ירי במטווח עם תחמושת "מהבית"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ירי במטווח עם תחמושת "מהבית"

על ידי משתא » 25 אוגוסט 2015, 22:43

אהלן לכולם,
בשעה טובה ואחרי הרבה זמן הצלחתי להירשם לאתר.

ועכשיו לעניינינו,
אני כרגע בתהליך של מכירת האקדח וקניית אקדח חדש.
על כל פנים, הקונה שלי מעוניין בנשק בלבד ללא ה-50 כדור, אך המוכר ממנו אני רוכש רוצה להביא עם האקדח גם 50 כדור (לראשון כבר יש תחמושת ולאחרון אין מה לעשות עם התחמושת מאחר ומאבד את הרישיון).
משמעות הדבר היא שאני צריך "להיפטר" מה-50 כדור שאצלי.
1. האם למטווח מורשה תהיה בעיה עם זה שאירה כדורים מבחוץ שלא נרכשו במטווח?
2. האם קיים אישור כלשהו שאני צריך על מנת ליידע את משרד הרישוי שאין ברשותי יותר כדורים על מנת שיאשרו לי את ההעברה מהמוכר? או שהסבר בע"פ לפקיד במהלך ההעברה יסגור את הפינה?

תודה ולילה טוב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: ירי במטווח עם תחמושת "מהבית"

על ידי Everest » 25 אוגוסט 2015, 23:33

משתא כתב:אהלן לכולם,

ועכשיו לעניינינו,
על כל פנים, הקונה שלי מעוניין בנשק בלבד ללא ה-50 כדור, אך המוכר ממנו אני רוכש רוצה להביא עם האקדח גם 50 כדור (לראשון כבר יש תחמושת ולאחרון אין מה לעשות עם התחמושת מאחר ומאבד את הרישיון).
2. האם קיים אישור כלשהו שאני צריך על מנת ליידע את משרד הרישוי שאין ברשותי יותר כדורים על מנת שיאשרו לי את ההעברה מהמוכר? או שהסבר בע"פ לפקיד במהלך ההעברה יסגור את הפינה?

תודה ולילה טוב

1. אתה יכול להיכנס לירי חופשי במטווח ולירות את הכדורים שאתה רוצה.
אתה לא חייב לקנות 50 כדורים מהמטווח כדי לירות את שלך, אבל אם תירה את שלך ותצא מהמטווח בלי לקנות 50 כדורים באותו זמן אז אתה תהיה בבעיה אחר כך לקנות תחמושת(אלא אם כן אתה לא צריך כי יש לך יותר מ-50 כדורים).
2. כנראה שהפקיד לא יגיד לך מילה או חצי מילה על התחמושת.
3. אם לקונה אין רישיון, והוא בין כה וכה צריך לבצע "הכשרה" לפני קבלת הרישיון על האקדח שאתה מוכר לו, אז מה הבעיה שירה את ה-50 כדור שיש לך כרגע? תציע לו אותם אפילו במחיר מוזל מהמטווח.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי משתא » 26 אוגוסט 2015, 07:08

Everest כתב:
משתא כתב:אהלן לכולם,

ועכשיו לעניינינו,

תודה ולילה טוב

1. אתה יכול להיכנס לירי חופשי במטווח ולירות את הכדורים שאתה רוצה.
אתה לא חייב לקנות 50 כדורים מהמטווח כדי לירות את שלך, אבל אם תירה את שלך ותצא מהמטווח בלי לקנות 50 כדורים באותו זמן אז אתה תהיה בבעיה אחר כך לקנות תחמושת(אלא אם כן אתה לא צריך כי יש לך יותר מ-50 כדורים).
2. כנראה שהפקיד לא יגיד לך מילה או חצי מילה על התחמושת.
3. אם לקונה אין רישיון, והוא בין כה וכה צריך לבצע "הכשרה" לפני קבלת הרישיון על האקדח שאתה מוכר לו, אז מה הבעיה שירה את ה-50 כדור שיש לך כרגע? תציע לו אותם אפילו במחיר מוזל מהמטווח.

תודה על התשובה המהירה.
לקונה יש רישיון ותחמושת, רק אקדח אין לו כרגע.
על כל פנים אם אין למטווחים בעיה עם זה אז זה מה שאעשה.

תודה רבה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 26 אוגוסט 2015, 11:02

הסתייגות אחת - אם מדובר בתחמושת חלולה , חלק מהמטווחים, בעיקר הסגורים לא מאפשרים ירי שלה.
כמו כן נתקלתי גם במטווח שגבה תשלום נוסף על מחיר הכניסה במידה שלא רכשת את התחמושת אצלו - תשאל מראש.

אנצל את ההזדמנות לשאלה - האם נדרשת להציג אישור אימון על האקדח שאתה רוכש מאדם פרטי ? או שהפרוצדורה היא כזו שמגיעים ביחד פעם אחת וההחלפה נעשית באותו מעמד ללא צורך להגיע שוב
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי משתא » 26 אוגוסט 2015, 22:25

ניר ל כתב:הסתייגות אחת - אם מדובר בתחמושת חלולה , חלק מהמטווחים, בעיקר הסגורים לא מאפשרים ירי שלה.
כמו כן נתקלתי גם במטווח שגבה תשלום נוסף על מחיר הכניסה במידה שלא רכשת את התחמושת אצלו - תשאל מראש.

אנצל את ההזדמנות לשאלה - האם נדרשת להציג אישור אימון על האקדח שאתה רוכש מאדם פרטי ? או שהפרוצדורה היא כזו שמגיעים ביחד פעם אחת וההחלפה נעשית באותו מעמד ללא צורך להגיע שוב

טרם ביצענו את מפגש החלפת החתימות באגף כלי ירי אז תשובה רשמית אין לי, אך מבירור טלפוני שעשיתי הובהר לי שמדובר בתהליך דומה להוצאת הרישיון לאחר קבלת האישור העקרוני, קרי: הגעה למטווח, ביצוע הדרכה וירי עם הכלי החדש וקבלת אסמכתא לאימון מהמטווח.
בלאו הכי סביר שמי שרוכש נשק מאדם פרטי ייקח אותו למקצה ניסיון בטרם ביצוע העסקה, רק שתופרים עליך עוד כמה שקלים על ה-"הדרכה".
מבחינה ביורוקרטית אני לא יודע עד כמה זה קריטי, אבל זמן ההמתנה הארוך לתור, בנוסף לקושי בתיאום תאריך שיתאים גם לי וגם למוכר, הובילו אותי לנקוט בשיטת יש ספק אין ספק.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי agabay » 27 אוגוסט 2015, 07:36

רק קח בחשבון שבלשכת רישוי לא ייתנו למוכר להעביר לך את התחמושת (הוא צריך למסור אותה למטווח ואתה צריך לרכוש חדשה - אבל זה רק אם תשאלו את הפקידים)
בנוסף - אם מדובר על אותו קליבר לא צריך אימון, רק במעבר בין קליברים נדרש אימון (לפחות כך טענו הפקידים בלשכת רישוי בתל אביב)
בהצלחה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 27 אוגוסט 2015, 08:45

כשהוצאתי לאחרונה רשיון נוסף לאותו קליבר, כן נשלחה אלי הנחייה להגיע עם אישור אימון ירי מאותה לשכה בת״א, יכול להיות שאם הייתי פונה אליהם ומתווכח היו מבטלים את זה. יש הבדל בין להגיע לירי חפשי לצורך ניסוי כלים לבין אימון ירי רשמי , הבדל של בערך 100₪ ושעה ביציאה. ניחא אם היו מאפסים מונה ומחדשים את הרשיון לשלוש שנים נוספות , אבל החידוש הוא בתאריך המקורי ואז צריך לבצע שוב את הפרוצדורה גם אם עבר רק חודש ...
זה כנראה גם לא משנה מה תשובת הפקיד במקרה ספציפי כי כל פקיד יגיד משהו אחר . בכל אופן שיהיה בהצלחה
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי שרקן » 27 אוגוסט 2015, 17:49

מטווח יכול לאשר או לפסול תחמושת של לקוח מסיבות ענייניות כגון תחמושת צבאית / משטרתית, תחמושת פגומה וכו'.

ככלל מותר להיכנס ולצאת מהמטווח עם אותה כמות תחמושת ולכן רצוי לירות את הישנה (להצהיר מראש כמה כדורים יש לך) ולצאת עם תחמושת חדשה - באותה כמות בדיוק.

ניתן לרכוש תחמושת מאותו קליבר אך אין מגבלה על הסוג (FMJ HP וכו')
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Everest » 27 אוגוסט 2015, 18:36

שרקן כתב:מטווח יכול לאשר או לפסול תחמושת של לקוח מסיבות ענייניות כגון תחמושת צבאית / משטרתית, תחמושת פגומה וכו'.

ככלל מותר להיכנס ולצאת מהמטווח עם אותה כמות תחמושת ולכן רצוי לירות את הישנה (להצהיר מראש כמה כדורים יש לך) ולצאת עם תחמושת חדשה - באותה כמות בדיוק.

ניתן לרכוש תחמושת מאותו קליבר אך אין מגבלה על הסוג (FMJ HP וכו')

סתם מתוך סקרנות, מה הבעייתיות בירי של תחמושת משטרתית?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 27 אוגוסט 2015, 23:05

אין בעייה... כל עוד היא נורית מאקדח של שוטר ובאישור המשטרה
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Everest » 28 אוגוסט 2015, 00:50

שרקן כתב:אין בעייה... כל עוד היא נורית מאקדח של שוטר ובאישור המשטרה

מה ה"היגיון" מאחורי האיסור?
מה הבעייתיות שזה יוצר אם זה לא קורה תחת התנאים שציינת?
מדובר בכדור 9 מ"מ רגיל(למיטב ידיעתי).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 28 אוגוסט 2015, 07:35

השאלה שלך לא מובנת,
התחמושת סומנה כדי לצמצם גניבות ונאסר על מטווחים לאפשר שימוש בה.
זה רכוש צבאי / משטרתי . גם דלק צבאי נצבע באדום מאותה סיבה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי שרקן » 28 אוגוסט 2015, 07:44

Everest כתב:
שרקן כתב:אין בעייה... כל עוד היא נורית מאקדח של שוטר ובאישור המשטרה

מה ה"היגיון" מאחורי האיסור?
מה הבעייתיות שזה יוצר אם זה לא קורה תחת התנאים שציינת?
מדובר בכדור 9 מ"מ רגיל(למיטב ידיעתי).

אצלי במטווח (למשל) מתבצעים מדי פעם אימונים משטרתיים. מובן שבאימונים אלו התחמושת היא משטרתית (וכך גם היורים ואפילו... המדריכים).

אבל אם אזרח (או שוטר) יגיע למטווח עם תחמושת משטרתית ויבקש לירות להנאתו או אפילו לחידוש רשיון, הוא ייענה בשלילה.

למה? כי אפילו אם הוא שוטר, אין לו רשות להשתמש בתחמושת של המשטרה למטרותיו הפרטיות.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Everest » 28 אוגוסט 2015, 19:28

אוקיי תודה על ההבהרה.
הייתי בטוח שהאיסור נבע מהיגיון שיש בעייתיות עם הקליעים עצמם במטווחים כמו שיש מטווחים עם בעייתיות של ירי תחמושת חלולה בשטחם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 30 אוגוסט 2015, 06:52

Everest כתב:אוקיי תודה על ההבהרה.
הייתי בטוח שהאיסור נבע מהיגיון שיש בעייתיות עם הקליעים עצמם במטווחים כמו שיש מטווחים עם בעייתיות של ירי תחמושת חלולה בשטחם.

בנושא זה (ירי תחמושת HP על שלל סוגיה) הדעות ככל הנראה חלוקות.

אני מאפשר ירי של תחמושת כזו אצלי במטווח למרות שהנזק לקולט הנתזים רב יותר מאחר ולעיתים זו הדרך היחידה לאפשר ללקוח לרענן תחמושת ישנה ולהכיר את ההבדלים ברתע ובהתנהגות הנשק בין התחמושות השונות.

לא פעם מתגלה שאקדח כזה או אחר בכלל לא מצליח להזין תחמושת כזו...
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד