חלודה במחלק זיג 226
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חלודה במחלק זיג 226
בס"ד
יש לי זיג 226 הנשק תמיד עלי
אני מגלה מדי פעם סימני חלודה על המחלק(צינה)
אני מנקה עם עם חומר WD40 התופעה חוזרת מדי כמה ימים,מה לעשות?
בברכה
רוני.
יש לי זיג 226 הנשק תמיד עלי
אני מגלה מדי פעם סימני חלודה על המחלק(צינה)
אני מנקה עם עם חומר WD40 התופעה חוזרת מדי כמה ימים,מה לעשות?
בברכה
רוני.
- סליקאי ארד

Re: חלודה במחלק זיג 226
אתה מזיע עליו, הניקוי עם WD40 מחמיר את המצב. בדוק אפשרות להחליף נדן.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
קודם כל תפסיק לנקות עם WD40 זה לא שמן לנשק זה שמן חודר
גם לחנות הנשק הקרובה אליך וקנה שמן נשק אמיתי ואיתו נקה את הנשק
גם לחנות הנשק הקרובה אליך וקנה שמן נשק אמיתי ואיתו נקה את הנשק
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
בעיה ידועה באקדחי זיג.
הגוף עשוי אלומיניום (לא מחליד).
הצינה מפלדה שעברה תהליך השחמה הכי בסיסי וזול (PARKERIZING ) נגד חלודה.
צינות של זיג מחלידות - נקודה.
שימון של הצינה יכול לעזור, אבל גם ילכלך לך את הבגדים.
מה האופציות שלך:
1. השחמה קרה: יש בשוק כל מיני תכשירים/משחות/נוזלים שבעזרתם אתה יכול לבצע השחמה קרה של הצינה שלך. הוראות השימוש פשוטות. ניקוי יסודי של החלק משמן וגריז, למרוח מס' פעמים, לשטוף במים, ליבש ולשמן שימון דק. התוצאות לא רעות בכלל, רק קח בחשבון שההשחמה הזו לא מחזיקה הרבה זמן מעמד ותצטרך לחדש לעיתים תכופות.
2. טיפול יסודי נגד חלודה. למסור את הצינה לציפוי במפעל שמורשה לטפל בנשקים. יכול לעלות כמה מאות שקלים אבל שווה כל שקל. יש לך שתי אפשרויות. ציפוי טפלון BLACK-T, צבע שחור נוטה קצת להשחק במשך הזמן. ציפוי ב-ELECTRONLESS CHROM/NICKEL. צבע כסוף, מדובר בציפוי במתכת קשה עמידה נגד חלודה - עמיד כמעט לכל החיים.
3. תחליף את הזיג בגלוק או בכל נשק אחר שעבר תהליך שמטפל במתכת נגד חלודה (טניפר, מלונייט, וכו')
א.
הגוף עשוי אלומיניום (לא מחליד).
הצינה מפלדה שעברה תהליך השחמה הכי בסיסי וזול (PARKERIZING ) נגד חלודה.
צינות של זיג מחלידות - נקודה.
שימון של הצינה יכול לעזור, אבל גם ילכלך לך את הבגדים.
מה האופציות שלך:
1. השחמה קרה: יש בשוק כל מיני תכשירים/משחות/נוזלים שבעזרתם אתה יכול לבצע השחמה קרה של הצינה שלך. הוראות השימוש פשוטות. ניקוי יסודי של החלק משמן וגריז, למרוח מס' פעמים, לשטוף במים, ליבש ולשמן שימון דק. התוצאות לא רעות בכלל, רק קח בחשבון שההשחמה הזו לא מחזיקה הרבה זמן מעמד ותצטרך לחדש לעיתים תכופות.
2. טיפול יסודי נגד חלודה. למסור את הצינה לציפוי במפעל שמורשה לטפל בנשקים. יכול לעלות כמה מאות שקלים אבל שווה כל שקל. יש לך שתי אפשרויות. ציפוי טפלון BLACK-T, צבע שחור נוטה קצת להשחק במשך הזמן. ציפוי ב-ELECTRONLESS CHROM/NICKEL. צבע כסוף, מדובר בציפוי במתכת קשה עמידה נגד חלודה - עמיד כמעט לכל החיים.
3. תחליף את הזיג בגלוק או בכל נשק אחר שעבר תהליך שמטפל במתכת נגד חלודה (טניפר, מלונייט, וכו')
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי זהב

אלדר כתב:גם גלוקים יודעים להחליד...
נמצא צמוד אלי לגוף יום יום כבר 10 שנים, טפו טפו טפו בנתיים אף טיפת חלודה.
הדבר היחידי שמחליד קצת הן כוונות המפרו. מדי פעם מנקה אותם מהחלודה, ומחדש השחמה קרה בעזרת קיסם לניקוי אזניים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי זהב

זה כי מקורו בצד הלא נכון (במקרה של גלוק) של האטלנטיק.
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:אלדר כתב:גם גלוקים יודעים להחליד...
נמצא צמוד אלי לגוף יום יום כבר 10 שנים, טפו טפו טפו בנתיים אף טיפת חלודה.
הדבר היחידי שמחליד קצת הן כוונות המפרו. מדי פעם מנקה אותם מהחלודה, ומחדש השחמה קרה בעזרת קיסם לניקוי אזניים.
א.
איך שהזמן רץ ....
הכל בגלל קפיץ קטן (ומוש*ן)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אני לא רואה דרך שהמחלק של הגלוק יכול להחליד.
אבל הקפיצים שבתוכו יכולים גם יכולים. גם אני נושא גלוק שנים רבות, ומעביר אותו סדרות עינויים בתנאים שהיו מקשים על כל מתכת.
יכול מאוד להיות שבמקום העבודה או במקום הימצאו של הגלוק הוא חשוף לאבק מתכתי או לחומרים מחמצנים מאוד ולכן מקבל נקודות חלודה שמקורן לא במחלק עצמו.
חברת גלוק אכן שינתה את הציפוי התחתון (טניפר) באמצע דרכו של הדור 3 בגלל שנמצא חומר רעיל (בגדר שמועה) בציפוי המקורי. אבל עדיין אין סיבה שיחליד.
חלודה על הכוונת האחורית שלי (הייני)על ה 34 תמיד היתה וגם תמיד תהיה (ממש לא מפריע)
ושימוש ב WD40 מזיק לכל מתכת ואינו מגן אלא להיפך. החומר לא יכול לשמש כשימון ואפילו לא כדאי לניקויי. הוא בנוי לפירוק שכבות שיתוך כמו חלודה או קורוזיה אבל גם ניספג במתכת עצמה ולפעמים סופח איתו גרגרי מתכת מיקרונים אל תוך החומר איתו הוא בא במגע.
לניקויי טוב והורדות שומנים אני משתמש בחומר ניקויי ברקסים (זה שלא משאיר סימנים) ולשימון חומר סיכה סיליקוני או מיליטאק.
אבל אחרי הכל זה גלוק אז, זרוק למדיח כלים והוא כבר יעשה את שלו.
יום טוב.
אבל הקפיצים שבתוכו יכולים גם יכולים. גם אני נושא גלוק שנים רבות, ומעביר אותו סדרות עינויים בתנאים שהיו מקשים על כל מתכת.
יכול מאוד להיות שבמקום העבודה או במקום הימצאו של הגלוק הוא חשוף לאבק מתכתי או לחומרים מחמצנים מאוד ולכן מקבל נקודות חלודה שמקורן לא במחלק עצמו.
חברת גלוק אכן שינתה את הציפוי התחתון (טניפר) באמצע דרכו של הדור 3 בגלל שנמצא חומר רעיל (בגדר שמועה) בציפוי המקורי. אבל עדיין אין סיבה שיחליד.
חלודה על הכוונת האחורית שלי (הייני)על ה 34 תמיד היתה וגם תמיד תהיה (ממש לא מפריע)
ושימוש ב WD40 מזיק לכל מתכת ואינו מגן אלא להיפך. החומר לא יכול לשמש כשימון ואפילו לא כדאי לניקויי. הוא בנוי לפירוק שכבות שיתוך כמו חלודה או קורוזיה אבל גם ניספג במתכת עצמה ולפעמים סופח איתו גרגרי מתכת מיקרונים אל תוך החומר איתו הוא בא במגע.
לניקויי טוב והורדות שומנים אני משתמש בחומר ניקויי ברקסים (זה שלא משאיר סימנים) ולשימון חומר סיכה סיליקוני או מיליטאק.
אבל אחרי הכל זה גלוק אז, זרוק למדיח כלים והוא כבר יעשה את שלו.
יום טוב.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

1. בשום אופן אל תשחים בהשחמה קרה, רק תחמיר המצב. זה יראה מצויין לפרק זמן קצר בלבד.
2. האלומיניום בזיג חשוף לקורוזיה בדיוק כמו הפלדה, רק כשתגלה זאת, יהיה מאוחר מדי.
אלומיניום מתפורר מתחת לפני השטח לסוג של אבקה לבנה. כאמור, קשה לזהות.
3. ההשחרה של צינת הזיג אינה מושפעת לרעה מ WD-40.
4. בשום אופן אל תצפה Electroless Nickel , מאחר ועובי הציפוי לא יאפשר הרכבה תקינה של החלקים. אינך רוצה שילטשו וישחיזו לצורך הרכבה.
5. אל תצפה Hard Chrome, כי לא בטוח שיש מי שיודע לעשות זאת כמו שצריך לאקדחים, ובעיקר כי הקושי הסופי של הציפוי הוא כ"כ גבוה, שהוא ישחק לך את הציפוי האנודי של מסילות האלומיניום בגוף.
6. Black T - ציפוי טפלוני מומלץ ביותר. יקר מאוד.
7. Parkerizing - הציפוי המקורי של הצינה שלך. מבוסס אבץ. מי שבקיא במלאכתו, יוכל לקבוע את מידת החיספוס הסופית של הצינה. ככל שהצינה יותר מחוספסת, היא "אוצרת" בתוכה יותר שמן ומקנה עמידות יותר גבוהה כנגד חלודה.
בהצלחה
2. האלומיניום בזיג חשוף לקורוזיה בדיוק כמו הפלדה, רק כשתגלה זאת, יהיה מאוחר מדי.
אלומיניום מתפורר מתחת לפני השטח לסוג של אבקה לבנה. כאמור, קשה לזהות.
3. ההשחרה של צינת הזיג אינה מושפעת לרעה מ WD-40.
4. בשום אופן אל תצפה Electroless Nickel , מאחר ועובי הציפוי לא יאפשר הרכבה תקינה של החלקים. אינך רוצה שילטשו וישחיזו לצורך הרכבה.
5. אל תצפה Hard Chrome, כי לא בטוח שיש מי שיודע לעשות זאת כמו שצריך לאקדחים, ובעיקר כי הקושי הסופי של הציפוי הוא כ"כ גבוה, שהוא ישחק לך את הציפוי האנודי של מסילות האלומיניום בגוף.
7. Parkerizing - הציפוי המקורי של הצינה שלך. מבוסס אבץ. מי שבקיא במלאכתו, יוכל לקבוע את מידת החיספוס הסופית של הצינה. ככל שהצינה יותר מחוספסת, היא "אוצרת" בתוכה יותר שמן ומקנה עמידות יותר גבוהה כנגד חלודה.
בהצלחה
אמיר - מדריך ירי
אמיר890 כתב:4. בשום אופן אל תצפה Electroless Nickel , מאחר ועובי הציפוי לא יאפשר הרכבה תקינה של החלקים. אינך רוצה שילטשו וישחיזו לצורך הרכבה.
בהצלחה
לגבי אלקטרונלס ניקל והארד כרום, אם נעשה על ידי בעל מקצוע הוא יאטום את השטחים שבאים במגע עם שטחים אחרים כך שלא יתפסו עובי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

או שהכי טוב תקנה את זה... (מחיר בארה"ב 3200$ לפני מיסים)
אין סיכויי שיחליד לך.
http://www.sigsauer.com/CatalogProductD ... -blue.aspx
אין סיכויי שיחליד לך.
http://www.sigsauer.com/CatalogProductD ... -blue.aspx
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

glock34 כתב:אני לא רואה דרך שהמחלק של הגלוק יכול להחליד.
יום טוב.
גלוק טוענים ל-PERFECTION, אבל בפועל הם רחוקים מאד מזה. כן יש גלוקים שמחלידים, גם כאלו שעברו טיפול טניפר. טניפר זה תהליך כימי, ובכל תהליך ההצלחה היא סטטיסטית. יש אצוות מוצלחות יותר ויש פחות.. יש צינות שמחלידות, ויש צינות התהליך הופך אותן לפריכות ושבירות כמו בסקוויט.
החומר הרעיל הוא אינו שמועה. בתהליך הטניפר המקורי משתמשים בציאניד כדי לקשור את אטומי החנקן לפלדה. וכן אני מסכים איתך, כל שאר התהליכים אם נעשים כמו שצריך צריכים ליצור מוצר שאינו מחליד בסופו של יום.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

glock 34
אם כבר למה לא זה
http://www.sigsauer.com/CatalogProductD ... -mk25.aspx
למרות שאני בדרך כלל לא מתעסק בפנטזיות
אם כבר למה לא זה
http://www.sigsauer.com/CatalogProductD ... -mk25.aspx
למרות שאני בדרך כלל לא מתעסק בפנטזיות
"Si Vis Pacem Para bellum"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד