האם אפשר אחרת?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
האם אפשר אחרת?
אירוע דמיוני:אחד משלנו(בעל רשיון לאקדח)נוסע ברכבו באחד מכבישי הארץ הלא כל כך עמוסים.ליד אחד הכפרים ב גליל עוקף אותו רכב הנוסע בפראות מצפצף על כל חוקי התנועה.נהג בודד האיש שלנו ממשיך לנסוע ורואה כיצד ההוא עובר עבירות תנועה חמורות עד כדי סיכון המשתמשים באותה הדרך.בסיכון ממשי חמור.תוך כדי נסיעה לבחור שלנו יש מצלמת דשבורד.המצךמת את העבירות של הנהג הפראי.שמבחין לפתע במצלמה. מנסה להוריד את ידינו מהכביש בנסיעה פראית וחציית נתיבו. לבסוף נעצרים שניהם לפני צומת מרומזר הנהג הפראי יורד מהרכב שלו עבר ידידינוכשהוא נושא ביד מוט ברזל ארוך .ידידינו יוצא מרכבו עם פניו לעבר המתקיף שולף את אקדחו מאיים על התוקף.שמייד בראוצתו את האקדח שומט את הברזל .מרים ידיים.כשידידינו אומר לו לשכב על הרצפה על אי התנועה במקום.ומזמין משטרה בסלולרי.שמגיעה מיידית עוצרים את הנהג הפראי שמסתבר שהנו בעל עבר פלילי רציני.ברמת תקיפה חמורה גרימת חבלה בנסיבות מחמירות ועוד "ממתקים.למייהם" ומובילים אותו אחר כבוד ל"קלבוש" למעצר.
אגב סצינה דומה קרתה.ושודרה בטלויזייה.וביוטיוב.כשמדובר היה ביוטיוב במתנדב משטרה לא בתפקיד.האם לדעתכם השימוש באקדח היה נכון? חוקי?מה דעתכם?
אגב סצינה דומה קרתה.ושודרה בטלויזייה.וביוטיוב.כשמדובר היה ביוטיוב במתנדב משטרה לא בתפקיד.האם לדעתכם השימוש באקדח היה נכון? חוקי?מה דעתכם?
- סליקאי ארד

Re: האם אפשר אחרת?
תלוי מאד באישיותו של קצין המשטרה שהתיק נפל עליו, ובמקרה הגרוע באישיותו של השופט שקיבל את התיק לדיון.
יש לזכור שעל פי התרחיש לא נורתה אף יריה אחת!
לדעתי ה(אי) שימוש באקדח היה נכון. האם חוקי?ראו לעיל.
אני מציע להעלות שאלה זו בהרצאה באסיפה הראשונה של העמותה.
יש לזכור שעל פי התרחיש לא נורתה אף יריה אחת!
לדעתי ה(אי) שימוש באקדח היה נכון. האם חוקי?ראו לעיל.
אני מציע להעלות שאלה זו בהרצאה באסיפה הראשונה של העמותה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
גם אותו קצין לא יכול לשנות ראיות ועובדות מהשטח. בעל האקדח אויים "בנשק קר" נשקפה סכנה מיידית לחייו..בפרט כשהוא מזהה לפי קוד ההתנהגות באירוע את אופיו של המאיים.שאכן הוא מסוגל לתקוף עם הברזל.
כך שאינני חושב בפרט כשהאירוע ממשיך להיות מצולם במצלמת הדשבורט של הרכב אחד לאחד!!
שקצין משטרה יכול להחליט אחרת. או אולי כן יכול להחליט אחרת אבל זה יפול מהר נוכח הנסיבות במצולם!!!
כך שאינני חושב בפרט כשהאירוע ממשיך להיות מצולם במצלמת הדשבורט של הרכב אחד לאחד!!
שקצין משטרה יכול להחליט אחרת. או אולי כן יכול להחליט אחרת אבל זה יפול מהר נוכח הנסיבות במצולם!!!
- סליקאי ארד

בסופו של דבר מה שיעשה את ההבדל בין תיק במשטרה + אקדח מוחרם זה מצלמת הדשבוארד שתתעדד את כל האירוע מתחילתו ועד סופו.
בלי התוספת הזו, זו מילה שלך נגד מילה שלו ובמקרה הזה תעדיף המשטרה לפתוח לשני הצדדים תיק על שימוש בכח והפרעה סד"ץ וכמובן להחרים את הנשק.
כמובן גם שהמשטרה רגישה יותר לענייני צילום כי היא מקבלת מספיק חשיפה שלילית בתקשורת, כך שזה יגדיל את הסיכוי שהתיק הזה יטופל כמו שצריך.
ואם כבר אנחנו מדברים על מצלמות, עדיף שלכל נושא נשק תהיה מצלמת דשבורד על החזה. יש כאלה שהן בצורת עט יוקרתי או בצורה של אטב שנצמד לדש הבגד. שווה כל אגורה.
א.
בלי התוספת הזו, זו מילה שלך נגד מילה שלו ובמקרה הזה תעדיף המשטרה לפתוח לשני הצדדים תיק על שימוש בכח והפרעה סד"ץ וכמובן להחרים את הנשק.
כמובן גם שהמשטרה רגישה יותר לענייני צילום כי היא מקבלת מספיק חשיפה שלילית בתקשורת, כך שזה יגדיל את הסיכוי שהתיק הזה יטופל כמו שצריך.
ואם כבר אנחנו מדברים על מצלמות, עדיף שלכל נושא נשק תהיה מצלמת דשבורד על החזה. יש כאלה שהן בצורת עט יוקרתי או בצורה של אטב שנצמד לדש הבגד. שווה כל אגורה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

לצערי, לא מדובר כאן רק על ניתוח קר של העובדות. ע"פ הפרשנות לחוק, מותר לך להפעיל כוח בדרגה אחת העולה על הכוח שמופעל נגדך. האם איום בנשק עונה על הדרישה במקרה הנדון? התשובה היא כן.
אבל (וזה אבל גדול), במידה ויוחלט להגיש כתב אישום, המאיים בנשק עלול להישאל מדוע לא ברח מהמקום, עם או בלי רכבו? חושבים שזה מופרך?
גם בעבירות של זריקת אבנים וחפצים אחרים לעבר מכוניות, עבירה המוגדרת כ"סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה" ושהעונש עליה הוא 20 שנות מאסר (מה שהופך אותה לפשע חמור), נשאלו אנשים שהשתמשו בנשקם מדוע לא "נתנו גז" וברחו משם?
זאת למרות שנציגי המדינה יודעים היטב שהיו מיקרים בהם השלכה כזאת הסתיימה במוות של היושבים ברכב...
אז למה מגישים כתבי אישום? פוליטיקה, כסת"ח (להפנות את תשומת הלב מכך שהמדינה לא מקיימת את חובתה להגן על אזרחים), כי בקרירות של בית המשפט לא מבינים את הלחץ של מי שהיה בסיטואציה...
אבל (וזה אבל גדול), במידה ויוחלט להגיש כתב אישום, המאיים בנשק עלול להישאל מדוע לא ברח מהמקום, עם או בלי רכבו? חושבים שזה מופרך?
גם בעבירות של זריקת אבנים וחפצים אחרים לעבר מכוניות, עבירה המוגדרת כ"סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה" ושהעונש עליה הוא 20 שנות מאסר (מה שהופך אותה לפשע חמור), נשאלו אנשים שהשתמשו בנשקם מדוע לא "נתנו גז" וברחו משם?
זאת למרות שנציגי המדינה יודעים היטב שהיו מיקרים בהם השלכה כזאת הסתיימה במוות של היושבים ברכב...
אז למה מגישים כתבי אישום? פוליטיקה, כסת"ח (להפנות את תשומת הלב מכך שהמדינה לא מקיימת את חובתה להגן על אזרחים), כי בקרירות של בית המשפט לא מבינים את הלחץ של מי שהיה בסיטואציה...
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
אני לא מבין, אם הוא נוהג בפראות ובמהירות איך בדיוק צולם על ידי האזרח החביב שגם הגיע איתו באותו זמן לרמזור?
ונניח שיש לכך תשובה, למה יצא האזרח החביב מרכבו? האם היה יוצא את רכבו ללא אקדח? האם האקדח נתן לו כוחות על ולגיטימציה לצאת כי הוא יודע שהוא החזק כרגע? מה היה קורה אילו אותו נהג מטורף היה מסכן את חייו לא רק על הכביש אלא בלנסות לחטוף אקדח ששלוף עליו? האם שווה להרוג או למות בגלל סרטון מצלמת דאשבורד?
אני מבין את הסיטואציה באופן כללי, אבל כל הנתונים על העבריין התוקף התגלו לאחר מעשה וגם אז אין להם חשיבות כל כך, שהרי שילם את חובו לחברה ואין לשפוטו על פי עברו הפלילי.
איך אתה היית מגיב אילו היית נוסע לך במהירות מופרזת נניח וגם לא ממש עצרת בעצור ואולי נכנסת באיזה אין כניסה קטן (בערך מה שרוב האנשים עושים ברגיל) ואיזה סוכריה אחד היה מתחיל לעקוב אחריך ולהסריט אותך?
סתם חומר למחשבה.
שבוע טוב.
ונניח שיש לכך תשובה, למה יצא האזרח החביב מרכבו? האם היה יוצא את רכבו ללא אקדח? האם האקדח נתן לו כוחות על ולגיטימציה לצאת כי הוא יודע שהוא החזק כרגע? מה היה קורה אילו אותו נהג מטורף היה מסכן את חייו לא רק על הכביש אלא בלנסות לחטוף אקדח ששלוף עליו? האם שווה להרוג או למות בגלל סרטון מצלמת דאשבורד?
אני מבין את הסיטואציה באופן כללי, אבל כל הנתונים על העבריין התוקף התגלו לאחר מעשה וגם אז אין להם חשיבות כל כך, שהרי שילם את חובו לחברה ואין לשפוטו על פי עברו הפלילי.
איך אתה היית מגיב אילו היית נוסע לך במהירות מופרזת נניח וגם לא ממש עצרת בעצור ואולי נכנסת באיזה אין כניסה קטן (בערך מה שרוב האנשים עושים ברגיל) ואיזה סוכריה אחד היה מתחיל לעקוב אחריך ולהסריט אותך?
סתם חומר למחשבה.
שבוע טוב.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

glock34 כתב:איך אתה היית מגיב אילו היית נוסע לך במהירות מופרזת נניח וגם לא ממש עצרת בעצור ואולי נכנסת באיזה אין כניסה קטן (בערך מה שרוב האנשים עושים ברגיל) ואיזה סוכריה אחד היה מתחיל לעקוב אחריך ולהסריט אותך?
סתם חומר למחשבה.
שבוע טוב.
אתה יכול להיות בטוח שלא הייתי יוצא אליו עם לום/סכין/אגרופים..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

דיברנו על הנושא בעבר: viewtopic.php?f=1&t=15039
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Re: האם אפשר אחרת?גלוק 34 ידידי!!!
עזוב איך ולמה וכ'ו
תסתכל בסרטים שצרפו חברים זה בדיוק המקרה עליו מבוססת הנחתי הדמיונית!!!!
לצערי הרב אני מכיר את החלאה הזה שאיים במטה ברזל ותאמין לי הוא חלאה לא קטן.והיה יכול בשקט בלי נקיפות מצפון(אין לן)לתקוף את השוטר מתנדב עד מוות.אם לא היה למתנדב אקדח זה אכן היה נגמר באסון.
תסתכל בסרטים שצרפו חברים זה בדיוק המקרה עליו מבוססת הנחתי הדמיונית!!!!
לצערי הרב אני מכיר את החלאה הזה שאיים במטה ברזל ותאמין לי הוא חלאה לא קטן.והיה יכול בשקט בלי נקיפות מצפון(אין לן)לתקוף את השוטר מתנדב עד מוות.אם לא היה למתנדב אקדח זה אכן היה נגמר באסון.
- סליקאי ארד

לדעתי, עצם קיומו של דיון כזה מהווה הצדקה למצב הקיים .
אני נושא נשק ברשיון שאעשה בו שימוש כמוצא אחרון מבחינתי. אם יש לי זמן להסס מחשש לאיבוד הרשיון או לתיק במשטרה , אז כנראה שהנשק לא צריך להישלף ואם הנשק נשלף ושרדתי כדי לאבד את הרשיון או לזכות בתיק פלילי - הוא עשה את שלו מבחינתי והאריך את תוחלת חיי , לא אתחרט על כך.
אני נושא נשק ברשיון שאעשה בו שימוש כמוצא אחרון מבחינתי. אם יש לי זמן להסס מחשש לאיבוד הרשיון או לתיק במשטרה , אז כנראה שהנשק לא צריך להישלף ואם הנשק נשלף ושרדתי כדי לאבד את הרשיון או לזכות בתיק פלילי - הוא עשה את שלו מבחינתי והאריך את תוחלת חיי , לא אתחרט על כך.
- סליקאי טיטניום

+1.
I would be rather judged by twelve than carried by six!
I would be rather judged by twelve than carried by six!
רם
לגופו של המקרה הנ״ל -
השומרוני הטוב לא הסתיר את זה שהוא מצלם - הוא עשה זאת בהפגנתיות . אני באופן אישי הייתי מעדיף להעביר את החומר למשטרה ולא להתגרות בפסיכי .
משהסב את תשומת ליבו של הפסיכי לכך שהוא מצולם , צריך היה לצפות תגובה אלימה בסבירות גבוהה וכנראה שהיותו חמוש זה מה שנתן לו את הבטחון לנהוג כך . שליפת הנשק הייתה כנראה הדבר הכי נכון שהוא עשה (במבחן התוצאה) כי היא סיימה את האירוע ללא שום נזק והכל מתועד . הוא גילה אזרחות טובה, העבריין במקרה הזה עומד בכל הסטרארוטיפים , מן הסתם קיבל צל״ש .
תארו לכם שהנשק שלו היה בכספת בבית ונניח שהוא אדם חזק מספיק , היה מצליח להתגונן בידיים חשופות או במברג שנמצא ברכב ופוגע בפסיכי ... מצבו במקרה כזה היה ככל הנראה גרוע יותר , היה נפתח נגדו תיק על תקיפה והיה מאבד את רשיון הנשק כתוצאה מכך. תארו לכם שהיה בהליכי גירושין וגרושתו הייתה מקבלת את עיצת עו״ד שלה להגיש תלונות סרק במשטרה שהוא מאיים על חייה ...( למי מאיתנו אין היכרות עם לפחות מקרה אחד כזה ?) , בקיצור - לא קל :)
השומרוני הטוב לא הסתיר את זה שהוא מצלם - הוא עשה זאת בהפגנתיות . אני באופן אישי הייתי מעדיף להעביר את החומר למשטרה ולא להתגרות בפסיכי .
משהסב את תשומת ליבו של הפסיכי לכך שהוא מצולם , צריך היה לצפות תגובה אלימה בסבירות גבוהה וכנראה שהיותו חמוש זה מה שנתן לו את הבטחון לנהוג כך . שליפת הנשק הייתה כנראה הדבר הכי נכון שהוא עשה (במבחן התוצאה) כי היא סיימה את האירוע ללא שום נזק והכל מתועד . הוא גילה אזרחות טובה, העבריין במקרה הזה עומד בכל הסטרארוטיפים , מן הסתם קיבל צל״ש .
תארו לכם שהנשק שלו היה בכספת בבית ונניח שהוא אדם חזק מספיק , היה מצליח להתגונן בידיים חשופות או במברג שנמצא ברכב ופוגע בפסיכי ... מצבו במקרה כזה היה ככל הנראה גרוע יותר , היה נפתח נגדו תיק על תקיפה והיה מאבד את רשיון הנשק כתוצאה מכך. תארו לכם שהיה בהליכי גירושין וגרושתו הייתה מקבלת את עיצת עו״ד שלה להגיש תלונות סרק במשטרה שהוא מאיים על חייה ...( למי מאיתנו אין היכרות עם לפחות מקרה אחד כזה ?) , בקיצור - לא קל :)
- סליקאי טיטניום

איתמר,
אתה צודק בקשר לתגובה לא הולמת. אני גם הייתי נוהג בדרך אחרת ויותר מאופקת.
ניר,
אני מסכים איתך ואפילו אוסיף שיכל אותו צדיק מסריט פשוט להעמד בצד ולא לרדוף אחרי העברין.
די מזכיר לי את הפרשיה בארה"ב עם זימרמן (עוד סיפור על צדיק שמתנדב במשמר האזרחי שהחליט שהוא השוטר התחיל מעקב אחרי בריון שבסופו של דבר נתן לו אגרוף בפנים וחבט את ראשו במדרכה כך שלצדיק הנסתר לא נותרה ברירה והוא ירה בו למוות. למזלו הבריון מת ולא היה מי שיעיד נגדו)
תמיד חשוב לזכור, כי גם לאותו חמום מוח יכול להיות אקדח, ואז מה?
אתה צודק בקשר לתגובה לא הולמת. אני גם הייתי נוהג בדרך אחרת ויותר מאופקת.
ניר,
אני מסכים איתך ואפילו אוסיף שיכל אותו צדיק מסריט פשוט להעמד בצד ולא לרדוף אחרי העברין.
די מזכיר לי את הפרשיה בארה"ב עם זימרמן (עוד סיפור על צדיק שמתנדב במשמר האזרחי שהחליט שהוא השוטר התחיל מעקב אחרי בריון שבסופו של דבר נתן לו אגרוף בפנים וחבט את ראשו במדרכה כך שלצדיק הנסתר לא נותרה ברירה והוא ירה בו למוות. למזלו הבריון מת ולא היה מי שיעיד נגדו)
תמיד חשוב לזכור, כי גם לאותו חמום מוח יכול להיות אקדח, ואז מה?
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד