שינו לי תבחין

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שינו לי תבחין

על ידי GUSS » 29 אפריל 2014, 13:35

ברשותי רשיון משנת 82 התבחין האחרון הינו "אחר"
היום קיבלתי הודעת חידוש תחת תבחין משמר,,
אילו אפשרויות עומדות בפני בכדי לא לשנות את התבחין?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

Re: שינו לי תבחין

על ידי itamar » 29 אפריל 2014, 14:03

גם לי עשו את זה בחידוש הקודם כמו לכל בעלי תבחין מלפני 1996 לשעבר.
אני לא חושב שיש לך אפשרות, אם אתה מצליח לערער על זה אשמח מאד אם תוכל לשתף.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 29 אפריל 2014, 14:23

סתם שאלה.. מפריע לך?
את הנשק והרשיון לא לקחו לך, סתם רשמו לך שקר כלשהו בעילה כי חייבים לכתוב שמה משהו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 29 אפריל 2014, 14:32

GUSS כתב:ברשותי רשיון משנת 82 התבחין האחרון הינו "אחר"
היום קיבלתי הודעת חידוש תחת תבחין משמר,,
אילו אפשרויות עומדות בפני בכדי לא לשנות את התבחין?

לדעתי לא שינו לך את התבחין אלא את שם התבחין.
בכל מקרה אל תתמהמה - אל תחרוג אפילו יום בחידוש!
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 29 אפריל 2014, 16:08

מה לגבי הגבלות לגבי החלפת אקדח ,או החלפת חלקים בסיסיים ,במקרה של תקלה?
לגבי שינוי שמות פעם זה היה "הגנה עצמית" ,"לפני 96" ,לאחרונה תבחין "אחר" עכשיו "משמר",,
לדעתי אין זה שינוי שם בלבד, כיוון שתבחין "אחר "עדיין קיים,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי simon » 29 אפריל 2014, 16:31

אני יסביר לך את הבדלי תבחינים מבחינת אזרח פשוט-
תבחין אחר- אתה יכול להחליף אקדח.
בתבחין משמר לא תוכל להחליף אקדח. ז"א אם תרצה אקדח קל יותר עם דריכה נוחה או ידית אחרת של יותר\פחות כדורים- או קוטר אחר- לא תוכל להחליף.
נשמע לך הזוי? הנה ההמשך- התפוצץ לך אקדח בירי או שהוא נשרף כי הכספת עולה באש - הלך לך רישוין ואקדח.
רוצה להשפיעה? פשוט- אתה מנסח מכתב עם חותמת עו"ד למשרד בטחון פנים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 29 אפריל 2014, 18:34

GUSS כתב:מה לגבי הגבלות לגבי החלפת אקדח ,או החלפת חלקים בסיסיים ,במקרה של תקלה?
לגבי שינוי שמות פעם זה היה "הגנה עצמית" ,"לפני 96" ,לאחרונה תבחין "אחר" עכשיו "משמר",,
לדעתי אין זה שינוי שם בלבד, כיוון שתבחין "אחר "עדיין קיים,

כל עוד אתה לא מתכנן להחליף אקדח לא צריכה להיות לך שום בעיה.
להחליף חלקים זו גם לא בעיה כל עוד אתה לא מחליף חלקים עליהם טבוע מסט"ב הנשק.
אתה נדרש להחליף חלק שמוטבע עליו המסט"ב ועושים לך בעיות בגלל ה"משמר"?
אתה תמיד יכול לפנות אליהם עם עורך דין ואז תקבל יחס שונה.
ובמקרה הכי גרוע שאתה ממש אובססיבי לגבי התיקון של הנשק, אתה תממד מוזמן ליצער קשר עם המפעל של היצרן ולשלוח אליו את הנשק ואף לבקש שיטביעו על החלק החדש את אותו מספר סידורי.
כמובן הכל תלוי בכמה רחוק אתה מוכן ללכת עם העניין.
אבל אתה לא נמצא בבעיה עכשווית עם הנשק, נכון?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 29 אפריל 2014, 21:57

תבחין "משמר" הוא תבחין שנועד "להקפיא" מצב. לא לוקחים לך את הנשק, בגלל זכות הקניין, אבל ברגע שתהיה בעיה עם הנשק, אכלת אותה!
מומלץ לנסות ולשמור על תבחין "אחר". מזמין אותך ליצור איתי קשר ונראה אם יש לך סיבה. ישנם כאלה שכבר עזרתי להם.

ליאור
050-7561788
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 30 אפריל 2014, 21:31

ובמקרה הכי גרוע שאתה ממש אובססיבי לגבי התיקון של הנשק, אתה תממד מוזמן ליצער קשר עם המפעל של היצרן ולשלוח אליו את הנשק ואף לבקש שיטביעו על החלק החדש את אותו מספר סידורי.

אז זהוא שלא היום בכל העולם אסור שיצאו מפס יצור שני גופים בעלי מספר זהה לחלוטין .
לא רק זאת אלא שגם להוציא את הנשק מכאן זה בין קשה עד לא אפשרי .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 01 מאי 2014, 08:18

higt-power כתב:

אז זהוא שלא היום בכל העולם אסור שיצאו מפס יצור שני גופים בעלי מספר זהה לחלוטין .
לא רק זאת אלא שגם להוציא את הנשק מכאן זה בין קשה עד לא אפשרי .

אף פעם לא יזיק לשלוח מייל ליצרן לראות אילו אפשרויות עומדות בפניך בנוגע להחלפת חלק באותו מספר.
ואם פלוני יבקש להוציא נשק מהארץ לשם תיקון שאי אפשר לבצע בארץ, ולא יאשרו לו, אז בהצלחה למשרד לבט"פ להסביר בבית המשפט למה הם לא מאשרים לאדם להוציא את נשקו לחו"ל כדי לתקנו ולהחזיקו במצב תקין כנדרש בחוק.
אני לא משפטן, אבל אני לא רואה איך זה עולה בקנה מידה משותף עם החוק שדורש ממך להחזיק נשק ברשיון במצב תקין.
בפועל ברור שהמשרד רק יתפוס על זה טרמפ כדי שיגיע חידוש הרשיון ואז פלוני לא יוכל לחדש אותו מכיוון שהנשק אינו תקין וכך לפרק אותו מנשקו ומהרשיון.
בהצלחה לכל מי שצריך אותה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 01 מאי 2014, 11:45

Everest כתב:אף פעם לא יזיק לשלוח מייל ליצרן לראות אילו אפשרויות עומדות בפניך בנוגע להחלפת חלק באותו מספר.
אכן לא יזיק בדיוק כמו שלא יזיק לטחון מים ,יש סטנדרט בין לאומי שקובע שלפחות החלק הראשי (שמכיל את מנגנון הירי) בכל כלי יריה חייב להיות מסומן במספר יחודי כל מדינה רשאית להחמיר אך לא להקל.
שום יצרן בר דעת לא יסכן את מעמדו בשבילך !

ואם פלוני יבקש להוציא נשק מהארץ לשם תיקון שאי אפשר לבצע בארץ, ולא יאשרו לו, אז בהצלחה למשרד לבט"פ להסביר בבית המשפט למה הם לא מאשרים לאדם להוציא את נשקו לחו"ל כדי לתקנו ולהחזיקו במצב תקין כנדרש בחוק.
אוו פה הטעות שלך ,בהצלחה לאותו אחד !
שילך ויוציא אלפי שקלים על הלכים משפטים ,ימתין חודשים על גבי חודשים עם נשק מושבת כי גלגלי הצדק טוחנים לאט .
ואז אם וכאשר הוא כבר יזכה בעתירה בהצלחה לו מול משרד התמ"ת ברשיון יצוא וגרוע מזה ברשיון יבוא אחרי התיקון .

אני לא משפטן, אבל אני לא רואה איך זה עולה בקנה מידה משותף עם החוק שדורש ממך להחזיק נשק ברשיון במצב תקין.
אהה זה דווקא פשוט ,לא תקין אל תחזיק !
בדיוק לשם מכוון המשורר!

בפועל ברור שהמשרד רק יתפוס על זה טרמפ כדי שיגיע חידוש הרשיון ואז פלוני לא יוכל לחדש אותו מכיוון שהנשק אינו תקין וכך לפרק אותו מנשקו ומהרשיון.
בהצלחה לכל מי שצריך אותה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי guyweisz » 03 מאי 2014, 13:14

לעצם הנושא, אני חושב שזה נכתב כאן הרבה פעמים: כיום תבחין "משמר" הוא התבחין המשמר את הנשק שברשותך, ותבחין "אחר" הוא לרוב תבחין פרוטקציה וביתר הפעמים משמש להגנה עצמית את מי שחייו נמצאים בסכנה מוחשית ושלא נופל תחת יתר התבחינים (מאמין ומקווה שלקבלן ששיתף פעולה עם המשטרה בנושא הפרוטקשן יש רישיון על תבחין זה).

בעבר, בימי משרד הפנים, מה שהיה תבחין "לפני 96" אוחד בשנת 2006 עם תבחין החזקה מעל 10 שנים (פעולה הגיונית מתמטית), ואת הכל הכניסו תחת המונח "תבחין אחר". למה? קרוב לוודאי עצלנות. המשרד לבטחון פנים עשה את המתבקש והעביר את כל מי שהיתה לו עילה משמרת מתבחין "אחר" לתבחין "משמר".

לדעתי זה הכל. אה, כן, ופעולה זו אפשרה לו למנוע החלפת נשקים... (הבנתי שהסוחרים מנסים למנוע את הגזרה??)

בכל אופן, כמעט לכל מי שיש לו תבחין משמר היה לפני כן תבחין "אחר" אבל אם העילה שלך לא באמת "מיוחדת" אלא נובעת מותק הרישיון שברשותך, אז התבחין הנוכחי שלך הוא משמר. אם התבחין שלך היה אחר "אמיתי", אז במידה והעילה כבר לא קיימת ההחלפה ל"משמר" ברורה. במידה והיא כן קיימת, אז כאן באמת עשה כל שביכולתך ע"מ שיחזירו לך את התבחין הנ"ל. בהצלחה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד