חספוס להדק cz75

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חספוס להדק cz75

על ידי ניר ל » 09 נובמבר 2013, 10:28

במסגרת קורס ירי מעשי , בחרתי להשתמש בcz75 סטנדרטי שמסופק ע״י המקום,
שמתי לב שהיות וההדק עצמו חלק מאד , האצבע שלי נוטה להחליק ממנו פנימה.
אני יורה עם כרית הפרק הראשון (איזור הציפורן) ומצליח לדייק מאד בירי עם הכלי הזה עד כדי כדור בכדור באופן עקבי , עד שכאמור האצבע מתחילה להחליק מההדק וזה יחמיר ככל שמהירות הירי תגדל.
היות שזה לא אקדח שלי ואני לא יכול לבצע בו שינויים, חשבתי על פתרון בדמות ״שרינק״ (שרוול מתכווץ שמשתמשים בו לצורך בידוד חוטי חשמל) שאלביש על ההדק. האם קיים משהו בדוק לעניין הזה ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: חספוס להדק cz75

על ידי higt-power » 09 נובמבר 2013, 10:32

אני חושב שלפני שאתה רץ לפתרונות מכנים כדאי שתנצל את המדריך בקורס לבדוק שהבעיה היא לא בטכניקת הירי שלך .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 09 נובמבר 2013, 10:49

לפני שאתה מנסה דברים באקדח
אם ידיים שלך חלקות- גיר, טלק, או כל חומר יבוש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 09 נובמבר 2013, 12:47

שלום ניר. אקדחי CZ75 הם בקצה הדק של רצף האקדחים הדו טוריים המשמשים לירי מעשי. ניתן לחספס את הידיים כפי שהציע Simon וניתן לבצע שינויים "לא מבניים" באקדח כדלקמן: להחליף את הלחיים לעבים יותר. נתקלתי בתופעה דומה לשלך בה המפרק המקורב יותר של האצבע לחץ על ההדק במקום הכרית של קצה האצבע ופתרתי אותה על ידי הוספת לחיים עבים לקת האקדח. בדגמים פולימריים של CZ75 ניתן להוסיף שרוול גומי או להחליף את ה"עורפן" של הקת (backstrap) על מנת להשיג אפקט דומה של הרחקת האצבע מההדק קצת, אבל אין לי ניסיון איתם אף על פי שהיו לי שני אקדחי CZ פולימריים (שהיו דקים מדי לטעמי).

בהצלחה בקורס.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 10 נובמבר 2013, 00:51

הבעיה ממה שהסברת לא ממש קשורה לאקדח עצמו אלא ליורה.
א. בדוק אפשרות לשינויי מיקום או שיפור מיקום האצבע על ההדק. מדריכי ירי מסבירים ובצדק שהירי עצמו מתבצע עם המפרק השלישי (מכף היד החוצה). הרבה מאוד מבינים שמדובר ממש באיזור הציפורן (כמו לחיצה על מיתרי גיטרה) ופה מתחילה הבעיה וכניראה שגם פה היא מסתיימת.
תשתמש בחלק הקדמי של המפרק הראשון אבל לא בהגזמה. אפילו אם זה נותן לך כרגע ביצועים טובים יותר. רק כדוגמא, אם היד הדומיננטית שלך היא ימין נסה לירות ביד שמאל בלבד, תופתע לגלות שרמת הדיוק היא ממש טובה, ואפילו טובה מהיד הדומיננטית. אבל ברור לך שלא כדי לך לעבור ליד שמאל. (לא כל מה שעובד בהתחלה הוא בהכרח הדבר הנכון לעשות)

ב. חתיכה קטנה של סקייטבורד טייפ תעשה נפלאות, וניתנת לסילוק לאחר השימוש.
אני באופן אישי לא אוהב לחספס את ההדק. לא כל מה שטוב לי יעבוד בשבילך. לא תנסה לא תדע.

שיהיה בהצלחה, ותהנה בקורס.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 10 נובמבר 2013, 07:52

ה cz המדובר אכן צר ולכן מאלץ אותי להוציא את האצבע היורה ימינה יותר ממה שאני רגיל כדי שתלחץ במקום ה״נכון״ , בנוסף לכך היות וההדק DA הלחיצה הראשונה ארוכה מאד והאצבע נשלחת קדימה הרבה יותר ( האקדח האישי שלי בשש השנים האחרונות הוא גלוק כד שאיתו אני מסתדר מצויין ) .
יאמר לזכותו של ה CZ , שלמרות זאת האחיזה בו נוחה לי, הוא לא מטייל ביד ומצביע למטרה בעקביות ( אנחנו מתרגלים שליפה מהנרתיק במצב דרוך ונצור כך שלא ניתן לשפר אחיזה בעת הדריכה) , להבדיל מהגלוק שבו הייתי צריך לבצע התאמות .

ברור לי שתרגול ממושך ישפר את המצב , אבל אם אפשר לחסוך בתחמושת - מה טוב.
סה״כ כמות התחמושת שיורים בקורס היא לא רבה והאקדח הזה לא ישמש אותי מעבר לקורס, השקעתי ביום שישי 150 כדור כדי לתרגל את עבודת ההדק לא במסגרת הקורס, עדיין אני לא מרוצה מהתוצאות.
לגבי הדבקת סקייטבורד-טייפ , לא נראה לי שזה יחזיק - ההדק ממש צר, מעוגל וחלק, מבריק כמו ציפוי ניקל ...
לא מדובר בהזעה חריגה של כף היד , אני אנסה גם טלק בכל זאת , כמו כן את פתרון ה ״שרינק״ ונראה מה יצא מזה...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 10 נובמבר 2013, 11:19

ניר ל כתב: ( האקדח האישי שלי בשש השנים האחרונות הוא גלוק כד שאיתו אני מסתדר מצויין ) .

מדוע שלא תשתמש בו במשך הקורס במקום לנסות להתרגל לכלי שאתה לא מכיר?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 10 נובמבר 2013, 11:48

itamar כתב:
ניר ל כתב: ( האקדח האישי שלי בשש השנים האחרונות הוא גלוק כד שאיתו אני מסתדר מצויין ) .

מדוע שלא תשתמש בו במשך הקורס במקום לנסות להתרגל לכלי שאתה לא מכיר?

א.

1. האקדח ברשיון ״משמר״ = אני צריך לשמר אותו ככל האפשר, לא יכול להסתכן בנפילה או נזק שעלול לגרום לאיבוד הרשיון , לא מעוניין להגדיל בלאי .
2. אני בהחלט שוקל המשך לקורס במסגרת מועדון קליעה (ראשל״צ), אין לי מושג עדיין באיזו קטגוריה /יות אבחר להשתתף , נגזרת של cz או אפילו cz75 שאני יכול לרכוש בפרוטות ״מרופא״ ולשמור במטווח אפשרית גם לפני צבירת וותק של שנתיים לזכאות לרשיון נוסף.
מעדיף לתרגל שימוש בנצרה ,הדק וטכניקות שמאפיינות את רוב האקדחים , לא להתקבע על גלוק.
3. יותר קל לי ליישם הערות /המלצות של המדריך , בנשק שאני לא מורגל אליו. המטרה של הקורס עבורי לא הייתה ללמוד לירות באקדח או לשפר את כושר הירי , אלא להיכנס ל״ראש״ / לצורת החשיבה של הספורט הזה ולשם כך עדיף בעיניי לבוא כמה שיותר נקי. 
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 11 נובמבר 2013, 08:41

סיפור עגום למדי.
הקורס הזה היה יכול להיות בשבילך הזדמנות פז לשפר את המיומנות שלך בנשק שאתה נושא עליך יום יום.
באופן אישי אני לא רואה שום יתרון בנשק עם נצרה. אם בא לך להתנסות בסוג נשק אחר (זה תמיד טוב) אז סבבה.
אני במקומך הייתי מנסה להשיג את אחד מהגלוקים להשכרה בשביל הקורס, במידה ואפשר ובזה פותר את הבעיה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 11 נובמבר 2013, 15:34

אם תתמיד בקורס ופעילות בענף, תוכל להמיר את הרשיון מתבחין משמר לתבחין ספורטאי שמאפשר לך כן להחליף חלקים וכלים לפי הצורך. יש הבדל גדול באחיזה בין גלוק ל-CZ. אגב הקורס והמפגש עם יורים נוספים עשוי להוות הזדמנות מצוינת להרגיש אקדחים שונים באחיזה וירי ולהתחיל להרגיש מה מתאים לך. אין זה בכדי שאקדחי נשיאה נוטים להיות צרים יותר מאשר אקדחים שתוכננו מלכתחילה לירי מעשי, אם כי ההבדל אינו מוחלט. קיימת חפיפה בין אקדחים שהם טובים לנשיאה מוסלקת יומיומית ולירי מעשי כאחד, אבל היא לא גדולה לדעתי. עם זאת, יש ייצוג טוב של יורים מעולים בירי מעשי בישראל שבוחרים בגלוק.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 11 נובמבר 2013, 15:50

איתמר צודק בהחלט בנוגע לסוג הנשק. בגלל היותך משמר את הגלוק, אתה מונע אימון עם הכלי בו תשתמש להגנה עצמית וחבל.
על הניצרה,
קיבוע היא לא מילה גסה בירי (על פי דעתי), אני אומר לך מניסיון שקפיצה בין אקדחים יוצרת אי אחידות טכנית ומעשית.
יש לי 1911 45ACP איתו אני יורה בקטגורית CDP וכמו כן יש לי את הגלוקים לכל השאר.
בתקופה בה רציתי להתמקצע עם ה 1911 נתקלתי לא פעם בשגיאות גרייפ או ניסיונות להוריד ניצרה בגלוק, ריסט שונה על המטרות וכו...
במקרה כמו שלך, שחשיבות השימור גבוה, אולי כדאי לקנות עוד גלוק זהה לשלך (למטרות ספורט) ולהשאירו במטווח. יש לי בדיוק את אותו הדבר עם גלוק 19. אחד לעבודה והשני (הזהה) לאימונים/תחרויות.

בנוגע להדק, אם תנקה את המקום עם אלכוהול לפני הדבקת הסקייטבורדטייפ הוא ישאר דבוק טוב במיוחד אם המשטח חלק.

בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 11 נובמבר 2013, 16:19

אזהרה לגבי הדבקות על ההדק - אסור בירי מעשי שהרוחב של ההדק יעלה על רוחב השמורה. באקדחי CZ השמורה דקה משמעותית מזו של אקדחי גלוק.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 11 נובמבר 2013, 18:30

ליאור.האם לפי הנוהלים.תקנות.הוראות שעה.חוקים, או מה שזה. מותר להסתובב עם נשק בתבחין ספורט 24,\7 בכל מקום ללא הגבלה?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 11 נובמבר 2013, 21:57

לעניות דעתי , תבחין משמר הוא כרגע יקר מפז ולכן ההגיון הוא להעביר אליו ולא ממנו אם זה אפשרי , כלומר - אוכל להעביר לרשיון ספורט אבל לא להיפך ואז אאבד את הרשיון אם אחליט לפרוש או לא אוכל להמשיך מאילוץ כלשהו.

לגבי גלוק אחד לאימונים ואחד לקרב - הוצע לי במסגרת הקורס , זאת בהחלט תהיה אופציה להמשך הדרך , כרגע ההתנסות באקדח אחר היא אכן חלק מהחוויה . הייתי מגיע בעבר למטווח ושוכר 1911 , סמית 357 וכו׳ בשביל הכיף , בסוף עוד 50 כד׳ מהגלוק שהרגיש ביד כמו אקדח פיקות ...

אני לא ארגיש בנוח להחליף אקדחים עם חבריי לקורס , כי חו״ח אם יקרה משהו במשמרת שלי זה עלול להיות בלתי הפיך ( כמעט כל המשתתפים בעלי נשק פרטי) , אולי אח״כ במסגרת אימוני המועדון.

יש לי נסיון קודם עם FN ים ועם זיג זאוור שהיה ״ה״ נשק הנבחר לפני עידן הגלוק במערכת הבטחון ( חששו שהוא יהרס בשמש / יאכל ע״י גמל/ המחסנית תתרחב ועוד עניינים שאני לא זוכר) נשאתי 226 פרטי במשך 14 שנים ,  ככל שאני זוכר המעבר לגלוק היה קל יותר מהמעבר מקלאצ׳ ל מ-16 ... אני נגד נצרות אבל מבין שאם יש אז חייבים להשתמש ובנגזרות של קולט ו CZ זה קיים.
משום מה אין לי רצון לחזור לירות בזיג למרות שפעם הייתי מוכן להתחתן איתו , הוא גם אף פעם לא איכזב או משהו כזה , יש יורים שמתחרים איתו כיום ?  
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 12 נובמבר 2013, 00:15

GUSS כתב:ליאור.האם לפי הנוהלים.תקנות.הוראות שעה.חוקים, או מה שזה. מותר להסתובב עם נשק בתבחין ספורט 24,\7 בכל מקום ללא הגבלה?

זה בדיוק המלכוד שאנחנו נמצאים בו. תבחין מתאמן פעיל יכול להיות "משונמך" בהינף יד לאחזקה בבית משודרג - נשיאה במזוודה נעולה מהמטווח וחזרה הביתה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד