האקדח החכם שהעלה את חמתו של לובי הנשק האמריקאי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

האקדח החכם שהעלה את חמתו של לובי הנשק האמריקאי

על ידי hk765 » 30 אפריל 2014, 09:51

http://www.themarker.com/mobile/1.2307152
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2307152

אקדח הדורש אימות זיהוי לפני השימוש עורר זעם כה רב מצד לובי הנשק האימתני עד כי הוסר מהמדפים, והמשווקת שלו קיבלה איומים והטרדות

בלינדה פאדילה כבר לא עונה לשיחות ממספרים לא מזוהים, מאז שמישהו פירסם את מספר הטלפון הסלולרי שלה בפורום לחובבי נשק. לאחר כמה הודעות זועמות ושיחות של נשימות עמוקות נמאס לה. לאחר מכן, מישהו צילם את הכתובת בה יש לה תא דואר ופירסם את התמונות באינטרנט.

מה הפשע הגדול שלה? היא ניסתה לשווק ולמכור אקדח 22 מ"מ המשתמש בסטופר מבוסס RF לשם זיהוי המשתמש המורשה בנשק, כך שאף אחד אחר לא יוכל לירות בו. פאדילה, והיצרנית עבורה היא עובדת, ארמטיקס, התכוונו לשווק את האקדח כ"אקדח החכם" הראשון הנמכר בארה"ב.

אך ברגע שארמטיקס החלה לפרסם את כוונתה להתחיל את השיווק בדרום קליפורניה, פאדילה, אשת עסקית מבוורלי הילס העומדת בראש החטיבה האמריקאית של החברה, נתקלה באותו זעם ציבורי שמנע מהקונגרס האמריקאי, מנשיא ארה"ב ברק אובמה וממחוקקים בשלל מדינות בארה"ב, להגביל את השימוש בנשק ולקדם טכנולוגיות חדשות שלטענתם יפחיתו את מקרי המוות מנשק בארה"ב.

באחרונה נראה כי אין כמעט דבר שמסוגל להתמודד עם כוחו של לובי הנשק, שהצליח באחרונה למנוע את מינויו של ויווק מורתי, רופא מבוסטון שהיה מועמדו של אובמה לתפקיד הרופא הראשי של ארה"ב, לאחר שמורתי הביע דאגה לגבי מספר מקרי המוות הגבוה כתוצאה מירי.

למרות תמיכת ממשל אובמה והבטחה להשקעות מצד עמק הסיליקון, נשק עם זיהוי בעלים נותר מחוץ לשוק. "למרבה הצער, הארגונים האלה מבהילים את כל בעלי הכוח", אומרת פאדילה. "אנחנו רק רוצים להוסיף כמה רמות בטיחות לזכות של אנשים להחזיק נשק. אם אתם לא רוצים את האקדח שלנו, אל תקנו אותו", הוסיפה.

במדינת ג'ורג'יה חתם בשבוע שעבר המושל נייתן דיל על חוק המתיר לאנשים לשאת נשק בברים, מוסדות ממשל ואף כנסיות מסויימות. לובי הנשק האמריקאי אמר כי מדובר בחוק היסטורי. בוירג'יניה המערבית הוקלו הגבלות נשיאת הנשק.

לובי הנשק (NRA) טוען כי ברגע שאקדחים עם אמצעי בטיחות יגיעו לשוק, יגיעו בעקבותיהם הגבלות ממשל. הם מציינים חוק בן עשר שנים בניו ג'רזי הדורש כי תוך 3 שנים מזמינותה הראשונית של טכנולוגיית הזיהוי בארה"ב, על כל הנשק במדינה להיות "נשק חכם". ה-NRA טען בבלוג שלו כי לנשק החכם יש פוטנציאל "להתמזג באג'נדה של מתנגדי הנשק, ולפתוח את הדלת בפני איסור על כל כלי הנשק שאינם כוללים את הטכנולוגיה הנדרשת על ידי הממשל".

דו"ח מהשנה שעברה של המכון הלאומי לצדק מצא כי לפחות 3 חברות, ארמטיקס ביניהן, פיתחו טכנולוגיות זיהוי משתמשים. היצרניות טוענות כי טכנולוגיות אלה יכולות למנוע התאבדויות, תאונות ירי והרג שוטרים שנשקם נחטף מהם במאבק.

ארמטיקס אומרת כי היה לה הסכם עם מועדון הנשק אוק טרי, לו מטווח גדול וחנות נשק, לשיווק אקדח iP1, המופעל רק לאחר שבעליו מכניסים קוד בן 5 ספרות לשעון המשדר אות לרובה. הרובה, שמחירו כ-1,800 דולר, משעה את פעילותו אם הוא במרחק יותר מ-30 ס"מ מהשעון. אך ברגע שהבעלים של אוק טרי, ג'יימס מיצ'ל, פירסם את ההסכם ואמר ל"וושינגטון פוסט" כי ה-iP1 "עשוי להוביל מהפכה במגזר הנשק", לובי הנשק נכנס לפעולה, והציף את המדיה החברתית באיומים להחרים את המועדון.

הם גם פנו לתקוף את פאדילה וארמטיקס. "אין לי בעיה לשים קץ לחיים של מי שמנסים להרוויח מכך שהם פורקים אותי ואת אחיי האמריקאים מנשקנו", כתב אחד המגיבים בפורום בעלי הנשק Calguns.net.

פאדילה גילתה כי כל זכר לשיתוף הפעולה עם אוק טרי נעלם. שלטי פרסום לארמטיקס מחוץ למועדון הורדו. המוצרים הנלווים של ארמטיקס כמו סווטשירטים ומעילי פוך, נעלמו מהמדפים. העמדה שלה במטווח, שם הדגימה לרוכשים פוטנציאליים את פעולת האקדח, נצבע בצבעים של חברה אחרת. "פשוט לא האמנתי – זה היה כאילו מעולם לא הייתי קיימת".

מיצ'ל הכחיש את קשריו בעבר עם ארמטיקס, והכחיש כי אי פעם מכר את האקדח. נציגי אוק טרי לא השיבו לבקשות תגובה.

פאדילה אומרת כי היא ממשיכה לקבל בדואר האלקטרוני פניות בהן נשאל איפה ניתן להשיג את האקדח, אך היא לא בטוחה מי באמת מתעניין, ומי מנסים להטריד אותה. "המשימה שלי בחיים עכשיו", היא אומרת, היא להמשיך למצוא דרכים לשווק את האקדח. "אם הם היו מבינים את הטכנולוגיה שלנו, הם לא היו מפחדים ממנה".
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: האקדח החכם שהעלה את חמתו של לובי הנשק האמריקאי

על ידי glockbuster » 30 אפריל 2014, 14:25

כן דה מרקר ממש מספק אינפורמציה נטולת דעות קדומות
נתחיל מזה שילמדו את החומר אותו הם מפרסמים "אקדח 22 מ"מ" כתבה מגמתית וחובבנית
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 30 אפריל 2014, 22:26

למרות שאנשי חוק הם המועמדים הטבעיים לרכוש כלי נשק כאלה (ראה שרוך אבטחה אצלנו), לא נראה שיש להם בחברה "תור ארוך" של שוטרים, מאבטחים וכד' שרוצים לקנות את האקדח.
והם הרי ממש לא חוששים מה-NRA...
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 30 אפריל 2014, 23:32

glockbuster כתב:כן דה מרקר ממש מספק אינפורמציה נטולת דעות קדומות

אין ספק שציון הקוטר בצורה שגויה הוא עילה לפסול את כל המאמר (גם אם לא מסכימים איתו אפשר לנהל עליו דיון). ג"ב להנאתך - המאמר המקורי (עם ציון הקוטר הנכון):
http://www.nytimes.com/2014/04/28/us/po ... .html?_r=0

אם אני הייתי ה NRA, הייתי מעודד הכנסה של כלי נשק הזה. אחרי שבועיים יהיה המקרה הראשון שבו ה RFID נכשל בנסיון הזיהוי ובעל הנשק נרצח בעוד הנשק שלו בידו אך מסרב לתפקד. מקרה שכזה היה עוצר את כל נסיונות החקיקה לחייב זיהוי המשתמש והיינו חוזרים לימי קדם.

לדעתי - החלק הכי מסובך שצריך להיות באקדח - הוא קפיץ.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 01 מאי 2014, 09:50

Neon Golden
לא יכול להסכים איתך יותר מזה "החלק הכי מסובך שצריך להיות באקדח - הוא קפיץ."

שום מנגנון טכנולוגי אף פעם לא יחליף את השכל,הבטיחות והחינוך הנכון
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 04 מאי 2014, 10:41

Neon Golden כתב:
glockbuster כתב:כן דה מרקר ממש מספק אינפורמציה נטולת דעות קדומות

אין ספק שציון הקוטר בצורה שגויה הוא עילה לפסול את כל המאמר (גם אם לא מסכימים איתו אפשר לנהל עליו דיון). ג"ב להנאתך - המאמר המקורי (עם ציון הקוטר הנכון):
http://www.nytimes.com/2014/04/28/us/po ... .html?_r=0

אם אני הייתי ה NRA, הייתי מעודד הכנסה של כלי נשק הזה. אחרי שבועיים יהיה המקרה הראשון שבו ה RFID נכשל בנסיון הזיהוי ובעל הנשק נרצח בעוד הנשק שלו בידו אך מסרב לתפקד. מקרה שכזה היה עוצר את כל נסיונות החקיקה לחייב זיהוי המשתמש והיינו חוזרים לימי קדם.

לדעתי - החלק הכי מסובך שצריך להיות באקדח - הוא קפיץ.

הלכת רחוק מדי עם הכשלון של ה-RFID.
מספיק שהסוללה בשעון העצר או האקדח ישבקו חיים בדיוק בשניה בה אתה צריך אותו ונגמר הסיפור.
ואל תהיה נאיבי..
לרשויות/מתנגדים לנשק ממש לא אכפת מעוד קורבן שירצח ובלבד שבידי הציבור לא יהיה נשק ברשיון.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 05 מאי 2014, 17:54

0.22 אסור לעבודה ברוב מדינות ארה״ב.
9ממ ומעלה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 07 מאי 2014, 08:09

glock34 כתב:0.22 אסור לעבודה ברוב מדינות ארה״ב.
9ממ ומעלה.

אסור לעבודה איפה? בידי אזרחים? רשויות החוק?
אם מדובר ברשויות החוק, אני יכול להבין את המגבלה של 9ממ ומעלה.
לגבי אזרחים פרטיים אני לא מכיר דבר כזה אבל יכול להיות שאני טועה.

וחוץ מזה, מדובר באב-טיפוס (PROTOTYPE) ראשוני.
אני מאמין שאם הרעיון היה תופס, הייצור היה מתרחב לעוד סוגי קוטרים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 07 מאי 2014, 18:41

אזרח יכול לשאת עליו איזה קוטר שעולה על רוחו.
לעבוד עם אקדח זה כבר סיפור אחר. חייב 9ממ ומעלה או אישור מיוחד ל-223 או 556 וכיו"ב.
0.22 לא יכול לשמש אפילו כנשק משני.
החוקים שאני מדבר עלייהם לא מחייבים את כל 50 המדינות.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד