גם אני מעוניין לקנות אקדח, ואשמח לקצת עזרה..

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

גם אני מעוניין לקנות אקדח, ואשמח לקצת עזרה..

על ידי אבי1 » 04 יולי 2013, 13:56

שלום!
אני מעוניין לקנות אקדח יד שניה, לנשיאה להגנה עצמית.
אני מעוניין באקדח שיהיה נח לנשיאה, כי אני מעוניין ללכת איתו כל היום.

האם כדאי קודם ללכת למטווח לנסות כמה כלים, ורק אח"כ להתחיל לחפש איזה משהו יד שניה?
אמנם, אני מבין שהיום הגלוק הוא באופנה, אבל שמעתי שהוא פחות מדויק מכלים אחרים (יריחו למשל..)?
מה לגבי אקדחי שטייר, מישהו ממליץ עליהם?
ולמה ראיתי שכתבו פה בעבר, שלא מומלץ להתעסק עם יריחו פולימרי? והאם היריחו אמין מבחינת מעצורים וכדו'?
או לסיכום, על איזה כלי אתם ממליצים לצרכים שלי חוץ מגלוק (כיון שהמחיר שלו יקר יותר, אני מעדיף לנסות משהו יותר זול.. או שעדיף להשקיע בזה??).
תודה רבה לכולם!!
אבי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: גם אני מעוניין לקנות אקדח, ואשמח לקצת עזרה..

על ידי higt-power » 04 יולי 2013, 14:45

שלום אבי וברוך הבא .
לפני הכל האם כבר קיבלתה את האישור העקרוני לרכישת כלי יריה ?
בלי זה אי אפשר לעשות כלום וגם אין סיבה לשרוף על זה אנרגיה סתם .
לשאלות עצמם :
כדאי מאד ללכת למטווח ולהתנסות בכמה שיותר כלים לפני שמגיעים להחלטה איזה כלי לרכוש אבל לפני שאתה רץ למדוד כלים היתי ממליץ לך לקרוא את המאמר הזה כדי לדעת מה אתה מחפש .

לגבי הדיוק נתחיל דווקא מהסוף כל אקדח שתמצא בשוק הרבה יותר מדיוק ממה שהבעלים הממוצע מצליח להוציא ממנו ,בדרך יש הרבה פלוסופיה מתקדמת לשעת לילה מיותרת :lol:

לגבי היריחו לפחות בדגם הברזל בטור אחד שאינו חסיד גדול שלהם אני יכול לומר שפשוט אי אפשר לתקוע אותו חוץ מלהוציא מחסנית .

לגבי השטייר הכלי נמצא בארץ רק כיד שניה אין יבואן אין שרות ואם תרצה אפילו מחסנית נוספת לא בטוח שתמצא .
מעבר לזה יש כנראה סיבה שהוא לא ממש תופס אפילו אחוז שוק אחד מזה של "האח ממול לכביש" (הגלוק אם לא היה ברור)

לסיכום -איזה כלי ממולץ ?
זה שהכי מתאים לך מכל הבחינות !
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אבי1 » 04 יולי 2013, 15:17

תודה רבה!

כן, קיבלתי כבר את האישור העקרוני ממשרד הפנים, עכשיו נותר שלב הקניה.

אם הבנתי נכון, אז אתה אומר שהיריחו מאד אמין. מה הבעיה עם הפולימרי?

וראיתי מודעה של גלוק יד שניה מפוצל, מה הכונה?

שוב, תודה!
אבי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 04 יולי 2013, 15:32

אני לא מכיר בעיה מיוחדת עם הפולימרי אבל הפלסטיק כן מרגיש קצת "זול" ביד .
להגיד שזה אינדקציה למשהוא אני לא יכול .
לגבי הגלוק -עם קצת מזל הכוונה היא לדגם "מפוצה" כלומר בעל מפצה סטיה אוו בלועזית קונפנסטור
אלו חורים בקנה ובצינה מקטינים את קפיצת הקנה יש כאלו שאוהבים יש כאלו ששונאים אני אחד מהזן השני .
לדגמים הללו מתלווה התוספת C לשם הדגם .
אם הוא התכוון למשהוא אחר זה צריך לשאול אותו .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 יולי 2013, 08:14

אבי1 כתב:שלום!
אני מעוניין לקנות אקדח יד שניה, לנשיאה להגנה עצמית.
אני מעוניין באקדח שיהיה נח לנשיאה, כי אני מעוניין ללכת איתו כל היום.

האם כדאי קודם ללכת למטווח לנסות כמה כלים, ורק אח"כ להתחיל לחפש איזה משהו יד שניה?
אמנם, אני מבין שהיום הגלוק הוא באופנה, אבל שמעתי שהוא פחות מדויק מכלים אחרים (יריחו למשל..)?
מה לגבי אקדחי שטייר, מישהו ממליץ עליהם?
ולמה ראיתי שכתבו פה בעבר, שלא מומלץ להתעסק עם יריחו פולימרי? והאם היריחו אמין מבחינת מעצורים וכדו'?
או לסיכום, על איזה כלי אתם ממליצים לצרכים שלי חוץ מגלוק (כיון שהמחיר שלו יקר יותר, אני מעדיף לנסות משהו יותר זול.. או שעדיף להשקיע בזה??).
תודה רבה לכולם!!
אבי

יריחו אקדח מעולה - אבל לדעתי כבד מדי לנשיאה ביום יום.
יריחו פלטסי - לא יצא לי לירות בו, אבל שמתי לב שהצינה שלו יותר רחבה מזה של המתכתי (יכול להיות שאשליה אופטית)
שטייר - גם אקדח מעולה, אבל אין לו אבא ואמא בארץ. יכול להיות שתמצא כזה יד שניה, כשתרצה לקנות מחסניות לתקן וכו - תהיה לך בעייה.
גלוק - בתור אקדח שירות הוא מדוייק מספיק, לגבי כל השאר נאמר עליו כבר מספיק בפורום הזה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 05 יולי 2013, 15:48

ג.ל.מ.מ.ר.*

גש למטווח מאיר רוט %%$0066
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי yaron_gold » 05 יולי 2013, 16:08

GUSS כתב:ג.ל.מ.מ.ר.*

גש למטווח מאיר רוט %%$0066

+1
ירון
_ _ _

"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 05 יולי 2013, 19:14

הייתי אתמול אצל מאיר רוט. אף על פי שאני מכיר את הנשמות הפועלות שם כבר שנים רבות, אני תמיד מופתע מחדש מהיחס הטוב שם.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי negev.support » 07 יולי 2013, 00:34

מצטרף להצעה של היגט-פאואר (אהבתי את השיבוש של Browning High-Power :mrgreen: ) ומציע לך לקרוא בנוסף גם את שני המאמרים הבאים:
תהליך רכישת אקדח להגנה עצמית
רשימת מבדקים לאקדח משומש
קרדיט: גבריאל (גבי) שטיינהרדט. תוכל לקרוא עוד באתר. לצערי, הרבה מהדברים כבר לא מעודכנים או עברו שינויים, אבל עדיין אפשר ללמוד הרבה.

אבי1 כתב:האם כדאי קודם ללכת למטווח לנסות כמה כלים?

התשובה היא בהחלט! עכשיו, לגבי המטווחים.
אודה ולא אבוש כי אני מקפיד לדפוק נוכחות במטווחים אחת לשבוע (מומלץ. יותר זול מתחביבים אחרים, אגב. למשל, מכוניות מירוץ %0 ). אמנם אינני מגביל את המטווחים לאזור מגוריי (מרכז/ירושלים), אך פוקד אותם בעיקר. גם לגברים של רתע בבאר שבע אני מקפיד להגיע, מומלץ בגלל החוויה, השירות האישי והמטווח המטופח.

לאחרונה, שמתי לב לתופעה שמתחילה לתפוס תאוצה שבהם מטווחים (ובמיוחד הגדולים והמוכרים שבהם!) מאפשרים התנסות במגוון מצומצם של כלים בתואנה שהירי בכלי א' הוא בדיוק כמו הירי בכלי ב'. אם נהייה ממש ספציפים, נכחתי בסיטואציה שבה ביקש מאן דהוא להתנסות בירי לצורך התרשמות / רכישה עתידית / סתם כי התחשק לו בכלי מסוג יריחו פולימר, אך קיבל בפועל כלי מסוג CZ75 בתואנה ש"זה אותו דבר בדיוק".
מאחר ויש לי נטייה להיות הילד הנודניק של הכללית ("אבל למה?", זוכרים? :shock: ) קיבלתי תשובה מחפירה: כי זה מה שמאושר לירות במטווח.

לצערי (הרב), ראיתי זאת לא פעם אחת ולא במטווח אחד.

קודם כל, שאני אבין, יש הגבלה על ירי יריחו בטווח? ברשיון מטווח מופיע כי מותר לירות FN וגלוק בלבד? מה זה השטויות האלו? לא שמדובר בכלים חדשים מהמזוודה, שאז הייתי יכול להבין את הסוחר (ולכל הפחות הייתי מצפה שיציין בפני הלקוח בצורה הוגנת כי זו הסיבה), אבל מדובר בכלים מתצוגה!
בנוסף, אין מה להשוות בין שני הכלים האלו. אולי הם בעלי אותו "אב קדמון" (טנפוליו? או שמא CZ עצמו?), אבל אין מה להשוות בין שני הכלים האלו! יריתי בשניהם, התנסיתי בשניהם, הן בדגם המתכת והן בדגם הפולימרי, ויש הבדל עצום!
קצת הגינות, אנשים...

אבי1 כתב:ורק אח"כ להתחיל לחפש איזה משהו יד שניה?

דבר אחרון, לגבי הכלים עצמם. מה שאני הולך לכתוב לא חדש והופיע כאן כהצעה כבר מכמה וכמה חברים.
למיטב הבנתי, אתה מעונייין ביד שנייה. רוב הכלים מיד שנייה בארץ ירו במקרה הטוב רק בחידושי רשיון ושכבו בכספת / מגירה / מתחת למזרן בבית / במלונה של הכלב. כך שאם אין עליהם סימני הזנחה פושעת (חלודה, סדקים וכו' - מפורט במאמר לעיל), אז לדעתי אין בעיה לקנות אותם. אולי זו הפשרה במחיר שתאפשר לך לקנות גלוק. וגם אם לא, כל השאר ממילא במצב יחסית מצויין (שוב, עקב חוסר שימוש...). כמובן שחשוב גם "אפקט החיבור". אחרת, מיותר.

כמובן שגלוק הוא לא האורים והתומים בנושא הנשק. אישית - לא התחברתי, חלק מהחברים שלי דווקא כן (וחלק קנו "כי זה מה שיש ביחידה", שטות מוחלטת!). רכשתי יריחו מתכת לפני שנים רבות שהוחלף לאחרונה. כלי מעולה, מדוייק, אבל (כפי שציין איתמר), קצת כבד במכנס. במיוחד שהוא ואני כבר לא יכולים לדור בכפיפה אחת. אז אחד מאיתנו היה צריך לעשות דיאטה, ובסוף חשבון הבנק עשה דיאטה :lol: היריחו ואני כבר לא :neutral:
ברגע ש"נסגרת" על כלי, התנסית, ירית, היית מרוצה ועכשיו אתה מעוניין לקנות, עצור רגע :!: :!:
לדעתי, עדיף לחפש את הכלי הבא דווקא באתרים כגון יד2 או winwin. מכמה סיבות:
א. אתה רק תעשה טוב לבנאדם שרוצה להיפטר מהכלי.
ב. אתה רק תעשה טוב לכלי, כי במידה ולא יימצא לו קונה, דינו אחת - השמדה בחסות מ"י.
ג. כי בד"כ תמצא שם מחירים טובים יותר משל הסוחרים ועם תוספות מעניינות.
ד. ברוב המקרים תוכל גם לקבוע עם הבעלים הנוכחי לצורך תחושה והתנסות אחרונה במטווח לפני סגירת עסקה.

לך ותנסה כמה כלים, קרא על סוגי מנגנונים (אני מעדיף DAO חצי אוטומטי. שריטה :lol: ), סוגי תחמושת (אם כי סביר להניח שתלך עם העדר ותזרום על 9X19 מ"מ), על היתרונות והחסרונות שיש בכל אחד, צייר לך טבלה עם הדרישות שיש לך מהכלי, מה המטרה העיקרית שאליו אתה מייעד את הכלי, מה התקציב, ומה הכלים הפונטציאלים.

לא ציינת האם אתה מחזיק כבר בכלי או האם יש לך רשיון (ארגוני / פרטי) או נסיון עם כלים בכלל. דבר זה יכול להיות לך לעזר רב בבואך לבחור את הכלי (או הכלה) המיועד.

שיהיה בהצלחה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 08 יולי 2013, 20:41

בגדול, אם אני הייתי חייב לבחור רק אקדח אחד שישמש אותי הייתי בוחר בגלוק 19 מפוצה או לא ממש לא משנה (שנים עבדתי עם שניהם ולא יכולתי לשים אצבע על ההבדל) המפוצה ניראה יותר טוב בירי לילה אם זה עוזר %%$0066

סיבות:
אמינות, טיב המוצר עצמו, נגישות לחלפים, גודל, נוחות שימוש, יצרני חלקים, נרתיקים, פונדות ושאר ירקות מתאימים עצמם לגלוקים ובכך נהנה בעליו של הגלוק מהתאמה כמעט מושלמת לכל אביזר בשוק הנשק. (מזכיר קצת ווינדואוס מול לינוקס)

לדעתי זה גם עניין של הרגל, אני פשוט רגיל לאקדח עוד מהדור הראשון ולכן קשה לי לעשות סוויטצ'
זה ממש לא אומר ששאר הפולימריים בשוק נחות יותר ויש כמה שמגיעים ממש קרוב מבחינת פופולריות. וזאת בעצם הסיבה שאני יותר מממליץ לך ללכת ולנסות כלים.
רק תעשה את זה נכון, זה מאוד חשוב שהבדיקה תעשה במצב ירי אופטימאלי ללא הפרעות ורצויי עם מדריך בכדי שיוכל לתקן אותך אם יש צורך. (עדיף לשלם למדריך ירי ??? ש"ח מאשר לשלם ???? ש"ח כי האקדח שבחרת לא ממש מתאים לך)
הדרך שלי לבדיקה:
אם מדובר במשומש, שנתון, כמות כדורים משוערת, חיפוש סדקים בקעים שברים חלודה באיזורים כמו פטיש נוקר מחלק גוף קנה (נפיחויות) איזור כניסה והוצאה של המחסנית ובכלל.
אחרי הבדיקה המקיפה, ישר למטווח תוך כדי שימוש נכון בכל האלמנטים יש לבצע ירי איטי וממוקד למרחק של 8-10 מטרים (אחיזה נכונה, סחיטה מושלמת של ההדק, מצב הזרועות וריסט)
חשוב לי לעמוד על הנקודה פה, אני הרבה שומע "חשוב שיהיה נוח" למי? ואם אקדח אחד הוא נוח פצצות אבל בתכלס הוא על הפנים? ומי שבדק אותו הוא אחד שהתחיל לירות שילשום מבלי לדעת אפילו מהם הפאנדמנטלז של הירי.
נוחות לדעתי היא ערך נרכש. הדוגמא הכי פשוטה היא אחיזת הגלוק, שוות ערך לאחיזת קרש בניין ועוד יהיו שיוסיפו גומיות וסליבים לשיפור אחיזת מוט הבניין. (שיוסיפו גם עוד 2ס"מ אגודל לשחרור המחסנית)
אבל, גריפ נכון: לא גבוהה מדיי (חיתוך בבשר החי בין האגודל לאצבע) לא נמוך מדיי (קפיציות שלא תאפשר אחידות והחזרת כוונות במהירות) לא חזק מדיי (עיוות הירי וחוסר תחושה) לא חלש מדיי (יגרום למעצורים מחוסר סירקולציה וסתם דרדל'ה) כאשר כפות הידיים מחוברות כמו פאזל אגודלים קדימה והיד הלא דומיננטית מפעילה לחץ חזק יותר על גבי היד הדומיננטית יחס של 60-40% בערך (ניראה לי שזהו לגביי אחיזה לא?)
הופך גם הגלוק לנשק מדוייק וטוב, הנוחות כבר תגיע כאשר במטרה מ 8-10 מטר יהיה רק חור אחד ובו 10 כדורים מדודים ומדויקים להפליא.
ישנם מקרים שאני ראיתי באופן אישי שלא מאפשרים לאנשים בעלי ידיים עבות לירות בגלוק מבלי להיפצע גם כאשר האחיזה נכונה. ולכן חשוב שהירי יבוצע על ידי הקונה עצמו ולא על ידי מדגים. דרך אגב בדור 4 יש אפשרות לביברטייל על ידי שינויי החלק האחורי של הידית ובישנים יותר אפשרי אבל כאב ראש.
בקיצור זה כבר לא יהיה. אבל בקיצור,
אם תקנה אקדח על בסיס נוחות אחיזה, ותגלה תוך זמן קצר כי היה עדיף נשק אחר על פניו לצרכיך האישים, והפגיעות לא כמו שהיו במטווח כשניסית אותו פעם ראשונה (כי אולי אין לך עדיין שיטה נכונה ואחידה) אתה עלול להתאכזב ולוותר על עולם הירי וחבל, כמו שאתה קורא פה, האנשים איכותיים, תחביב מעניין המקנה שימוש בחיי היום יום.
תתיעץ עם מדריכי הירי פה אולי יוכלו לעזור לך במטווחים בהם הם עובדים.

אם יש לך כל שאלה, אני אשמח לנסות לעזור.
תצליח.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 08 יולי 2013, 20:45

התגלה פסיפס מתחת לאיזור המקלדת שלי...
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אבי1 » 08 יולי 2013, 22:53

תודה רבה רבה על כל העזרה!!

אני מקווה שיתאפשר לי לקפוץ למטווח בימים הקרובים..
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 09 יולי 2013, 08:17

בסופו של דבר הכל פשרות שקשורות למטרה לשמה אתה רוכש את הנשק.
אם אתה הולך לקנות נשק שרוב הזמן ישכב לך בכספת למעט ביקורים בתדירות כזו או אחרת במטווח - לך על הנשק שאיתו אתה יורה הכי טוב בלי להתחשב בשום פרמטרים.
אם אתה חושב לשאת את האקדח עליך 24X7 אתה צריך לחשוב הרבה על:
- משקל: בתור בעלים לשעבר של פארה 0.45 אני יכול להגיד לך שמשקל זה גורם משבית שמחות
- נוחות נשיאה: כל מיני זיזים ותוספות כמו ביבר טייל, כוונות גבוהות וכו' מצד אחד משפרים מאד חווית ירי, מצד שני יטחנו ויחוררו את החולצות שלך עד דק.

כמו שגלוק 34 אמר, מיומנות ירי זה דבר על ידי אימון.
גם היום הביצועים שלי עם יריחו, FN, CZ וכו' הרבה יותר טובים מאשר עם הגלוק. למעשה אין דבר אחד שאני אוהב באקדח הזה.
לא את האחיזה, לא את הצורה שלו ובטח שלא את ההדק.
מצד שני, אני מעדיף מקבץ של 10ס"מ עם הגלוק ושהוא יהיה צמוד אלי כל היום, על פני מקבץ של 5ס"מ עם אקדח שישכב כל הזמן בארון.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אבי1 » 17 יולי 2013, 22:04

קיבלתי את עצתו של GUSS וניגשתי היום למטווחי מאיר רוט..
כמובן שנהניתי מכל רגע!! השירות האדיב והיחס הנעים והחם!! מומלץ מאוד!!
תודה רבה לשלום ולדוד (אם אני לא מתבלבל בשמות..)!!

יריתי בגלוק19, CZ RAMI ו - CZ DUTY..

לגלוק לא התחברתי.. %%$0099
הירי בדיוטי וברמי היה זהה, לא כ"כ הרגשתי הבדל ברתע..
וסה"כ מאד נהנתי לירות בשניהם, ובעיקר ברמי..

שאלה קטנה לסיום: אני מעוניין לקנות את האקדח הנ"ל מיד שניה, ואפי' מצאתי מישהו שמוכר אותו במחיר טוב. מישהו יכול להסביר לי מהו התהליך שאני אמור לעשות כדי לקנות יד שניה?
כלומר, יש לי את האישור העקרוני של משרד הפנים, יש לי אישור שעשיתי מטווח, אבל איך עושים העברת בעלות? המוכר אמור להפקיד את הנשק קודם במשטרה, או בחנות לכלי נשק ורק אז אנו ניגשים להעברת בעלות?? אשמח אם מישהו יסביר לי מהו התהליך, כי חיפשתי קצת בפורום ולא בדיוק מצאתי הסבר ברור..
תודה רבה לכולם על כל העזרה!!!
אבי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yaron_gold » 17 יולי 2013, 22:30

בס"ד

שלום אבי ומזל טוב.
למיטב הבנתי, אתה אמור לעשות מטווח על כלי כמו שאתה קונה (בעדיפות שתבוא עם המוכר למטווח ותטווח בכלי שלו).
לאחר מכן אתה ניגש איתו ועם הטפסים הרלוונטים (אישור בריאות, שטר מכר, בקשה לרכישת כדורים והרישיון שלו כמובן) למשרד לביטחון פנים (תקבע תור מהר כי לוקח בערך שלושה שבועות עד שיש תור פנוי) ומבצעים העברת בעלות.
הדבר האחרון שנותר הוא שתיסע לביתו ותיקח ממנו את הנשק (אם הוא גר רחוק אז שיפקיד את הנשק בתחנת משטרה באזור המשרד לביטחון פנים ואח"כ תלכו לשחרר את הכלי).
בהצלחה
ירון
_ _ _

"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד