האם יש דרך חוקית לדעת אם נשק של אדם אחר נלקח ממנו ע"י המשטרה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
האם יש דרך חוקית לדעת אם נשק של אדם אחר נלקח ממנו ע"י המשטרה
שאלה שנשאלתי וזו לא שאלה היפותטית אלא מצב אמיתי
מנהל במקום מסוים מעוניין לפטר עובד בשל שילוב של חוסר מקצועיות ואלימות מילולית כלפי עמיתים.
ידוע שלעובד היה נשק.
העובד נקלע לאחרונה למצוקה נפשית קשה ויש למנהל חשש כבד שהוא עלול לפגוע בעמיתיו או בעצמו.
עמיתיו של העובד אמרו שהם חושבים שהמשטרה לקחה לו את הנשק (הוא הפסיק לבוא איתו לעבודה וכנראה גם אמר משהו בנושא)
האם יש דרך חוקית לדעת האם העובד מחזיק בנשק, או שזה הוחרם ע"י המשטרה, מבלי שהעובד ידע שנעשה בירור כזה?
מה הדרך הנכונה לדעתכם להתמודד עם סיטואציה כזו?
תודה,
שחר
מנהל במקום מסוים מעוניין לפטר עובד בשל שילוב של חוסר מקצועיות ואלימות מילולית כלפי עמיתים.
ידוע שלעובד היה נשק.
העובד נקלע לאחרונה למצוקה נפשית קשה ויש למנהל חשש כבד שהוא עלול לפגוע בעמיתיו או בעצמו.
עמיתיו של העובד אמרו שהם חושבים שהמשטרה לקחה לו את הנשק (הוא הפסיק לבוא איתו לעבודה וכנראה גם אמר משהו בנושא)
האם יש דרך חוקית לדעת האם העובד מחזיק בנשק, או שזה הוחרם ע"י המשטרה, מבלי שהעובד ידע שנעשה בירור כזה?
מה הדרך הנכונה לדעתכם להתמודד עם סיטואציה כזו?
תודה,
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
Re: האם יש דרך חוקית לדעת אם נשק של אדם אחר נלקח ממנו ע"י המ
ואני חושב לעצמי לאן התדרדרנו....
הבן אדם לא מסתדר עם הבוס והחברים בעבודה, יש לו קצת פה גדול וכבר רצים למשטרה כדי לקחת לו את הנשק. מה נסגר???
ואם הוא עושה שירות מילואים, תיקח לו את הנשק גם כן? תשלול לו רשיון נהיגה כי הוא יכול לחכות לבוס באיזה פינה ולדרוס אותו?
א.
הבן אדם לא מסתדר עם הבוס והחברים בעבודה, יש לו קצת פה גדול וכבר רצים למשטרה כדי לקחת לו את הנשק. מה נסגר???
ואם הוא עושה שירות מילואים, תיקח לו את הנשק גם כן? תשלול לו רשיון נהיגה כי הוא יכול לחכות לבוס באיזה פינה ולדרוס אותו?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

בד"כ בחברות גדולות למנהל משאבי האנוש יש נגיעה גם לנושאים האלו. בין השאר מוצע בהן גם טיפול פסיכולוגי. לא ברור מדבריך אם העובד הוא חדש או ותיק, והאם חוסר המקצועיות שלו היתה מתחילת עבודתו במקום או עם כניסתו למצוקה הנפשית.
הערכת מסוכנות של אדם היא נוהל מסודר בפסיכיאטריה ומומלץ לעיין בעמוד הבא:
http://www.health.gov.il/Subjects/menta ... eapon.aspx
היה עדיף לדעתי אם במקום לנסות לדאוג לעצמו תחילה, יעשה מקום העבודה ככל יכולתו לסייע לעובד שלו.
הערכת מסוכנות של אדם היא נוהל מסודר בפסיכיאטריה ומומלץ לעיין בעמוד הבא:
http://www.health.gov.il/Subjects/menta ... eapon.aspx
היה עדיף לדעתי אם במקום לנסות לדאוג לעצמו תחילה, יעשה מקום העבודה ככל יכולתו לסייע לעובד שלו.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
איתמר,
אני חושב שהתבלבלת קצת
1. אף אחד לא מבקש לקחת לו את הנשק, מה שמבקשים זה לדעת האם עדיין יש לו נשק כדי לשקול את צעדי ההמשך.
המטרה היא לנסות לעשות בירור בלי שהאדם ידע ובלי שהרשויות יהיו מחויבות לפעול, כדי להמנע ככל שניתן מפגיעה בעובד, כדי לאסוף מידע רב ככל שניתן על מצבו של העובד וכדי למצוא דרך פעולה בטוחה לכל מי שמעורב.
2. להגיד "הבן אדם לא מסתדר עם הבוס והחברים בעבודה, יש לו קצת פה גדול" בלי להכיר את הסיטואציה זה יפה, אבל ... מדובר בעובד שרוצים לפטר אותו וקיים חשש אצל המנהל והעמיתים מתגובה לא פרופורציונלית של אותו עובד.
3. כן, בנאדם שבאמת מראה התנהגות אובדנית או מביע כוונה לפגוע באחרים - צריך לנקוט בצעדים כלשהם. כמובן לא באוטומט, לא ככסת"ח ולא מבלי שבוחנים את הנושא לעומק, אבל להשאיר נשק בידיים שלו בלי שום בדיקה נוספת?? דווקא המאמץ של המנהל הזה למצוא מידע רב ככל שניתן בלי ישר לרוץ למשטרה / רישוי נשק / משרד הבריאות הוא מאמץ ראוי שמטרתו להמנע מפגיעה מיותרת בעובד לפני שנעשתה בדיקה מעמיקה.
נאון,
מדובר על עובד ותיק שההידרדרות החלה לאחר כניסתו למצוקה נפשית, מש"א מעורבים ועשו הערכת מסוכנות פנימית ומרגישים שיש חשש אבל שוב, כפי שכתבתי למעלה, לא רוצים בשלב זה לערב את הרשויות, בין השאר כי החשש לא מספיק מבוסס ולא רוצים לפגוע בעובד ללא בדיקה מעמיקה
שחר
אני חושב שהתבלבלת קצת
1. אף אחד לא מבקש לקחת לו את הנשק, מה שמבקשים זה לדעת האם עדיין יש לו נשק כדי לשקול את צעדי ההמשך.
המטרה היא לנסות לעשות בירור בלי שהאדם ידע ובלי שהרשויות יהיו מחויבות לפעול, כדי להמנע ככל שניתן מפגיעה בעובד, כדי לאסוף מידע רב ככל שניתן על מצבו של העובד וכדי למצוא דרך פעולה בטוחה לכל מי שמעורב.
2. להגיד "הבן אדם לא מסתדר עם הבוס והחברים בעבודה, יש לו קצת פה גדול" בלי להכיר את הסיטואציה זה יפה, אבל ... מדובר בעובד שרוצים לפטר אותו וקיים חשש אצל המנהל והעמיתים מתגובה לא פרופורציונלית של אותו עובד.
3. כן, בנאדם שבאמת מראה התנהגות אובדנית או מביע כוונה לפגוע באחרים - צריך לנקוט בצעדים כלשהם. כמובן לא באוטומט, לא ככסת"ח ולא מבלי שבוחנים את הנושא לעומק, אבל להשאיר נשק בידיים שלו בלי שום בדיקה נוספת?? דווקא המאמץ של המנהל הזה למצוא מידע רב ככל שניתן בלי ישר לרוץ למשטרה / רישוי נשק / משרד הבריאות הוא מאמץ ראוי שמטרתו להמנע מפגיעה מיותרת בעובד לפני שנעשתה בדיקה מעמיקה.
נאון,
מדובר על עובד ותיק שההידרדרות החלה לאחר כניסתו למצוקה נפשית, מש"א מעורבים ועשו הערכת מסוכנות פנימית ומרגישים שיש חשש אבל שוב, כפי שכתבתי למעלה, לא רוצים בשלב זה לערב את הרשויות, בין השאר כי החשש לא מספיק מבוסס ולא רוצים לפגוע בעובד ללא בדיקה מעמיקה
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
הזוי... הזוי... הזוי...
נראה לי התנהלות שמתאימה יותר לארה"ב מאשר לישראל.
חבל רק שטורחים להעתיק משם את כל הדברים הגרועים ואת הטובים לא.
מה זה בדיוק אם לא כסת"ח?
ומי הם שיוכלו "להעריך את המסוכנות" של אותו עובד?
האם העובד הזה איים אי פעם להשתמש בנשקו?
האם הוא איים אי פעם לפגוע במישהו?
האם הוא איים לפגוע בעצמו?
האם הוא פגע אי פעם במישהו באופן פיזי?
בתחילת שנות ה-2000 כשפיטרו אנשים בחברת קומברס, הזמינו חברת שמירה ומאבטחים שילוו את העובדים אל מחוץ לבניין.
זה מה שצריך לעשות לאותו עובד אם ההנהלה כל כך חוששת לשלומה..
והלקח הנלמד מכל הסיפור הזה...
אם יש לך נשק, תסליק אותו עמוק עמוק עמוק ואל תספר לאף אחד.
שאף אחד לא יראה.
שאף אחד לא ידע.
כי זה לא עסק לאף אחד.
לך תדע אם מישהו שאתה לא בדיוק יורד לו בגרון יחליט לו פתאום שאתה מסוכן,
ואז לך אחרי זה תוכיח שאין לך אחות.
א.
נראה לי התנהלות שמתאימה יותר לארה"ב מאשר לישראל.
חבל רק שטורחים להעתיק משם את כל הדברים הגרועים ואת הטובים לא.
מה זה בדיוק אם לא כסת"ח?
ומי הם שיוכלו "להעריך את המסוכנות" של אותו עובד?
האם העובד הזה איים אי פעם להשתמש בנשקו?
האם הוא איים אי פעם לפגוע במישהו?
האם הוא איים לפגוע בעצמו?
האם הוא פגע אי פעם במישהו באופן פיזי?
בתחילת שנות ה-2000 כשפיטרו אנשים בחברת קומברס, הזמינו חברת שמירה ומאבטחים שילוו את העובדים אל מחוץ לבניין.
זה מה שצריך לעשות לאותו עובד אם ההנהלה כל כך חוששת לשלומה..
והלקח הנלמד מכל הסיפור הזה...
אם יש לך נשק, תסליק אותו עמוק עמוק עמוק ואל תספר לאף אחד.
שאף אחד לא יראה.
שאף אחד לא ידע.
כי זה לא עסק לאף אחד.
לך תדע אם מישהו שאתה לא בדיוק יורד לו בגרון יחליט לו פתאום שאתה מסוכן,
ואז לך אחרי זה תוכיח שאין לך אחות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי זה מבקשים, חושבים רוצים? העמיתים?
זה כולל את השליח ,עובדי המזנון,והמוקדנית?
אין לכם כל זכות לקבל מידע פרטי ואישי !!!
אם המנהל חושש,שיפנה למשטרה, ושם ישטח את חשודו .
זה כולל את השליח ,עובדי המזנון,והמוקדנית?
אין לכם כל זכות לקבל מידע פרטי ואישי !!!
אם המנהל חושש,שיפנה למשטרה, ושם ישטח את חשודו .
פחות -לרוב זה יותר,,
ריקו,
אני מבין את התשובה שלך. להערכתי חשוב יותר האם הוא מהווה סכנה לעצמו ולסביבתו, כלומר על המהות ולא על הדרך. העובדה שיש חשש שהוא עודנו נושא נשק מחזקת את הצורך בכזו בדיקה.
הייתי ממליץ להתייעץ עם פסיכיאטר פרטי לדוגמה
http://www.drtal.co.il/%D7%94%D7%A2%D7% ... 7%95%D7%AA
להערכתי כל בקשה שלא תוגש באופן פורמלי ובצינורות (הסתומים משהו אך) מקובלים - לא תקבלו תשובה באשר להחזקת כלי.
בכל מקרה אני מקווה שמשאבי אנוש עושים את המקסימום כדי לעזור לקולגה שלכם ולא כדי להפטר ממנו בצורה נקייה ונטולת כאב. חופשה בתשלום, סיוע כספי לטיפול - עדיפים בעיני בהרבה.
גיא.
אני מבין את התשובה שלך. להערכתי חשוב יותר האם הוא מהווה סכנה לעצמו ולסביבתו, כלומר על המהות ולא על הדרך. העובדה שיש חשש שהוא עודנו נושא נשק מחזקת את הצורך בכזו בדיקה.
הייתי ממליץ להתייעץ עם פסיכיאטר פרטי לדוגמה
http://www.drtal.co.il/%D7%94%D7%A2%D7% ... 7%95%D7%AA
להערכתי כל בקשה שלא תוגש באופן פורמלי ובצינורות (הסתומים משהו אך) מקובלים - לא תקבלו תשובה באשר להחזקת כלי.
בכל מקרה אני מקווה שמשאבי אנוש עושים את המקסימום כדי לעזור לקולגה שלכם ולא כדי להפטר ממנו בצורה נקייה ונטולת כאב. חופשה בתשלום, סיוע כספי לטיפול - עדיפים בעיני בהרבה.
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
איתמר בהחלט נגע בנקודות הנכונות, אדם חמוש אינו אדם מסוכן עצם היותו חמוש אלא עצם היותו אדם. חוץ מאקדחים ישנן עוד שיטות לגרימת מוות (ולא נפרט). אכן ניצוץ אמריקאי משהו...
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

גיא תודה
לשמחתי אני לא עובד שם אלא פנו אלי במפגש חברים בגלל הקרבה שלי לעולם הנשק, הרצון לבדוק אם יש או אין נשק זה רק אחד מהצעדים שננקטים במסגרת הטיפול במקרה הזה אבל אני לא יודע לומר מעבר, אני חושב שהתייעצות עם גורם פסיכיאטרי/פסיכולוגי חיצוני מוסמך זו המלצה טובה.
Guss
שים לב שכתבתי במפורש ׳דרך חוקית׳ - אין רצון להשיג מידע באופן לא חוקי שיפגע בפרטיות העובד
פניה למשטרה תוביל בהכרח לפגיעה בעובד, מה שההנהלה בשלב זה לא מעוניינת לעשות
איתמר,
מנהלי מש׳א בארגונים עוברים הכשרות ומוסמכים לבצע תחקירים וראיונות לצורך הערכות שונות ומגוונות לגבי העובדים, בניהן גם הערכת מסוכנות
כפי שכתבתי העובד נקט באלימות מילולית (כן, הוא איים שיפגע בעובד אחר) וגם קיים חשש שיפגע בעצו בשל מצוקה נפשית ידועה שהוא שרוי בה
ושים לב ששוב אתה מציג הפוך ממה שאני אומר - יש פה נסיון אמיתי לברר לעומק האם באמת יש סיכון לפני שנוקטים צעדים של פניה לרשויות, כי אז ברור שהעובד יפגע - הדבר הראשון שיקחו לו זה הנשק בין אם מישהו ידע על קיומו ובין אם לא ( בהנחה שהוא עדיין אצלו..)
שחר
לשמחתי אני לא עובד שם אלא פנו אלי במפגש חברים בגלל הקרבה שלי לעולם הנשק, הרצון לבדוק אם יש או אין נשק זה רק אחד מהצעדים שננקטים במסגרת הטיפול במקרה הזה אבל אני לא יודע לומר מעבר, אני חושב שהתייעצות עם גורם פסיכיאטרי/פסיכולוגי חיצוני מוסמך זו המלצה טובה.
Guss
שים לב שכתבתי במפורש ׳דרך חוקית׳ - אין רצון להשיג מידע באופן לא חוקי שיפגע בפרטיות העובד
פניה למשטרה תוביל בהכרח לפגיעה בעובד, מה שההנהלה בשלב זה לא מעוניינת לעשות
איתמר,
מנהלי מש׳א בארגונים עוברים הכשרות ומוסמכים לבצע תחקירים וראיונות לצורך הערכות שונות ומגוונות לגבי העובדים, בניהן גם הערכת מסוכנות
כפי שכתבתי העובד נקט באלימות מילולית (כן, הוא איים שיפגע בעובד אחר) וגם קיים חשש שיפגע בעצו בשל מצוקה נפשית ידועה שהוא שרוי בה
ושים לב ששוב אתה מציג הפוך ממה שאני אומר - יש פה נסיון אמיתי לברר לעומק האם באמת יש סיכון לפני שנוקטים צעדים של פניה לרשויות, כי אז ברור שהעובד יפגע - הדבר הראשון שיקחו לו זה הנשק בין אם מישהו ידע על קיומו ובין אם לא ( בהנחה שהוא עדיין אצלו..)
שחר
השני סנט שלי.
העיניין נשמע תמוה. רושם שהמעביד דואג שהעובד לא יבוא לחסל אותו.
אחרת היה מפנה את המאמצים לכיוון אחר. נגיד שהוא מהווה סכנה לעצמו כתוצאה מפטורין. יש לו נשק, המשטרה והבוס שחקו תפקיד של המבוגר האחראי ולקחו ממנו את הנשק. הסכנה חלפה?
העיניין נשמע תמוה. רושם שהמעביד דואג שהעובד לא יבוא לחסל אותו.
אחרת היה מפנה את המאמצים לכיוון אחר. נגיד שהוא מהווה סכנה לעצמו כתוצאה מפטורין. יש לו נשק, המשטרה והבוס שחקו תפקיד של המבוגר האחראי ולקחו ממנו את הנשק. הסכנה חלפה?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

סיפור אמיתי מהחיים:
שוטר שעבד כחוקר זירה בזיהוי הפלילי וסבל, ככל הנראה, מ-PTSD בצורה קשה, התקשר למפקדו ו"נפרד" ממנו!
המפקד הצליח להגיע אליו ומצא אותו עם האקדח ביד!
שכנע אותו למסור את האקדח, שלח אותו הביתה והחליף אותו במשמרת (זה היה ביום שבת)
למחרת עלה לראש מז"פ, הניח לו את האקדח על השולחן וסיפר לו את הנסיבות. תגובת ראש מז"פ: שילך לקופת חולים לקבל עזרה!!!!
דרך אגב, היו אחרים במערך שפגעו בעצמם בדרכים אחרות, כולל תאונת דרכים עצמית...
הדרך היחידה לעזור לאותו בחור היא ע"י מישהו שקרוב אליו, שישכנע אותו להיפרד מהאקדח לזמן מה (הפקדה אצל סוחר לדוגמה) ושיעזור לו לטפל בעצמו.
שוטר שעבד כחוקר זירה בזיהוי הפלילי וסבל, ככל הנראה, מ-PTSD בצורה קשה, התקשר למפקדו ו"נפרד" ממנו!
המפקד הצליח להגיע אליו ומצא אותו עם האקדח ביד!
שכנע אותו למסור את האקדח, שלח אותו הביתה והחליף אותו במשמרת (זה היה ביום שבת)
למחרת עלה לראש מז"פ, הניח לו את האקדח על השולחן וסיפר לו את הנסיבות. תגובת ראש מז"פ: שילך לקופת חולים לקבל עזרה!!!!
דרך אגב, היו אחרים במערך שפגעו בעצמם בדרכים אחרות, כולל תאונת דרכים עצמית...
הדרך היחידה לעזור לאותו בחור היא ע"י מישהו שקרוב אליו, שישכנע אותו להיפרד מהאקדח לזמן מה (הפקדה אצל סוחר לדוגמה) ושיעזור לו לטפל בעצמו.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד