שאלה שאלתית.... תרמיל ריק, נחשב תחמושת?...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה שאלתית.... תרמיל ריק, נחשב תחמושת?...
שלום, מזמן לא ביקרתי...
שאלה לי :)
תרמיל... ללא כל תחמושת/אבק שריפה וכו' אלא תרמיל ריק "משומש", נקרא תחמושת? או שהוא כמו שהוא, גוש מתכת שהיה פעם משהו?
ואם כבר, אתחכם ואשאל...במקרה... פצצת תאורה ישנה (נורית ממטול, לא מוצנחת ממטוס) כמו בתמונה למטה שנמצאה בשדה פתוח (שטח פרטי, לא שטח אש), מפורקת כפי שבתמונה ולמעשה "משומשת" וללא יכולת "מבצעית"... נקראת תחמושת? האם לפי החוק, מותר להחזיק בכזה דבר?
תודה מראש,
ליאור.

שאלה לי :)
תרמיל... ללא כל תחמושת/אבק שריפה וכו' אלא תרמיל ריק "משומש", נקרא תחמושת? או שהוא כמו שהוא, גוש מתכת שהיה פעם משהו?
ואם כבר, אתחכם ואשאל...במקרה... פצצת תאורה ישנה (נורית ממטול, לא מוצנחת ממטוס) כמו בתמונה למטה שנמצאה בשדה פתוח (שטח פרטי, לא שטח אש), מפורקת כפי שבתמונה ולמעשה "משומשת" וללא יכולת "מבצעית"... נקראת תחמושת? האם לפי החוק, מותר להחזיק בכזה דבר?
תודה מראש,
ליאור.

- תרמתי למען הסליק

Re: שאלה שאלתית.... תרמיל ריק, נחשב תחמושת?...
עד כמה שאני יודע כן ביחוד אם זה חלקי פגז צה"לי.
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

גם אם לא, לא הייתי ממליץ לקחת את זה בתיק כשאתה נוסע להודו.
הכלא שם הוא לא מהדברים היותר אסתטיים שיש ...
הכלא שם הוא לא מהדברים היותר אסתטיים שיש ...
- סליקאי זהב

הרבה יותר גרוע - זה נשק!!!
חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, תשס"ה-2005
"נשק" – כל אחד מאלה:
(1) כלי שסוגל לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אבזר ותחמושת של כלי כזה;
(2) כלי שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אבזר ותחמושת לכלי כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור ולמעט מכל גז מדמיע כהגדרתו בחוק כלי היריה;
[url](3) תחמושת, פצצה, רימון או כל חפץ נפיץ אחר שבכוחם להמית אדם או להזיק לו, לרבות חלק של אחד מאלה;[/url]
(4) סכין או אולר כהגדרתם בסעיף 184 לחוק העונשין, התשל"ז-1977;
(5) כלי נשק, חפץ או חומר אחר שיש בו או בשימוש בו כדי לפגוע בביטחון הציבור;
http://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_469.htm
חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, תשס"ה-2005
"נשק" – כל אחד מאלה:
(1) כלי שסוגל לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אבזר ותחמושת של כלי כזה;
(2) כלי שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אבזר ותחמושת לכלי כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור ולמעט מכל גז מדמיע כהגדרתו בחוק כלי היריה;
[url](3) תחמושת, פצצה, רימון או כל חפץ נפיץ אחר שבכוחם להמית אדם או להזיק לו, לרבות חלק של אחד מאלה;[/url]
(4) סכין או אולר כהגדרתם בסעיף 184 לחוק העונשין, התשל"ז-1977;
(5) כלי נשק, חפץ או חומר אחר שיש בו או בשימוש בו כדי לפגוע בביטחון הציבור;
http://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_469.htm
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

וולאה רוב הסעיפים מתארים במדוייק את הרכב שלי,,
בכל 4מהלכים מתפוצץ לו מטען בתוך הצלינדר[צריך לכוו את ההצתה]
יש לה מיכל מלא בחומר נפיץ [עולה לי המון כסף הדלק,]
היא פולטת חומר מאד מזיק [אפילו גורם למוות בריכוז מסוים]co
אם "ההיא" מאחרי ההגה ,העניין יותר מסכנה לשלום הציבור ורכושו,,
פחות -לרוב זה יותר,,
גם עטיפת הנייר המשמשת במוסקטים היא נשק.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ציטוט מהזיכרון:
"גם תרמיל ירוי הוא נשק - רק מז"פ יכול לקבוע שהוא לא מסוכן ולכן חייב אחסון בחדר הנשק."
מדובר בתרמילי 0.22" המשמשים להגנת הנוקר בזמן אימון יבש / סקאט ברובה זעיר.
והציטוט מדברי שוטרת בזמן ביקורת.
זה לא משנה את העובדה שצהל מכר בעבר (ואולי גם היום) את התרמילים לפי משקל.
"גם תרמיל ירוי הוא נשק - רק מז"פ יכול לקבוע שהוא לא מסוכן ולכן חייב אחסון בחדר הנשק."
מדובר בתרמילי 0.22" המשמשים להגנת הנוקר בזמן אימון יבש / סקאט ברובה זעיר.
והציטוט מדברי שוטרת בזמן ביקורת.
זה לא משנה את העובדה שצהל מכר בעבר (ואולי גם היום) את התרמילים לפי משקל.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
yuval כתב:זה לא משנה את העובדה שצהל מכר בעבר (ואולי גם היום) את התרמילים לפי משקל.
צה"ל מוכר גם טנקים, מטוסים ישנים, רובים, ציוד קשר, ועוד כל מיני עודפי ציוד וג'אנק.
להבדיל הצבא מוכר את זה לגורמים ידועים בתקווה שבחלקים ובציוד הזה לא יעשה שימוש.
היו דברים מעולם של כל מיני סוחרים שהנצילו והשמישו גרוטאות במקום לגרוס אותם לחומרי גלם, אבל מהר מאד הגיעו אליהם - מה שאתה לא יכול לעשות ולעקוב אחרי כל אדם פרטי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

GUSS כתב:וולאה רוב הסעיפים מתארים במדוייק את הרכב שלי,,
אני לא מבין מה הבעיה. או שאין לך רשיון לרכב? ושלא תבכה שאי אפשר לקבל רשיון בארץ
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

מה פה לא ברור?
כל תרמיל של פצצות מסוג זה או כל מרגמה אחרת מספקים לזה שלוקח אותם הביתה פלטפורמה התחלתית למילויי מחדש (רק בסגנון DIY) ניראה לי שצהל היה מעדיף אילו האוייב היה משקיע קצת יותר ולא משתמש בתרמילי צה"ל.
לאדם הנורמלי זה יכול להיות מאפרה מגניבה או מזכרת אבל לאחרים נקודת התחלה מעולה לבניית מרגמה (נניח)
לכן החוק אוסר עלי עליך ועל שכניך לאסוף נפילים או תרמילים שהם חלק משומש של תחמושת.
שיהיה חג שמח.
כל תרמיל של פצצות מסוג זה או כל מרגמה אחרת מספקים לזה שלוקח אותם הביתה פלטפורמה התחלתית למילויי מחדש (רק בסגנון DIY) ניראה לי שצהל היה מעדיף אילו האוייב היה משקיע קצת יותר ולא משתמש בתרמילי צה"ל.
לאדם הנורמלי זה יכול להיות מאפרה מגניבה או מזכרת אבל לאחרים נקודת התחלה מעולה לבניית מרגמה (נניח)
לכן החוק אוסר עלי עליך ועל שכניך לאסוף נפילים או תרמילים שהם חלק משומש של תחמושת.
שיהיה חג שמח.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

תודה על הנ"ל עד כה.
ברמת עקרון, על אזרח ליצור קשר עם משטרת ישראל/צבא במקרה והוא מוצא תחמושת/נשק כלשהו לצורך בדיקת חבלן.
בדקתי קצת לעומק את הנושא עם מכר במשטרת ישראל, אחד הקצינים הבכירים במחוז מרכז של המשטרה. הוא שאל בדיוק על מה מדובר ואיזה סוג תחמושת, איפה היא נמצאה וכו', עשה כמה טלפונים כדי לבדוק ותשובתו הייתה שדין תרמיל מנוקר, אינו כדין תחמושת, כלומר באם מדובר בפצצת תאורה מנוקרת, "משומשת" דינה כגוש ברזל ואין שום עניין פלילי בכך.
מה שכן, לדבריו שוטר שממש מחפש ולא בקיא בפרטים יוכל למרר את חיי זה שמחזיק בנ"ל, להזמין חבלן ולעשות סצינה שלימה, רק כדי לגלות בשלב מאוחר יותר שאין עבירה פלילית באחזקת פצצת תאורה שאינה מכילה כל תחמיש (אני מקווה שאני מצטט נכון) או יכולת בעירה/פיצוץ.
זה מקור אחד. אמשיך לחפור ולבדוק....
רעיון נוסף הוא לקחת את הנ"ל לתחנת משטרה בה יש חבלן ולראות מה האפשרויות (אשאיר פרטים לבני המשפחה לשחרור בערבות
)
חג שמח :)
ליאור.
ברמת עקרון, על אזרח ליצור קשר עם משטרת ישראל/צבא במקרה והוא מוצא תחמושת/נשק כלשהו לצורך בדיקת חבלן.
בדקתי קצת לעומק את הנושא עם מכר במשטרת ישראל, אחד הקצינים הבכירים במחוז מרכז של המשטרה. הוא שאל בדיוק על מה מדובר ואיזה סוג תחמושת, איפה היא נמצאה וכו', עשה כמה טלפונים כדי לבדוק ותשובתו הייתה שדין תרמיל מנוקר, אינו כדין תחמושת, כלומר באם מדובר בפצצת תאורה מנוקרת, "משומשת" דינה כגוש ברזל ואין שום עניין פלילי בכך.
מה שכן, לדבריו שוטר שממש מחפש ולא בקיא בפרטים יוכל למרר את חיי זה שמחזיק בנ"ל, להזמין חבלן ולעשות סצינה שלימה, רק כדי לגלות בשלב מאוחר יותר שאין עבירה פלילית באחזקת פצצת תאורה שאינה מכילה כל תחמיש (אני מקווה שאני מצטט נכון) או יכולת בעירה/פיצוץ.
זה מקור אחד. אמשיך לחפור ולבדוק....
רעיון נוסף הוא לקחת את הנ"ל לתחנת משטרה בה יש חבלן ולראות מה האפשרויות (אשאיר פרטים לבני המשפחה לשחרור בערבות
חג שמח :)
ליאור.
- תרמתי למען הסליק

נראה לי שבאופן כללי אנשים כאן נסחפים עם שאלות קיטבג והתפלפלויות .
גם אם זהו נוסח החוק היבש , אני לא רואה תובע משטרתי ואפילו לא שוטר חמור , עושה עניין מזבילי תחמושת או תרמילי נק״ל לאדם מהשורה .
מן הסתם החוק נועד לכך שניתן יהיה להגיש כתב אישום במקרים כגון תפיסת מפעל מחתרתי לייצור אמל״ח , כאשר חלקים שונים מפוזרים והעבריין נהנה מחסות החוק כי ״זה לא כלי יריה ״ .
השימוש הכי פרוע שעשתה המשטרה בחוק הזה ובדומים לו , הוא במקרים בהם היתה פשיטה על מישהו בטעות או שלא ומשלא מצאו מה שחיפשו , פתחו תיק על אחזקת ציוד צבאי שלא כדין ( מחסנית m-16 / קופסת כדורים אפילו מדי ב׳ וחרמונית ... ).
גם אם זהו נוסח החוק היבש , אני לא רואה תובע משטרתי ואפילו לא שוטר חמור , עושה עניין מזבילי תחמושת או תרמילי נק״ל לאדם מהשורה .
מן הסתם החוק נועד לכך שניתן יהיה להגיש כתב אישום במקרים כגון תפיסת מפעל מחתרתי לייצור אמל״ח , כאשר חלקים שונים מפוזרים והעבריין נהנה מחסות החוק כי ״זה לא כלי יריה ״ .
השימוש הכי פרוע שעשתה המשטרה בחוק הזה ובדומים לו , הוא במקרים בהם היתה פשיטה על מישהו בטעות או שלא ומשלא מצאו מה שחיפשו , פתחו תיק על אחזקת ציוד צבאי שלא כדין ( מחסנית m-16 / קופסת כדורים אפילו מדי ב׳ וחרמונית ... ).
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:yuval כתב:זה לא משנה את העובדה שצהל מכר בעבר (ואולי גם היום) את התרמילים לפי משקל.
צה"ל מוכר גם טנקים, מטוסים ישנים, רובים, ציוד קשר, ועוד כל מיני עודפי ציוד וג'אנק.
להבדיל הצבא מוכר את זה לגורמים ידועים בתקווה שבחלקים ובציוד הזה לא יעשה שימוש.
היו דברים מעולם של כל מיני סוחרים שהנצילו והשמישו גרוטאות במקום לגרוס אותם לחומרי גלם, אבל מהר מאד הגיעו אליהם - מה שאתה לא יכול לעשות ולעקוב אחרי כל אדם פרטי.
א.
תגידו ,
אתם צופים ברד-ג׳אקט וכו׳ בערוצי דיסקאברי למיניהם ?
מראים שם איך הם משמישים כלי נשק הסטוריים שעברו השמדה ... מה זה השמדה ? חתכו אותם עם ברנר לשלוש וגם את הקנה , הפכו אותם לפסל של תומרקין .
אז לפני יומיים החזקתי כזה טומיגאן ( לא בארץ כמובן) , קלטתי שהוא תפור מכל הכיוונים בצורה מזעזעת עם רתכת אלקטרודות , תפרים גסים שהיו מביישים נער רפול בן 15 אחרי שבוע במגמת מסגרות - אבל יורה כמו מכונת תפירה ( או ליתר דיוק - מכונת כתיבה נוסח שיקאגו) .
אמריקה....
- סליקאי טיטניום

בירי מעשי תרמיל ריק, נקור, מעוך וכו' - נחשב לתחמושת.
תתפס מתעסק עם כאלו באיזור הבטיחות - פסילה מכל התחרות.
תתפס מתעסק עם כאלו באיזור הבטיחות - פסילה מכל התחרות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
GUSS כתב:וולאה רוב הסעיפים מתארים במדוייק את הרכב שלי,,
ואכן ברכב שלך אתה נוהג על פי רישיון שניתן לך ע"י מדינת ישראל
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד