בחירת תחמושת - נא המלצתכם

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בחירת תחמושת - נא המלצתכם

על ידי Eldan » 16 יולי 2013, 16:33

בשעה טובה הוצאתי את הנשק ואף יריתי בו (CZ75 דיוטי)
עם הרישיון החדש , קיבלתי אישור לקניית 50 כדור.
באקדח הקודם , הלכתי עם כדורים 9X19 hydra-shok.

עם מה אתכם הולכים במחסנית? על מה אתם ממליצים ?
Dive your day
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: בחירת תחמושת - נא המלצתכם

על ידי ליאור45 » 16 יולי 2013, 16:47

כשקניתי דיוטי חדש ב-2011 אצל מאיר רוט, קניתי באותו המקום גם 50 כדורי הידרה שוק. זה מספיק טוב.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 16 יולי 2013, 18:49

יש את האנשים האלה.... אלה שבאים וקונים אקדח.מחסניות ועושים אימון של 50 כדור ואז יוצאים וקונים 50 כדורים שהם ירו 10 מהם.
תלמדו סוף סוף- הכדור שאתם נושאים במחסנית חייב להיות זה שאתם מתאמנים איתו. ולא אבל ממש לא - אין תחליף לאימון ( להתאמן אמרנו?)
אני הולך עם 115 גריין של מגטק\וינצסטר- כי אני יודע מה אני מסוגל לעשות בדיוק עם תחמושת זאת , באיזה זמן ומה יהיה הרתע, אני יודע מה הבליסטיקה של הכלי ב 10 מטר, 23 מטר וב34 מטר.
מה שמצחיק ביותר זה אנשים שיורים 115 CCI ( אחד מהכדורים החלשים ביותר בשוק הישראלי) ונושאים 147 הידרה ( אחד האלימים בשוק) או 95 +P+. אז תעשו לעצמכם טובה- במקום קופסא של 50 כדור ב 7ש"ח לכדור - תקנו לכם מנוי ל1000 כדור - ותתאמנו
זאת דעתי הצנוע שמבוססת על 4 שנים של חידושי רשיונות לאזרחים בעלי רישיון פרטי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי simon » 16 יולי 2013, 18:54

עוד דבר - היה זמן שהלכתי עם 124 גריין של מגטק- PF של 132 , כי הגיע לידי 3000 של כדורים אלה- אז יריתי אותם וגם נשאתי אותם במחסנית
לא מזמן הגיע אלי תחמושת תע"ש- SALOMON - תחמושת עפ PF של 145 שיריתי אותה מסי זד - האלימה ביותר שניסיתי במשקל של 115 גריין והיא לא +P , להגיד לכם שהרגשתי " בטוח יותר" כי הייתה לי תחמושת " COOL" - לא
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 16 יולי 2013, 19:05

simon כתב:יש את האנשים האלה.... אלה שבאים וקונים אקדח.מחסניות ועושים אימון של 50 כדור ואז יוצאים וקונים 50 כדורים שהם ירו 10 מהם.
תלמדו סוף סוף- הכדור שאתם נושאים במחסנית חייב להיות זה שאתם מתאמנים איתו. ולא אבל ממש לא - אין תחליף לאימון ( להתאמן אמרנו?)
אני הולך עם 115 גריין של מגטק\וינצסטר- כי אני יודע מה אני מסוגל לעשות בדיוק עם תחמושת זאת , באיזה זמן ומה יהיה הרתע, אני יודע מה הבליסטיקה של הכלי ב 10 מטר, 23 מטר וב34 מטר.
מה שמצחיק ביותר זה אנשים שיורים 115 CCI ( אחד מהכדורים החלשים ביותר בשוק הישראלי) ונושאים 147 הידרה ( אחד האלימים בשוק) או 95 +P+. אז תעשו לעצמכם טובה- במקום קופסא של 50 כדור ב 7ש"ח לכדור - תקנו לכם מנוי ל1000 כדור - ותתאמנו

כעיקרון אתה צודק, ובעולם אידיאלי וכולו טוב אתה אמור לירות את התחמושת שאיתה אתה מתאמן, ועדיף גם שזו תהיה תחמושת HP איכותית שתעלה כמו CCI עם תרמיל אלומיניום.

אני יכול להגיד לך שבתקופה האחרונה יצא לי לירות ערב רב של סוגי תחמושת.
כן כל אחד מתנהג קצת אחרת, אבל בשורה התחתונה לא בצורה עד כדי כך קיצונית שתשפיע על הביצועים שלי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 16 יולי 2013, 22:05

אני חייב להבין- אתה אומר ש 115 גריין יתנהג בירי ולא ישפיע על ביצועים שלך כמו נגיד +P+ ? ז"א 125 של PF ונגיד 165 PF - ולא תרגיש\תושפע ?
כנראה אתה בן אדם חזק ממני - אני פשוט מרגיש ומושפע כשיורה +P+
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 16 יולי 2013, 23:55

שמעון,
אני בהחלט מעריך את הכוונה הטובה להעלות את איכות כמות ורמת האימונים.
אבל זה לא הגיוני שנתחיל להתאמן עם כדורי כוננות לא? ובטוח, שלפחות אני לא אתחיל להסתובב עם FMJ 115 או 124 גריין בציבור. אני גם לא ממליץ על היידרה בשום אופן. כדור כוננות צריך להיות: מחברה טובה - ככה נדע כי הכדור יציב ואחיד ואכן יעבוד בכל פעם בזמן חירום, הקומפוננטים מהם מורכב הכדור ישפיעו משמעותית על תוצאות בדיקת איכות המוצר הסופי.
מותאם לירי בסביבה שיש בה קהל (כולל הבית) - כדורי הולופיינט (טובים) נפתחים בזמן החדירה לרקמות ובכך עולה מרחב החיכוך של הבולט עם רקמות/עצמות עליה זו גו רמת לעצירת הבולט או להאטה משמעותית בכושר המשך החדירה ומונעת המשכיות לגופים נוספים שבאותו הקו.
כדורי FMJ נוטים להמשיך ולעבור דרך מטרות עד להתעייפות הבולט מכח התנגדות המטרות.
אני באופן אישי לא מוצא שוני בליסטי ב10 מטרים 115 124 125 147 מחוזקים או לא. וגם באופן אישי אני לא ממש אפתח באש על מטרות רחוקות מספיק בכדי שהבליסטיקה תהיה משמעותית מספיק. בנוסף לזה, השוני בירי הוא בדרך כלל לטובת היורה במקרה של יותר אבקת שריפה ומשקל בוליט כבד יותר. (פחות רתע וסייקל טוב יותר) שהרי כדורי האימון רובם 115 גריין ב9ממ (הכי אופטימאלי מבחינת זול ומדוייק) אבל קופצניים וקשים לריסון לעומת מה שאני נושא במחסנית.
Winchester Ranger, 147 Grain SXT Nickel Cased Sub-Sonic Bullet AKA Black talon.
or
Winchester Ranger 9mm +P+ 127 grain SXT
אפילו במחירי השוק האמריקאי (לא העכשווי) זה לא מציאותי להתאמן עם SXT
אני אסכם, עדיף לקנות יותר כדורי אימון 115 גריין ולאמן את יכולות הירי, שיצטרכו להתמודד עם כדורי כוננות כבדים יותר אבל גם יקרים יותר. (אפשר ללמוד לנהוג על הונדה ובפועל לנהוג בפורש)
שיהיה לכולם בהצלחה, ושלא תזדקקו לבדוק את יכולת הכדורים אלא במטווח.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 17 יולי 2013, 04:41

KISS
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Eldan » 17 יולי 2013, 05:57

simon כתב:יש את האנשים האלה.... אלה שבאים וקונים אקדח.מחסניות ועושים אימון של 50 כדור ואז יוצאים וקונים 50 כדורים שהם ירו 10 מהם.

נראה לי שירית גבוה מידי.
אני לא רואה הבדל מהותי בטווח של עד 12-14 מטר עבורי.
יריתי גם בהידרה שוק, אבל אין לי כסף כל הזמן לירות בכדורים כאלו לצורך האימון .
ואני יורה בממוצע כמעט כל חודש ולפעמים אף יותר.

יותר ביקשתי לדעת האם לקחת כדור רגיל שחודר ועובר ועלול להמשיך ולפגוע באחרים
בנוסף למטרה אליה כיוונתי , או כדור שנפתח וברוב המקרים יפגע רק במטרה אליה כיוונתי.
Dive your day
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 17 יולי 2013, 09:11

אוי בני אדם והיכולת שלהם להתמודד עם פרדוקסים.
KISS הוא רעיון נחמד (סטנדרטיזציה וברירות מחדל).
י
יתכן שישנם אנשים שנושאים תחמושת CCI ביומיום וכאלה שנושאים ביומיום את האקדחים עמם הם מתאמנים ומתחרים בירי מעשי בשם העקביות, אך אינני נמנה עם אוכלוסייה זו (אולי אם תקום מחדש מחלקת מודיפייד).

אני חושש יותר מהעלות של עורכי דין מאשר מהעלות של תחמושת כמו הידרה שוק וכדור שיש לו פחות סיכוי לצאת מהמטרה ולגרום נזק מעבר לה הוא דבר מבורך בנשיאה יומיומית. למזלנו אנחנו חיים במדינה בה הסיכוי להיקלע למצב המצדיק ירי באקדח פרטי הוא נמוך ולי אישית אין היכולת לדווח אם השימוש בהידרה שוק במקום ב-CCI המוכר הפריע לי בזמן שהגבתי באש להתנהגות רצחנית.

דבריי אינם מיועדים לפגוע ב-simon או בניסיונו.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 17 יולי 2013, 13:08

למה לקנות 50 כדור הידרה ?

אצלי יש תחמושת "משופרת" טרייה במחסנית שנמצאת באקדח עצמו, התחמושת בשאר המחסניות היא בד"כ תחמושת FMJ שאיתה אני מתאמן ומחליף בכל מטווח, אני נושא איתי מחסניות נוספות לפי הצורך ולא ביומיום.
את תחמושת ההולו-פויינט גם לא מאפשרים לירות בחלק מהמטווחים, אז היא עלולה ללכת לאיבוד בעת ריענון תחמושת.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Cybrosh » 17 יולי 2013, 14:51

עייפתם אותי...
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 17 יולי 2013, 19:22

אלדן,
הכל עניין של צורך אישי והמטרה בנשיאת הנשק.
לדוגמא: לחימה צבאית תעדיף כושר חדירה מוגבר ולרוב הירי מבוצע אל עבר מגינים למינייהם, ככה שחדירות משחקת תפקיד.
לביטחון באיזורי קהל העדיפות היא כח עצירה והיכולת להישאר במטרה אליה התכוונת על מנת לא לגרום לפציעות או חמור מכך בקו המשכי.
הדבר כמובן נכון לגבי אבטחה אישית בבית. לא היית רוצה המשכיות כשיש לך ילדים ואישה ישנים בכל רחבי הבית.
אם אתה חייל או עובד בחברה מסויימת שמנפקת לך כדורים אותם אתה חייב לשאת בזמן העבודה על פי תקן (FMJ), אין כל בעיה, קנה מחסנית נוספת והחלף לפני הכניסה למקום מגורים.
ואם במקרה הנשק שלך הוא ממשפחת 1911, הייתי ממליץ על ירי כדורי JHP במטווח ירי איטי ומהיר רק בכדי לבדוק תקינות הזנה. (תמיד תדאג שהרמפה נקיה ולא משומנת!!! אם יש שמן לנקות עם אצטון עד ליובש מקסימלי)
מקוווה שעזרתי.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד