קניית אקדח חדש sw99

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

קניית אקדח חדש sw99

על ידי dor_k » 20 נובמבר 2015, 21:53

שלום רב, אני עומד לפני רכישת אקדח ראשון ולכן אני מתחיל בחיפוש אקדח ויש לי מספר שאלות.
קרוב משפחה הפקיד אקדח sw99 במישטרה לאחר שרישיון הנשק שלו עבר והוא מעוניין להעביר לי אותו, לאקדח חסר את הקפיץ אשר מחזיק את הכוונת האחורית(הכוונת קיימת אך לא מורכבת כי החלק חסר) ולטענתו לפני שהרישיון פג הוא הבחין כי יש לו חלק סדוק\שבור באקדח בחלק האחורי של האקדח, הוא אינו טיפל בזה כי ידע שהוא מפקיד את הנשק במישטרה. לטענתו זה החלק אשר פין מס 31 יושב בו, הוא אינו יודע מה תפקידו ואם ניתן לתקן את זה(חלק מהגוף\ חלק אחר וניפרד שאפשר להזמין) אשמח אם מישהו מחכמי הפורום אשר מכיר את האקדח יוכל לומר לי מה החלק הזה, מה תפקידו והאם ניתן לתקנו ואכן קיים כבר את החלק בהתחשב בעובדה שהנשק כבר לא מיוצר?
נוסף על כן, במידה ו"קניתי" נשק והוא פסול מסיבה כזאת או אחרת, מה התהליך והאפשרויות העומדות בפניי על מנת להחליפו, מול משרד לבט"פ ולאור העובדה שרק הוצאתי רישיון? אני מנסה לבדוק את האפשרויות כי זה מפתה מאוד לקבל אקדח בחינם(כמובן במידה והאקדח תקין) ועדיפה האפשרות של תיקון במחיר סביר לעומת קניית אקדח חדש במחירים הרבה יותר גבוהים.
תודה לעוזרים, שבת שלום
http://img.photobucket.com/albums/v321/Hal8000/P99_DIAGRAM.jpg
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: קניית אקדח חדש sw99

על ידי ramdishon » 20 נובמבר 2015, 22:18

אני מציע לרדת מהאקדח הזה.
1. מדוע החלק נסדק? אולי חלקים נוספים נפגעו?
2. להזמין חלק כזה מחו״ל זה סיפור לא קטן, בלשון המעטה. הדגם לא נפוץ, ויתכן שניתן להשיג את החלק בארץ, אבל לשם כך צריך להביא את האקדח לנשק שיבדוק אותו ויראה אם ניתן להשיג את החלק. זו משימה בלתי אפשרית למעשה.
בקיצור- תיק רציני, שתוצאותיו מפוקפקות. לכן ממליץ לוותר עליו.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ינשוף » 20 נובמבר 2015, 23:16

מסכים לגמרי עם מה שנכתב.
אקדח חייב להיות אמין לחלוטין.
אקדחי שעבר טראומה שגרמה לשבר או סדק בגוף- עדיף לא להתעסק איתו.
יש מספיק כלים משומשים אבל אמינים במחיר סביר שאתה יכול לבדוק ולנסות.
בהצלחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי dor_k » 21 נובמבר 2015, 09:30

תודה על התגובות, האקדח לא ירה הרבה כדורים בחייו(כ200 כדורים) ויש סיכוי שהדבר הוא תקלה בייצור או בלאי של זמן(לטענת בעל האקדח הוא גם לא עבר זעזוע רציני או מכה שהובילה לזה). ועדיין מטעמים כלכליים, נניח ואני נכנס להרפתקה המיותרת הזאת ואכן לא ניתן לתקן את האקדח, מה עושים במיקרה כזה מול המשרד לבט''פ? תהליך השמדת האקדח וקבלת אישור לרכישת אחר?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ramdishon » 21 נובמבר 2015, 09:50

אין מושג כזה ״בלאי של זמן״. אקדח שירה 200 כדור הוא להלכה חדש לחלוטין. אם נמצא בו סדק- משהו לא היה בסדר. אולי תחמושת לא מתאימה? לך תדע.
אם תלך על ההרפתקה הזו- ואין לי הגדרה אחרת אלא הרפתקה- אקדח אמין לא יהיה לך זמן רב. גם להחליף אח״כ יהיה סיפור לא קצר.
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitaikl » 21 נובמבר 2015, 17:57

כיוון שאין לך פה השקעה גדולה מדי (קצת זמן לשכה, 60 ש"ח אגרה, 200 ש"ח מטווח), הייתי מציע ללכת על זה.
מקסימום הוא באמת גרוטאה, ואז תקנה אקדח נורמלי ותמסור את הסמית לגריטה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי jluzer1 » 21 נובמבר 2015, 18:17

amitaikl כתב:כיוון שאין לך פה השקעה גדולה מדי (קצת זמן לשכה, 60 ש"ח אגרה, 200 ש"ח מטווח), הייתי מציע ללכת על זה.
מקסימום הוא באמת גרוטאה, ואז תקנה אקדח נורמלי ותמסור את הסמית לגריטה

מסכים לחלוטין, תסתכל עליו כשאתה במשטרה אם אתה רואה נזק חיצוני אל תתעסק, אם לא תיקח אותו לנשק ומסימום תחליף כלי בהזדמנות הראשונה.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי dor_k » 21 נובמבר 2015, 20:29

במקרה ולקחתי אותו ואכן הנשק זקוק להשמדה, מה התהליך מול הבט"פ? אני צריך לחכות שוב כדי לקבל רישיון נשק או שבגלל שזה בזמן שהרישיון בתוקף אני צריך רק לקנות נשק ולא להצדיק שנית את העילה שלי ושוב לחכות ע"מ לקבל את הרישיון? אם זה קרה למישהו אשמח להסבר מפורט.
תודה לכל המגיבים. אין ספק שהפורום עוזר לחדשים בעולם הזה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ramdishon » 21 נובמבר 2015, 20:38

בהנחה שקיבלת רשיון לנשק הזה- מה שתצטרך לעשות הוא החלפה בלבד. הרבה יותר פשוט מרשיון חדש.
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 24 נובמבר 2015, 22:10

מפני שהיה לי כלי כזה אני אכתב כמה מילים בנושא.
אקדח מצויין, בעל הנדסת אנוש שעולה על "גלוק" בכל כיוון וקנה מידה, גם עובדה שהוא תוכן על ידי וואלטר מורגשת הייטב באיכות החלקים וגימורם (רק לראות את ה EJECTOR שהוא MACHINNED ולא חתיכת פח מקופף כמו בגלוק כבר תענוג)

אבל
- יש לו הדק דאבל אקשן - סינגל אקשן שזה מאוד לא נפוץ בין אקדחי ה STRIKER וידרוש התרגלות
- כפתור החלפת המחסנית אומנם מתוכנן נהדר והרבה יותר נוח מסטנדרטי, אבל גם הוא ידרוש התרגלות
- האקדח לא נפוץ בארץ ובעולם כך שלהבדיל מאותו הגלוק אין לא מלאי חלקים זמין מדי, היבואן הרישמי הוא להב אבל לך תדע עד כמה החלקים זמינים אצלם וכמה יבקשו על החלקים הנ"ל.

עכשיו לגבי שתי הבעיות שציינת.
- קפיץ שמחזיק את הכוונת האחורית. בSW99 הכוונת האחורית המקורית היא זוהרת של טריג'יקון, היא לא הכי נוחה כי יש לה פינות חדות שורסות חולצות בצ'יק (שזה חצי צרה) ויש לה מגמה להישבר עם האקדח מקבל מכה בכוונת. במקום בו כוונת קבוע אלי תזוז, בכוונת הזו נשבר פין. אני לא הייתי פוסל את האקדח רק על עניין זה כי להחליף כוונת זה לא כזה סיפור יקר.
- הסדק "בחלק אחורי", עכשיו, םה יש שתי אפשרויות (אפשרות 1) מדובר בגומי שיושב על הקת ותפקידו להתאים את הקת לכף היד - בערכה מקורית ישנן 3 גומיות כאלה והן מתייבשות עם הזמן. בגדול אפשר לקנות חדש ב MIDWAYUSA. יש להם אותם בשפע. (אפשרות 2) מדובר בסדק בגוף האקדח שהוא כנראה תוצאה מנפילה או מכה חזקה שהאקדח קיבל (וזה מסתדר עם פגיעה בכוונת אחורית) - עכשיו זה יכול להיות בעיה רצינית שכן סדק בגוף האקדח פוגע ה INTEGRITY שלו ולך תדע אם ה INCERTS מפלדה שמחזיקים את הצינה לא השתחררו גם כן - הבעיה הזו דורשת בדירה של איש מקצוע ו/או יבואן (שזה להב) - תבדוק איתם אם יהיה מוכנים לקחת את זה על עצמם ומה יכול להיות המחיר.

אם כל זה סתם שטויות אז הרווחת אקדח נהדר ששווי שוק שלו ביד 2 הוא בין 1500 ל 2000 ש"ח והוא יכול לשרת אותך שנים רבות.

עד כאן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 25 נובמבר 2015, 00:57

אתה יכול להפסיד זמן בעיקר.
חפש את החלק לפי זה
http://www.carl-walther.de/public/downl ... 4_50_l.pdf
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי dor_k » 25 נובמבר 2015, 22:49

תודה על התגובות, אין ספק שאני עדיין בלבטים.
אגב משיחה עם הקרוב לאחר שהראתי לו את התרשים שאיתן שלח הוא אמר שלדעתו מדובר בחלק 32.7 אשר יושב מתחת לקפיץ ומכיל בתוכו את פין מספר 31. אם זה אכן חלק זה לדעתכם ניתן למצוא אותו בחנויות נשק בארץ? וכמה הוא משפיע על תפקוד האקדח במידה ואינו קיים במלאי?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ramdishon » 25 נובמבר 2015, 23:28

מה אני הייתי עושה? מדפיס את השרטוט ומסתובב אתו בחנויות הנשק הגדולות (להב וכו׳) ומברר אם ניתן להשיג את החלקים הללו. זה יעלה לך ביום עבודה, אבל או שתרויח כמה אלפי שקלים או שתרויח את ההתרוצצות אח״כ בהחלפת האקדח. זאת אומרת בכל מקרה תרויח.
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 26 נובמבר 2015, 00:00

אם הוא דייק בחלק אז לדעתי אין צורך וחבל להסתובב בארץ (כולמר תנסה בכ"ז- שלח לחנויות פקס/ מייל עם המק"ט שמופיע שם. )
מה שהייתי עושה זה מחפש את החלק בארה"ב באחת מהחנויות ששולחות לישראל. יש כאלו שיקפצו ויגידו שזה חלק של נשק ואסור לייבא ואסור לאמריקאים לייצא.
אז אני ממליץ על שמירת החוק כמובן
, אבל בתכלס זה סתם גליל פלדה שעולה 10-30 דולר.
ויש חנויות אמריקאיות שכן שולחות לארץ (כי המגבלה היא כנראה על חלקי נשק מעל 100$ לפי אחת מהאינטרפטציות).
אפשר לחפש גם יד שנייה במקומות כאלו:
http://www.gunbroker.com/All/BI.aspx?Keywords=sw+99+
הייתי בודק טוב אם החלק הזה בSW זהה לחלוטין לחלק המקביל בוולטר99 וזה פותח עוד אפשרויות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רועי 357 » 19 דצמבר 2015, 13:43

eitan156 כתב:אם הוא דייק בחלק אז לדעתי אין צורך וחבל להסתובב בארץ (כולמר תנסה בכ"ז- שלח לחנויות פקס/ מייל עם המק"ט שמופיע שם. )
מה שהייתי עושה זה מחפש את החלק בארה"ב באחת מהחנויות ששולחות לישראל. יש כאלו שיקפצו ויגידו שזה חלק של נשק ואסור לייבא ואסור לאמריקאים לייצא.
אז אני ממליץ על שמירת החוק כמובן
, אבל בתכלס זה סתם גליל פלדה שעולה 10-30 דולר.
ויש חנויות אמריקאיות שכן שולחות לארץ (כי המגבלה היא כנראה על חלקי נשק מעל 100$ לפי אחת מהאינטרפטציות).
אפשר לחפש גם יד שנייה במקומות כאלו:
http://www.gunbroker.com/All/BI.aspx?Keywords=sw+99+
הייתי בודק טוב אם החלק הזה בSW זהה לחלוטין לחלק המקביל בוולטר99 וזה פותח עוד אפשרויות.

אף אחד לא ישלח לך כלום מgunbroker חבל על הזמן
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד