עזרה וסיוע בהליך החידוש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עזרה וסיוע בהליך החידוש

על ידי ירוני » 10 יוני 2014, 08:59

שלום,

רישיוני עומד לפוג בתאריך 30/6/14. שילמתי את התשלום במערכת החדשה (כולל אישור תשלום) אולם טפסים לא ניתן להדפיס וכן טרם הגיעו בדואר.

שלחתי פניה מקוונת, אשר נאמר שישובו אלי תוך 3 ימי עסקים - עבר שבוע ולא יצרו עמי קשר.
ביקשתי לקבוע תור - התור הקרוב בלשכה בבאר שבע באוגוסט.

חשבתי להגיע עצמאית ללשכת הרישוי בהקדם האפשרי, אולם ביחס הנוכחי הקיים בלשכות איני חושב שזה רעיון יפה.

אלו צעדים חוקיים יש בידי? תודה
[אבקש להמנע מעצות ברוח "תצעק על פקידת הרישוי", "תשלח פקס מאיים" וכיוב' שקיבלתי בהודעות פרטיות ונראה בעיני לא נורמליות וממילא לא יעילות].
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: עזרה וסיוע בהליך החידוש

על ידי Neon Golden » 10 יוני 2014, 10:41

לדעתי האישית,
להעביר תיאור מפורט של המקרה כפי שציינת כאן למבקר המשרד לבטחון הפנים ולבקש את הנחייתם והדרכתם במצב שנוצר. לדעתי בכך אתה מכסה את עצמך מכל כיוון, פנית לאגף ללא מענה, פנית למבקר (בשאיפה עם מענה), עשית את כל הפעולות ומעבר שמצופה מאדם סביר.

רק כדי לסבר את האוזן במימדי חוסר האונים של האגף, המטווח בכפר סבא דוחה זו הפעם השניה את קורס הנשקים שתוכנן לאמצע מאי כי המשרד טרם אישר את קיום הקורס. אגף במשרד ממשלתי שלא מתפקד חודש וחצי ולא מסוגל לתת מענה לקבלת הקהל בתקופה של 4 חודשים. אנחנו מתקרבים בצעדי ענק לשכנינו.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ירוני » 10 יוני 2014, 11:28

שלחתי פניה דרך המייל המצויין באתר אגף כלי יריה. תשמעו דבר מדהים - התקבל מייל חוזר שאין מענה בכתובת המצויינת...

אני חושש שמדובר במעשה מכוון. אין מוקד פניות. לא חידשת? בעיה שלך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 10 יוני 2014, 14:16

אתה בסוף תישאר ללא רישיון
תנסה לקבוע תור ללשכה אחרת עם כל הטרחה שבדבר. זה מה שאני עשיתי
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 10 יוני 2014, 14:18

במסגרת תפקידי כיו״ר העמותה פניתי לראש האגף לרישוי כלי יריה בנושא זה. הדגשתי שאסור שיווצר מצב בו אזרח שומר חוק ייפגע בגלל בעיות מחשוב של האגף.
מתשובתו הבנתי כי הם מודעים לבעיה.
אני ממליץ לעקוב אחר חדשות האגף בקישור הבא:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/Pages/Fire ... ences.aspx
כנראה שההארכה המנהלית תעודכן לתאריך מאוחר יותר.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ירוני » 10 יוני 2014, 14:30

חדשות האגף כוללות רק חידושים שבין 1.1.14-1.5.14.
איני יכול לסמוך על הארכה מנהלתית - אם בכלל תהיה, ולמצוא את עצמי נושא נשק שלא ברישיון ו"לזכות" בביטול רישיוני.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 10 יוני 2014, 16:41

תכתוב למבקר המדינה, או שתעתור מנהלית לבית משפט ותציין שמדובר בעתירה דחופה כדי שיטפלו בה לפני תום תוקף הרשיון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ירוני » 10 יוני 2014, 17:33

איני חושב שזו הגישה היחידה שקיימת. אוכל להגיע לפקידת רישוי הרבה לפני בית המשפט.

עתירה מנהלית לבית משפט מחוזי צריכה לעמוד בעילות סף [שחידוש רישיון אישי אינה אחת מ36 העילות הקיימות] והוכחת צורך בסעד של בית המשפט [שלא אוכל להוכיח, ודאי לא לאור הבעיות הקיימות עם החידושים כתוצאה מכשל טכני], לא ברור האם פניה לבית משפט לפני שאכן הגעתי לפקידת רישוי נחשבת עמידה בסדר דין וכיוב'.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 10 יוני 2014, 17:52

ירוני כתב:איני חושב שזו הגישה היחידה שקיימת. אוכל להגיע לפקידת רישוי הרבה לפני בית המשפט.

עתירה מנהלית לבית משפט מחוזי צריכה לעמוד בעילות סף [שחידוש רישיון אישי אינה אחת מ36 העילות הקיימות] והוכחת צורך בסעד של בית המשפט [שלא אוכל להוכיח, ודאי לא לאור הבעיות הקיימות עם החידושים כתוצאה מכשל טכני], לא ברור האם פניה לבית משפט לפני שאכן הגעתי לפקידת רישוי נחשבת עמידה בסדר דין וכיוב'.

אתה צודק במאה אחוז.
פניה לבית משפט צריכה להתבצע לאחר מיצוי הליכים, אך במידה ולא ניתן למצות הליכים בגלל כשלים של הרשות המנהלית עצם הפניה לבית משפט תגרום לזירוז הליכים.
הכוונה שלי הייתה יותר במישור שפניה לבית משפט תראה לאגף שאתה רציני בנושא ושהם לא מטפלים בך, ואז כדי לחסוך לעצמם עלויות משפטיות הם ימהרו לטפל בעניינך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ירוני » 10 יוני 2014, 19:27

Everest כתב:
ירוני כתב:איני חושב שזו הגישה היחידה שקיימת. אוכל להגיע לפקידת רישוי הרבה לפני בית המשפט.

אתה צודק במאה אחוז.
פניה לבית משפט צריכה להתבצע לאחר מיצוי הליכים, אך במידה ולא ניתן למצות הליכים בגלל כשלים של הרשות המנהלית עצם הפניה לבית משפט תגרום לזירוז הליכים.
הכוונה שלי הייתה יותר במישור שפניה לבית משפט תראה לאגף שאתה רציני בנושא ושהם לא מטפלים בך, ואז כדי לחסוך לעצמם עלויות משפטיות הם ימהרו לטפל בעניינך.

ויעלה לי עלויות משפטיות?!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 10 יוני 2014, 19:47

סכום מזערי, לא מדובר בתשלום על שכ"ט עורך דין אלא באגרה קטנה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 11 יוני 2014, 10:11

ואני שואל למה אי אפשר להנפיק שוברים באינטרנט כמו בעבר? אם המערכת פועלת היום אז מה השתנה בדיוק? הרי שוברים בדואר לא מקבלים לרוב. וטלפון אין בדיוק בכדי לדבר עם פקיד רישוי אלא רק המוקד זימון תורים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 11 יוני 2014, 11:52

jluzer1 כתב:ואני שואל למה אי אפשר להנפיק שוברים באינטרנט כמו בעבר? אם המערכת פועלת היום אז מה השתנה בדיוק? הרי שוברים בדואר לא מקבלים לרוב. וטלפון אין בדיוק בכדי לדבר עם פקיד רישוי אלא רק המוקד זימון תורים.

אתה באמת שואל למה?
זה בגלל שהבלגן במשרד לבט"פ חוגג, ואני די בטוח שלא כל הפקידים מודעים לכל ההארכות המנהליות, וככה אנשים יאבדו את הרשיון שלהם מפאת אי חידוש בזמן.
זאת גם הזדמנות פז לפקידים לדחות בקשות לחידוש רשיון בתבחין משמר לאלו ש"לא חידשו בזמן".
נצא מנקודת הנחה שרוב אוכלוסית "משמר" ו"אחר" כלל אינם מודעים למה זה אומר בכלל כי רובם הוציאו רשיונות לפני שיטת התבחינים, ובתמימות יסכימו לשינוי התבחין למשהו שהם(במקרה הטוב) עומדים בו, ללא ידיעה כי עם ביטול העילה התבטל גם הרשיון.
מה משרת יותר טוב את האינטרס המוצהר של המשרד? לאפשר לאזרחים לחדש את הרשיון בקלות דרך האינטרנט? או לדאוג לבלגן שיוביל לכמות מסיבית של איבודי רשיונות?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 11 יוני 2014, 14:26

Everest כתב:
jluzer1 כתב:ואני שואל למה אי אפשר להנפיק שוברים באינטרנט כמו בעבר? אם המערכת פועלת היום אז מה השתנה בדיוק? הרי שוברים בדואר לא מקבלים לרוב. וטלפון אין בדיוק בכדי לדבר עם פקיד רישוי אלא רק המוקד זימון תורים.

אתה באמת שואל למה?
זה בגלל שהבלגן במשרד לבט"פ חוגג, ואני די בטוח שלא כל הפקידים מודעים לכל ההארכות המנהליות, וככה אנשים יאבדו את הרשיון שלהם מפאת אי חידוש בזמן.
זאת גם הזדמנות פז לפקידים לדחות בקשות לחידוש רשיון בתבחין משמר לאלו ש"לא חידשו בזמן".
נצא מנקודת הנחה שרוב אוכלוסית "משמר" ו"אחר" כלל אינם מודעים למה זה אומר בכלל כי רובם הוציאו רשיונות לפני שיטת התבחינים, ובתמימות יסכימו לשינוי התבחין למשהו שהם(במקרה הטוב) עומדים בו, ללא ידיעה כי עם ביטול העילה התבטל גם הרשיון.
מה משרת יותר טוב את האינטרס המוצהר של המשרד? לאפשר לאזרחים לחדש את הרשיון בקלות דרך האינטרנט? או לדאוג לבלגן שיוביל לכמות מסיבית של איבודי רשיונות?

אני שואל מה עכשיו ניתן לעשות. למי ניתן לפנות בכדי להנפיק שוברים לאלו שרישיונם עומד לפוג?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 11 יוני 2014, 16:23

ההימור הכי טוב שלי:
1) למטה של אגף רישוי כלי יריה בירושלים(יש טלפון באתר), לברר מה ניתן לעשות ולא לקבל תשובה שלא באמת פותרת את הבעיה.
2) לכתוב למבקר המדינה על המחדל ולחכות שיפנו אליך(בדרך כלל זה די מהיר).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד