חידוש רישיון או החלפת עילה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
חידוש רישיון או החלפת עילה
שלום לכם,
בידי רישיון נשק בתוקף (עד 31.07) בעילת מתנדב משא"ז. החזקתי ברישיון בעילה זו מינואר 2003 כלומר מעל 11 שנה.
כרגע טרם קיבלתי את טפסי חידוש הרישיון ואף כשאני מנסה להכנס באתר של משרד בט"פ ולשלם עבור חידוש רישיון, המערכת לא מזהה את הפרטים שלי.
היות וכיום מתנדב משא"ז אינה עילה תקפה יותר (דרך אגב, אני עדיין מתנדב פעיל) תהיתי, אולי יש סיבה מוצדקת (מבחינת משרד בט"פ, לא מבחינתי) שבגינה לא קיבלתי טופס חידוש - כלומר, האם אני אמור בכלל לקבל טופס לחידוש הרישיון או שאני אמור מיוזמתי לבקש החלפת עילה לתבחין משמר? (ואם לא אזום בקשה אזי "ויתרתי" מרצוני על הרישיון)
דעתכם המלומדת?!
תודה.
עדי
בידי רישיון נשק בתוקף (עד 31.07) בעילת מתנדב משא"ז. החזקתי ברישיון בעילה זו מינואר 2003 כלומר מעל 11 שנה.
כרגע טרם קיבלתי את טפסי חידוש הרישיון ואף כשאני מנסה להכנס באתר של משרד בט"פ ולשלם עבור חידוש רישיון, המערכת לא מזהה את הפרטים שלי.
היות וכיום מתנדב משא"ז אינה עילה תקפה יותר (דרך אגב, אני עדיין מתנדב פעיל) תהיתי, אולי יש סיבה מוצדקת (מבחינת משרד בט"פ, לא מבחינתי) שבגינה לא קיבלתי טופס חידוש - כלומר, האם אני אמור בכלל לקבל טופס לחידוש הרישיון או שאני אמור מיוזמתי לבקש החלפת עילה לתבחין משמר? (ואם לא אזום בקשה אזי "ויתרתי" מרצוני על הרישיון)
דעתכם המלומדת?!
תודה.
עדי
if you wanna shoot, shoot, don't talk
Re: חידוש רישיון או החלפת עילה
רק השוכן במרומים יודע, במיוחד שמערכת המיחשוב של האגף עדיין מקרטעת.
גש לפקיד הרישוי ונסה לברר מה קורה.
גש לפקיד הרישוי ונסה לברר מה קורה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
גם השוכן במרומים אינו יודע מה קורה באגף ולמה לא שולחים לו חידוש בדואר....
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
היות שתבחין "משמר" בוטל מתחילת השנה, יש סיכוי סביר שתאלץ לוותר על הנשק.
על מנת שלא תגיע למצב בו אתה מחזיק נשק ללא רישיון בתוקף (שאז יעשו "מבצע" משטרתי לאסוף את הנשק הבלתי חוקי הזה), מוצע לך לפנות ללשכה הקרובה למקום מגוריך להסדרת העניין.
על מנת שלא תגיע למצב בו אתה מחזיק נשק ללא רישיון בתוקף (שאז יעשו "מבצע" משטרתי לאסוף את הנשק הבלתי חוקי הזה), מוצע לך לפנות ללשכה הקרובה למקום מגוריך להסדרת העניין.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
בחודשים האחרונים נתקלתי(ממקור ראשון) במס' אנשים שהיו בעלי רשיונות בעילות תקפות שאינן משמר, שבעת החידוש האחרון שלהם(אחרי תחילת 2014) התבחין שבו חודש להם הרשיון הוא תבחין משמר.
חלקם כלל לא שמו לב ששינו להם את התבחין ברשיון מתבחין פעיל לתבחין משמר, ואף אחד מהם לא ראה פקיד רישוי וביקש את ההעברה לתבחין.
לפי קריטריון התבחין חשוב לציין שהם היו זכאים לו.
זה מלמד שההעברה למשמר היא אוטומטית, וכנראה שגם אתה לפי הותק זכאי למשמר.
אבל בגלל הבעיות עם המעבר למערכת המיחשוב החדשה לא קיבלת את הטפסים לחידוש ולכן תצטרך לפנות כפי שאמרו מעליי, לפקיד רישוי.
אה, ונקודה חשובה.. שפקיד הרישוי לא ינפנף אותך בטענה שתבחין מתנדב משא"ז התבטל ולכן הרשיון שלך מבוטל/לא יחודש.
במידה וזה קורה, תנפנף לו בפסקי הדין הבאים:
http://www.law4all.co.il/PsakDinShow.asp?RowID=23566
http://www.ruling.co.il/%D7%90%D7%A9%D7 ... 2e5ae2ce7c
חלקם כלל לא שמו לב ששינו להם את התבחין ברשיון מתבחין פעיל לתבחין משמר, ואף אחד מהם לא ראה פקיד רישוי וביקש את ההעברה לתבחין.
לפי קריטריון התבחין חשוב לציין שהם היו זכאים לו.
זה מלמד שההעברה למשמר היא אוטומטית, וכנראה שגם אתה לפי הותק זכאי למשמר.
אבל בגלל הבעיות עם המעבר למערכת המיחשוב החדשה לא קיבלת את הטפסים לחידוש ולכן תצטרך לפנות כפי שאמרו מעליי, לפקיד רישוי.
אה, ונקודה חשובה.. שפקיד הרישוי לא ינפנף אותך בטענה שתבחין מתנדב משא"ז התבטל ולכן הרשיון שלך מבוטל/לא יחודש.
במידה וזה קורה, תנפנף לו בפסקי הדין הבאים:
http://www.law4all.co.il/PsakDinShow.asp?RowID=23566
http://www.ruling.co.il/%D7%90%D7%A9%D7 ... 2e5ae2ce7c
- סליקאי זהב

מקריאת פסקי הדין הנ״ל אני מבין מאיפה הגיעה ההחלטה ההזויה לאסור החלפה באופן גורף לבעלי רשיונות וותיקים שאינם עומדים בתבחינים קיימים. ככה הם יכולים לטעון שאין הפלייה בין אדם שנשקו נגנב ללא דופי מצידו לאדם המבקש להחליף נשק שמצוי בידיו -
על הדרך שופכים את התינוק עם המים כמובן...
גורמים לאנשים לא להתאמן ולהסתובב עם נשק לא תקין מחוסר ברירה.
- סליקאי טיטניום

למרות שאני מבין לליבך ומבין מדוע אתה חושב כך, אני די סבור שההחלטה לא לאפשר לבעלי משמר להחליף את נשקם תחת אותו תבחין נובעת לא מפסק דין כזה או אחר, אלא ממדיניות רקובה שנועדה לחסל את הנשק החוקי בארץ.
כמובן שבעלי הנשק הלא חוקי ללא רשיון יכולים להחליף/להוסיף/לקנות/למכור את נשקם כעוות נפשם בעולם התחתון, ממילא אין פיקוח כי הרבה יותר קל לגופי ביטחון הפנים להילחם באזרחים נורמטיביים שתורמים לביטחון המדינה מאשר לאלו שמוציאים אצבע משולשת בפרצוף של כולנו.
כמובן שבעלי הנשק הלא חוקי ללא רשיון יכולים להחליף/להוסיף/לקנות/למכור את נשקם כעוות נפשם בעולם התחתון, ממילא אין פיקוח כי הרבה יותר קל לגופי ביטחון הפנים להילחם באזרחים נורמטיביים שתורמים לביטחון המדינה מאשר לאלו שמוציאים אצבע משולשת בפרצוף של כולנו.
- סליקאי זהב

לי היה מקרה דומה
אתה צריך להוכיח שאתה אתה עדין מתנדב משמר אזרחי
ללכת ולהביא מסמך חתום ע"י קצין אק"מ מחוזי
לקבוע תור למשרד בטחון פנים
להצעג להם את המכתב והוכחה לזה שאתה עדין מתנדב
ואז יחדשו לך את הרשיון
אתה צריך להוכיח שאתה אתה עדין מתנדב משמר אזרחי
ללכת ולהביא מסמך חתום ע"י קצין אק"מ מחוזי
לקבוע תור למשרד בטחון פנים
להצעג להם את המכתב והוכחה לזה שאתה עדין מתנדב
ואז יחדשו לך את הרשיון
- סליקאי ארד

ניר ל כתב:מקריאת פסקי הדין הנ״ל אני מבין מאיפה הגיעה ההחלטה ההזויה לאסור החלפה באופן גורף לבעלי רשיונות וותיקים שאינם עומדים בתבחינים קיימים. ככה הם יכולים לטעון שאין הפלייה בין אדם שנשקו נגנב ללא דופי מצידו לאדם המבקש להחליף נשק שמצוי בידיו -
אני לא עו"ד ולא מתיימר להיות, אבל תחושת הבטן שלי אומרת שההחלטה לא לאפשר החלפת כלי נשק בתבחין משמר לא תעמוד במבחן בית המשפט.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק