עוד גזירה חדשה מבית אהרונוביץ

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עוד גזירה חדשה מבית אהרונוביץ

על ידי אלדר » 05 דצמבר 2013, 18:43

מאחר ואינני יודע כיצד לצרף כאן קבצים, פשוט אעתיק את המכתב:
‏ב'.טבת.תשע"ד
‏5 דצמבר, 2013
משרד לביטחון פנים 2013

לכבוד
רכזי סניפים

שלום רב

הנדון : עדכונים מהמשרד לביטחון פנים

1. עליכם להגיש מיד לפקידת הרישוי באזורכם טופס רשימת מוצעים כולל חתימה על ויתור
סודיות לכל הספורטאים מעל גיל 18. המשרד לביטחון פנים יבדוק האם הספורטאים רשאים
להתעסק בספורט הקליעה (בריאות ומשטרה). ספורטאי שלא יחתום על ויתור סודיות או
ימצא פסול לא יוכל להתעסק בספורט הקליעה עד שיטפל מול הגורמים (משטרה או משרד
הבריאות)לביטול הפסילה וזאת בתחולה מ – 31/3/2014.
2. בשלב זה נא לא להעביר המלצות למקצועות הלא אולימפיים עד שתתגבש המדיניות עם
המשרד לביטחון פנים. המגמה להיום שכל מועדון קליעה צריך להיות מפעל ראוי
לצורכי ספורט להחזיק מחסן נשק או כספת בתוך מחסן חוקי. כלי הנשק הלא אולימפיים
לא יוחזקו יותר בבתי הספורטאים (כמובן שהתאחדות הקליעה פועלת לשנות את רוע
הגזירה אך הצעתי להיערך בהתאם).
3. כל בעל רשיון שרשום ברישיונו תבחין משמר ולא ספורטאי רצוי שייגש ללשכת הרישוי
הקרובה לאזור מגוריו וישנה את הכתוב בכדי שיוכל להחליף ו/או לתקן את כלי היריה.
4. ע"פ המלצת משטרת ישראל כלי הנשק אולימפי בקליבר 0.22 ו – 0.177 (אויר וטוטו)
פטורים מכספת בבית. חובה להחזיקם בתוך ארגז נעול במקום מוסתר

בברכה

יאיר דויודוביץ
מנכ"ל התאחדות הקליעה

העתק
עו"ד יצחק יונסי – יו"ר התאחדות הקליעה

האם מישהו עדיין בטוח שלא ייגעו ברישיונו? שהתאחדות קליעה תעמוד איתן על שמירת האינטרסים של ספורטאים?
מי שצריך מרשם לוזלין - אני ארשום %3
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: עוד גזירה חדשה מבית אהרונוביץ

על ידי c425x » 05 דצמבר 2013, 22:47

אותי הדהים שמנכ"ל התאחדות הקליעה ממליץ "כל בעל רשיון שרשום ברישיונו תבחין משמר ולא ספורטאי רצוי שייגש ללשכת הרישוי הקרובה לאזור מגוריו וישנה את הכתוב בכדי שיוכל להחליף ו/או לתקן את כלי הירייה."

צריך היה להמשיך את המשפט - "..., כדי שבשלב הבא יהיה יותר נוח לבטל את רישיונו ולפגוע בזכות הקניין שלו."
למה ההתאחדות משחקת לידי אלה המבקשים לחסל את הירי המעשי???
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 06 דצמבר 2013, 07:52

כל העיסוק בתבחינים האלה לוקח את הפוקוס מהבעיה האמתית בכל הנוגע לכלי נשק בארץ.
כמו כל דבר אחר בעולם הכל טמון ב PR יחסי ציבור והסברה נכונה.
איך יכול להיות שאנשים בורים בתחום מצליחים לחוקק חוקים ולהסביר לשאר הציבור כמה כלי נשק מסוכנים, כאשר בזמן הקצר שלי פה בפורום אני מבין שיש אנשי הסברה יודעי דבר או שניים בנושא שיכולים בקלות לעמוד מנגד, ולתת לגיטימציה מלאה לענף.
בימים אלו, כאשר אני יכול לשבת בכל מקום בעולם ולראות תחרויות ירי ממדינת ישראל, אני יכול להגיד בוודאות, שאילו רק היו נותנים יותר חופש לענף הירי, היינו בין המובילים בעולם בתחום.
היכולת של הרשויות לטרפד ולסרס את ענף הירי הספורטיבי או ההגנתי הוא בלתי נסבל או מובן במדינה שיש בה את כל הפלטפורמה הנכונה לקיום ענף זה.
רישיונות קשה להשיג, מבחר כלי נשק מצומצם, עלויות של תחמושת מגוחכות, עלויות בכלל במספרים שלא ניתן להבין איך הגיעו אליהם, ואם כבר שברת קופת חיסכון, אז גם מסרסים לך את האימון עם כמויות תחמושת שעות אימון ובדיקות גניקולוגיות.
אני אמנם כרגע לא חי בארץ, אבל מעצבן לקרוא כל יום על עוד איזה חוק או תיקון של המתחסד הבא בתור המשליך חמתו על יושבי ביתו.
ולזה הם קוראים "דמוקרטיה"
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 07 דצמבר 2013, 11:44

נגמר הסיפור של ירי מעשי בישראל ... טוב שעוד לא רכשתי נשק לתחרויות , אבל האמת היא שזה היה צפוי .

צריך לפרוש מהתאחדות הקליעה באופן גורף ולא להמשיך לשלם את האגרה, חבל על הכסף .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי simon » 07 דצמבר 2013, 13:40

שלום רב ושבת שלום לכם
אני יורה צעיר, ממש לא הרבה זמן מתחרה, אבל דעתי שונה מזו של ניר .
אני מאמין שצריך להתאחד, להחזיק חזק ואם אין ברירה ( וכנראה שלא תהיה) - לאסף כסף לעורך דין או לכמה. כן אני יודע שיש בעיה. מי יעזור לנו- רק אנחנו.
הבעיה של יורי ירי מעשי ידועה וברורה, אבל הפתרון הוא קודם כל - לא להכנס לפאניקה. ולא לקבור את הבן אדם כשהוא עדיין נושם. אנחנו היום בעידן של אינטרנט, יש פייסבוק , יש אתר, יש מיילים וכו. אמותה של קידום נשק - יודעת מהעניין.
א) לידע כמה שיותר אנשים מהמועדונים
ב) כידוע לי בפייסבוק קבוצה של " IPSC ISRAEL " פירסמו- יש הצעה של להיפגש יום שני הקרוב בשעה 19:00 לדיון חרום של ראשי מועדונים. https://www.facebook.com/groups/523965894346221/

ג) אני יודע דבר פשוט מאוד. אם השיחות לא יעזרו - כנראה עורך דין ובית משפט יהיה האלטרנטיבה היחידה. לכן - אני עכשיו שם כסף בצד.

ד) העניין יהיה קשה, להתעזר בסובלנות. מה שכועל לי ביותר זה עד כמה נדפקים היורים מה"דם החדש" של ירי מעשי- אלה שסיימו 6 תחרויות והרשיון הוא כל כך קרוב באופק.
נראה מה יביע לנו יום חדש
שבת שלום וגשום לכולם
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 07 דצמבר 2013, 14:37

עוד לפני שאתם שוכרים עו"ד ופונים לערכאות משפטיות, ניתן לפנות למוציא הגזירה במכתב רישמי ולהעלות שם את הבעיות הבאות:
1. יורה גר בצפון ורוצה להשתתף בתחרות בדרום. הוא צריך לצאת מוקדם מביתו. מי יפתח לו את המועדון?
2. אותו יורה חוזר מאוחר בלילה לביתו. מי יפתח לו את המועדון?
3. יורה נוסע בשבת או חג לתחרות בחו"ל. מי יפתח לו את המועדון?
4. כלי הנשק נגנבו או נפגעו. מי נושא באחריות? האם מוציא ההנחייה גם מוכן לשאת באחריות?
5. יורים בעלי יותר מנשק אחד חוייבו להתקין כספת מתאימה, שכעת לא צריך אותה. מי מפצה אותם על ההשקעה הכספית?
6. לא בכל מועדון קליעה יש מתקן אכסון מתאים. מה עושים אז?

בקיצור, תישאלו הרבה שאלות "קשות" ותנסו לגלגל אחריות על מוציא ההנחיה. זה בד"כ מצנן אותם...
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 07 דצמבר 2013, 15:27

תודה רבה לך על התיחסות
אני מאמין שאנשי ירי מעשי הוותיקים , עם נסיון עבר, שרואים את כל התמונה - יש להם עוד דברים שלא חשבנו. אבל שוב כמובן - להיות חזקים, יסודיים ולמצות תהיליכים כאלה ואחרים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי simon » 07 דצמבר 2013, 15:35

לי עולה לראש גם השאלה הבאה:
נניח הפקדתי את הכלים שלי לכספת במועדון. בד"כ המטווח או המקום שמור אחר ירצה דמי סחירות על מקום אפסנה.
לא רק ששילמתי על הכלי יריה כשקניתי אותו, אני צריך גם לשלם כל חודש כ100 ש"ח -\\ על כל כלי \\- . מי יממן את זה -אני?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shay-a » 07 דצמבר 2013, 18:08

חברים יקרים , מדוע אתם מנסים לחפש הגיון אצל מי שאין לו כזה ? השר לבטחון פנים מצהיר בכל החלטה כזאת או אחרת על רצון לחסל כל רעיון לנשק פרטי בארץ וגם חלק מהארגונים. האם אתם סבורים שאם הישגי היורים המעשיים בתחרויות בחו"ל היו יקרים לליבו הוא היה מחליט החלטות מעין אלו ? ואם בטחונכם האישי היה מעניין אותו כהוא זה הוא היה ממהר כל כך להקשות עליכם עד כדי וויתור מרצון על משהו שקניתם מכספכם ועלה מחיר יקר עד כדי עשרות אלפי שקלים כולל קורסים ונסיעות , תוך התעלמות מכך שזה רכושכם הפרטי כמו גם זכות הקניין וחופש העיסוק ? ושחיסול הענף ישלח משפחות שלמות לאבטלה , הרי הפנסיה שלו מובטחת אז מה אכפת לו ? אז במקום ליילל על אף שיש לכם הזכות המלאה לכך, יש התאחדות קליעה ויש עמותה , אם נפריש כל אחד מאיתנו סכום כסף למען משהו שאנו בסה"כ אוהבים כך שזו לא תרומה , ונממן עורך דין לפחות ננסה להילחם בגזרות מטופשות שמונעות מהישגיות אישית ולא בטחון ציבור או תועלת. :mad:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 07 דצמבר 2013, 18:19

אני מציע לכל אלו שעלולים להיפגע מהגזירות החדשות לא להיכנס לפניקה ולא לנקוט פעולות חפוזות שבסופו של יום יחזרו ויפגעו בנו.
הקריאות לעזיבת ההתאחדות בנק' זמן זו היא אחת מהפעולות האלו.
למה הדבר דומה? לאדם ששילם מיסי ועד לארגוון העובדים כל השנים כשלא ריחפה סכנה על מקום עבודתו, וכעת, כשרוצה המעביד לפטרו - קודם כל הוא עוזב את את ארגון העובדים היחידי שיכול להגן עליו, ונאבק בעצמו בבוס.
התאחדות הקליעה היא הגוף היחיד שמייצג אותנו. היא גם הישות היחידה שרשאית לפעול בתחום ספורט הקליעה. תנו לה הזדמנות ואל תחלישו אותה. זה בדיוק מה שהמשרד לבטחון פנים רוצה.
שבוע טוב
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 07 דצמבר 2013, 18:52

מה שאני אומר הוא בדיוק זה .
התאחדות הקליעה צריכה להילחם על העניין הזה שפוגע רק בספורטאי ירי מעשי ולא בקלעים ולא אנחנו ננטוש אותה . כמה קלעים רשומים בהתאחדות וכמה יורי ירי מעשי ?
הפיכת המועדונים למפעל ראוי כרוכה גם בעלויות רבות , אחרת היו כבר עושים את זה מזמן ומוציאים רשיונות מוסדיים לחברים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי c425x » 07 דצמבר 2013, 21:30

donduck כתב:אני מציע לכל אלו שעלולים להיפגע מהגזירות החדשות לא להיכנס לפניקה ולא לנקוט פעולות חפוזות שבסופו של יום יחזרו ויפגעו בנו.
הקריאות לעזיבת ההתאחדות בנק' זמן זו היא אחת מהפעולות האלו.
למה הדבר דומה? לאדם ששילם מיסי ועד לארגוון העובדים כל השנים כשלא ריחפה סכנה על מקום עבודתו, וכעת, כשרוצה המעביד לפטרו - קודם כל הוא עוזב את את ארגון העובדים היחידי שיכול להגן עליו, ונאבק בעצמו בבוס.
התאחדות הקליעה היא הגוף היחיד שמייצג אותנו. היא גם הישות היחידה שרשאית לפעול בתחום ספורט הקליעה. תנו לה הזדמנות ואל תחלישו אותה. זה בדיוק מה שהמשרד לבטחון פנים רוצה.
שבוע טוב

אני מסכים איתך שצריך לפעול בצורה אחראית ומאורגנת ובלי פאניקה. בעיקר צריך לפעול ביחד, כי כל אחד לבד לא שווה הרבה.
יחד עם זאת, צריך להכיר בעובדה שלא מדובר ב"גזירות חדשות", אלא ממש בשינוי סטטוס קוו. זה לא שהעלו את כמות התחרויות השנתית לצורך הכרה כ"יורה פעיל" או קבעו שרישיון יינתן אחרי 4 שנים ולא שנתיים. הפעם המשרד לביטחון הפנים הלך כמעט על כל הקופה (יותר קיצוני היה יכול להיות רק התרחיש הבריטי של איסור מוחלט). הרי דורשים מאיתנו לוותר על בעלות פרטית על כלי הנשק הספורטיביים שלנו ולהקשות עד רמה בלתי אפשרית על הפעילות השוטפת. אם המהלך של המשרד לביטחון הפנים יצליח, זה יפגע קשות בירי המעשי בישראל, עד כדי חיסולו.
בעניין התערבות ההתאחדות אני מציע שנקרא את נוסח הסיפא של סעיף 2 "כלי הנשק הלא אולימפיים לא יוחזקו יותר בבתי הספורטאים (כמובן שהתאחדות הקליעה פועלת לשנות את רוע הגזירה אך הצעתי להיערך בהתאם). - האם לא נראה לך ברור שעם המעבר למפעלי ראוי הם כבר השלימו ומתכוונים (אני מקווה) לפעול רק בעניין אחזקת הנשק בבית והשינוע שלו? זה נראה כמו "שיטת העז" - קודם כל דופקים אותנו ממש חזק ואז טיפה מרפים והנה, זה כבר לא נראה כ"כ נורא. אם ההתאחדות תגיע לסיכום שנוכל להחזיק את הנשקים של מפעל ראוי בבית, היא תציג בגאווה את ההישג המדהים הזה ואנחנו נגיד "אוף, ניצלנו הפעם - כל הכבד להתאחדות!". אבל בפועל זה רק ידחה את הקץ - במעבר למפעל ראוי נוותר על אחת הטענות הבסיסיות בתביעה אפשרית נגד המשרד לביטחון הפנים - זכות הקניין, כי רשמית הנשקים כבר יהיו שייכים למועדונים ולא לנו. מתי שיתחשק למשרד לביטחון הפנים הוא יוכל לשנות את הסיכום וזהו.
צריך להיות ברור להתאחדות שהמהלך יביא לחיסול הירי המעשי וכדי למנוע זאת, היא צריכה להגיע להישג מאוד ברור - ביטול המהלך ושימור הסטטוס קוו.
צריך לתת לכל העניין זמן מאוד מוגדר ומוגבל, כדי להספיק למצות את החלופות האחרות, כולל מהלך משפטי (זו גם כנראה האופציה הריאלית היחידה, כי מפוליטיקאים ועיתונאים אני לא מצפה לשום תמיכה).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 07 דצמבר 2013, 21:51

ואני שואל, מאיפה באו להם הרעיונות הללו?
מי הוא אותו אחד שהחליט על כך או מהי הועידה שחשבה על כך?
מי החליט, למה, מה הוא מנסה להשיג?
כשנגלה את זה יהיה יותר קל להתנהל יחד כקבוצה נגד רוע הגזירות.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 07 דצמבר 2013, 21:57

שאלות תם?
אתה שואל ברצינות?
הייתי מספק לך תשובות לפחות לחלק הגדול של השאלות, אך בפורום הזה אסור לדבר על פוליטיקה.
תכנס לדף פייסבוק של העמותה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 07 דצמבר 2013, 23:12

מה שמטריד אותי יותר מהכל זה הדממה מכיוון של העמותה.
בשביל מה הקימו אותה אם לא כדי להלחם בגזירות כאלו?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד