בול צ'רוקי קומפקט החדש VS שטייר M9?!.. צריך עזרה.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
בול צ'רוקי קומפקט החדש VS שטייר M9?!.. צריך עזרה.
בס"ד
שלום לכולם,
אני חדש פה, אך גולש ותיק (וסקרן) בפורום.
עד עכשיו היה לי אקדח חברה מטעם העבודה (מחזירו כעת) וכרגע אני קונה לראשונה אקדח מטעם קריטריון ישוב זכאי.
אני גר במזרח ירושלים, ובואו נגיד ככה, אנחנו חוטפים ובמיוחד בראמאדן.
הייתי מאבטח במזרח י-ם ובמשרדים ממשלתיים אז היה לי נסיון של שנתיים עם גלוק 19 אך לצערי אין תקציב בשבילו.
לעניינו, אני מחפש אקדח קטן נוח וקומפקטי (אני נוסע באופניים כל יום באזור ה-15 ק"מ) וצריך משהו אמין שיעשה את העבודה במקרה ש...
התקציב הינו 2200 - 2450 (אחרי המתיחה).
חשבתי על שטייר M9 שהוא 9X19, שדי דומה לגלוק, ויש ביד 2 באזור ה-2,000 ש"ח, אך יש לי הצעה מאוד מפתה של הבול החדש (שיווקו החל לפני כ5 חודשים נראה לי) - בול צ'רוקי קומפקט (אני אעלה את המפרט שלו) קטן , קומפקטי, 13 כדור במחסנית, קנייה ממטווח מורשה, מסודר והפרט הכי חשוב שזהו אקדח חדש מהחברה! אחריות 5 שנים על האקדח, ב - 2,450 ש"ח.
אבל החסרון שלו זה שזה 9 קצר, 9X17 ויש לי התלבטות מבחינת הכוח העצירה שלו. כי אני לא הולך סתם לשאת אותו על עצמי אלא יש סיכוי בלתי מבוטל (בוא נאמר ככה), שאצטרך להשתמש בו על תוקף שבא בראבק ובאטרף אך חשבתי שאם אני אקח כדורים של hollow point זה יפצה על ה9 הקצר ואני מקבל קטן קומפקטי חדש (עם אחריות) ונוח שאכן יכול להדוף תוקף ראבאקיסט.
וישנו מצב של ירי לטווח רחוק (20/30 מטר) על בקתביסט.
אנשים מקצועיים אמרו לי שזה אכן קריטי ההבדל ביניהם (קראתי קצת שכוח פגיעה/עצירה של 9X19 הינו 35,000 PSI לעומת ה - 9X17 שהוא 21,000 PSI, כמעט חצי!) אך השאלה האם הhollow point באמת יפצה על כך בצורה משמעותית.
מתלבט מאוד ומחכה לחוות דעתכם, יתרונות חסרונות וכו'.
נתוני האקדח של בול צ'רוקי קומפקט החדש - אין עדיין את הנתונים ברשת אלא זה ממייל ישיר מחברת בול.
http://www.upf.co.il/file/491244633.html
שלום לכולם,
אני חדש פה, אך גולש ותיק (וסקרן) בפורום.
עד עכשיו היה לי אקדח חברה מטעם העבודה (מחזירו כעת) וכרגע אני קונה לראשונה אקדח מטעם קריטריון ישוב זכאי.
אני גר במזרח ירושלים, ובואו נגיד ככה, אנחנו חוטפים ובמיוחד בראמאדן.
הייתי מאבטח במזרח י-ם ובמשרדים ממשלתיים אז היה לי נסיון של שנתיים עם גלוק 19 אך לצערי אין תקציב בשבילו.
לעניינו, אני מחפש אקדח קטן נוח וקומפקטי (אני נוסע באופניים כל יום באזור ה-15 ק"מ) וצריך משהו אמין שיעשה את העבודה במקרה ש...
התקציב הינו 2200 - 2450 (אחרי המתיחה).
חשבתי על שטייר M9 שהוא 9X19, שדי דומה לגלוק, ויש ביד 2 באזור ה-2,000 ש"ח, אך יש לי הצעה מאוד מפתה של הבול החדש (שיווקו החל לפני כ5 חודשים נראה לי) - בול צ'רוקי קומפקט (אני אעלה את המפרט שלו) קטן , קומפקטי, 13 כדור במחסנית, קנייה ממטווח מורשה, מסודר והפרט הכי חשוב שזהו אקדח חדש מהחברה! אחריות 5 שנים על האקדח, ב - 2,450 ש"ח.
אבל החסרון שלו זה שזה 9 קצר, 9X17 ויש לי התלבטות מבחינת הכוח העצירה שלו. כי אני לא הולך סתם לשאת אותו על עצמי אלא יש סיכוי בלתי מבוטל (בוא נאמר ככה), שאצטרך להשתמש בו על תוקף שבא בראבק ובאטרף אך חשבתי שאם אני אקח כדורים של hollow point זה יפצה על ה9 הקצר ואני מקבל קטן קומפקטי חדש (עם אחריות) ונוח שאכן יכול להדוף תוקף ראבאקיסט.
וישנו מצב של ירי לטווח רחוק (20/30 מטר) על בקתביסט.
אנשים מקצועיים אמרו לי שזה אכן קריטי ההבדל ביניהם (קראתי קצת שכוח פגיעה/עצירה של 9X19 הינו 35,000 PSI לעומת ה - 9X17 שהוא 21,000 PSI, כמעט חצי!) אך השאלה האם הhollow point באמת יפצה על כך בצורה משמעותית.
מתלבט מאוד ומחכה לחוות דעתכם, יתרונות חסרונות וכו'.
נתוני האקדח של בול צ'רוקי קומפקט החדש - אין עדיין את הנתונים ברשת אלא זה ממייל ישיר מחברת בול.
http://www.upf.co.il/file/491244633.html
- סליקאי ארד

Re: בול צ'רוקי קומפקט החדש VS שטייר M9?!.. צריך עזרה.
ברוכים הבאים, קנה גלוק 19 וסגור עניין, יש יד שנייה בתקציב שלך ולא מעטים, לגביי חדש/ישן,ברוב המקרים לא תהיה משמעות בטח בגלוק ובטח בישראל שאנשים חמושים יורים אחד ל....,לגביי תחמושת חלולה,יש יתרונות וחסרונות כמו בשאר הדברים בעולם, אני רואה לנכון את היתרונות ששוקלים יותר מהחסרונות במקרה זה, במקומך בשום מצב לא הייתי הולך על 9קצר, פרט לכח העצירה של הכדור, זו מדינה של 9, וכך גם תשאר בעתיד הקרוב לעין, במעבר חד לשטייר כלי מעולה ומאוד אמין(מנסיון), כרגע כבר מספר שנים עם גלוק 19, ומברך על כל רגע, כלי שאינו דורש טיפול בשוטף,לא כי אני עצלן אלא לרוב מחוסר בזמן,כמו שאמרתי השטייר אקדח מצויין שפוגע על הכיפאק, ובעל הדק טוב מהגלוק(מהמפעל) בכמה מונים, אבל.... ויש אבל גדול אבא ואמא בישראל לא תמצא לו, וחבל, לא הייתי רוצה גולם בארון שעולה כ 2000 ש"ח בלי יכולת תיקון/טיפול, אז חבל, מקווה שסייעתי בהצלחה.
- סליקאי זהב

psi הוא יחידת לחץ ,ובמקרא של כלי יריה הוא מתיחס ללחץ המקסימלי שמותר לתחמיש X לפתח ע"פ תקן (SAMI בד"כ) בבית הבליעה .
לחץ בטורו הוא אחד הנתונים שמשפעים על מהירות הלוע של הקליע הקשר בין זה "לכושר עצירה" מיקראי ביותר .
אם אתה מעונין ללמוד יותר על כושר עצירה ודעות שונות בענין יש פה בארכיון המון אשכולות בנושא .
למישור הפרקטי המידי אני חושב שכדאי לך לגשת למספר חנויות נשק ומטווחים ולהתרשם ממה שיש בשוק ולראות מה מתאים לך באמת .
לפני זה היתי מתחיל במאמר הזה "כמורה נבוכים "
יש הרבה כלים בשוק שיתנו לך תמורה טובה יותר למחיר משני המועמדים שאתה שוקל כרגע .
לחץ בטורו הוא אחד הנתונים שמשפעים על מהירות הלוע של הקליע הקשר בין זה "לכושר עצירה" מיקראי ביותר .
אם אתה מעונין ללמוד יותר על כושר עצירה ודעות שונות בענין יש פה בארכיון המון אשכולות בנושא .
למישור הפרקטי המידי אני חושב שכדאי לך לגשת למספר חנויות נשק ומטווחים ולהתרשם ממה שיש בשוק ולראות מה מתאים לך באמת .
לפני זה היתי מתחיל במאמר הזה "כמורה נבוכים "
יש הרבה כלים בשוק שיתנו לך תמורה טובה יותר למחיר משני המועמדים שאתה שוקל כרגע .
על תקנה אקדח עם 9X17 וזה לא רק עניין של כוח עצירה. יש פה גם עניין של זמינות תחמושת, התאמה לירי מעשי (אם אי-פעם תחשוב להיצטרף) ועוד. מצד שני גם על שטייר לא הייתי הולך כי בארץ "אין לו אבא".
עם התקציב הוא עד 2400 ש"ח אז הייתי בודק כיוונים הבאים:
* CZ D COMPACT - אפשר לצוא יותר זול מ 2000, אפילו אצל מאיר רוט ומאיר רוט זה שרות
* יריחו
* גלוק 17 דור 2, ואם יתמז מזל גם גלוק 19 מאותו דור
* סמיטווסון SW99
כולם בקליבר 9X19.
בארץ זה לא רק עניין של "מה הכי טוב" אלא גם עניין של "עבור מה אמצא שרות וחלקי חילוף העת הצורך).
עם התקציב הוא עד 2400 ש"ח אז הייתי בודק כיוונים הבאים:
* CZ D COMPACT - אפשר לצוא יותר זול מ 2000, אפילו אצל מאיר רוט ומאיר רוט זה שרות
* יריחו
* גלוק 17 דור 2, ואם יתמז מזל גם גלוק 19 מאותו דור
* סמיטווסון SW99
כולם בקליבר 9X19.
בארץ זה לא רק עניין של "מה הכי טוב" אלא גם עניין של "עבור מה אמצא שרות וחלקי חילוף העת הצורך).
בין בול צ'רוקי לשטייר בכלל לא הייתי מתלבט והולך על בול - יש אבא אמא, יש שירות, יש חלקים.
9 קצר זו בעיה לדעתי - מחירי תחמושת, זמינות תחמושת, וכן, גם יעילות.
כמו שכבר כתבו לך, עם טיפה סבלנות תמצא כלים טובים ביד 2 בתקציב שלך.
CZ Compact - אקדח טוב וישאיר לך עודף יפה מהתקציב. יד שניה במצב מצוין אמור להיות בין 800 ל- 1,200 ש"ח מאדם פרטי. בחנות כמובן יותר.
גלוק 17/19 - מצוין ועם קצת סבלנות בחיפושים תיכנס לתקציב שלך. תזהר לא ליפול על כלים מהדור הראשון. היו לא מעט כאלה ביד 2 לפני כמה חודשים.
בול צ'רוקי 9X19 זו אופציה לא רעה בכלל בעיניי.
יריחו - אולי אולי. אמור להיות ממש זול ביד 2.
9 קצר זו בעיה לדעתי - מחירי תחמושת, זמינות תחמושת, וכן, גם יעילות.
כמו שכבר כתבו לך, עם טיפה סבלנות תמצא כלים טובים ביד 2 בתקציב שלך.
CZ Compact - אקדח טוב וישאיר לך עודף יפה מהתקציב. יד שניה במצב מצוין אמור להיות בין 800 ל- 1,200 ש"ח מאדם פרטי. בחנות כמובן יותר.
גלוק 17/19 - מצוין ועם קצת סבלנות בחיפושים תיכנס לתקציב שלך. תזהר לא ליפול על כלים מהדור הראשון. היו לא מעט כאלה ביד 2 לפני כמה חודשים.
בול צ'רוקי 9X19 זו אופציה לא רעה בכלל בעיניי.
יריחו - אולי אולי. אמור להיות ממש זול ביד 2.
או, חיכתי שמישהו יציע אקדחים כלשהם.
יריחו היה לי עכשיו שנה, שמנמן מידי ולא בדיוק קומפקטי.
הsw דווקא ממש התעניינתי עליו אבל הבנתי שגם לו אין אבא ואמא פה בישראל.
הגלוק 17 די ארוך וגדול, אם אמצא 19 זה יהיה מצוין.
על הc z אני צריך באמת לבדוק ולראות...
אז אני מבין ממכם שזה לא באמת מציאה, אקדח חדש של בול עם אבא ואמא אחריות חברה 5 שנים קומפקטי פולימרי וכו'?
כי מבחינת עניין של התמושת זה לא בעיה, הכדור הולו פוינט עולה פי שתיים( 5 שקל) אבל לא קריטי זה קיים במלאי של החנות השאלה האם הכוח הדיפה של האקדח/הכדור באמת לא משהו ולא כדאי בכלל, במיוחד במזרח ירושלים? או השילוב של 9 קצר וכדור הולו פוינט נותן מענה טוב??..
אני בינתיים אבדוק יד 2 ועל הcz.
ממש תודה רבה לכם על העזרה, אשמח לתשובה, עוד דעות וכו'.. זה ממש עוזר לי.
יריחו היה לי עכשיו שנה, שמנמן מידי ולא בדיוק קומפקטי.
הsw דווקא ממש התעניינתי עליו אבל הבנתי שגם לו אין אבא ואמא פה בישראל.
הגלוק 17 די ארוך וגדול, אם אמצא 19 זה יהיה מצוין.
על הc z אני צריך באמת לבדוק ולראות...
אז אני מבין ממכם שזה לא באמת מציאה, אקדח חדש של בול עם אבא ואמא אחריות חברה 5 שנים קומפקטי פולימרי וכו'?
כי מבחינת עניין של התמושת זה לא בעיה, הכדור הולו פוינט עולה פי שתיים( 5 שקל) אבל לא קריטי זה קיים במלאי של החנות השאלה האם הכוח הדיפה של האקדח/הכדור באמת לא משהו ולא כדאי בכלל, במיוחד במזרח ירושלים? או השילוב של 9 קצר וכדור הולו פוינט נותן מענה טוב??..
אני בינתיים אבדוק יד 2 ועל הcz.
ממש תודה רבה לכם על העזרה, אשמח לתשובה, עוד דעות וכו'.. זה ממש עוזר לי.
- סליקאי ארד

SW99 - היה לי גם על הכוונת. הבעיה: ייצור הופסק ב2006. עלולה להיות בעיה קשה של חלקים. הדגם התואם של וולטר, ה P99 עבר קצת שינויים, וגם אם ניתן יהיה לעשות איזו התאמה, מדובר בעבודה של נשק
מה לגבי בול צ'רוקי לא קומפקטי?
טאורוסPT609?
סמית 6906?
יריחו פולימרי?
אבל - אם יש לך ניסיון של שנתיים עם גלוק 19, מציע לך לחפש ולקנות אחד כזה. יש לך אי אילו שעות אימון ומטווחים איתו שקשה לי להאמין שתצליח להגיע אליהם עם אקדח אחר
מה לגבי בול צ'רוקי לא קומפקטי?
טאורוסPT609?
סמית 6906?
יריחו פולימרי?
אבל - אם יש לך ניסיון של שנתיים עם גלוק 19, מציע לך לחפש ולקנות אחד כזה. יש לך אי אילו שעות אימון ומטווחים איתו שקשה לי להאמין שתצליח להגיע אליהם עם אקדח אחר
- סליקאי כסף

אז זהו,שהבול צ'רוקי הרגיל לא כל כך קומפקטי נוח מאוד ביד אבל מחפש משהו יותר קטן ו קומפקטי לנסיעה..
יריחו שמנמן, הסמית יחסית לגודל שלו קצת כבד, הוא כולו מתכת..
כשאתה מציין זאת רציתי באמת להעלות את ההתלבטות שלי.
מה אתם אומרים על טאורוס PT Compact 24/7 אמין? איכותי? אבא ואמא זה רתע בב"ש לא? או בכללי על טאורוס...
דבר נוסף ספרינגפילד xd h2000 יש המלצות? אבא אמא?
מה אתם אומרים על טאורוס PT Compact 24/7 אמין? איכותי? אבא ואמא זה רתע בב"ש לא? או בכללי על טאורוס...
- סליקאי ארד

אדיר ב כתב:אז זהו,שהבול צ'רוקי הרגיל לא כל כך קומפקטי נוח מאוד ביד אבל מחפש משהו יותר קטן ו קומפקטי לנסיעה..
HS2000 האקדח הטוב ביותר שהיה לי אי פעם, ואני מישהו שנהג להחליף אקדחים (כולל גלוקים), אבל איתו נשארתי.
אבא? Hrvatski Samokres
אמא? Springfield
קרובי משפחה בארץ? אין. לא מאז שקל-וי סגרו.
הם היו מייבאים את האקדח תחת שם המוצר הקרואטי, ז"א שהחוזה שלהם היה ישירות איתם ולא עם ספרינגפילד, מה שלא ממש היה משנה כי הייצור הוא באותו מקום, אולי רק שתחת יצרן רשום קרואטיה ולא ארה"ב (תתפלא אבל יש מי שזה משנה לו). הם ייבאו את הדגם הראשוני, שלא היתה לו מקבילה XD, ואת הדגם המתקדם שהוא כמו ה XD (אותו יש לי).
אבל! מכיוון שאין יבואן, אין גם חלפים ומחסניות הפכו למוצר מבוקש שהמעטים שכבר מציעים אותו דורשים מחירים בשמיים. כשקל-וי הפסיקו את הייבוא בגלל בעיות עם המפעל המייצר (פוליטיות, מסחריות, מי יודע מה קרה שם באמת), הם הציעו מחסניות ברטה אם אני זוכר טוב מותאמות ל XD. אבל גם זה כבר לא קיים. אישית ייבאתי שתי מחסניות בזמנו מאירופה, ועשיתי את זה בזכות עזרה מאוד מבורכת של פקידת רישוי מסוימת.
כמובן שעל XDM אין על מה לדבר, בעיקר כיום כשחיסלו את התבחין העיקרי ומה שנשאר זה לריב על שאריות.
ככה שלצערי אני לא יכול להמליץ לך לרכוש את האקדח הנ"ל, על אף איכותו.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
רעיון - סיג 228,
אקדח אמין, יש משומשים בתקציב שלך, תחליף את הכת ל-E2 אם יש לך כף יד קטנה.
בהצלחה
בהצלחה
- סליקאי ארד

shlomi71 כתב:רעיון - סיג 228,
בהצלחה
מניסיון אישי- כלי מעולה. החלפתי את הקת לגומי של Hogue- יושב לי ביד כמו כפפה. החסרון- לא קל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
אדיר ב כתב:אז אני מבין ממכם שזה לא באמת מציאה, אקדח חדש של בול עם אבא ואמא אחריות חברה 5 שנים קומפקטי פולימרי וכו'?
בוא נעמיד קצת דברים בפרופורציה ,מבחינת כושר העצירה הטובים שבכדורי ההולופוינט בקוטר 9X17
(אוו 9 קצר בלשון העם) מציגים כושר עצירה דומה לזה של כדורי ה9 מ"מ "הרגילים " (9X19 FMJ )
ועכשו נשאלת השאלה האם כדורים אלו יזינו בכלל באופן אמין באקדח שלך ,והאם אתה יכול /מוכן לנסות את זה בירי של מחסנית אוו 2 לפני הקניה .
יחד עם זאת הרבה מתושבי יש"ע נשאו כלים בקוטר הזה הרבה מאד שנים מאותן סיבות שבהן אתה מוצא את עצמך שוקל כרגע (כושר עצירה מול נוחות נשיאה /הסלקה מול מחיר ) ולא פעם גם עשו בהם שימוש מוצלח להגנה עצמית .
לגבי הדיל המוצע אם נשים בצד את ענין הקליבר אז אין ספק שזה דיל מפתה מאד מכל אותם סיבות שהזכרתה .
השאלה היא האם ראיתה ומדדתה את הכלי ומצאתה אותו מתאים לך (אולי אפילו בירי רצוי) אוו שזה משהוא "שנדלקתה" עלו כי הציעו ונראה מבטיח .
ולמה?
כי בהכרותי את סדרות הצ'ירוקי לדורתהם הדבר האחרון שאני יכול לומר עלהם הוא שהם דקים ונוחים ליד קטנה .
ואים מצאתה את היריחו "עבה" מידי אני בספק שתמצא את הנ"ל נוח .
לא הייתי ממליץ על השטייר , ממה שראיתי והרבה עם האקדח הנ"ל גם במפעל ראוי וגם בפרטי האקדח "אנין טעם" ולא מקבל בברכה כל תחמושת , רק "MAGTEC, במחיר כזה אתה יכול להשיג יריחו או אף אן ושניהם אמינים ביותר . או לחקור עוד קצת כפי שהחברים כתבו ולמצוא גלוק במצב מצויין.
- סליקאי ארד

כן,
אני ירדתי מהשטייר - אבא אמא וכל הנאמר לעיל,
ומהסיג - שמנמנן וכבד מידי יחסית לגודלו.
ומספרינגפילד - אבא אמא חלפים וכו'.
אני מעוניין לדעת מבחינת S&W 99 האם יש לו חלפים, כי לפי מה שהבנתי מבעל מטווח כלשהו, - שאין.
דבר שני, מה דעתכם על סדרת הטאורוסים הקטנים? מילניום, 24/7 COMPACT ועוד...?? אמינים? איכותיים? חלקי חילוף (רתע ב"ש?)?
ועוד דבר, אתם באמת חושבים שאני אוכל להשיג גלוק 19 בתקציב שיש לי?!?!
אם כן תגידו איפה אני אסע לשם עכשיו!
וחבר'ה אני סורק וחוקר את כל המטווחים והאינטרנט כמו חמור (כדרך אגב ראיתי גלוק 19 חדש מהניילון דור 3 במטווח אשל השומרון ב4,000 ש"ח למעוניינים).
אני ירדתי מהשטייר - אבא אמא וכל הנאמר לעיל,
ומהסיג - שמנמנן וכבד מידי יחסית לגודלו.
ומספרינגפילד - אבא אמא חלפים וכו'.
אני מעוניין לדעת מבחינת S&W 99 האם יש לו חלפים, כי לפי מה שהבנתי מבעל מטווח כלשהו, - שאין.
דבר שני, מה דעתכם על סדרת הטאורוסים הקטנים? מילניום, 24/7 COMPACT ועוד...?? אמינים? איכותיים? חלקי חילוף (רתע ב"ש?)?
ועוד דבר, אתם באמת חושבים שאני אוכל להשיג גלוק 19 בתקציב שיש לי?!?!
אם כן תגידו איפה אני אסע לשם עכשיו!
וחבר'ה אני סורק וחוקר את כל המטווחים והאינטרנט כמו חמור (כדרך אגב ראיתי גלוק 19 חדש מהניילון דור 3 במטווח אשל השומרון ב4,000 ש"ח למעוניינים).
- סליקאי ארד

אוסיף כמה מילים על הHS2000
הלכתי אם אקדח שכזה כמה שנים ואף שיפרתי אותו, אקדח מעולה למעט שתי בעיות,
האחת מחסניות גם אני יבאתי באופן אישי מחסניות של magar (תהליך שהיה שווה ערך לביקור במרתפי הגיהנום). כיום אני יודע של.ה.ב מייבאת את המותג ואולי אפשר להשיג בצורה חוקית ונוחה מחסניות 18 כדור אצלם שווה בדיקה,
שנית השן החולצת שלו סופר בעייתית, אין להשיגה כחלק חילוף, (גם בארה"ב) ותהליך הפירוק שלה קשה ולא פשוט, (לי הייתה בעיה עם השן החולצת ורק אישפוז די ארוך בקל-וי ז"ל הצליח לעזור)
ולכן הייתי ממליץ לשקול ברצינות להתרחק ממנו למרות האיכויות שלו
הלכתי אם אקדח שכזה כמה שנים ואף שיפרתי אותו, אקדח מעולה למעט שתי בעיות,
האחת מחסניות גם אני יבאתי באופן אישי מחסניות של magar (תהליך שהיה שווה ערך לביקור במרתפי הגיהנום). כיום אני יודע של.ה.ב מייבאת את המותג ואולי אפשר להשיג בצורה חוקית ונוחה מחסניות 18 כדור אצלם שווה בדיקה,
שנית השן החולצת שלו סופר בעייתית, אין להשיגה כחלק חילוף, (גם בארה"ב) ותהליך הפירוק שלה קשה ולא פשוט, (לי הייתה בעיה עם השן החולצת ורק אישפוז די ארוך בקל-וי ז"ל הצליח לעזור)
ולכן הייתי ממליץ לשקול ברצינות להתרחק ממנו למרות האיכויות שלו
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד