נשק למדריכי ירי לעבודה חיובי או שלילי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נשק למדריכי ירי לעבודה חיובי או שלילי
שלום לכולם שמח להצטרף למשפחה , האם מישהו יכול לתת תשובה ברורה בנושא , האם מדריך ירי העוסק במקצוע לפרנסתו על בסיס יום יומי זכאי לרישיון נשק פרטי ?
- סליקאי ארד

Re: נשק למדריכי ירי לעבודה חיובי או שלילי
אהלן שי , אני מדריך ירי במקצועי , לפני כשנתיים הגשתי ניירת ולאחר תהליך של סירוב והפנייה אוטומטית לוועדת ערר אושר לי רישיון פרטי .
לא יודע מה השתנה בממלכת הלא נודע בשנתיים האחרונות אבל אם זה עוזר לך, זה התהליך שאני עברתי .
בהצלחה ותעדכן ...
לא יודע מה השתנה בממלכת הלא נודע בשנתיים האחרונות אבל אם זה עוזר לך, זה התהליך שאני עברתי .
בהצלחה ותעדכן ...
- סליקאי ארד

שלום למקשיב מהצד , תודה על המענה, אני מדריך ירי בעצמי כמקור פרנסה וכבר ניסיתי
ועברתי 3 בקשות ושתי ועדות ערר ומחכה עדיין לתשובה ומשתדל להיות אופטימי בנושא, זה מריח כמו "מלחמת התשה" מי יתייאש ראשון אני או הם. המגוחך הוא שאיך יתכן שאדם שמאמן ומדריך כאלו שקיבלו נשק ועל פי המלצתו אדם שאינו ראוי יכול לאבד את רישינו לנשק לא יהיה לו נשק בעצמו, כמו מורה לנהיגה ללא רכב.
ועברתי 3 בקשות ושתי ועדות ערר ומחכה עדיין לתשובה ומשתדל להיות אופטימי בנושא, זה מריח כמו "מלחמת התשה" מי יתייאש ראשון אני או הם. המגוחך הוא שאיך יתכן שאדם שמאמן ומדריך כאלו שקיבלו נשק ועל פי המלצתו אדם שאינו ראוי יכול לאבד את רישינו לנשק לא יהיה לו נשק בעצמו, כמו מורה לנהיגה ללא רכב.
- סליקאי ארד

לא צריך מדריכי ירי
לכן לא צריך שיהא להם נשק
לכן לא צריך שיהא להם נשק
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רפתן , לא מדריך ירי , סתם ציניות לנוכח מדיניות משרד הבט"פ ?
- סליקאי ארד

העניין מניסיוני הוא כזה (נכון ללפני כמה חודשים):
-לי יש רישיון נשק בתבחין שלא קשור למדריך ירי, כאשר ביקשתי נשק נוסף על היותי מדריך ירי, קיבלתי תשובה שלילית לכלל הבקשות והערעורים בטענה שיש לי כבר נשק אחד ברישיון ועקב המדיניות המצמצמת של המשרד אין לי אישור וצורף באחד נוסף, גם לאחר פנייה לעורכי דין העוסקים בתחום (וחלקם לא מעודכנים בכלל בשינויים )למדריך ירי בעל רישיון קודם אין ממש סיכוי לקבל נשק נוסף.
מה שכן אפשר לעשות זה מדריך ירי שאין לו רישיון כלל, יכול להגיש הרבה בקשות כנראה שהוא כן יקבל בסוף אלו 2 הסנט שלי...
-לי יש רישיון נשק בתבחין שלא קשור למדריך ירי, כאשר ביקשתי נשק נוסף על היותי מדריך ירי, קיבלתי תשובה שלילית לכלל הבקשות והערעורים בטענה שיש לי כבר נשק אחד ברישיון ועקב המדיניות המצמצמת של המשרד אין לי אישור וצורף באחד נוסף, גם לאחר פנייה לעורכי דין העוסקים בתחום (וחלקם לא מעודכנים בכלל בשינויים )למדריך ירי בעל רישיון קודם אין ממש סיכוי לקבל נשק נוסף.
מה שכן אפשר לעשות זה מדריך ירי שאין לו רישיון כלל, יכול להגיש הרבה בקשות כנראה שהוא כן יקבל בסוף אלו 2 הסנט שלי...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
לדעתי - לא יקבל. מה שהיה לפני שנתיים או לפני חודשיים זה היה ואינו עוד. היום פשוט לא נותנים לאף אחד שיש סיבה כלשהי לא לתת לו, ואפשר להגיש עררים עד לביאת המשיח. רוצה נשק? מאוד רוצה? תעשה מה שצריך ע"מ לעמוד באחד התבחינים הקיימים - תעבור ליישוב זכאי, תעשה קורס ירי מעשי, תעשה קק"צ במיל' ותמתין לדרגת סרן, תעבור למדינה עם חוקי נשק נורמליים...
- סליקאי טיטניום

נכון ללפני 4 חודשים, מדריך ירי עם אסמכתאות לעיסוק פעיל במקצוע ללא רשיון קודם, יקבל רשיון לאחר וועדת ערר.
shay-a כתב:רפתן , לא מדריך ירי , סתם ציניות לנוכח מדיניות משרד הבט"פ ?
בטח ציניות ידידי
הייתי פעם מה שמכונה מדריך ירי בכיר.
כשהפכו אותי
1. לפקיד משרד הפנים....(יותר טופסולוגיה מאשר הדרכה)
2. הפכו אותי למומחה ללשון העברית מי ראוי או לא ראוי בכלל לדבר איתי... ולקבל תעסוקה
3. הפכו אותי למומחה לקריאת כתבי יד של רופאים שלומדים שנה אחת רפואה ועוד 6 שנים לכתוב ככה שאי אפשר יהיה לקרוא מה כתבו (חוץ מהחתול ההונגרי שדילג על שלב 6 השנים כי כשרונו מה רב). ולהחליט על פי הטופס מי שפוי ומי לאישפוז.
בנוסף גזרו עליי מנהלי המטווחים להפסיק את השטות של החלפת מחסנית בירידה מעמידה לכריעה - כי זה מסוכן - כך גם את הירי מאחורי מחסה - כל ההכשרה צריכה להיות סטרילית מהעמדה - שמא חס ושלום ייפלט כדור לעבר חומת המפגע. הם גם גזרו עליי לסיים תוך שעה - "צריך לפנות את העמדה ליורה הבא כדי לשרוד כלכלית" הדרכה של שעתיים. שאם אתה עושה אותה לחסר רקע בכלל לוקחת באמת 4 שעות.
אילו הייתי נותן למדריך בכוחות הביטחון - את רשימת הנושאים והרכב האוכלוסיה לרשימת הנושאים שבהכשרת שרותי שמירה הוא לא היה מסתפק בפחות מ כפל שעות (18) ו 3 ימי הדרכה.
היה פעם ניסיון ארגון מדריכי ירי. הצעתי בואו נשבית את ההכשרה על בסיס מקצועי ו נדרוש שעבודתנו תהיה סופר מקצועית. (אם השביתה תישבר- ע"י מדריכים חפיפניקים הם יוצגו באור שלילי והבלון יתפוצץ- ) התוצאה - לא ארגון ולא בטיח. היום בוכים .
בסופו של יום - תמיד עדיף לעבוד עם פרות מאשר עם בהמות.
מדריך ירי על פי חזוני מקבל - אדם לאימון אחרי שנשלח אליו. הנושא הרפואי - שמשרד בט"פ יחזיק רופא כמו משרד התחבורע וימיין וייקח אחריות. מבחני התאמת כו"א - באחריות המשרד לבט"פ, מדריך ירי הוא מדריך ירי - מקבל את המתאמן ומכשיר אותו. המצב בו אנשים מאושרים לאחזקת אקדח במציאות שבה אם לא תעביר אותם החברה תלך למטווח אחר היא מטורפת. מדריך הירי יכשיר ובוחן יאשר / או לא.
פה באזורנו מורי הנהיגה המומלצים הם אלו שאצלם עוברים מהר יותר את הטסט.
כל עוד זה לא המצב עם מדריכי הירי . מצידי שדחלילים ידריכו ירי. המוצר שיוצא היום מרוב המטווחים הוא ברמה לא מספיקה - ולא אהיה בשלב זה בוטה יותר. (רק שאלה למדריך הנבון... מי שלא עבר מעולם הכשרת אקדח ובא כמבקש חדש מספיקות לו שעתיים? - אל תענה תחשוב מי שבא לשמור על הילדים שלנו בביה"ס שאל עצמך אם היית נותן לו לשמור אחה"צ באופן פרטי על הילד או הנכד שלך? אל תענה תחשוב).
התקווה שלי - שבעתיד הקרוב יסגרו כל משרדי רישוי הנשק. כל הפקידים יפוטרו כי לא יהיה בהם צורך. ברור שיישאר משרד אחד בעיר הבירה ת"א לטפל בכמה מוצגים מוזיאונים.
מדריך ירי - חובה שיהא לו לפחות אקדח אחד ורצוי אף יותר. אבל זו דעתי האישית והיא לא תשנה את העובדה שפקידי המשרד לבט"פ מנסרים את הענף שעליו הם יושבים.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן בן נון או הרפתן או מה שלא תחליט , אינני מכיר אותך אך לצערי הרב אני מזדהה אות אות באופן מלא עם כל מה שכתבת !
המצב עגום וכל העוסק במלאכה יודע זאת (בין אם הוא מודה בכך ובין אם לא )
אני מסתובב במטווחים ורואה מה קורה .. ולא נותר לי לומר .. עד שלא יקרה אסון אף אחד לא יבין ... נדוש אבל נכון ..
לשמחתי קורסי ההכשרה שאני מעביר הם ארוכים יותר משמעותית ואני לא צריך להתמודד עם הדילמה של להעביר או להעביר כי אין ברירה ומה יגיד המעסיק ..אבל אני לא עיוור , מה שמסתובב סביבי בקורסי הכשרה כאלה ואחרים הוא לא אחר מאשר אבסורד !
הכל מתחיל ונגמר בזילות .. זילות ענף האבטחה , זילות המאבטח , זילות המדריך .. ובכלל הזילות בחיי אדם .
ושמרתם לנפשותכם
המצב עגום וכל העוסק במלאכה יודע זאת (בין אם הוא מודה בכך ובין אם לא )
אני מסתובב במטווחים ורואה מה קורה .. ולא נותר לי לומר .. עד שלא יקרה אסון אף אחד לא יבין ... נדוש אבל נכון ..
לשמחתי קורסי ההכשרה שאני מעביר הם ארוכים יותר משמעותית ואני לא צריך להתמודד עם הדילמה של להעביר או להעביר כי אין ברירה ומה יגיד המעסיק ..אבל אני לא עיוור , מה שמסתובב סביבי בקורסי הכשרה כאלה ואחרים הוא לא אחר מאשר אבסורד !
הכל מתחיל ונגמר בזילות .. זילות ענף האבטחה , זילות המאבטח , זילות המדריך .. ובכלל הזילות בחיי אדם .
ושמרתם לנפשותכם
- סליקאי ארד

אני לא מבין למה בכלל שעתיים?
אפשר פשוט לתת ספר תיאוריה וחוקי בטיחות ולהגיש למבחן בכיתה ממוזגת למה בכלל צריך מטווח. הרי ללחוץ על כפתור ההדק כל אחד יכול. מה לא?
רפתן, גם ארבע שעות לא יספיקו להשמיש כל אדם באשר הוא יהיה וללמדו את איכויות הירי הנדרשות בכדי לאבטח מוסדות ציבוריים. למה לטסט מגישים אחרי ארבע מפגשים?
ללא אימון סדיר אין מצב לשימור איכות הירי גם אם למידתו ערכה חודש. חייב כל נושא נשק במוסד כמו ביה"ס או כל מוסד אחר באימון חודשי המלווה במדריך שידע לעמוד ולהבחין בטעויות המאבטח ולתקנו.
ובנוסף, כל שלושה חודשים יעבור מבחן יכולות ירי ורק אז יוכל להיקרא מאבטח ותינתן לו הזכות לשמור על בטחון ילדיינו/נכדיינו.
ירידה על הברך תוך החלפה וירי ממסתור הם קריטריונים הכרחיים למאבטח. כדי שיבינו את זה טוב טוב שם למעלה. כל אפשרות של קיצור זמן וחזרה לתיפקוד מלא או יכולת המאבטח להגן על חייו (בכדי שיוכל להמשיך להגן על המאובטחים) ולהילחם ממסתור הכרחים וחובה להתאמן עליהם ולהיבחן עליהם.
בנושא נתינת רישיון אקדח למדריך ירי, פה אני מעדיף להצטרף לדבריך בכדי לא להיקרא בוטה.
בכבוד.
אפשר פשוט לתת ספר תיאוריה וחוקי בטיחות ולהגיש למבחן בכיתה ממוזגת למה בכלל צריך מטווח. הרי ללחוץ על כפתור ההדק כל אחד יכול. מה לא?
רפתן, גם ארבע שעות לא יספיקו להשמיש כל אדם באשר הוא יהיה וללמדו את איכויות הירי הנדרשות בכדי לאבטח מוסדות ציבוריים. למה לטסט מגישים אחרי ארבע מפגשים?
ללא אימון סדיר אין מצב לשימור איכות הירי גם אם למידתו ערכה חודש. חייב כל נושא נשק במוסד כמו ביה"ס או כל מוסד אחר באימון חודשי המלווה במדריך שידע לעמוד ולהבחין בטעויות המאבטח ולתקנו.
ובנוסף, כל שלושה חודשים יעבור מבחן יכולות ירי ורק אז יוכל להיקרא מאבטח ותינתן לו הזכות לשמור על בטחון ילדיינו/נכדיינו.
ירידה על הברך תוך החלפה וירי ממסתור הם קריטריונים הכרחיים למאבטח. כדי שיבינו את זה טוב טוב שם למעלה. כל אפשרות של קיצור זמן וחזרה לתיפקוד מלא או יכולת המאבטח להגן על חייו (בכדי שיוכל להמשיך להגן על המאובטחים) ולהילחם ממסתור הכרחים וחובה להתאמן עליהם ולהיבחן עליהם.
בנושא נתינת רישיון אקדח למדריך ירי, פה אני מעדיף להצטרף לדבריך בכדי לא להיקרא בוטה.
בכבוד.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

שלום וחג שמח !
אני מדריך תקופה די ארוכה ,והגשתי בקשה לרובה צייד לצורך ירי ספורטיבי בירי מעשי וכמובן קיבלתי דחייה אף על פי שאני מדריך ועוסק בספורט ירי מעשי גם בחו"ל. אני לא מבין את המדינה שלנו גם בגיל 60 . שוב פסח שמח וכשר יורם שטיינר.
אני מדריך תקופה די ארוכה ,והגשתי בקשה לרובה צייד לצורך ירי ספורטיבי בירי מעשי וכמובן קיבלתי דחייה אף על פי שאני מדריך ועוסק בספורט ירי מעשי גם בחו"ל. אני לא מבין את המדינה שלנו גם בגיל 60 . שוב פסח שמח וכשר יורם שטיינר.
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף

glock34 כתב:אני לא מבין למה בכלל שעתיים?
בכבוד.
מכובדי - דרישות משרד הפנים בעבר והמשרד לבטחון פנים - נמוכות מים המלח!
טענתי רק שמדריך הנדרש להביא חניך למה שהמסמך המבזה שלהם דורש ייצטרך להכפיל את השעות ללוחמים יוצאי יחידה קרבית ולפחות לרבע אותם לחסרי הכשרה. אם הוא אכן רוצה לעשות עבודתו נאמנה - לעמוד בדרישות נושא הקורס.
מה אני חושב שצריכה להיות הכשרתו של שומר?
תנאי סף רובאי 5+מבחני כושר גופני ומבחן יכולת נפשית.
תכנית הכשרה של 24 ימי עבודה !!! (לא כולל שבתות חגים מועדי ישראל ודלקת קרום החשק).
כל המעוניין להצטרף ואינו רובאי 5 יצטרך לעבור תחילה קורסי השלמה שאורכם יקבע לפי מבחן רמה של המבקש. אם הרובאי הוא רובאי 4 מיומן (תותחן) ייתכן וידרשו 18 יום נוספים, רובאי 2 יידרש להכשרה של כ 3 חודשים לפני הקורס.
כל הנושא מתחיל ונגמר בהפרטת האחריותהאחראית לבטחון האזרחים זו הממשלה באמצעות גופי הביטחון. תחת זאת הפריטו לחברות אזרחיות מבלי לתת רגולציה נדרשת. על הדרך הוסיפו מלא פקידים מיותרים שיבדקו ניירת ויציקו לאזרח הקטן. בעוד שתי אוכלוסיות שאינן מגישות בקשות חוגגות עם מאות אלפי כלי נשק.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רפתן,
אכן ציון נקודות התחלה אלו שציינת יכבדו את תחילת דרכו המקצועית של מאבטח או כל נושא נשק באשר הוא. (מבחינתי כל נושא נשק הוא מאבטח כל עוד הוא אינו סוטה מדרך הישר)
האם יש במגירתך קורסים רשומים המפרטים את האימונים הללו? אם כן, אולי זה הזמן הנכון לפתוח המגירה ולסיים את תקופת היאוש מכל המשרדים הנוגעים בדבר. על פי דבריך אפשר לנחש כי זו לא שנתך או עשורך הראשון בעיסוק זה אולי עכשיו עם הקמת העמותה תוכל לתת מסמך מפורט לנוגעים בדבר על אופן הכשרת מאבטחים ונושאי נשק ככלל. (אולי איזה ספר?)
חשוב לי להזכיר כי לא רק הכשרה היא חלק בנושא אלא גם אימון קבוע ומבחנים קבועים. אפילו בארה"ב רישיון אקדח למטרת אבטחה כרוך באימון חצי שנתי (מעפן) ומבחן יכולת (שגם הצלף העיוור יעמוד בו), אז על אחת כמה וכמה כשמדובר במאבטח ישראלי. (בסקטור האזרחי)
יש לי הערכה רבה לדבריך בנושא וצריך להתחיל ליישם אותם בהקדם האפשרי.
בכבוד,
GLOCK34.
אכן ציון נקודות התחלה אלו שציינת יכבדו את תחילת דרכו המקצועית של מאבטח או כל נושא נשק באשר הוא. (מבחינתי כל נושא נשק הוא מאבטח כל עוד הוא אינו סוטה מדרך הישר)
האם יש במגירתך קורסים רשומים המפרטים את האימונים הללו? אם כן, אולי זה הזמן הנכון לפתוח המגירה ולסיים את תקופת היאוש מכל המשרדים הנוגעים בדבר. על פי דבריך אפשר לנחש כי זו לא שנתך או עשורך הראשון בעיסוק זה אולי עכשיו עם הקמת העמותה תוכל לתת מסמך מפורט לנוגעים בדבר על אופן הכשרת מאבטחים ונושאי נשק ככלל. (אולי איזה ספר?)
חשוב לי להזכיר כי לא רק הכשרה היא חלק בנושא אלא גם אימון קבוע ומבחנים קבועים. אפילו בארה"ב רישיון אקדח למטרת אבטחה כרוך באימון חצי שנתי (מעפן) ומבחן יכולת (שגם הצלף העיוור יעמוד בו), אז על אחת כמה וכמה כשמדובר במאבטח ישראלי. (בסקטור האזרחי)
יש לי הערכה רבה לדבריך בנושא וצריך להתחיל ליישם אותם בהקדם האפשרי.
בכבוד,
GLOCK34.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

רפתן כתב:...מה אני חושב שצריכה להיות הכשרתו של שומר?...
אילן,
יש לי כבוד רב למקצועיות שלך, אבל אני סבור שבמקרה זה אתה הדגרת דרישות שהן overspec מטורף, במיוחד בכל הקשור לצורך בהשלמות עבור כל מי שאינו בעל רמת רובאות X. זה למה?
1. רמת הכשרת החיילים בצה"ל אינה אחידה לאורך שנים. רובאי 02 מלפני 20 שנים ורובאי 02 היום - זה שני דברים שונים לחלוטין!
2. משך זמן ההשלמה לבעלי, לדוגמה, רובאי 02, מקביל באורכו לטירונות 05 מלאה, שכידוע לך כוללת המון זמן שלא קשור כלל וכלל להכשרה בטחונית נטו, החל בתכנים לא רלוונטיים ועד לבזבוזי זמן פשוטו כמשמעו.
3. אדם אחד שונה מאחר. אני מכיר אישית אנשים בעלי רובאי 02 ו-03 שהרבה יותר מוכנים פיזית ונפשית למשימות בטחוניות מחלק מהאנשים בעלי רובאי 07.
בקיצור, מבחן רמה, מבחן כושר, מבחן שליטה בנשק, מבחן נפשי - כן בהחלט! מבחן מספר רובאי - ממש לא! (מזכיר לי יותר מידיי את שיטת התבחינים)
אבל אז נכנסת השאלה השניה: האם בכל מקום אתה צריך לוחם מיומן? כי לוחם מיומן עולה הרבה. הרבה מאוד. החל מהכשרתי ושמירת כשירותו ועד לשכר שתואם את הרמה המקצועית. מי ישלם את העלויות האלה?
מה שכן, הרמה הממוצעת של שומר "רגיל" היום - מתחת לכל ביקורת. אבל אם תגדיר דרישה לרמה שהגעה אליה לא מעשית במציאות הקיימת, רוב הסיכויים שהמצב לא ישתנה לעולם.
חג שמח!
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד