הכדור שעושה גלים בארה"ב

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הכדור שעושה גלים בארה"ב

על ידי glock34 » 14 פברואר 2014, 19:39

כאשר אני מגיע למטווח לפני כחודש וחצי בערך, עוצר אותי מכר ושואל אותי לגבי כדור חדש, משהו שלא היה קודם. כדור המתיימר להיות "הכדור האחרון".
אז ברור, שמייד על פי הנתונים הנ"ל העלתי חיוך ואמרתי שאחקור מעט לפני שאני אביע את דעתי, על מוצר חדש שאינני מכיר.
שם הכדור (לא צוחק):R.I.P (מעניין איך מסבירים את זה בבית משפט)
מיוצר על ידי חברת G2
אתר: http://g2rip.com
מכוון שאינני עוסק בבליסטיקה, וחישוביי, על פי מידות משקל ומרחקים עלולים להיות שגויים.
אני מנסה לפנות למי שיוכל לעזור לי בנושא, האם אפשר לשפוך קצת אור על הכדור הנ"ל.
כרגע מהנתונים הקיימים, ומבדיקות של אחרים, אני מסיק שזה אכן "הכדור האחרון" האחרון שיכנס למחסנית שלי.
סיבותיי: הכל שגויי שם, השם של הכדור, איבוד משקל רב כאשר מגיע לנקודת מפגש, חדירות יתר של ליבת הכדור (הוא מתחיל 96 גריין והליבה אולי 60 גריין) ובנוסף, איבוד המשקל נובע מפיצול חלקיקים שבקושי יש להם יכולת חדירה.
אז מה באמת גורם לכל הרעש בארה"ב סביב הכדור (ה-"די מעפן") הזה?
ולמה הוא עולה פי 3 ו 4 מכל כדור אחר?
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: הכדור שעושה גלים בארה"ב

על ידי afss » 14 פברואר 2014, 23:25

הרבה מהומה על לא מאומה.

בדיקות שנעשו ע"י גורם חיצוני מראות שיש לקליע הזה הרבה חולשות.
העניין נדון בכל דפי הפייסבוק הרלוונטים והמסקנה ברובם היא אחת:
צריך לחכות שגוף רציני יבדוק את התחמושת לעומק. אם היא תאומץ ע"י גופים כגון ה-FBI ודומיו, אז כנראה מדובר בקליע רציני, אחרת....
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 15 פברואר 2014, 10:26

בניגוד לכאן, תעשיית הנשק בארה"ב פורחת ומשגשגת וגימיקים לא חסר.
כל פעם יש איזה חכמולוג תורן שממציא איזה כדור שמתיימר לשנות את חוקי הפיזיקה והבליסטיקה כדי לגרוף כמה דולרים. ובמדינה של 300 מליון איש יש גם מספיק כאלה שמתפתים וקונים.

לפני כמה שנים רצו ברשת סרטים על כדור 9ממ EXTREEM SHOCK שמחסל חזיר במשקל 200 קג ביריה אחת.

עכשיו יש את הכדור הזה. בשורה התחתונה אני רואה איך הוא יכול לעשות כאב ראש להרבה רופאים כי הוא מתפצל להרבה רסיסים, אבל בתור כדור להגנה עצמית לא הייתי בוחר בו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 15 פברואר 2014, 20:50

afss,
אני לא ממש רואה בגופים כמו FBI ודומייהם למעט FAM, כגופים היודעים לבחור בקפדנות את התחמושת בה הם משתמשים. הלא אחרי הכל מסיבות לא סיבות הם משתמשים בכדור שעבר יותר גלגולים מכל כדור אחר שאני מכיר והתוצאה לא היתה משהו. הכל התחיל ב 10ממ שהפך ל 10ממ FBI LOAD שהפך למגנום 41 שהפך ל .40 של היום. וכמובן בין השלבים היו עוד מיני ניסיונות. והכל כי סוכנים פדראליים לא יכלו להשתלט על כדור עוצמתי. ובסיום התהליך קיבלנו את הכדור (שעל פי דעתי בלבד) הגרוע ביותר שיכולנו לבקש. יש בו את כל הבעיות בכדור אחד. הוא מייצר הדף גדול מדיי לאומת כוח העצירה שלו, הוא ממש ממש ממש לא עוזר ליורה הממוצע למקסם את יכולות הירי שלו אלא ההיפך הוא הנכון וישנן עוד נקודות קטנות המצביעות על כך שהכדור הוא בינוני ולא ממש בראש רשימת הכדורים הנבחרים.
אבל........בגלל שה-FBI משתמשים בו, הוא מקבל במה.
9ממ: כדור מעט קופצני אבל ניתן לשליטה, עושה את העבודה לשמה הוא קיים, מאפשר לרוב יותר תחמושת במחסנית, קיים בכמעט בכל אופן RELOAD שיש ומאד פופולארי בקרב היורים בעולם כולו.
.45: אם כבר להיות דב, אז להיות גריזלי..., כדור חזק מאד מייצר הדף גדול, אבל, ניתן לשליטה למרות זאת, אם משתמשים בו באקדח הנכון.
בקיצור, גופים פדראליים הם לא מוריי הדרך שלי בכל הנוגע לבחירת כלי נשק או תחמושת. (כבר ראיתי ויריתי עם סוכנים שהתפרק להם הגלוק בידיים)
אבל זה רק אני, ויכול מאד להיות שאני טועה.
בהצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 16 פברואר 2014, 09:38

glock34 כתב:afss,
אני לא ממש רואה בגופים כמו FBI ודומייהם למעט FAM, כגופים היודעים לבחור בקפדנות את התחמושת בה הם משתמשים. הלא אחרי הכל מסיבות לא סיבות הם משתמשים בכדור שעבר יותר גלגולים מכל כדור אחר שאני מכיר והתוצאה לא היתה משהו. הכל התחיל ב 10ממ שהפך ל 10ממ FBI LOAD שהפך למגנום 41 שהפך ל .40 של היום. וכמובן בין השלבים היו עוד מיני ניסיונות. והכל כי סוכנים פדראליים לא יכלו להשתלט על כדור עוצמתי. ובסיום התהליך קיבלנו את הכדור (שעל פי דעתי בלבד) הגרוע ביותר שיכולנו לבקש. יש בו את כל הבעיות בכדור אחד. הוא מייצר הדף גדול מדיי לאומת כוח העצירה שלו, הוא ממש ממש ממש לא עוזר ליורה הממוצע למקסם את יכולות הירי שלו אלא ההיפך הוא הנכון וישנן עוד נקודות קטנות המצביעות על כך שהכדור הוא בינוני ולא ממש בראש רשימת הכדורים הנבחרים.
אבל........בגלל שה-FBI משתמשים בו, הוא מקבל במה.
9ממ: כדור מעט קופצני אבל ניתן לשליטה, עושה את העבודה לשמה הוא קיים, מאפשר לרוב יותר תחמושת במחסנית, קיים בכמעט בכל אופן RELOAD שיש ומאד פופולארי בקרב היורים בעולם כולו.
.45: אם כבר להיות דב, אז להיות גריזלי..., כדור חזק מאד מייצר הדף גדול, אבל, ניתן לשליטה למרות זאת, אם משתמשים בו באקדח הנכון.
בקיצור, גופים פדראליים הם לא מוריי הדרך שלי בכל הנוגע לבחירת כלי נשק או תחמושת. (כבר ראיתי ויריתי עם סוכנים שהתפרק להם הגלוק בידיים)
אבל זה רק אני, ויכול מאד להיות שאני טועה.
בהצלחה.

אני לא רואה איך התגובה שלך קשורה למה שאמר ליאור.
בסופו של יום יעילותו של כדור נמדדת לפי הביצועים שלו בשטח. לא מירי על גושי ג'ל בליסטי או גושי בשר מהאטליז השכונתי.
סטטיסטיקה שנאספת מארועי ירי לאורך תקופת זמן ארוכה מספיק כדי לבנות לכדור מוניטין טוב/גרוע.

לגבי אותו כדור RIP רוב הסיכויים שאחרי תקופת זמן לא ארוכה הוא יהיה RIP בעצמו ויפנה את מקומו לגימיק השיווקי הבא.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 17 פברואר 2014, 17:38

שלום איתמר,
התגובה שלי לא היתה יכולה להיות יותר קשורה, מזה, שאני לא רואה בגופים כמו ה FBI ודומיו ככלי נכון לכשרת כדור ולבחון האם נכון או לא נכון יהיה להשתמש בו.
לרוב השיקול הוא אינטרסנטי או מתחנף ליורה הממוצע מינוס ביחידה.
בדיקות על ידי ירי על קוביות ג'ל בליסטי הן אחת הדרכים הטובות והמדוייקות (שדרך אגב ה FBI משתמש בהן תמיד.) בכדי למדוד את חדירות הכדור ומה בעצם קורה כאשר הוא פוגע ברקמות, ומכך לגזור את יכולת העצירה שלו.
הבעיה עם כל מיני גופים פדראלים היא, שהם מנסים לתאם כדור לרמת הירי הממוצע שלהם עצמם בתוך הגוף המדובר, ובכך נוצרת מגבלה שלנו בבחירת הכדור המתאים לנו. (כל אחד והיכולת שלו)
בכבוד, ושבוע טוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 17 פברואר 2014, 22:59

glock34 כתב:בדיקות על ידי ירי על קוביות ג'ל בליסטי הן אחת הדרכים הטובות והמדוייקות (שדרך אגב ה FBI משתמש בהן תמיד.) בכדי למדוד את חדירות הכדור ומה בעצם קורה כאשר הוא פוגע ברקמות, ומכך לגזור את יכולת העצירה שלו.

בדיקות לתוך ג'ל בליסטי מאפשרות רק דבר אחד בדוק: תווך אחיד להשוות מולו תכונות וביצועים של קליעים שונים.
דא עקא (כמו שאומרים באידיש), גוף האדם, בניגוד לג'לטין הבליסטי, אינו עשוי מקשה אחידה. יש הבדל בצפיות הרקמות, יש רקמות רכות ויש קשות, יש מלאות נוזלים ויש ללא.
הניסיון מראה שהרבה קליעים שהראו ביצועים טובים בג'לטין (עומק חדירה, נפח פצע זמני, נפח פצע קבוע) לא תיפקדו באותו אופן בזמן פגיעה בגוף חי, אדם או חיה.
גם למצבו הנפשי והפסיכולוגי של הנפגע יש משמעות בעוד שג'לטין אדיש לחלוטין :!:
אבל כאשר גוף שנחשב "מוביל" (במיוחד בארה"ב) מאמץ קליבר מסוים, אכן יש נהירה אחריו, עד שמתבררת האכזבה.
כמו שכתבו מעלי, השוק בארה"ב הוא ענקי וצמא לגימיקים והקליע החדש עונה בדיוק על הצורך. אני כבר רואה את חברינו משם מעלים סרטי ווידיאו בו הם מראים פיצוח של אבטיחים, בלונים ממולאי נוזל וכד', שמצטלמים יפה.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 18 פברואר 2014, 02:49

afss כתב:אבל כאשר גוף שנחשב "מוביל" (במיוחד בארה"ב) מאמץ קליבר מסוים, אכן יש נהירה אחריו, עד שמתבררת האכזבה.

למה צריך להרחיק עד ארה"ב, ולמה להתמקד רק בקליבר?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי glock34 » 18 פברואר 2014, 05:44

afss,
מצאתי וידאו שיוכל לשפוך מעט אור בנושא (ניראה לי)
הבחור עושה בדיקות למספר לא קטן של כדורים, ולמען האמת, נעזרתי בו בכדי לבחור כדור שמתאים לירי מאקדחים בהם הקנה אינו עולה על 3.5 אינץ'. (במקרה שלי EMP ספרינגפילד 9ממ)
אני מקווה שהוא יודע על מה הוא מדבר. הכדור המועדף עליי הוא ווינצ'סטר ריינג'ר SXT במשקל 147 או 127+P, ממה שהבנתי (ממנו ומהחברה) הוא לא יפתח מקנה קצר ויצור אובר פנטריישן.
http://www.youtube.com/watch?v=_27b9P0dfuI
זיי גיזונט.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 19 פברואר 2014, 09:59

אין כמעט יבוא מסודר לארץ של תחמושת - למעט FMJ.

מסיבה זו, נראה לי שעדיף כדור סטנדרטי (RNׂ) ו"פשוט" שטריותו מוכחת וצורתו מקטינה סיכוי למעצורים על פני כדור מתוחכם אך לא טרי ושצורתו עלולה לגרום למעצורי הזנה.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי glockbuster » 19 פברואר 2014, 10:12

שרקן,
זה לא המצב בדיוק
יש יבוא של תחמושת טריה גם בJHP רק בכמויות קטנות יותר ובמגוון דל הרבה יותר
אני לא מקבל את הנחה שלך, אקדח מודרני תקין צריך להזין הכל לרבות כדורי JHP מודרניים
אם האקדח מפונק ובררן בתחמושת אז הבעיה היא באקדח ולא בתחמושת, (תאר לך לחילופין שהרכב שלך יעבוד רק עם דלק מתחנות דור אלון ורק מהחתנה שליד נתניה).
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 19 פברואר 2014, 10:35

ידידי
אין בנינו חילוקי דעות. ההבדל הוא שאתה לשמחתי, עדיין שומר על אופטימיות ואילו אני, כבר שבע קרבות ותקוות.

אכן. אקדחים מודרניים "אוכלים הכל" אך לא לכולם יש אקדחים כאלו וגם לאותם בעלי כלים פחות טובים, צריכה להיות הזכות להיות מסוגלים להוציא כדור ראשון (ושני ושלישי) ללא מעצור.

אני מעדיף למכור ללקוחותיי (שרובם מחזיק באקדחים תקינים לחלוטין בני עשר או עשרים או שלושים ויותר, כדור זול יותר (ראש עגול) שאני בטוח באמינותו מאשר כדור קטום, יקר בהרבה ולא ממש טרי שהאקדח התקין שלהם אולי יתקשה להזין.

אין סיכוי שאנסה לשכנע אותם לעשות טרייד אין רק בעבור ה"זכות" לטעון במחסניתם כדורי HP, כי אני עדיין רוצה להיות מסוגל להישיר מבט כשהם מדברים איתי.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי itamar » 19 פברואר 2014, 11:07

שרקן כתב:ידידי
אין בנינו חילוקי דעות. ההבדל הוא שאתה לשמחתי, עדיין שומר על אופטימיות ואילו אני, כבר שבע קרבות ותקוות.

אכן. אקדחים מודרניים "אוכלים הכל" אך לא לכולם יש אקדחים כאלו וגם לאותם בעלי כלים פחות טובים, צריכה להיות הזכות להיות מסוגלים להוציא כדור ראשון (ושני ושלישי) ללא מעצור.

אני מעדיף למכור ללקוחותיי (שרובם מחזיק באקדחים תקינים לחלוטין בני עשר או עשרים או שלושים ויותר, כדור זול יותר (ראש עגול) שאני בטוח באמינותו מאשר כדור קטום, יקר בהרבה ולא ממש טרי שהאקדח התקין שלהם אולי יתקשה להזין.

אין סיכוי שאנסה לשכנע אותם לעשות טרייד אין רק בעבור ה"זכות" לטעון במחסניתם כדורי HP, כי אני עדיין רוצה להיות מסוגל להישיר מבט כשהם מדברים איתי.

כדורי HP נמצאים בשוק כבר 30 שנה אם לא יותר.
רוב הכלים בני 10 - 30 שנה אמורים להזין תחמושת כזו ללא שום בעיה.

יותר מזה, כל החברות הגדולות והוותיקות (ווינצסטר, פדרל, רמינגטן וכו') שמייצרות תחמושת כזו מבצעות הרבה בדיקות במגוון כלי נשק לפני שמשחררות את המוצר לשוק כך שהוא לא פחות אמין מ-FMJ.
לפעמים יש סדרות או מוצרים ספציפיים שהם לא כל כך מוצלחים, אבל הם יורדים מהמדף די מהר. זה קורה דרך אגב לא פחות גם בתחמושת FMJ.
הגיעו לארץ כמה סדרות מאד גרועות של S&B. גם פיוקי לא היה חסר להם שלא לדבר על CCI (גם תרמיל נחושת וגם אלומיניום). גם עם תחמושת תע"ש בזמנים שהייתה זמינה לציבור הרחב נפלתי.

לדבר על תחמושת HP באופן גורף כמו שאתה מדבר ועוד בהקשר של "להישיר ללקוח מבט בעניים", אני לא הייתי נסחף - אבל זה רק אני. תאמין לי שבארה"ב מסתובבים כלים לא פחות ענתיקה מאשר פה - אם לא יותר.

אני מסכים איתך שלסוחרים יש בעיה עם תחמושת HP. שוק קטן שהולך ומצטמצם, מחירים לא שפויים, ושולי רווח הרבה יותר נמוכים מאשר על תחמושת FMJ שנקנית במליוני יחידות. מעבר לזה יש גם את בעית הטריות. תחמושת כזו יכולה לשכב שנים על המדף עד ש"הפריק התורן" יקנה אותה. וכמובן שמעבר לזה, יש את הבעיה שאחרי כבר קנית את התחמושת אי אפשר לירות אותה/להתאמן בה כי רוב בעלי המטווחים אוסרים על ירי HP אצלם. הזוי אבל זה מה יש...

אז בשורה התחתונה אני מסכים איתך שבמציאות בארץ FMJ הוא הבחירה ההגיונית - אבל לא מהסיבות שהעלית, אלא מחוסר ברירה אחרת.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 19 פברואר 2014, 13:12

שמח שהסכמנו בסוף
:mrgreen:

ועוד משהו ששכחתי להזכיר בנושא בעיות ההזנה:

רק בעל מטווח וותיק יכול להעיד על היצירתיות של הציבור הישראלי.

כבר נתקלתי בבעלי אקדחים עם כדורי סילברטיפ והידרא שוק במחסניות ("כי זה הכדור הכי חזק אחי. זה דום דום") שמסתובבים ללא כוונת אחורית או קדמית ("נפלה לי אחי במילואים").

ראיתי פטיש של פאג (יש בו חור בחלק האחורי) שמושחל בו חבל שמחובר לטבעת האבטחה ("אחי, אני גאון, זו שיטה לדרוך את האקדח יותר מהר")

ראיתי או יותר נכון - הרחתי אקדח מסריח ששומן בשמן דגים וראיתי אקדח "מרותך כולו" בשמן זית שהתייבש והפך לאבן.

למרבה המזל, בשנים האחרונות התופעות הללו הולכות ומתמעטות.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי itamar » 19 פברואר 2014, 13:36

שרקן כתב:שמח שהסכמנו בסוף
:mrgreen:

ועוד משהו ששכחתי להזכיר בנושא בעיות ההזנה:

רק בעל מטווח וותיק יכול להעיד על היצירתיות של הציבור הישראלי.

כבר נתקלתי בבעלי אקדחים עם כדורי סילברטיפ והידרא שוק במחסניות ("כי זה הכדור הכי חזק אחי. זה דום דום") שמסתובבים ללא כוונת אחורית או קדמית ("נפלה לי אחי במילואים").

ראיתי פטיש של פאג (יש בו חור בחלק האחורי) שמושחל בו חבל שמחובר לטבעת האבטחה ("אחי, אני גאון, זו שיטה לדרוך את האקדח יותר מהר")

ראיתי או יותר נכון - הרחתי אקדח מסריח ששומן בשמן דגים וראיתי אקדח "מרותך כולו" בשמן זית שהתייבש והפך לאבן.

למרבה המזל, בשנים האחרונות התופעות הללו הולכות ומתמעטות.

לא צריך ללכת רחוק.

במשטרת ישראל מחברים את שרוך האבטחה לעקב המחסנית באקדחי 0.22.

והתופעות האלו הולכות ומתמעטות ביחס ישר לירידה במס' כלי הנשק ברשיון בידי הדיבור.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד