AR15

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

AR15

על ידי שמשתמש » 23 דצמבר 2013, 15:09

לק"י

שאלה של שה תמים... :)

האם ניתן לרכוש באופן חוקי AR-15, תחת ארגון או אגודה וברישיון?

אני יודע שבשנים האחרונות בכלל ובשנה האחרונה בפרט ישנה החמרה בנושא החזקה ק"ו נשיאה של כלי נשק בידי אזרחים בארץ ואפילו בארה"ב.

אבל מאוד מסקרן אותי בתור חובב מושבע של הפלטפורמה הזאת... :)

תודה רבה לעונים!
"שירותים הם המקום היחיד שבו אתה מתנחל על מנת להתפנות"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: AR15

על ידי jluzer1 » 23 דצמבר 2013, 15:59

אם תתגייס למשטרה...
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שמשתמש » 23 דצמבר 2013, 16:05

אני לוחם בכיתת כוננות ביישוב בשומרון אז אני מחזיק ב- M16 מנוסר עם רישיון צבאי, אבל השאלה אם יש אפשרות להשיג AR-15 פרטי או משהו יותר קרוב להגדרה הזו... :)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי simon » 23 דצמבר 2013, 16:19

אנשים מאוד מתקשים להוציא ולשמור על רשיון קיים לאקדח.
אני אומר לך- בהצלחה לנסות לקבל רשיון ל AR
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 23 דצמבר 2013, 16:33

יש מספר מצומצם של מפעלים ראוים להם הותר להחזיק כלים כאלו רשיון מיוחד .
על כן לצערי התשובה היא לא .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שמשתמש » 23 דצמבר 2013, 16:41

תודה רבה אנשים!

אני יודע שזה נשמע מאוד בכייני לשאול את השאלה הזו, מכיוון שאני נושא ברישיון גם לאקדח פרטי וכן ל-M16 צבאי לנשיאה. אבל אני עדיין רוצה לקוות שיתאפשר להחזיק נשק "ארוך" (בסייגים כמובן) באופן פרטי כפי שרץ בארה"ב.

אז אולי כדאי לי לשקול את הצעת חברי לעבור לורמונט, הא? :)

אגב, בעבר דובר כאן על איגוד רובאי ישראל, מישהו יודע לאן הוא נעלם..?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 23 דצמבר 2013, 16:53

מדינת ורמונט אינה מנפיקה רשיונות לנשיאת כלי ירייה, נקודה!

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שמשתמש » 23 דצמבר 2013, 17:22

יתכן.

כפי שאמרתי, זו מדינה שחבר שלי הגיע ממנה, אז אני משער שהוא אמר את זה מניסיון אישי.

בכל אופן, הבנת את כוונתי... %3
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 23 דצמבר 2013, 17:23

שמשתמש כתב:אני יודע שזה נשמע מאוד בכייני לשאול את השאלה הזו, מכיוון שאני נושא ברישיון גם לאקדח פרטי וכן ל-M16 צבאי לנשיאה. אבל אני עדיין רוצה לקוות שיתאפשר להחזיק נשק "ארוך" (בסייגים כמובן) באופן פרטי כפי שרץ בארה"ב.

עדין חוקי לקוות ,בינתיים לפחות :lol:
לעזור זה לא יעזור .

לגבי "אגודת רובאי ישראל" ראה
http://www.inra.co.il/default.aspx
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 23 דצמבר 2013, 17:53

שמשתמש כתב:יתכן.

כפי שאמרתי, זו מדינה שחבר שלי הגיע ממנה, אז אני משער שהוא אמר את זה מניסיון אישי.

בכל אופן, הבנת את כוונתי... %3

כתבתי את אשר כתבתי באירוניה. בוורמונט מותר לשאת אקדח טעון, גלוי או מוסלק, ללא כל אישור מהמדינה. מספר מדינות אחרות התחילו לאמץ מודל זה. זוהי אחת מהמדינות המתירניות ביותר בנושא כלי ירייה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 23 דצמבר 2013, 18:36

בכל מצב, אין מצב לשאת AR ברחוב.
נשקים מחולקים בארה"ב לאקדחים, רובים ושוטגאנים. לכל סוג יש את הסייגים שלו. לדוגמא: AR-15 בעל קנה מקוצרר (SBR) יתבקש למלא טפסים מיוחדים ולחכות חודשים עד לאישור החותמת מהמדינה. (אטומטי או רגיל)
או לחילופין, AR-15 מקוצר או מקוצרר ללא התקן קת, יחשב לאקדח. מיד נשאלת השאלה, האם במדינות כמו וורמונט ניתן יהיה לשאת בציבור? או במדינות כמו פלורידה או טקסס האם אפשר לשאת מוסלק?
התשובה היא, לא ממש. למרות היותו בקטגוריית אקדח (לכן אין צורך בחותמת) עדיין אינו נחשב אקדח יד. ולכן השטח פה נהיה אפור משהו. במיוחד עם כל סוג הקת גומי או פולימר גמיש, שניראה ועושה את אותה פעולה כמו כל קת אחרת (רק לא נחשב קת מין המניין)
שיהיה בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 23 דצמבר 2013, 22:00

glock34
תיקון קטן אזרח לא יוכל לרכוש רובה אוטמטי ששנת יצורו תהיה מעל ל19 למאי 1986
ומחירו לרוב יהיה 5 ספרות בקיצור יקר מאוד ולכן רובים אוטומטיים בידי אזרחים הוא נדיר ביותר
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 23 דצמבר 2013, 23:38

glockbuster כתב:glock34
תיקון קטן אזרח לא יוכל לרכוש רובה אוטמטי ששנת יצורו תהיה מעל ל19 למאי 1986
ומחירו לרוב יהיה 5 ספרות בקיצור יקר מאוד ולכן רובים אוטומטיים בידי אזרחים הוא נדיר ביותר

אני לא יודע על מה אתה מבסס את זה, אבל בערוץ דיסקברי רצה סידרה שנקראת SONS OF GUNS. מדובר בבית מסחר שמתעסק במכירה וייצור של נשקים CLASS III.
יש לקוחות ממדינות כמו נוואדה, אריזונה וטקסס שקונים שם מכל הבא ליד החל מ-AR אוטומטים לחלוטין, מושתקים וכלה בתותחים וטנקים.
לא יודע איך זה קורה, אבל זו עובדה.

http://dsc.discovery.com/tv-shows/sons- ... videos.htm

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 23 דצמבר 2013, 23:49

איתמר,

וואו אז ראינו בסידרה כמה עשרות קונים שנבחרו לסדרה ומצד שני אנחנו מדברים על מליונים של רובים חצי אוטומטיים אצל רוב ציבור חובבי הנשק, תעשה את החשבון, ברור שיהיו כאלו שיוכלו להרשות לעצמם אבל איזה אחוז הם מהווים מכלל אוכלוסיית מחזיקי הנשק ועוד בכלכלה של היום.
ואחרי שראיתי כל פרק בכל סדרה שקשורה לנשק בערוץ דיסקברי, חלק מאותם קונים לא היו קונים פרטיים לדוגמה כריס קייל ז"ל שהיה המייסד של Craft International שהוא בי"ס ללחימה והדרכות ירי מתקדמות, הוא כארגון יכול לרכוש ביתר קלות כלים אקזוטיים כאלו.
ומצד שני, זאת הפקה טלויזיונית כמו כולם, אף אחד לא ראה אם הכלים האלו בכלל נמסרו ל"קונים"
לא ראו שום טופס 4 של הBATFE מומלא, פריטי NFA לא נמסרים לקונה ללא רישום במדינה בה הוא גר. כל מה שקיבלו בעצם זה בידור טלויזיוני משובח אבל אך ורק בידור, הNFA הוא נושא כל כך טעון שהפרה שלו יכולה לגרור מאסר של עד ל10 שנים ואני לא חושב שאף אחד כולל אלו שמופיעים בסידרה הזאת מוכנים להתעסק עם הרשויות ולהסתכן.
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 24 דצמבר 2013, 10:45

חברים
מה שחסר לנו זה קצת פרופורציות בדיון .
בארה"ב יש ע"פ רוב ההערכות סדר גודל של 300 מליון כלי נשק שנמצאים בידי 60-70 מליון אזרחים .
אכולסית ארה"ב מונה מעל ל300 מליון בני אדם וכ75% מהם מתגוררים בערים גדולות .
עכשו האופציה לנשקים CLASS III פתוחה בעיקר לאותם אלו שגרים בפרפריה הרחוקה אוו למסדות וגופים בעלי ענין בטחוני אוו למי שעשיר מספיק כדי להקים מוסד כזה למטרת אחזקה בכלים וגם זה לא תמיד אפשרי בכל מקום .

אוו בקיצור כל הנושא הזה נוגע ל5-10% מהאמרקאים שזה עדין מתרגם ל15-30 מליון איש שיכולים לפחות תאורטית לממש את זכותם לכלים אלו.
אים רק 10% מאוכלוסית הזכאים יעשו זאת אנחנו עדין מדברים על 1.5-3 מליון איש .
שזה הרבה ,זה המון שלא לומר הרבמון !
זה מספיק כדי לפרנס מאות מפעלים דוגמת RED JACKET המתאורת בסדרה הנ"ל ,זה מספיק כדי לקיים כמה וכמה ליגות תחרותיות ,כנסים ,תצוגות .......
אז כן במבט מרחוק דרך עדשה מעוותת של ערוץ טלוויזיה שמטבע הדברים נמשך לביזארי והאקצנטרי למטרת ריטינג נראה כי כל ארה"ב מתפרעת באוטומט כל היום .
זה צד אחד של התמונה .

מהצד השני נזכור שעדין עם כל ההגבלות 60-70% מאזרחי ארה"ב יכולים להכנס לחנות הנשק המקומית ולצאת עם נשק מסוג כל שהוא וכן הם יכולו לחזור על התהליך הזה כמה וכמה פעמים תלוי מדינה ודרישות האחסון שם .
יכלו לאגור כמיות מגונות של תחמושת לכלים הללו, ויכלו לשאת אותם כמה שהם ירצו בתוך השטח הפרטי שלהם .
חלק נכבד מהם יכלו אפילו לשאת אותם בתנאים והגבלות כאלו ואחרות בשטח ציבורי בהתאם להגבלות במקום, אבל רק מיעוט של כמה עשרות מיליונים יוכל לשאת את הנשק בצורה סמויה ברוב השטח הציבורי במדינה בה הם מתגוררים .
אז כן, ארה"ב של היום היא לא ארה"ב של שנות ה80 אוו אפילו ה90 ובטח לא זאת של ה70 .......
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד