הקלה במתן רישיונות כלי יריה פרטי לאזרחים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הקלה במתן רישיונות כלי יריה פרטי לאזרחים

על ידי Snir Z. » 14 אוקטובר 2015, 10:14

הגיעו שמועות לאוזני שהשר לביטחון פנים גילעד ארדן הורה הבוקר להקל במתן רישיונות פרטים לאזרחים
אני מקווה שסוף סוף הם קיבלו שכל וגאה בכל האזרחים שהוכיחו את עצמם ומקווה שהדבר אמיתי ולא סתם שמועות בעלמא
שיהיה לכל עם ישראל יום וחודש מבורך ושקט!
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: הקלה במתן רישיונות כלי יריה פרטי לאזרחים

על ידי Snir Z. » 14 אוקטובר 2015, 10:21

ויתרה מזאת אני מקווה שההקלות אכן מקלות ולא מקשות..
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלעד1973 » 14 אוקטובר 2015, 10:32

זו לשון השמועה. חשוב להתייחס לשמועות בזהירות:
השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן אישר הקלות בקבלת רישיון נשק.

השר גלעד ארדן:
״לאור המצב הביטחוני החלטתי להקל על קבלת רישיון להחזקת נשק. בשבועות האחרונים אזרחים רבים סייעו למשטרת ישראל לנטרל מחבלים שביצעו פיגועים. אזרחים מיומנים בהפעלת נשק הם גורם מכפיל כוח במאבק מול הטרור ולכן פעלתי למתן הקלות בתקופה זו."

פירוט הזכאים לאור המדיניות החדשה:

1. כל קצין מדרגת סגן (במקום סרן עד כה) ומעלה או נגד מדרגת רס"ר ומעלה המשרתים בצה"ל בשירות סדיר או בשירות מילואים או מקביל לאחד מאלה בשירות כוחות הביטחון.
א. בוטלה האבחנה בין דרגות הקצינים הזכאים המשרתים בקבע או בשירות מילואים פעיל, בהתאם לרמת קורס הקצינים.
ב. בוטלה הדרישה לוותק של שנתיים בדרגה על מנת להיות זכאי לקבל רישיון.

2. נקבעה רשימה של יחידות מיוחדות וגדס"רים בכוחות הביטחון אשר מי שמשרת שם בשירות סדיר, מילואים או מי ששירת ביחידות מיוחדות אלה בעבר יהיה זכאי לקבל רישיון נשק.

3. אזרחים בוגרי הקורסים הבאים יוכלו לקבל רישיון נשק:
א. רשות שדות התעופה- בוגר קורס מאבטחים אחיד בבית ספר להכשרת מאבטחים ברשות שדות התעופה.

ב. שב"כ- בוגר קורס מאבטחים בשב"כ ברמת הכשרה שנקבעה ע"י הרשות המוסמכת.

ג. בוגר קורס מאבטחים במוסד הכשרה מונחה ומאושר משטרת ישראל, רמה מתקדם א׳ לפחות, שעבד בגוף מונחה משטרה שנתיים לפחות.

4. הסרת מגבלות בירוקרטיה:
א. לנוכח המצב הביטחוני הקיים, הנחה השר את ראש האגף לרישוי כלי יריה להסיר מגבלות בירוקרטיות שהוטלו בכל הנוגע לבקשות להחזקת כלי יריה בישוב ראוי ובמפעל ראוי.

ברשויות שהוגדרו כ''יישוב ראוי'', תוכל הרשות המקומית לתת הרשאה להחזקת כלי יריה לתושבי הרשות או לנמצאים בישוב, בכפוף להוראות החוק ולאישורים הנדרשים. לדוגמה: בירושלים תוכל העירייה לתת למורים במגזר החרדי שהוא בין המותקפים ביותר, רישיון מיוחד להחזקת כלי יריה.

ב. בשונה מבעבר, בעת החלפת נשק המוחזק מכוח הוראות מעבר לא תיבחן מחדש עילת הזכאות (אך עדיין המחליף ידרש להפקיד את נשקו הישן אצל הסוחר או בתחנת משטרה).

5. שיפור מיומנות ומקצועיות מחזיקי הנשק הפרטי.
השר הנחה את הגורמים המקצועיים לבחון שיפור מיומנות ומקצועיות מחזיקי הנשק הפרטי לרבות קיצור פרק הזמן בין האימונים (מטווח פעם בשנה במקום פעם בשלוש שנים), טיוב וסוג ההכשרה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי UoUo » 14 אוקטובר 2015, 11:24

מעניין אם זאת אמת..אגב, מה יקרה שתגמר התקופה הזו? פשוט יקחו כולם את הנשק?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי mudale222 » 14 אוקטובר 2015, 11:26

אם מישהו יוכל לשים את ידיו על הרשימה של היחידות המיוחדות אני אשמח לשמוע.
תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי טריגר » 14 אוקטובר 2015, 12:31

הלוואי שזה באמת יקרה.

כבר די נמאס לשמוע הבטחות פופוליסטיות עם ריח של ריקבון מאחוריהן....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 14 אוקטובר 2015, 14:32

כבר לא שמועה אלא ידיעה רשמית באתר המשרד לביטחון פנים - http://mops.gov.il/fire_arms/pages/fire ... 10.15.aspx
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי kfirf » 14 אוקטובר 2015, 16:43

לא עוזר/מסייע ליורים ספורטיבים.
אני אחרי קורס מעשי, סיימתי עונה של תחרויות ובאמצע עונה שניה.
לפי התבחינים המעודכנים במשרד לביטחון פנים, מחודש נובמבר יורה ספורטיבי שהוא לא יורה אולימפי צריך להיות פעיל 3 שנים ולא שנתיים כדי לקבל רישיון נשיאת נשק.

חבל שהשר לא מסייע לנו, אלה שבאמת מגיעים להתאמן (יוצא יותר משוטרים רגילים) ומשתתפים בתחרויות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי goral » 14 אוקטובר 2015, 18:46

הוסיפו הרבה תבחינים חדשים
שאחד מהם נותן מענה ממש מעולה לטעמי

רס"ר במילואים
זה עונה על כמעט כל לוחם בסדיר שמשרת כלוחם במילואים והוא מעל גיל 28\29

אומנם לא מושלם ויש מקום לעוד לא מעט תבחינים אבל זה כבר יותר בכיוון של לראות את האור מאשר את החושך.

בנוגע לירי מעשי באמת יש מכשולים בנושא, רצוי כדאי ובחלט צריך להקל,

אבל אני לא חושב שבצו השעה והסכנה הקלות ליורי ירי מעשי הם מעשיים מבחינת השר, כמה אנשים במדינת ישראל עוסקים בספורט הזה ולא בעלי נשקים ? זה לא מה שיהווה מבחינתו איזה מכפיל כח כלשהו
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 15 אוקטובר 2015, 01:21

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4711269,00.html

אני רק מקווה שכל ההתלהבות בכתבה לעיל לא תתברר כמשהו ללא כיסוי.

אומנם לא מושלם ויש מקום לעוד לא מעט תבחינים אבל זה כבר יותר בכיוון של לראות את האור מאשר את החושך.

דבר ראשון אני לא בטוח שמדובר בתבחינים. מדובר ב"הקלות". מה ירשמו כתבחין למי שעבר קורס אבטחה מונחה משטרה? האם יתנו שם חדש לתבחין או שמא יגדירו גם את זה כ"הוראת שעה"? ואז מה? צריך להיות זהירים ולראות שאכן טבלת התבחינים מעודכנת (ואם זה יקרה מחר אני אשמח). דבר שני בעניין "לראות את האור מאשר את החושך": סליחה, אבל כשמדובר ב"הקלות" על רקע טרור ורצח, אני לא רואה את האור.שנים שמתחננים לתבחינים נורמאליים עבור בני אדם נורמטיביים, וכל מה שמקבלים זה מדיניות צמצום שכפי שראינו לא פוגעים בערביי ישראל ולא בפושעים. אז עכשיו, כשכבר החרב מונחת על צווארנו הם נזכרים, זה האור? זה נכפה עליהם!! אין כאן אור, יש כאן רק חושך וכך זה יישאר, עם הקלות או בלי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי goral » 15 אוקטובר 2015, 07:22

בנוגע לזה שאם זה תבחין או לא אני מאוד מקווה שזה תבחין ומאוד מקווה שנדע בקרוב

בנוגע ללראות את האור,
יש פה שינוי תפיסה והשינוי הזה הוא גדול ומשמעותי, עד היום גם במצבים של עימותים בעיתיים
מערכת הבטחון הישראלית לא ראתה בנושאי נשק אזרחיים כמכפיל כח או ככח בכלל, להפך היא המשיכה במדיניות הצמצום והעדיפה להעלים את הנשקים האזרחיים כדי ש"לא יקרה אסון" המערכה הזאת באה והוכיחה שבעימותים המוניים של פחע עממי האזרחים לוקחים חלק גדול ומשמעותי ביכולת ההתמדודדות שלנו כמדינה, ההכרה הזאת היא בסיס מאוד חשוב להמשך. וההקלות הן ההוכחה להכרה הזאת.
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 15 אוקטובר 2015, 08:58

מצטער, לא רואה עדיין את האור.
רס״ר במיל׳ ששוחרר מסדיר אחרי 3 שנים בדרגת סמ״ר , צריך להיות כבר קרוב לשחרור משירות, כמה חדשי מילואים בשנה צריך כדי לקבל רס״ר בגיל 28 ? ואם זו יחידה מובחרת אז גם בגיל הזה הוא כבר קרוב לשחרור.
כל עוד הרשיון נלקח אחרי שחרור ממילואים , הנושא הזה פתוח ויורק לפרצופם של משרתי המילואים, בטח שלא עושה עמם חסד.
אני לא חושב שהמערכת רואה באזרחים מכפיל כוח, העובדות פשוט התפוצצו להם בפנים וצולמו מכל זווית אפשרית ככה שהם לא יכולים להכחיש.

חכו חכו... האמריקאים החברים שלנו כבר התחילו לפתוח את הפה , אל תפלו מהכסא אם אחרי שתשכח הסערה, יתחילו לחקור את אירועי הירי ולצלוב אזרחים וחיילים בסגנון מבצע עמוד ענן... כבר לא יעמדו מאחורי אף אחד, אלא יקריבו אותו כדי לנסות למנוע חקירה חיצונית ותביעות של בכירים בהאג.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי goral » 15 אוקטובר 2015, 09:06

אני קיבלתי רס"ר בערך בגיל 27\28 אני לוחם חי"ר בגדוד חי"ר רגיל לחלוטין לא סיירת לא ניירת ולא יחידת מובחרת.

אני חושב שהיום הפז"מ הוא שנתיים רס"ל ועוד 4 רס"ר, כך שלמעשה כמעט כל לוחם שעושה מילואים מקבל בגיל 27 +/- וביחידות חי"ר משתחררים ממילואים בגיל 40,

ברור לי כמו שברור לך שהדרך ארוכה מאוד ורחוקה מלהיות במקום אליו היינו רוצים להגיע,
אבל לדעתי זה כן זרזיף של תקווה ואיזה שהוא שינוי לטובה
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 15 אוקטובר 2015, 10:01

בפז״מ הזה צריך להיות ימ״מ מינימלי אני מניח , זה גם תלוי כמה מסודר השליש ( לי לא ידוע אם העלו לי דרגות במיל׳) או שהיום זה כבר ממוחשב לחלוטין ולא דורש התערבות. אח שלי בן 33 ואכן רס״ר, לא היה לו מושג וגם לא ידוע לו מתי קיבל דרגה . מה שכן הוא גם ביחידה מובחרת וגם חובש קרבי, למרות זאת נקרא מעט מאד למילואים בשנים האחרונות.
אין ספק שזה הסעיף שמכניס למעגל הכי הרבה דם חדש, אבל לצערי זאת נראית לי מלכודת דבש - אנשים יקנו נשק ויאבדו אותו אחרי זמן לא ידוע שלא בהכרח תלוי בהם. מהיחידה שלי שחררו בגיל 35 והיום אולי אף מוקדם יותר, העבירו לאיזה מאגר , ביננו גם בני 30 הם כבר עגלות לעיתים שלא לדבר על קרחת מגיל 6 ... אאל״ט כעבור מספר שנים קבלתי איזה מכתב להגיע לטכס שחרור או שעד היום אני במילואים אבל לא קראו לי כבר שנים... את התעודה לא לקחו בכל אופן . הצבא כבר מזמן לא לחוץ על אנשי מילואים ככל שיורד התקציב ( או עולה פחות ליתר דיוק).
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי rubimor » 15 אוקטובר 2015, 11:15

goral כתב:בנוגע לזה שאם זה תבחין או לא אני מאוד מקווה שזה תבחין ומאוד מקווה שנדע בקרוב

בנוגע ללראות את האור,
יש פה שינוי תפיסה והשינוי הזה הוא גדול ומשמעותי, עד היום גם במצבים של עימותים בעיתיים
מערכת הבטחון הישראלית לא ראתה בנושאי נשק אזרחיים כמכפיל כח או ככח בכלל, להפך היא המשיכה במדיניות הצמצום והעדיפה להעלים את הנשקים האזרחיים כדי ש"לא יקרה אסון" המערכה הזאת באה והוכיחה שבעימותים המוניים של פחע עממי האזרחים לוקחים חלק גדול ומשמעותי ביכולת ההתמדודדות שלנו כמדינה, ההכרה הזאת היא בסיס מאוד חשוב להמשך. וההקלות הן ההוכחה להכרה הזאת.

גם אני מקווה שזה תבחין, בינתיים זה לא. הוראת שעה של השר הממונה, זה מה שזה.
לגבי שינוי תפיסה, אין שינוי כזה. כל מי שעמל על החקיקות האחרונות ממשיך לתמוך במה שהוא עשה. מה שיש כאן זה דבר ראשון מצב שעדיין לא היינו בו - זה לגבי ה"גם בעימותים בעייתיים בעבר...", אתה לא יכול להשוות אותם למה שקורה עכשיו שביומיום אנשים מתוכנו יוצאים כמו כל יום לעבוד בבזק או לעבוד בבנין, רק שהבוקר עם סכין בכיס וללא כוונה לעבוד. זה משהו חדש, שאי אפשר להשוות לשום דבר. דבר שני, מדובר בשר חדש שתחת לחץ ציבורי בחר באחת מתכניות המגירה שכנראה כבר היו, תכנית לשעת חרום, ושעת חרום אינה נמשכת לנצח. ההחלטה שלו היא אישית ולא שינוי במדיניות. שינוי במדיניות יהיה כאשר השר החדש יישב עם ראש המדור החדש בברכת המפכ"ל החדש לישיבה ראשונה (וחדשה) בנושא רישוי הנשק, יעבור על מאות המסמכים והדיונים שהיו בשנים האחרונות, ילמד מה ארע בשנים האלה, ילמד את העמדות של כל אחד, ישמע דעות מומחים (או "מומחים") שינסו לשכנע אותו לכאן או לכאן. ואז נראה מה דינן של הוראות השעה הללו. אני רוצה לראות את ההוראות הללו מוכנסות לטבלת התבחינים (יחד עם החזרת תבחין משמר), כי למרות שהטבלה גם ניתנת לשינויים וגחמות כאלו או אחרות, זה עדיין הדבר הכי "רשמי" שאפשר למצוא תחת החוק הנוכחי. עד אז אני לא רואה שום נקודת אור, אני רק רואה שר פופוליסטי שנכנע ללחצי הציבור (שהפעם לטובת המטרה שלנו, במקרים אחרים הם יכולים להיות נגדה, וזה יקרה ברגע שבו מישהו ישתמש בנשק נגד שכנו, ואז תראה איך הכל משתנה ב 180 מעלות, כי אנשים לא יודעים להבדיל בין אדם לאדם, זה או הכל או כלום).

אגב, אין לי ספק שאת ההוראות הנוכחיות מתכוונים להוציא לפועל. ניתן לראות את זה בהודעת הגיוס החדשה של המשרד לבטחון פנים:

http://mops.gov.il/about/openpositions/ ... .2015.aspx

הם כנראה מוכנים לקליטת אלפי מקרים חדשים. שזה טוב. אבל כידוע, מה שמתחיל במהירות וללא הרבה מחשבה, גם נגמר בצורה כזאת. הסטודנטים נדרשים ל"מינימום" ארבעה חודשים התחייבות, אני שואל את עצמי מה המקסימום והאם הם לא ימצאו את עצמם ללא עבודה לאחר חלוף הזעם.

נ.ב. האם אותם סטודנטים יקבלו כבונוס רישיון בעצמם? :cool:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד