עזרה בהוצאת רשיון נשק תבחין ישוב זכאי לבעל רשיון נשק ארגוני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
עזרה בהוצאת רשיון נשק תבחין ישוב זכאי לבעל רשיון נשק ארגוני
שלום לכולם, המצב שלי מעט מבלבל אותי. אני עובד בתוום האבטחה ורשיון הנשק שלי הוא רשיון מטעם "בעל רשיון מיוחד" והמקום עבודה נחשב מפעל ראוי. מקום המגורים שלי הולך להיות אחד מישובי הגדר בגבול הצפוני והוא ישוב זכאי. האם יעשו לי בעיות בבקשה לקבלת רשיון נשק פרטי?
(אין שום סיכוי ואפילו קלוש שהמקום שאני עובד בו יתן לי איזושהי הרשאה לשאת נשק מחוץ לשעות העבודה מטעמו).
תודה לכולם.
(אין שום סיכוי ואפילו קלוש שהמקום שאני עובד בו יתן לי איזושהי הרשאה לשאת נשק מחוץ לשעות העבודה מטעמו).
תודה לכולם.
- סליקאי כסף

Re: עזרה בהוצאת רשיון נשק תבחין ישוב זכאי לבעל רשיון נשק ארג
הסיכוי ש"יאשרו" לך לקחת את הנשק של מקום העבודה בתום המשמרת הביתה הוא סביר בהחלט כי ככה יש "פחות רישיון פרטי במצבה".
אבל עקרונית אם אתה עומד בתבחין אתה יכול לעמוד על כך שברצונך להוציא רישיון פרטי.
אם יעשו לך בעיות תביא מכתב מהמעסיק שאין באפשרותו לתת לך לצאת עם הנשק של מקום העבודה בתום המשמרת וגם תנמק שאתה רוצה נשק להגנה עצמית ע"ב תבחין מוכר ואין שום סיבה שאם תפסיק לעבוד בעבודה הנוכחית אז פתאום תהיה בלי נשק.
אבל עקרונית אם אתה עומד בתבחין אתה יכול לעמוד על כך שברצונך להוציא רישיון פרטי.
אם יעשו לך בעיות תביא מכתב מהמעסיק שאין באפשרותו לתת לך לצאת עם הנשק של מקום העבודה בתום המשמרת וגם תנמק שאתה רוצה נשק להגנה עצמית ע"ב תבחין מוכר ואין שום סיבה שאם תפסיק לעבוד בעבודה הנוכחית אז פתאום תהיה בלי נשק.
- סליקאי זהב

תודה רבה על התשובה. כתבתי שאין סיכוי כי יאשרו לי לשאת את האקדח מחוץ לשעות העבודה משום שמדובר על גוף זר, אקדחים ששיכיים לגוף זר ולא ישראלי (אני מעדיף פשוט לא להכנס לפרטים למרות שאין פה שום דבר סודי) ומקום העבודה לעולם לא יתן לי אפשרות לצאת עם הנשק שאיתו אני עובד.
בכל אופן אני מודה לך על התשובה, אז לשיטתך גם אם בתחילה ידחו אותי, אגיש להם מסמכים נוספים ואף אישור על מנת לקבל רשיון נשק בתבחין פרטי?
אגב, בתבחינים שמשרד הפנים מפרסם הם מציינים שמי שזכאי לקבל רשיון נשק מבעל רשיון מיוחד אינו יכול להגיש בקשה לרשיון נשק פרטי. אני מבין לא נכון את הסעיף?
תודה תודה.
בכל אופן אני מודה לך על התשובה, אז לשיטתך גם אם בתחילה ידחו אותי, אגיש להם מסמכים נוספים ואף אישור על מנת לקבל רשיון נשק בתבחין פרטי?
אגב, בתבחינים שמשרד הפנים מפרסם הם מציינים שמי שזכאי לקבל רשיון נשק מבעל רשיון מיוחד אינו יכול להגיש בקשה לרשיון נשק פרטי. אני מבין לא נכון את הסעיף?
תודה תודה.
- סליקאי כסף

UoUo כתב:תודה רבה על התשובה. כתבתי שאין סיכוי כי יאשרו לי לשאת את האקדח מחוץ לשעות העבודה משום שמדובר על גוף זר, אקדחים ששיכיים לגוף זר ולא ישראלי (אני מעדיף פשוט לא להכנס לפרטים למרות שאין פה שום דבר סודי) ומקום העבודה לעולם לא יתן לי אפשרות לצאת עם הנשק שאיתו אני עובד.
תודה תודה.
רישיון נשק פרטי ורישיון נשק אירגוני זה 2 דברים שונים.
עכב המדיניות הנוכחית השאיפה היא כמה שפחות רישיונות פרטיים, ככה שאם "יש סיכוי" שאתה יכול לקבל אקדח מבלי לקבל רישיון פרטי - ינסו לדחוף אותך לשם.
ברמת העיקרון אין ממש עילה לפסול אותך מקבלת רישיון פרטי אם אתה עומד בתבחינים אבל זה לא אומר שהם לא ינסו בכל דרך, כולל בדרך של לנסות למצוא לך "חלופה" לנשק פרטי.
לא מכיר את הסעיף שדיברת עליו אבל על פניו לא נשמע לי סביר.
- סליקאי זהב

אין שום קשר בין הדברים נקודה .
אם אתה עומד בתבחין לנשק פרטי אתה תקבל נשק פרטי גם אם יש לך ארגוני .
לא רק זאת אלא שגם לא תקבל פטור מחובת אימון למרות שהאימון בו אתה נדרש כנושא נשק ארגוני מחמיר יותר מזה הפרטי .
מצד שני חל איסור לעסוק בתחום האבטחה אם נשק פרטי .
לי יש גם נשקים פרטים וגם נשקים ארגונים אין אם זה שום בעיה .
לא רק זאת אלא שגם לא תקבל פטור מחובת אימון למרות שהאימון בו אתה נדרש כנושא נשק ארגוני מחמיר יותר מזה הפרטי .
higt-power כתב:אין שום קשר בין הדברים נקודה .
עד החידוש הקרוב התאריכים של שני הרשיונות אצלי היו שונים ובהפרשים של 8 חודש.
לא יודע מה זה אומר אבל אצלי בחידוש הקרוב איחדו את התאריכים של שני הרישיונות לאותו תאריך
(לרחוק מבין השניים ) ולדעתי האישית ביותר זה כדי להקל.
יש לציין שיש לי רשיון ארגוני , אך אני לא עובד בתחום כרגע.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
- סליקאי כסף

7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד