
עקב גודלו ומשקלו , נשאתי אותו עלי רק לעיתים רחוקות , רוב הזמן שכב בבית נעול בארון .שימוש בחגורת נשק ובכל סוגי הנרתיקים לא הועילו , כעבור כשעתיים של נשיאה על הגוף , המשקל החל להעיק,עד שבמרוצת הזמן התגבשה בי ההחלטה להחליפו לאקדח קטן וקל יותר לנשיאה . ואכן לפני כשבועיים ,מצא בעלים חדש ,צעיר וחזק יותר ממני שישא אותו . הנני בן 53 , לא מתכוון לוותר על הרישיון , לכן אשמח לשמוע המלצות לגבי אקדחים קטנים יותר וקלי משקל יחסית ליריחו ,העשויים להתאים למטרת נשיאה להגנה עצמית . הכוונה כמובן ל9 קצר ,משומש במצב טוב . בתקציב של עד 500 שקלים . אם יש הצעות מכירה ,מתאימות , מעבר למה שכבר מפורסם באתר , אשמח לשמוע .כמו כן ניתן ליצור קשר בנייד 0507209447.
משתייך למשרד הפנים בכפר סבא .
תודה לכל המגיבים .
בשנים האחרונות הייתי בעליו של יריחו פולימרי 9 מילימטר ארוך .
עקב גודלו ומשקלו , נשאתי אותו עלי רק לעיתים רחוקות , רוב הזמן שכב בבית נעול בארון .שימוש בחגורת נשק ובכל סוגי הנרתיקים לא הועילו , כעבור כשעתיים של נשיאה על הגוף , המשקל החל להעיק,עד שבמרוצת הזמן התגבשה בי ההחלטה להחליפו לאקדח קטן וקל יותר לנשיאה . ואכן לפני כשבועיים ,מצא בעלים חדש ,צעיר וחזק יותר ממני שישא אותו . הנני בן 53 , לא מתכוון לוותר על הרישיון , לכן אשמח לשמוע המלצות לגבי אקדחים קטנים יותר וקלי משקל יחסית ליריחו ,העשויים להתאים למטרת נשיאה להגנה עצמית . הכוונה כמובן ל9 קצר ,משומש במצב טוב . בתקציב של עד 500 שקלים . אם יש הצעות מכירה ,מתאימות , מעבר למה שכבר מפורסם באתר , אשמח לשמוע .כמו כן ניתן ליצור קשר בנייד 0507209447.
משתייך למשרד הפנים בכפר סבא .
תודה לכל המגיבים .
- סליקאי ארד

Re: מבקש המלצות .
הפיראט האדום כתב: הכוונה כמובן ל9 קצר ,משומש במצב טוב . בתקציב של עד 500 שקלים
אני מתייחס למה שביקשת, אף על פי שאינני בטוח שזו הבחירה האופטימלית בימינו.
אקדח קטן, 9 קצר, עד 500 ש"ח זה אמור להיות זיג 230 (אם תמצא את דגם הנירוסטה, עדיף) או ולטר PP ורצוי PPK או CZ83 (יש המון).
אם אתה מוכן להגדיל את התקציב ורוצה להישאר ב- 9 קצר, אז נכנס לתמונה קולט מוסטנג.
אם בכל זאת תשקול אקדח בקליבר יותר רלוונטי לארצנו והוא 9 ארוך (9X19) אז הבחירה רחבה הרבה יותר, אך על זה היו כמה אשכולות לאחרונה וחבל לחזור על הדברים שוב ושוב.
ממליץ על ברטה 84F.
יש כלים כאלו במצב מצוין ובמחיר סביר מאד.
שים לב שבכל האקדחים בקליבר זה (380.) הדריכה קשה בגלל קפיץ מחזיר נוקשה, פרט לקולט מוסטנג (שם יש נעילת קנה שמאפשרת קפיץ קל יותר).
יש כלים כאלו במצב מצוין ובמחיר סביר מאד.
שים לב שבכל האקדחים בקליבר זה (380.) הדריכה קשה בגלל קפיץ מחזיר נוקשה, פרט לקולט מוסטנג (שם יש נעילת קנה שמאפשרת קפיץ קל יותר).
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
c425x כתב:הפיראט האדום כתב: הכוונה כמובן ל9 קצר ,משומש במצב טוב . בתקציב של עד 500 שקלים
אני מתייחס למה שביקשת, אף על פי שאינני בטוח שזו הבחירה האופטימלית בימינו.
אקדח קטן, 9 קצר, עד 500 ש"ח זה אמור להיות זיג 230 (אם תמצא את דגם הנירוסטה, עדיף) או ולטר PP ורצוי PPK או CZ83 (יש המון).
אם אתה מוכן להגדיל את התקציב ורוצה להישאר ב- 9 קצר, אז נכנס לתמונה קולט מוסטנג.
אם בכל זאת תשקול אקדח בקליבר יותר רלוונטי לארצנו והוא 9 ארוך (9X19) אז הבחירה רחבה הרבה יותר, אך על זה היו כמה אשכולות לאחרונה וחבל לחזור על הדברים שוב ושוב.
מכבד את דעתך ,
אך מצד שני אפשר גם לבא ולטעון שלפי המצב בארצינו הקטנה והמאויימת , גם 9 ארוך לא מספיק ,ואם נפתח את זה עוד , הרי שאין סוף לאן שהדימיון יכול לקחת .זה כבר גובל בהיסטריה .לא צריך להגזים .
אין לי כוונה לשלוף אקדח על כל חשוד המסתובב עם סכין ביד ממרחק של 50 מטר ,או לירות מתוך רכב נוסע על מיידי אבנים . אני חי במציאות ,לא במערבונים , ואחרי שנים רבות של התחברות לאקדחים 9 ארוך , הבנתי היטב שבעבור אזרח רגיל שאינו נמנה על כוחות הביטחון , 9 קצר הינו מענה בהחלט מספק גם מבחינת נוחות נשיאה ,וגם מבחינת מענה יעיל לאיומ אפשרי מזדמן על החיים .
אם תשאל אותי כמה פעמים במשך ה20 שנים האחרונים הותקפתי ונאלצתי להפעיל את הנשק האישי שלי , התשובה היא אף פעם , על אף העובדה שאני חי ועובד בסמוך לכפרי יהודה ושומרון , ונמצא במגע ישיר ויום יומי עם בני דודינו.
אילו היו מאפשרים לנו להחזיק בתתי מקלע אוטומתיים להגנה עצמית במקום אקדחים , אני בטוח שהיו קמים כאלה מקרב בעלי הרישיונות ,שהיו מצטיידים אפילו במשקפת ומאג כדי לאתר ולהשמיד מחבלים פוטנציאליים לפני שיקומו עלינו . זו גם אחת האפשרויות בארצינו , לא ?
בכל אופן תודה רבה על תגובה , שוקל בחיוב קניית ברטה f84
- סליקאי ארד

פיראט יקר
בסופו של דבר אתה ואתה לבד תחליט איזה אקדח תקנה, אבל זה מנקודת הנחה
9X19 הוא הקליבר הנפוץ והזמין בארץ לכן אפשר למצצוא אותו במגוון של חברות וצורות
על סמך מה הבנת ש9 קצר נותן מענה מספיק? הקליבר המינימלי שנותן כוח עצירה מספק בכל העולם הוא 9X19 ומומחים גדולים בתחום גם בארץ וגם בחו"ל ממליצים עליו כקוטר מינימלי להגנה עצמית
מה שונה בין איש כוחות ביטחון שצריך לנטרל תוקף עם אקדח ובין אזרח שצריך לעשות את אותו הדבר?
בשני המקרים התוקף פחות או יותר אותו הדבר.
רובנו לא השתמשו בכלי הנשק שלהם במצב אמת, אבל זה לא אומר שאם בפעם היחידה שזה יקרה לא נרצה את הכלי הנכון עם הכדור הנכון כדי לשרוד את האירוע הנורא הזה
היום אתה יכול למצוא אקדחים קטנים בקוטר 9X19 כמו הטאורוס סלים והM&P 9C שיתנו
לך מענה לנוחות הנשיאה והמשקל מבלי לוותר על הקוטר שווה לך לבדוק אקדחים סאב קומפקטיים בקליבר הזה
על סמך מה הבנת ש9 קצר נותן מענה מספיק? הקליבר המינימלי שנותן כוח עצירה מספק בכל העולם הוא 9X19 ומומחים גדולים בתחום גם בארץ וגם בחו"ל ממליצים עליו כקוטר מינימלי להגנה עצמית
מה שונה בין איש כוחות ביטחון שצריך לנטרל תוקף עם אקדח ובין אזרח שצריך לעשות את אותו הדבר?
רובנו לא השתמשו בכלי הנשק שלהם במצב אמת, אבל זה לא אומר שאם בפעם היחידה שזה יקרה לא נרצה את הכלי הנכון עם הכדור הנכון כדי לשרוד את האירוע הנורא הזה
לך מענה לנוחות הנשיאה והמשקל מבלי לוותר על הקוטר שווה לך לבדוק אקדחים סאב קומפקטיים בקליבר הזה
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
glockbuster כתב:פיראט יקר
אענה לך על הכל בשיא הפשטות .
לא מוכן להרוג ובהמשך להסתבך בבירוקרטיה מייגעת מול השילטונות .
גם אם אהיה במצב אמת של סכנת חיים , אעדיף לנטרל את התוקף עלידי פציעתו בלבד ,בפלג גוף תחתון אם אפשר . איני נרדף עלידי המאפיה ,ואיני רואה בעתידי מצב של קרבות אקדחים ברחוב .
את זה אני יכול להשיג גם עלידי 9 קצר .
- סליקאי ארד

פיראט יקר.
אם תירה, ולא משנה באיזה קוטר האקדח, סביר להניח שתסתבך.
נניח שירית ברגל ורק פצעת, תהייה בטוח שתיתבע, ואולי אף תיאלץ למשכן את דירתך כדי לממן עורך דין שיחסוך לך שנים בכלבוש. גם אם לא "תשב" תהייה תביעה אזרחית לפחות על מאות אלפי ש"ח.
אם אתה מטיל ספק בדברי, ראה המקרה של שני המאבטחים בירושלים שירו על מחבלים, פצעו אזרחית ועכשו עומדים למשפט מבלי יכולת לממנו.
אם אתה כל כך חושש מהסתבכות לך על גז מדמיע.
אם הלכת על אקדח, כך כזה שיוכל להציל את חייך במקרה בו שום דבר אחר כבר לא יציל.
דרך אגב גם אקדח 0.22 יכול להרוג בפגיעה ברגל, אם פגעת בעורק ראשי.
בכל אופן, אם חפצה נפשך ב-0.38, Sig230 הוא בחירה מעולה וגם וולטר PP. למרבה הצער, בחנויות הנשק המחיר של כל אחד מהם לא זול בלשון המעטה.
נניח שירית ברגל ורק פצעת, תהייה בטוח שתיתבע, ואולי אף תיאלץ למשכן את דירתך כדי לממן עורך דין שיחסוך לך שנים בכלבוש. גם אם לא "תשב" תהייה תביעה אזרחית לפחות על מאות אלפי ש"ח.
אם אתה מטיל ספק בדברי, ראה המקרה של שני המאבטחים בירושלים שירו על מחבלים, פצעו אזרחית ועכשו עומדים למשפט מבלי יכולת לממנו.
בכל אופן, אם חפצה נפשך ב-0.38, Sig230 הוא בחירה מעולה וגם וולטר PP. למרבה הצער, בחנויות הנשק המחיר של כל אחד מהם לא זול בלשון המעטה.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

קראון כתב:פיראט יקר.
לדאבוני לא מכיר את המקרה של המאבטחים לפרטיו ,לכן לא אביע עמדה בנושא , אך מעצם תפקידם סביר להניח שסיכוייהם להקלע למצב אמת גדולים משל אזרח רגיל , ולכן מעצם תפקידם גם סוג הכלי . שוב , איני מכיר את פרטי המקרה , אך כמאבטח לשעבר אני יכול לומר שאילו הדבר היה נתון לבחירתם של המאבטחים ,עוצמת הנשק הייתה שונה במקצת .
כל הידע והמידע הניתן לנו במטווחים עלידי אנשי מקצוע ומומחים מושתת על ניסיון מקצועי עשיר ,אך על מנת להגיע לרמות גבוהות של ניטרול מוצלח של תוקף או תוקפים יש צורך באימון מתמיד וקבוע של כל מחזיק נשק , דבר שאין ביכולתו של המשתכר הממוצע לממש , לממן ,וליישם הלכה למעשה .
לדעתי חבל שלא מחייבים גם את האזרחים כמו את המאבטחים ,באימון של פעם בשנה לפחות כתנאי לקבלת הרישיון והחזקת נשק .
- סליקאי ארד

מעבר לעובדה שאם תשלוף את הנשק אתה תסתבך
אתה מתאר סיטואציה שאינך יכול להיות בטוח שתקרה
אתה תנטרל את התוקף בירי לרגלים או לפלג הגוף התחתון
תוקף ירוי ברגליו עדיין יכול להפעיל את ידיו
ואם אתה חושב שרוב מקרי התקיפה קורים בטווחים של מעל ל10 15 מטר, הסטטיסטיקה מלמדת
שרוב מקרי הירי שבהם מעורבים אזרחים להגנה עצמית קורים בטווח של עד 3 מטר וכאן אין לירי לרגלים או לפלג הגוף התחתון שום משמעות מכיוון שהתוקף עדיין יכול לתקוף.
נטרולו של תוקף משמע לשלול את יכולתו להלחם ולא לשלול את יכולתו לנוע כי עם לצד השני יש אקדח הוא יכול להפעילו גם בלי רגליים,
לידע כללי הגוף האנושי בוני להשרדות ולא כל כך פשוט לגרום לו להפסיק להלחם כשהוא רוצה.
היו מקרים של אנשים שנורו בלבם והמשיכו להלחם, נורו מספר רב של פעמים והמשיכו להלחם,
אתה מתאר סיטואציה שאינך יכול להיות בטוח שתקרה
אתה תנטרל את התוקף בירי לרגלים או לפלג הגוף התחתון
תוקף ירוי ברגליו עדיין יכול להפעיל את ידיו
ואם אתה חושב שרוב מקרי התקיפה קורים בטווחים של מעל ל10 15 מטר, הסטטיסטיקה מלמדת
שרוב מקרי הירי שבהם מעורבים אזרחים להגנה עצמית קורים בטווח של עד 3 מטר וכאן אין לירי לרגלים או לפלג הגוף התחתון שום משמעות מכיוון שהתוקף עדיין יכול לתקוף.
נטרולו של תוקף משמע לשלול את יכולתו להלחם ולא לשלול את יכולתו לנוע כי עם לצד השני יש אקדח הוא יכול להפעילו גם בלי רגליים,
לידע כללי הגוף האנושי בוני להשרדות ולא כל כך פשוט לגרום לו להפסיק להלחם כשהוא רוצה.
היו מקרים של אנשים שנורו בלבם והמשיכו להלחם, נורו מספר רב של פעמים והמשיכו להלחם,
"Si Vis Pacem Para bellum"
פיראט יקר,
אני מאוד ממליץ על ברטה 84 ובעיקר על גרסה 84BB.
זה האקדח שנשאתי עלי עד לאחרונה והחלטתי להחליף אותו ב-CZ Duty מסיבות שונות אבל אף אחת מהן לא קשורה לעוצמת התחמיש.
הברטה 84BB הוא אקדח ארגונומי מאוד - בשבילי, נוחות האחיזה בו היתה משהו באמת נדיר.
הוא קטן מימדים, בנוי מסגסוגת אלומיניום, קל משקל (660 גרם עם מחסנית מלאה), תכולת מחסנית גדולה - 13 כדורים, כך שתוכל להרגיש בנוח להסתובב עם מחסנית אחת. הוא דאבל-אקשן ומה שטוב בדגם BB הוא שיש מנגנון לאבטחת הנוקר - זהו מנגנון בטיחות חשוב מאוד שלדעתי מגיע כסטנדרט באקדחים מודרניים.
לא תהיה בעיה למצוא דגמים של ברטה 84 במחירים שנעים סביב 400-700 ש"ח.
בהצלחה
זה האקדח שנשאתי עלי עד לאחרונה והחלטתי להחליף אותו ב-CZ Duty מסיבות שונות אבל אף אחת מהן לא קשורה לעוצמת התחמיש.
הברטה 84BB הוא אקדח ארגונומי מאוד - בשבילי, נוחות האחיזה בו היתה משהו באמת נדיר.
הוא קטן מימדים, בנוי מסגסוגת אלומיניום, קל משקל (660 גרם עם מחסנית מלאה), תכולת מחסנית גדולה - 13 כדורים, כך שתוכל להרגיש בנוח להסתובב עם מחסנית אחת. הוא דאבל-אקשן ומה שטוב בדגם BB הוא שיש מנגנון לאבטחת הנוקר - זהו מנגנון בטיחות חשוב מאוד שלדעתי מגיע כסטנדרט באקדחים מודרניים.
בהצלחה
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

glockbuster ידידי
למרות שאני מסכים איתך כמעט לחלוטין בדברך בוודאי שמת לב שבשנים האחרונות ה380 חוזר לכותרות העיתונות המיקצועית מעבר לאוקינוס .
ויותר ויותר מומחים "יוצאים מהארון" ומודים שלמרות ששנים שהם תומכים בכך שצריך לשאת "משהוא שמתחיל ב4" לא פעם הם נושאים 38 אוו אפילו 32 כאשר אין ברירה .
מספיק לראות את כמות הדגמים החדשים שיצאו רק בשנתים האחרונות בקוטר הזה להבין שיש שוק לא מבוטל של קונים למרות שזה לא הקוטר האידאלי ואפילו מרשל ושנאו הקדישו בספרם האחרון פרק שלם 0.32
(7.65),שבו בהחלט הם מתחסים לקוטר הנ"ל כראוי אם כי לא אידאלי להגנה עצמית .
כמו שאמרתה כל אחד עושה את הפשרות שלו ויש כאלו שיסתפקו ב9 קצר תוך שיקלול כלל המשתנים .
אני לא יכול לומר שזה יותר תמוהה בעיני מאותם אלו שקונים כלי סופר דופר עם כל השיכלולים והתוספות בטבע עם תג מחיר של משכורת חודשית אבל בוחרים לטעון את המחסנית בFMJ כי "הHP מאד יקר ".
ואם(וזה אם גדול ,ראה בהמשך) המעבר הזה יגרום לפיראט לשאת את הנשק איתו אז לדעתי זה בהחלט עדיף מאקדח 9 ארוך בארון .
פיראט
לדעתי זה ממש לא משנה מה תקנה כי ממילא גם האקדח הזה ישכב מהר מאד בארון במקום הקודם.
כי מהדברים שאתה אומר פה אני מסיק שהבעיה עבורך היא לא בגודל ולא במשקל אוו בצבע של האקדח .
הבעיה היא שאתה לא באמת מאמין שאתה צריך אקדח .
אתה לא רואה את עצמך כמי שיש עלו איום ,ב20 שנה האחרונות (וכנראה גם לפני ) לא הותקפתה ע"י אף אחד ומבחינתך זה ימשיך באינדוקציה עד 120 .
ואם חס וחלילה כן תותקף אז אתה יותר דואג לא להרגיז את השלטונות מאש ללחזור למשפתחתך בשלום ...
אז תסביר לי למה אתה צריך אקדח בכלל??
כדי שתיהיה לך משקולת על החגורה ?,כדי שיהיה לך עם מה להסתבך כל פעם בנוחיות ?,כדי להיטרטר בכל כניסה לשטח מאובטח ?
כדי להיות חבר במועדון יוקרתי של כאלו שיש להם אקדח ?
ואל תגיד לי להגנה עצמית .
הגנה עצמית מימי ?,הרי אתה בכלל לא מאוים !
אני חושב שלפני שאתה מחליט על אקדח כזה אוו אחר כדאי שתתין את הדעת לענין הזה .
למרות שאני מסכים איתך כמעט לחלוטין בדברך בוודאי שמת לב שבשנים האחרונות ה380 חוזר לכותרות העיתונות המיקצועית מעבר לאוקינוס .
ויותר ויותר מומחים "יוצאים מהארון" ומודים שלמרות ששנים שהם תומכים בכך שצריך לשאת "משהוא שמתחיל ב4" לא פעם הם נושאים 38 אוו אפילו 32 כאשר אין ברירה .
מספיק לראות את כמות הדגמים החדשים שיצאו רק בשנתים האחרונות בקוטר הזה להבין שיש שוק לא מבוטל של קונים למרות שזה לא הקוטר האידאלי ואפילו מרשל ושנאו הקדישו בספרם האחרון פרק שלם 0.32
(7.65),שבו בהחלט הם מתחסים לקוטר הנ"ל כראוי אם כי לא אידאלי להגנה עצמית .
כמו שאמרתה כל אחד עושה את הפשרות שלו ויש כאלו שיסתפקו ב9 קצר תוך שיקלול כלל המשתנים .
אני לא יכול לומר שזה יותר תמוהה בעיני מאותם אלו שקונים כלי סופר דופר עם כל השיכלולים והתוספות בטבע עם תג מחיר של משכורת חודשית אבל בוחרים לטעון את המחסנית בFMJ כי "הHP מאד יקר ".
ואם(וזה אם גדול ,ראה בהמשך) המעבר הזה יגרום לפיראט לשאת את הנשק איתו אז לדעתי זה בהחלט עדיף מאקדח 9 ארוך בארון .
פיראט
לדעתי זה ממש לא משנה מה תקנה כי ממילא גם האקדח הזה ישכב מהר מאד בארון במקום הקודם.
כי מהדברים שאתה אומר פה אני מסיק שהבעיה עבורך היא לא בגודל ולא במשקל אוו בצבע של האקדח .
הבעיה היא שאתה לא באמת מאמין שאתה צריך אקדח .
אתה לא רואה את עצמך כמי שיש עלו איום ,ב20 שנה האחרונות (וכנראה גם לפני ) לא הותקפתה ע"י אף אחד ומבחינתך זה ימשיך באינדוקציה עד 120 .
ואם חס וחלילה כן תותקף אז אתה יותר דואג לא להרגיז את השלטונות מאש ללחזור למשפתחתך בשלום ...
אז תסביר לי למה אתה צריך אקדח בכלל??
כדי שתיהיה לך משקולת על החגורה ?,כדי שיהיה לך עם מה להסתבך כל פעם בנוחיות ?,כדי להיטרטר בכל כניסה לשטח מאובטח ?
כדי להיות חבר במועדון יוקרתי של כאלו שיש להם אקדח ?
ואל תגיד לי להגנה עצמית .
הגנה עצמית מימי ?,הרי אתה בכלל לא מאוים !
אני חושב שלפני שאתה מחליט על אקדח כזה אוו אחר כדאי שתתין את הדעת לענין הזה .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 13 יולי 2011, 13:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
הפיראט האדום כתב:הנני בן 53 , לא מתכוון לוותר על הרישיון ,
תודה לכל המגיבים .
ברוך הבא. זאת כבר גישה מצוינת אותה יש לטפח לצמיתות.
מכיוון שבאתר הסליק אוהבים לטפח בטיחות ומקצועיות, מומלץ להתאמן לעתים תכופות בירי על מנת לשפר מיומנות באקדח שאתה מחזיק / נושא (על אף שלא שאלת על זה והתקציב שהצגת נמוך).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מתבונן מרחוק כתב:פיראט יקר,
בהצלחה
ברצוני להודות בזאת לכל מי שטרח והגיב .
למרות שהדיון גלש מעט מהעיקר ,היה בהחלט מעניין לשמוע דעות שונות ,
לי יש את הדעה שלי בעיניין , ולא רוצה חילילה לנסות לשכנע מישהו לנהוג כך או כך .אבל לדעתי ,20 שנה של נשיאת נשק הם פרק זמן די מספיק כדי לשקול מחדש את כל הנושא ולקבל את ההחלטה הנכונה .לדעות של מומחים ,אין סוף אבל בחיים גם חייבים לדעת לעשות פשרות ,ולנהוג על פי היכולות .
אילו בכל דבר בחיים הייתי נוהג לפי דעת המומחים הייתי צריך להוולד לאבא מולטי מיליונר .
את המשך דרכי בעולם הנשק ,אבלה כנראה בחברתו של הסיזד 83 , או ברטה 84F לא סגור עדיין , ואת השאר אשאיר בידי הגורל והמזל .
ואם אותקף חלילה וחס ,אתפלל לבורא עולם שהכל יסתיים ללא צורך בהוצאת הנשק מן הנרתיק , ולו רק כדי לא לעמוד בפני שופטים ועורכי דין מטומטמים , אשר הם ישבשו לי את המשך החיים הנורמליים .
אני מניח שאין עוד מה להוסיף בנושא , תודה רבה לכל מי שהגיב .
- סליקאי ארד

את המשך דרכי בעולם הנשק ,אבלה כנראה בחברתו של הסיזד 83 , או ברטה 84F לא סגור עדיין , ואת השאר אשאיר בידי הגורל והמזל .
ואם אותקף חלילה וחס ,אתפלל לבורא עולם שהכל יסתיים ללא צורך בהוצאת הנשק מן הנרתיק , ולו רק כדי לא לעמוד בפני שופטים ועורכי דין מטומטמים , אשר הם ישבשו לי את המשך החיים הנורמליים .
בתכלס אני מסכים איתך, טוב 9קצר אחד בכיס מאשר 2 מגנום 44 במגירה.
רק צריך לפעמים להפנים ולזכור שבתור אזרחים נורמטיביים ושומרי חוק אנחנו לא בוחרים במי להיתקל - אלא תמיד אלו הם שבוחרים אותנו. ואנחנו גם לא בוחרים את מידת הטירוף/שינאה/שיכרות/סימום שלהם באותו הרגע וגם לא את מידת הנחישות שלהם להרוס לנו את היום בכל מחיר (גם במחיר חייהם וגם במחיר חיינו).
אני מתפלל שזה לעולם לא יקרה לי, ואם זה חס וחלילה יקרה, אני מקווה שזה יסתיים ללא הפעלת כח כזה או אחר (המשטרה אוהבת לפתוח תיקים למי שלא צריך).
מצד שני אם חס ושלום אצטרך בפני הברירה בין לתת את הדין בפני כמה שופטים/עו"ד מוערכים יותר או פחות, או בפני בורא עולם - ברור מה תהיה הבחירה שלי.
לגבי כל מה שתקנה ולא חשוב מה:
1. תכיר הייטב את הכלי ותתאמן בו הרבה עד שתרגיש נח ובטוח איתו.
2. תוודא שכל מה שאתה נושא תקין עובד. שהמחסנית שבכלי מזינה, ללא מעצורים. שהתחמושת שבחרת מזינה כמו שצריך.
3. אחרי שאתה מרגיש טוב ובטוח איתו - זה בדיוק העיתוי הנכון להתאמן עוד ועוד.
4. והכי חשוב תישא את הכלי עליך. גם את תעודת ביטוח החובה שלך אתה נושא עליך למרות שלא כל יום אתה עושה תאונה. נכון ש-20 שנה לא קרה לך כלום זה עדיין לא מבטיח לך שלא יקרה מחר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:את המשך דרכי בעולם הנשק ,אבלה כנראה בחברתו של הסיזד 83 , או ברטה 84F לא סגור עדיין , ואת השאר אשאיר בידי הגורל והמזל .
בתכלס אני מסכים איתך, טוב 9קצר אחד בכיס מאשר 2 מגנום 44 במגירה.
רק צריך לפעמים להפנים ולזכור שבתור אזרחים נורמטיביים ושומרי חוק אנחנו לא בוחרים במי להיתקל - אלא תמיד אלו הם שבוחרים אותנו. ואנחנו גם לא בוחרים את מידת הטירוף/שינאה/שיכרות/סימום שלהם באותו הרגע וגם לא את מידת הנחישות שלהם להרוס לנו את היום בכל מחיר (גם במחיר חייהם וגם במחיר חיינו).
אני מתפלל שזה לעולם לא יקרה לי, ואם זה חס וחלילה יקרה, אני מקווה שזה יסתיים ללא הפעלת כח כזה או אחר (המשטרה אוהבת לפתוח תיקים למי שלא צריך).
מצד שני אם חס ושלום אצטרך בפני הברירה בין לתת את הדין בפני כמה שופטים/עו"ד מוערכים יותר או פחות, או בפני בורא עולם - ברור מה תהיה הבחירה שלי.
לגבי כל מה שתקנה ולא חשוב מה:
1. תכיר הייטב את הכלי ותתאמן בו הרבה עד שתרגיש נח ובטוח איתו.
2. תוודא שכל מה שאתה נושא תקין עובד. שהמחסנית שבכלי מזינה, ללא מעצורים. שהתחמושת שבחרת מזינה כמו שצריך.
3. אחרי שאתה מרגיש טוב ובטוח איתו - זה בדיוק העיתוי הנכון להתאמן עוד ועוד.
4. והכי חשוב תישא את הכלי עליך. גם את תעודת ביטוח החובה שלך אתה נושא עליך למרות שלא כל יום אתה עושה תאונה. נכון ש-20 שנה לא קרה לך כלום זה עדיין לא מבטיח לך שלא יקרה מחר.
א.
תודה לך איש יקר .
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד