איסור כניסה עם נשק למקומות/אזורים שונים - תופעה מתרחבת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
איסור כניסה עם נשק למקומות/אזורים שונים - תופעה מתרחבת
שלום רב,
מי שזוכר, לפני כמה שנים כתבתי כאן על כך שלא נתנו לי להכנס לאירועי יום האצמעות בראשצ"ל בחוצות העיר כי הייתי חמוש (ולא היתה אפשרות הפקדה במקום).
לצערי, אני יכול להעיד שהתופעה הולכת ומתרחבת.
רק בתקופה האחרונה שמעתי על עוד מקומות שמצהירים על כך שהכניסה עם נשק אסורה:
1. תערוכת דינוזאורים בתל אביב
2. פסטיבל הסרטים בחיפה
3. פסטיבל תיאטרון רחוב בבת ים
4. פסטיבל בעכו
כמובן שכל המקומות האלה מצהירים שהאיסור הינו בהוראת המשטרה.
כמובן שאין כל בעיה אמיתית להיכנס לכל המקומות הנ"ל עם נשק. מספיק פשוט לא להצהיר עליו או למצוא כניסה שאין לידה אף אחד (או שמי שנמצא שם לא שם ז... על כלום). למה זה הופך אותנו?
כמובן שאפשר להגיד "אם לא רוצים אותי עם הנשק שלי - לא אבוא", אבל זה כבר לא אירוע פה ושם, התחושה היא שזה מתחיל להיות גורף. מה נעשה, נשב בבית?
כמובן שאפשר להשאיר את הנשק בבית... טוב, בעצם לא, כי אם כך אז בשביל מה אני צריך נשק?
התופעה מנוגדת למה שרשום בפרסומי המשרד לבטחון פנים: "בכניסה למקום אירוע מאובטח חובה להציג למאבטחים בכניסה רישיון כלי ירייה תקף בצמוד לתעודת הזהות. כלי הירייה יישאר ברשות בעל הכלי, אלא אם יתבקש להפקידו."
מה דעתכם בנושא? מה עושים הלאה?
מי שזוכר, לפני כמה שנים כתבתי כאן על כך שלא נתנו לי להכנס לאירועי יום האצמעות בראשצ"ל בחוצות העיר כי הייתי חמוש (ולא היתה אפשרות הפקדה במקום).
לצערי, אני יכול להעיד שהתופעה הולכת ומתרחבת.
רק בתקופה האחרונה שמעתי על עוד מקומות שמצהירים על כך שהכניסה עם נשק אסורה:
1. תערוכת דינוזאורים בתל אביב
2. פסטיבל הסרטים בחיפה
3. פסטיבל תיאטרון רחוב בבת ים
4. פסטיבל בעכו
כמובן שכל המקומות האלה מצהירים שהאיסור הינו בהוראת המשטרה.
כמובן שאין כל בעיה אמיתית להיכנס לכל המקומות הנ"ל עם נשק. מספיק פשוט לא להצהיר עליו או למצוא כניסה שאין לידה אף אחד (או שמי שנמצא שם לא שם ז... על כלום). למה זה הופך אותנו?
כמובן שאפשר להגיד "אם לא רוצים אותי עם הנשק שלי - לא אבוא", אבל זה כבר לא אירוע פה ושם, התחושה היא שזה מתחיל להיות גורף. מה נעשה, נשב בבית?
כמובן שאפשר להשאיר את הנשק בבית... טוב, בעצם לא, כי אם כך אז בשביל מה אני צריך נשק?
התופעה מנוגדת למה שרשום בפרסומי המשרד לבטחון פנים: "בכניסה למקום אירוע מאובטח חובה להציג למאבטחים בכניסה רישיון כלי ירייה תקף בצמוד לתעודת הזהות. כלי הירייה יישאר ברשות בעל הכלי, אלא אם יתבקש להפקידו."
מה דעתכם בנושא? מה עושים הלאה?
- סליקאי טיטניום

Re: איסור כניסה עם נשק למקומות/אזורים שונים - תופעה מתרחבת
אה, גם לאירוע סובב תל אביב 2012 "לא תותר כניסה עם נשק ולא תתאפשר הפקדת נשק בכניסה"
- סליקאי טיטניום

אתמול גם לאירועי חוה"מ ברחובות לא רצו להכניס אותי, גם שם לא היה לא פרסום מקדים על האיסור ולא עמדת הפקדה...
לא למען המית, נתון הנשק בידינו אלא כדי לשמור על החיים.
יצחק שדה
יצחק שדה
ביישובים קטנים עדיין לא עושים בלאגן כזה. עם זאת, אם תבוא לתחרויות ירי מעשי, תוכל להיות חמוש אבל תתבקש להיות במצב פרוק למעט כאשר אתה משתתף בתרגיל (nudge nudge, wink wink).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אני יודע על c.z אחד לפחות שעשה את "סובב תל-אביב" ללא כל מניעה .
פחות -לרוב זה יותר,,
spy כתב:כמובן שאין כל בעיה אמיתית להיכנס לכל המקומות הנ"ל עם נשק. מספיק פשוט לא להצהיר עליו או למצוא כניסה שאין לידה אף אחד (או שמי שנמצא שם לא שם ז... על כלום). למה זה הופך אותנו?
- סליקאי טיטניום

על פי ההיגיון הבריא צריך להיות חוק או תקנון שיחיב כל מקום אליו לא ניתן להיכנס עם נשק ברישיון להחזיק עמדת הפקדה עם שומר וכספות נפרדות. כך שמקומות שבהם באמת יש סיבה היגיונית לא להכניס נשק יחויבו לספק הפקדה (ולא למנוע מאזרחים שומרי חוק ומשלמי מיסים להיכנס) ואילו כל מיני יוזמות מקומיות של עסקנים קטנים יעלצו להכניס נושאי נשק כי לא ירצו לעמוד בעלויות של עמדה מסודרת + שומר.
אבל ממתי משהו אצלנו הולך על פי היגיון...
אבל ממתי משהו אצלנו הולך על פי היגיון...
עד שמישהו יתבע.. ורצוי גם קבוצה מספיק גדולה בשביל תביעה ייצוגית.
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני לא בטוח שהמשטרה רשאית לאסור על כניסה עם נשק למקומות מסויימים (בשונה מארועים מסויימים, לגביהם היא כן רשאית). זאת, משום שהחוק מסמיך את השר לבטחון פנים להוציא צו המגדיר לאילו מקומות אסור להיכנס עם נשק - אלא שעד היום השר לא הוציא צו כזה (זו הסיבה שבשום מקום לא ניתן כיום להפקיד נשק). אם קביעה כזו ניתנה על פי חוק לשר, לא ברור מאיפה נטלה המשטרה סמכות לאסור בעצמה על כניסה עם נשק.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
דא אקע שחברי הפרולטריון לרוב אינם הולכים פרינציפ עד בית משפט בעניינים של חירות אישית (להבדיל מהגבלת עיסוק או סכנת חיים). והממשלה יודעת שרוב הציבור החמוש נמנה עם קבוצה זו.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
לדעתי זו חוצפה, הרי אם המדינה מקצה לאדם מסויים נשק הרי הם בעצם אומרים שהם סומכים עליו שינהג במידת הזהירות הנדרשת. ופה באים אנשים ואומרים לאותו אדם אנחנו חושבים שאתה מחבל. הרי מה זה משנה אם אתה באירוע מאורגן של העיריה או בקניון ? שניהים מקומות מלאים באנשים ואו שאתה אדם אמין או שאתה לא. אי אפשר שתיהיה אמין בקניון אבל באירוע אחר לא! חוצפה, חייבים לתבוע אותם ייצוגית פעם אחת ולתמיד ולעשות מאחד המארגנים דוגמה לשאר למען "יראו ויראו" ... זו דעתי בכל אופן
Russian roulette is not the same without a gun
and baby when it's love if it's not rough it isn't fun
Better to have it and not need it than
To need it and not have it
and baby when it's love if it's not rough it isn't fun
Better to have it and not need it than
To need it and not have it
- סליקאי ארד

taurus609 כתב: חייבים לתבוע אותם ייצוגית פעם אחת ולתמיד ולעשות מאחד המארגנים דוגמה לשאר למען "יראו ויראו" ... זו דעתי בכל אופן
עם השופטים בארץ - סיכוי די גדול שתפסיד... הרי נשק זה פויה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

אלדר כתב:taurus609 כתב: חייבים לתבוע אותם ייצוגית פעם אחת ולתמיד ולעשות מאחד המארגנים דוגמה לשאר למען "יראו ויראו" ... זו דעתי בכל אופן
עם השופטים בארץ - סיכוי די גדול שתפסיד... הרי נשק זה פויה
תלוי באופי התביעה ואיך היא מנוסחת. אם התביעה תהיה על עצם העניין של כניסה למקומות עם נשק, יש סיכוי לא רע להפסיד. אם התביעה על זה שלא שמו עמדות הפקדה, אני לא רואה שום סיבה שלא לנצח.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:עד שמישהו יתבע.. ורצוי גם קבוצה מספיק גדולה בשביל תביעה ייצוגית.
א.
וזה מחזיר אותנו לנושא העמותה...
אוו לאשכול של 10 עמודים ובסוף כלום ......
אגב לגבי חוקיות האיסור, יועץ משפטי של המשטרה כבר קבע שזה לא חוקי .
אגב לגבי חוקיות האיסור, יועץ משפטי של המשטרה כבר קבע שזה לא חוקי .
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד