קליע של 77grain לעומת 95
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
קליע של 77grain לעומת 95
היי,
יש לי 2 סוגי הולופוינט: 77 גריין של מגטק ו- 95 גריין של ווינצ'סטר.
מי מהם טוב יותר להגנה עצמית, הקל והמהיר או הכבד והאיטי יותר אבל מאידך,בעל יכולת עצירה טובה יותר בגלל המסה שלו..?
כרגע החלטתי ששתי המחסניות שלי תהיינה עם ה- 95 בגלל ההנחה שלי שבטווחי היתקלות קצרים (10-15 מטר), המסה תכריע את הכף, קרי: תעצור טוב יותר.האם נכון לחשוב כך?
קצת מבלבל.
תומאס
יש לי 2 סוגי הולופוינט: 77 גריין של מגטק ו- 95 גריין של ווינצ'סטר.
מי מהם טוב יותר להגנה עצמית, הקל והמהיר או הכבד והאיטי יותר אבל מאידך,בעל יכולת עצירה טובה יותר בגלל המסה שלו..?
כרגע החלטתי ששתי המחסניות שלי תהיינה עם ה- 95 בגלל ההנחה שלי שבטווחי היתקלות קצרים (10-15 מטר), המסה תכריע את הכף, קרי: תעצור טוב יותר.האם נכון לחשוב כך?
קצת מבלבל.
תומאס
- סליקאי ארד

Re: קליע של 77grain לעומת 95
איזו כמות של כדורים ירית מכל סוג?
מה הנסיון שלך בירי אקדח ?
מה הנסיון שלך בירי אקדח ?
פחות -לרוב זה יותר,,
לא יריתי אף אחד מהם.
האקדח מסוג זיג זאואר אצלי חודש וחצי, יריתי רק בחידוש -50 כדורים, וקניתי תחמושת להגנה עצמית(שזה שני ההולופויינטים). לפני כן , במשך 20 שנה, היה לי 357 מאגנום של סמית וגם, יריתי רק בחידושי רישיון.
האקדח מסוג זיג זאואר אצלי חודש וחצי, יריתי רק בחידוש -50 כדורים, וקניתי תחמושת להגנה עצמית(שזה שני ההולופויינטים). לפני כן , במשך 20 שנה, היה לי 357 מאגנום של סמית וגם, יריתי רק בחידושי רישיון.
- סליקאי ארד

במקרא הזה היתי מציע בחום קודם כל לירות לפחות קופסא אחת מכל אחד מהמועמדים לפני שבכלל
תחשוב על אחד מהם כתחמושת כוננות .
אם אחד מהם יזין בלי תקלות ותצליח להשיג איתו פגיעות טובות במטרה יש להעדיף את התחמושת הזאת על פני האחרת .
אם שנהם מזינות בלי תקלות ואתה מרוצה מאיכות הפגיעה שלך איתם ומהתנהגות האקדח (רתע ,זמן חזרה לתמונת כוונות וכ"ו ) אז יש טעם להתחיל ולחשוב על מה עדיף .
כמובן שאם אף אחת מהן לא עומדות בכל הנ"ל אז עדיף FMJ עובד ע"פ כל "כדור פלא" נתקע .
תחשוב על אחד מהם כתחמושת כוננות .
אם אחד מהם יזין בלי תקלות ותצליח להשיג איתו פגיעות טובות במטרה יש להעדיף את התחמושת הזאת על פני האחרת .
אם שנהם מזינות בלי תקלות ואתה מרוצה מאיכות הפגיעה שלך איתם ומהתנהגות האקדח (רתע ,זמן חזרה לתמונת כוונות וכ"ו ) אז יש טעם להתחיל ולחשוב על מה עדיף .
כמובן שאם אף אחת מהן לא עומדות בכל הנ"ל אז עדיף FMJ עובד ע"פ כל "כדור פלא" נתקע .
רעיון מצוין ,קצת יקר (:
כל כדור עולה 4.5 ש״ח בממוצע שזה 225 ש״ח לניסיון ,450 לשניים..
שאלה יקרה שאלתי(:
כל כדור עולה 4.5 ש״ח בממוצע שזה 225 ש״ח לניסיון ,450 לשניים..
שאלה יקרה שאלתי(:
- סליקאי ארד

אתה נושא נשק לטובת הגנה. השקעה של 500 ש"ח לבדיק תחמושת זה סכום לא משמעתי.
אם אתה רוצה לשאת אקדח שהינו נשק ולא משקולת, עליך להשקיע סכום גדול הרבה יותר באימונים ראשוניים ואחר כך לתחזק את היכולת בעזרת ירי של פעם בחצי שנה 100 כדורים לפחות.
אם אתה רוצה לשאת אקדח שהינו נשק ולא משקולת, עליך להשקיע סכום גדול הרבה יותר באימונים ראשוניים ואחר כך לתחזק את היכולת בעזרת ירי של פעם בחצי שנה 100 כדורים לפחות.
- סליקאי טיטניום

טוב,נניח ושניהם נורים מצוין ללא מעצורים לאחר מספר רב של כדורים שנורו.
עדיין נשאלת השאלה התיאורטית: מה יותר קטלני : קליע מהיר+ מסה או מהיר יותר + מסה קטנה יותר ,שניהם jhp...
עדיין נשאלת השאלה התיאורטית: מה יותר קטלני : קליע מהיר+ מסה או מהיר יותר + מסה קטנה יותר ,שניהם jhp...
- סליקאי ארד

אם נניח, תיאורטית כמובן, שצלחת את התנאי הראשון שבלעדיו שום תחמושת לא תהיה יעילה, והוא להביא את הקליע בצורה מדוייקת לנקודת שאליה כיוונת, ישנם מספר משתנים שצריך לתת עליהם את הדעת:
מהירות הקליע בזמן הפגיעה - ע"מ שקליע HP כל שהוא יפתח עליו לפגוע במטרה במהירות של כ1000FPS לפחות, שהיא, אם תרצה, מהירות הקול בגובה פני הים. פחות מזה - הסיכוי לפתיחה קטן מאד.
המדיום שדרכו עובר הקליע לפני הפגיעה - קליע קל יושפע הרבה יותר מאשר קליע כבד, למרות שבמקרה שלך שניהם קלים-מה. התווך הזה יכול להיות ביגוד, חלון של רכב, מים או כל דבר אחר.
הטווח - הקליע הכבד יפול מהר יותר מחברו הקל - אני בטוח שתמצא לבד את הטבלאות הבליסטיות שיראו לך עד כמה.
בקיצור - אין תשובה חד משמעית והכל תלוי בנסיבות העניין.
מה שחשוב לזכור בירי של תחמושת כזו, שנחשבת מתחת למינימום לצורך הגנה עצמית, שמיקום הפגיעה הוא קריטי, וזה מחזיר אותנו לעניין האימון והתרגול.
מהירות הקליע בזמן הפגיעה - ע"מ שקליע HP כל שהוא יפתח עליו לפגוע במטרה במהירות של כ1000FPS לפחות, שהיא, אם תרצה, מהירות הקול בגובה פני הים. פחות מזה - הסיכוי לפתיחה קטן מאד.
המדיום שדרכו עובר הקליע לפני הפגיעה - קליע קל יושפע הרבה יותר מאשר קליע כבד, למרות שבמקרה שלך שניהם קלים-מה. התווך הזה יכול להיות ביגוד, חלון של רכב, מים או כל דבר אחר.
הטווח - הקליע הכבד יפול מהר יותר מחברו הקל - אני בטוח שתמצא לבד את הטבלאות הבליסטיות שיראו לך עד כמה.
בקיצור - אין תשובה חד משמעית והכל תלוי בנסיבות העניין.
מה שחשוב לזכור בירי של תחמושת כזו, שנחשבת מתחת למינימום לצורך הגנה עצמית, שמיקום הפגיעה הוא קריטי, וזה מחזיר אותנו לעניין האימון והתרגול.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אז ממה שאתה אומר אני מסיק שלדוגמא קליע 9 ממ יהיה בעל מסלול בליסטי ארוך משל ה45 הכבד?
במשוואה יש להוסיף כמות וסוג של החומר ההודף, אורך הקנה,
לגבי מי יותר קטלני,הורס,ואכזרי..
אני חושב שברוס לי,,,
לגבי מי יותר קטלני,הורס,ואכזרי..
אני חושב שברוס לי,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
לפי בדיקות בליסטיות,שניהם לא עוברים את ה-1000fps.
למרות זאת,בסרטונים ביוטיוב שניהם נפתחו,במידה זו או אחרת.
תודה על התשובות,בכל מקרה,אני חושב שקיבלתי סוג של פרספקטיבה שתלויה בכמה משתנים.
למרות זאת,בסרטונים ביוטיוב שניהם נפתחו,במידה זו או אחרת.
תודה על התשובות,בכל מקרה,אני חושב שקיבלתי סוג של פרספקטיבה שתלויה בכמה משתנים.
- סליקאי ארד

11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד