חברים לכל מחזיקי וחובבי הירי והנשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חברים לכל מחזיקי וחובבי הירי והנשק

על ידי gidimetz » 04 אוגוסט 2012, 09:31

כיוון שבעבר כבר דשנו בנושא של הקמת וועד פעולה/לובי של חברים פעילים לעניין נשק ונשיאתו וכ'ד יש לי רעיון שיכול להיות מעשי אם נרצה.
במדינת חוק מתוקנת כמו מדינת ישראל אין דבר כמעט שניתן לעשותו ללא הקמת מפלגה לתוכנו של העניין!
לדעתי במדינה קיימים מספיק אנשים שמהווים כוח אלקטורלי להקמת מפלגה לנושא התחביבי שלנו ואחזקת נשק בכלל.(ולו כמשקל נגד למתנגדי העניין.והלוביסטים שלהם.)ולו רק למנדט אחד ראו את מקרה מכאל איתן שניסה להקים מפלגת גמלאים וציפה רק למנדט אחד כדי להשפיע ונקלע למבוך פוליטי שתחילתו חיובית כשקיבל יותר מנדטים ממה שציפה. מה שעשה לאחר מכן זו השתלשלות הסטורית בפני עצמה.אבל בואו ננסה מה יכול להיות?. נגייס אנשים כמונו חובבי נשק ושונאי עוולות דמוקרטיות קומיות. ויאלללה נתחיל לרוץ זה נשמע קצת הזוי נכון? אבל איך אמר היהודי המזוקן ההוא?אם תרצו אין זו אגדה.. מה דעתכם?ממון? אני מאמין שלא תהא בעייה כשנגיע לאנשים הנכונים.בהמשך העניין.או אולי אכתוב ספר?מדינת(היהודים)חובבי הנשק וכ'ד.חברים אני הכי רציני שבעולם אינני מגחך לחלוטין.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: חברים לכל מחזיקי וחובבי הירי והנשק

על ידי טריגר » 04 אוגוסט 2012, 11:20

לובי כזה יכול לעזור.
כמו איגוד הרואבים בארה"ב.
הצרה שיש מעט מידי בעלי רשיונות בארץ ועם זאת יותר מידי בעלי אינטרסים.

מפלגה? זה לא יקרה.
כי רובנו לא נלך לקלפי ונצביע לנושא הזה.
בטח לא אנשים שלא מהעולם הזה.
מה שקרה עם הגימלאים זה סוג של בדיחה גרועה. שמעידה על דור צעירים מנותק \ מיואש.

להקים ארגון עם ועד מרכזי, שמי שרוצה יוכל להיות חבר ולהיבחר ולייצג את ציבור נושאי הנשק.
רעיון מעניין. שיכול לסייע בכך שישמש פה מול הפוליטיקאים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 04 אוגוסט 2012, 11:22

להקים מפלגה סביב הנושא - לא נראה לי שיהיה כל כך קל.
להקים עמותה שהגרעין הקשה שלה מבוסס על הציונות הדתית ותושבי איו"ש וחבל עזה יהיה לך קצת יותר פשוט. גם לגייס תרומות בארה"ב לא נראה שיהיה קשה מדי. הרבה מאד בכירים ב-NRA הם יהודים טובים ויש מצב שישמחו לעזור.

קח בחשבון רק שמרגע שתתחיל לפעול בנושא ברצינות יהיו הרבה כאלה שיתחילו לשבת לך על הזנב ולנסות לטרפד אותך. זה לא מקרה שכל יוזמה שהתחילה פה בקול תרועה רמה הסתיימה בסופו של דבר בקול ענות חלושה.

קח בחשבון גם שתיכנס לכוונת ולרשימות שחורות של כל מיני גורמים במדינה שיפקחו את עינם על מעשיך היטב היטב.

מה לעשות, כל נושא הנשק בארץ נחשב ל"פויה".. והמדינה דואגת לעבריינים. לא מזמן התפרסמה כתבה על שופט בית משפט מחוזי שזיכה 73 נושאי סכין עם ר"פ קודם, כי החיפוש על גופם נעשה שלא בהסכמה..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 04 אוגוסט 2012, 13:08

הפורום נכנס לפוליטיקה.
מה יגיד WEBART?
ואם לגופו של עיניין אני לא חושב שתקבל תמיכה מכל בעלי רישיונות (אף אם ניקח רק את הפרטיים).
לחלק זה לאור התפקיד ולא ממש אכפת להם מה קורה לאחרים.
לאלה שמחזיקים ברישיון זמן רב ולא משתמשים בו (נשק שמור בכספת) גם לא ממש איכפת מהנושא. כך שהכח ה"אלקטורלי" למעשה יהיה די מוגבל...
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי gidimetz » 04 אוגוסט 2012, 16:52

טריגר כותב:מפלגה? זה לא יקרה.
כי רובנו לא נלך לקלפי ונצביע לנושא הזה.:
אז מה זה הודאה מראש או הודעה מראש.
חברים אם לא נלך אף אחד לא ילך במקומינו.
ולא לא שמפלגת הגמלאים מהווה דוגמא אבל אין דרך אחרת במדינה
וחייבים לשנס מתניים ורגליים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי gidimetz » 04 אוגוסט 2012, 16:53

איתמר קל זה לא יהיה זה בטוח.
אבל כל התחלה היא קשה.
גם לוביסטים רציניים שנוכל לגייס יבואו. אבל טוב כנראה שהכל רק חלום באספמיה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי gidimetz » 04 אוגוסט 2012, 16:57

אלדר אם זו פוליטיקה. אז אשראי וטוב לי .
אבל תבין שזה בדיוק הכיוון אליו מכוונים אותנו בעלי כוונות צמצום הנשק.
אולי נראה למישהו שאין פשוט אין דרך אחרת אלא אולי להצטרף לעוד רעיון נוסף כן פוליטי שיוביל בהמשך גם לזה שלנו.
נו טוב זה זה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי gidimetz » 04 אוגוסט 2012, 16:59

בגדול נראה לי שאמא שלי לא מרשה לי "בוליטיקה" אז אוותר אני ילד ממושמע
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 04 אוגוסט 2012, 17:01

א. פוליטיקה לא בסליק.
ב. ממליץ לכם רשימה שסימנה ז
ג. ממתי מי שיבחר יפעל לטובת האזרח?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 04 אוגוסט 2012, 17:43

בישראל דהיום, אין סיכוי שחוקי כלי ירייה ישמשו כסעיף ראשי או בלעדי במצע פוליטי כלשהו. נושא זה, שיקר לנו, אמור להיצמד למסגרת גדולה יותר של אחריות חברתית / אינדיווידואליזם ברוח התנדבותי / חירות תמורת אחריות ושירות שנקראת ציונות.

אמנם אינני אומר שכל רשויות המדינה מלאכים, אבל יהיה קשה מאוד למדינה לתפקד יותר טוב ממה שהיא מתפקדת היום.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 04 אוגוסט 2012, 19:12

ליאור45 כתב:בישראל דהיום, אין סיכוי שחוקי כלי ירייה ישמשו כסעיף ראשי או בלעדי במצע פוליטי כלשהו. נושא זה, שיקר לנו, אמור להיצמד למסגרת גדולה יותר של אחריות חברתית / אינדיווידואליזם ברוח התנדבותי / חירות תמורת אחריות ושירות שנקראת ציונות.

אמנם אינני אומר שכל רשויות המדינה מלאכים, אבל יהיה קשה מאוד למדינה לתפקד יותר טוב ממה שהיא מתפקדת היום.

וכאן תתחיל המחלוקת. כבר בינינו. לכל אחד יחס שונה לציונות, כל אחד מבין אחרת את המושג אחריות חברתית וכדומה..

אם לקדם את העיניין אז אולי עדיף בעזרת לובי. אני לא רואה סיכויים גדולים למפלגת נשק (ראה דוגמא של עלה ירוק, זכויות גבר במשפחה)
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 04 אוגוסט 2012, 23:04

ככל שהזמן עובר ותודות למדיניות הצימצום, כמות המצביעים הפוטנציאליים למפלגה כזאת הולכת וקטנה, כמה מנדטים יכולים לתת 100% בעלי רישיון נשק - 5? ואם לוקחים בחשבון שלא כל בעל רישיון היה מעוניין בכך שגם לאחרים יהיה רישון ובנוסף את כל אלא שמבחינתם רישוי משק הוא נושא בעדיפות ו' את אילו מחסום אלקטוראלי המפלגה הזאת (בהנתן ונושא הנשק הוא הנושא היחיד שלה) לא תעבור. הדרך היחישה לקבל ח"כ ידידותי לנושא נשק הוא להצמיח כזה ממפלגות קיימות.
אז נכון שיש פה חילוקי דעות לגבי "ציונות מה היא" אבל אם מותאים מרשימת כל המפלגות בהן אין שום סיכוי להרים את הנושא הזה ויהי מה, נשארים אם משהו כמו 2-3 מפךגות בלבד. מכאן נשאר רק לברר מי מהמפלגות הייתה רוצה לקבל 10-10 אלף מצביעים נאמנים (ולקוות שמתוך 100 עלי רישון 10% יהיו מוכנים להצביע למפלגה כזאת). במקרה כזה התפתחות הזאת היא אפשרית... אבל עדיין מאוד לא סבירה.

לוביסטים זה הרבה יותר קרוב לאפשרי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 05 אוגוסט 2012, 06:33

~Hunter~ כתב:ככל שהזמן עובר ותודות למדיניות הצימצום, כמות המצביעים הפוטנציאליים למפלגה כזאת הולכת וקטנה, כמה מנדטים יכולים לתת 100% בעלי רישיון נשק - 5? ואם לוקחים בחשבון שלא כל בעל רישיון היה מעוניין בכך שגם לאחרים יהיה רישון ובנוסף את כל אלא שמבחינתם רישוי משק הוא נושא בעדיפות ו' את אילו מחסום אלקטוראלי המפלגה הזאת (בהנתן ונושא הנשק הוא הנושא היחיד שלה) לא תעבור. הדרך היחישה לקבל ח"כ ידידותי לנושא נשק הוא להצמיח כזה ממפלגות קיימות.
אז נכון שיש פה חילוקי דעות לגבי "ציונות מה היא" אבל אם מותאים מרשימת כל המפלגות בהן אין שום סיכוי להרים את הנושא הזה ויהי מה, נשארים אם משהו כמו 2-3 מפךגות בלבד. מכאן נשאר רק לברר מי מהמפלגות הייתה רוצה לקבל 10-10 אלף מצביעים נאמנים (ולקוות שמתוך 100 עלי רישון 10% יהיו מוכנים להצביע למפלגה כזאת). במקרה כזה התפתחות הזאת היא אפשרית... אבל עדיין מאוד לא סבירה.

לוביסטים זה הרבה יותר קרוב לאפשרי.

חברי כנסת ידידותיים יש כבר עכשיו, אבל אף אחד לא מעיז לפתוח את הפה מאימת התקשורת. אלו שכן מעיזים, המשרד לבט"פ (לשעבר משרד הפנים) פשוט שמים עליהם קצוץ.
לפני שנתיים או יותר, התפרסם פה בפורום פרוטוקול דיון בועדת הכנסת בין ח"כ טאלב א-סנעא (?), לבין יעקב עמית בנושא של רשיונות ציד. יעקב עמית פשוט צחק לו בפנים ואמר שכל נושא מדיניות הנשק מוחלט באיזו ועדה חשאית, שבשמות חבריה הוא סירב לנקוב, אבל חברים בה אנשים מכל זרועות הביטחון..
בקיצור גם את הפרה הקדושה הזו יהיה מאד קשה לשחוט, כי פה בארץ מה לעשות כל מה שקשור לביטחון נחשב עדיין לפרה קדושה..

למרות כל זה, עדיין אפשר היה לעשות משהו, אם הייתה לנו קצת יותר איכפתיות וסולידריות אחד מהשני - אבל מה לעשות זה כנראה לא ב-DNA של העם היהודי, לפחות לא בצד החילוני של המפה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yotamravid » 05 אוגוסט 2012, 07:22

בוקר טוב לכל ה"מתעמלים"
בואו ננסה להפסיק לחשוב למה לא.לוביסטים כבר ניסינו.אגודת חברים ניסינו.עצומה וחתימות ניסינו שוב!!
ומה קבלנו:זרטוסטרא........
אני קורא לכולם לאמץ את הרעיון של גידי ידידי ושכני.בואו נתחיל להריץ.. או לחילופין להצטרף למפלגה קיימת.כלוביסטים על תנאי עם הדרישות הלגטימיות שלנו.כתנאי בל יעבור..
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ~Hunter~ » 05 אוגוסט 2012, 08:46

יאללה, תבחרו מפלגה עם סיכוי ריאלי להגיע לכנסת, ללא התנגדות עקרונית לזכותם של האזרחים להגן על עצמם ו/או להנות מאחד סוגי הספורט הבטוחים ביותר. רצוי שתהיה לאותה המפלגה השפעה אמיתית על נעשה במדינה. (וזה המקום בוא כתבתי הערה צינית לגבי מפלגות להם השפעה אמיתית, לרוב אף יותר גדולה מכמות הח"כ שלהם - אבל מחקתי, כי סליק הוא לא מקום לבדיחות פוליטיות)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד