תחמושת מתוצרות שונות ומחסניות ל-CZ DUTY

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תחמושת מתוצרות שונות ומחסניות ל-CZ DUTY

על ידי מתבונן מרחוק » 15 יולי 2011, 00:02

היה לי קשה למצוא כותרת לשאלה הזו...

ב-DUTY גרסת 9 מ"מ, הכדור ה-16 במחסנית עושה הרבה צרות. קשה מאוד להכניס אותו, כאילו הוא לא מיועד להיות שם. אבל, החלק המעניין הוא כזה:
מילאתי את המחסנית בתחמושת של ווינצ'סטר (הקופסא הלבנה), והמחסנית בקושי נתפסה בתפס. היה צריך ללחוץ אותה פנימה בכוח.
טווחתי עם התחמושת הזו, ומילאתי ב-S&B. המחסניות לא נתפסו למקומן בצורה רגילה וכדי שמחסנית תיתפס למקומה, הייתי צריך להכניס אותה בזבנג. חוץ מזה, נוצר רווח בולט של כמה מילימטרים בין עקב המחסנית לבין פתח ההזנה.

טווחתי היום ובתום המטווח קניתי כדורי כוננות של מאג-טק.
הפלא ופלא - הכל עבד חלק. המחסנית נכנסה למקומה ונתפסה כמו כל מחסנית רגילה.
הסבר, למישהו? או שאני מדמיין??

(התחמושת של שלושת החברות הנה 115 גריין FMJ)
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: תחמושת מתוצרות שונות ומחסניות ל-CZ DUTY

על ידי ליאור45 » 15 יולי 2011, 05:44

מתבונן, אתה בחברה טובה.
קפיצי מחסניות בדיוטי אכן קשים מאוד בהתחלה. אני טענתי 15 כדורים במשך השבועיים הראשונים. לאחר מכן הכדור ה-16 נכנס בלחץ של אצבע ואין בעיה להכניס מחסנית ללא כוח גס רב.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נוריקה » 15 יולי 2011, 06:31

כנ"ל
תחילה חשבתי שמדובר ב"עבודה בעיניים", עוד תרגיל שיווקי של היצרן.
לאחר שיחה עם מאיר רוט, נאמר לי שהכדור ה16 יכנס בקלות לאחר שהמחסנית "תשתפשש"
כיום אין זכר לתופעה
ואנצל במה זו לשבח את בחירתי. הקניה, לטעמי
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי J-15 » 15 יולי 2011, 12:07

מאז קניית האקדח הכנסתי רק 15 כדורים, וזה בקושי. מקווה שבהמשך אכן יהיה קל יותר וניתן להכניס 16 כדור. הבעיה בשתי המחסניות שבאו עם האקדח.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי tacticalshadow » 15 יולי 2011, 19:20

שאלה ?
למה צריך 16 לא מספיק 14 או 12 ביום יום אני מכניס 12 ,אם לא תפגע בחמישיה אני ממליץ לך לברוח. ולי יש SHADOW עם 19 כדורים ,מספיק לי 12 כדורים.
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 15 יולי 2011, 19:30

למה 16?

כי היצרן בנה את המחסנית ל16.

ואם אתה רוצה ללכת עם פחות תחמושת אתה יכול לקנות אקדח קומפקטי ועוד להרוויח ביכולת ההסלקה שלו. או לחילופין ללכת עם מחסנית רגילה של CZ75 עם 15 כדור
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מתבונן מרחוק » 15 יולי 2011, 19:47

tacticalshadow כתב:שאלה ?
למה צריך 16 לא מספיק 14 או 12 ביום יום אני מכניס 12 ,אם לא תפגע בחמישיה אני ממליץ לך לברוח. ולי יש SHADOW עם 19 כדורים ,מספיק לי 12 כדורים.

אז לפי הגישה שלך, למה צריך 12 כדורים?

גלוקבסטר, אם אני לא טועה, ב-DUTY אי אפשר להשתמש במחסניות של CZ75.
בכל מקרה אפשר לוותר על הכדור האחרון במחסנית המקורית.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 15 יולי 2011, 20:33

tacticalshadow כתב:שאלה ?

כי מעולם לא שמעתי על מישהוא שמת מעודף תחמושת ,על כאלו שמתו מחוסר תחמושת שמעתי מספיק.
אני מסכים שכל מספר דו ספרתי יספיק ב90% מהמקראים וזה בהחלט לא צריך להיות הנתון המכריע בבחירת אקדח .
אבל אם האופציה שם מה איכפת לי למלא את המחסנית לחלוטין ,שיהיה ושלא נצטרך .......
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 15 יולי 2011, 22:49

מתבונן מרחוק

נכון שבדיוטי אי אפשר להשתמש למחסניות של CZ75
אבל בשאדו אפשר אז תשובתי הייתה מכוונת לtacticalshadow

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי tacticalshadow » 16 יולי 2011, 09:16

שבת שלום ידידי !
שני דברים קודים כשר המחסנית מלאה ,א. הקפיץ נחלש די מהר יוצר בעיה של חוסר הזנה ב. כאשר המחסנית מלאה הקפיץ לחוץ עד הסוף ולכן נוצר לחץ על השפתיים שגורמות לההזנה כפולה.
חברות הנשק מפרסמות שתכולת המחסנית היא 16 כדורים אבל בתכלס חשוב להוריד כדור או שניים, דבר נוסף חשוב ושייך לאותו נושא נשק וזה הידע בתיפעול וירי מדוייק. כל אדם קובע כמה ואיך הוא ישא את נישקו, אני רוצה להזכיר שאנחנו לא חיים בתוך סרט יש לעשות דברים במחשבה תחילה .היום חברות ההבטחה מורידות כדור או שניים מכל מחסנית של מהבטח וזה נכון לעשות .תודה
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 16 יולי 2011, 10:32

קודם כל יש כל כך הרבה מיתוסים בנוגע לקפיצים ואת רובם אנו מקבלים ללא שאלה עוד מימי הצבא,
ההנחיה המטופשת לטעון 29 כדור ולא 30 במחסניות של M16 למרות שאין כל הוראה חימושית של היצרן, וכאיש חימוש בחיים לא קראתי הוראה כזאת למרות שאת מדריכי האחזקה של קולט באנגלית קראתי לא פעם ולא פעמים וכמובן אין שום הנחיה כזאת.

הקפיץ לא נחלש ולא נעלים, כשהוא לא עובד הוא סובל בפגמים במבנה שלו ובאיכות החומר שממנו הוא יוצר
המנהדס שבחר בו עוד בשלב החישוב השתמש במקדם ביטחון כך שהקפיץ האמור יודע לעשות את תפקידו ולהרבה זמן, גם הלחץ על שיפתי המחסנית הוא זניח ומחסניות מאיכות טובה עובדות שנים רבות עם טעינה מלאה שלכדורים ללא בעיות (רוב בעיות השפתיים יקרו מנפילה של המחסנית על האדמה ולא משימוש בתוך האקדח).

אין הזנה כפולה באקדחים מיכוון שרק כדור אחד עומד בראש המחסנית (להבדיל ממחסניות של עוזי, M16 וכו, שבה רואים בבירור שתי כדורים בראש במחסנית)

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 16 יולי 2011, 11:32

אז לפי הגישה שלך, למה צריך 12 כדורים?

11 כדור בשביל לירות באוויר שהמשטרה והפרקליטות לא יוכלו לבוא בטענות שהוא לא ניסה הכל לפני שירה.
את הכדור ה12 הוא יורה לו בין העיניים..... :lol:
הכל כמובן בדאבלטאפ מהירים כ"פלאש"!..... :lol:
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נוריקה » 16 יולי 2011, 14:17

glockbuster כתב:קודם כל יש כל כך הרבה מיתוסים בנוגע לקפיצים ואת רובם אנו מקבלים ללא שאלה עוד מימי הצבא,
ההנחיה המטופשת לטעון 29 כדור ולא 30 במחסניות של M16 למרות שאין כל הוראה חימושית של היצרן, וכאיש חימוש בחיים לא קראתי הוראה כזאת למרות שאת מדריכי האחזקה של קולט באנגלית קראתי לא פעם ולא פעמים וכמובן אין שום הנחיה כזאת.

הקפיץ לא נחלש ולא נעלים, כשהוא לא עובד הוא סובל בפגמים במבנה שלו ובאיכות החומר שממנו הוא יוצר
המנהדס שבחר בו עוד בשלב החישוב השתמש במקדם ביטחון כך שהקפיץ האמור יודע לעשות את תפקידו ולהרבה זמן, גם הלחץ על שיפתי המחסנית הוא זניח ומחסניות מאיכות טובה עובדות שנים רבות עם טעינה מלאה שלכדורים ללא בעיות (רוב בעיות השפתיים יקרו מנפילה של המחסנית על האדמה ולא משימוש בתוך האקדח).

אין הזנה כפולה באקדחים מיכוון שרק כדור אחד עומד בראש המחסנית (להבדיל ממחסניות של עוזי, M16 וכו, שבה רואים בבירור שתי כדורים בראש במחסנית)

ההוראה היתה תקפה לM16 הדור ראשון שיוצר להחליף את הM14 בוויאטנם, אשר סופק ללוחמים ישירות לשדה הקרב ללא כל מבחני תקינות וכשרות ללחימה, המחסניות היו מסוג ז' כולל התחמושת שיוצרה/סופקה ע"י חברת OLIN.
ליד גופות המארינס נמצאו מחסניות פגומות ומפורקות, ורבים מהחיילים דרשו חזרה את הכלים הישנים.
בניסיון להתגבר על בעיות ההזנה בין היתר, ניתנה ההוראה ליטעון 29 כדור במחסנית,
ההוראה שעד היום תקפה בצה"ל- שרבים אינם יודעים את פשרה.
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רועי 357 » 16 יולי 2011, 14:57

ההוראה בצה"ל על 29 כדורים אינה קשורה כלל לווייטנאם (אגב גם בהוראה החימושית של M16 בצה"ל רשום תכולת מחסנית 30 אין בשום מקום 29, אפילו הקופסאות תחמושת מגיעות עם 30)
שהרי רובי הM16 הגיעו לצה"ל ברכבת האווירית של 73'
תקופת סוף מלחמת ווייטנאם כאשר רובי הM16 עברו שיפורים רבים.
זה קשור לעבר השימוש בנשק הצה"לי כגון הרומ"ט F.N.
חשיבה שלא ברורה לי ולצערי אני לא מצליח לשנות יוצר מידי
רק מי שסביבי אולי יום אחד זה יהיה גדול יותר
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי glockbuster » 16 יולי 2011, 15:21

נוריקה
אני לא יודע מהיכן שמעת את השמועות הללו אבל הן ממש לא נכונות
הM16 עבר מבחנים מפרכים שהוכיחו את אמינותו ולכן הוא התקבל כנשק התקני של הכוחות המזוינים של ארה"ב. (בארה"ב כדי לקבל פיסת ציוד לשימוש סדיר מעבירים אותו גינהום וחזרה שם זה לא פה אם שיטת הסמוך עלי יהיה בסדר)

הבעיה בתחילה הייתה אבק השריפה שלא היה מתאים וגרם למשקעים עצומים בנשקים ובכך לבעיות אמינות והמחשבה שהנשקים האלו לא היו זקוקים לתחזוקה בשטח, ברגע שתחמושת הוחלפה וערכות ניקוי חולקו לחיילים הכל בא על מקומו ועד היום הכל פחות או יותר עובד

לא הבנתי מה הקשר לחיילי מארינס? הם לא היו היחידים שקיבלו את הכלים האלו אלא כל יחידות הצבא

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד