איסור נשיאת נשק פרטי במשא"ז
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
איסור נשיאת נשק פרטי במשא"ז
שלום סליקאים יקרים. צר לי שאני לא כותב פוסט זה ביום 1 באפריל.
יצאה הוראת שעה חדשה במשטרה האוסרת על מתנדבים לצאת לפעילות עם נשק פרטי.
אישית אני מקווה שההוראה זמנית ותבוטל.
יצאה הוראת שעה חדשה במשטרה האוסרת על מתנדבים לצאת לפעילות עם נשק פרטי.
אישית אני מקווה שההוראה זמנית ותבוטל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Re: איסור נשיאת נשק פרטי במשא"ז
היי
אני לא מכיר הוראה כזו, באמת מיותר ומקומם.
איפה ראית פרסום של זה?
אני לא מכיר הוראה כזו, באמת מיותר ומקומם.
איפה ראית פרסום של זה?
Glock 26 GEN4
ממקור גלוי: http://glz.co.il/1064-73086-HE/Galatz.aspx
ליאור45 כתב:ממקור גלוי: http://glz.co.il/1064-73086-HE/Galatz.aspx
כן...
יצאה הוראת שעה של 12/2015 ראש מדור אמל"ח במשטרה שאוסרת נשיאת נשק פרטי בתפקיד "כפי שלא מאושר לשוטרים סדירים" בעת פעילותם מהשיקולים של תקינות ורישוי הנשק.
אותו רמ"ד שחי בסרט שכח ש:
1. אין בתחנות מספיק נשק למתנדבים, ובלי נשק לא ניתן לצאת למשמרת (פחות התנדבות).
2. מצב התחזוקה והתקינות של נשקים למתנדבים מתחת לכל ביקורת. ברוב המקרים גרוטאות שמקומן בגריסה ולא על ירך של שוטר בתפקיד שלא לדבר על זה שבחלק גדול מהמקרים גם אין תחמושת.
3. שבניגוד לשוטר, המתנדב מאומן ומיומן בנשק המשטרתי אפילו פחות מאשר בנשקו האישי.
פשוט טימטום.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני אבדוק מול קצין המתנדבים בתחנה שלי איך אפשר לערער על החרא הזה.
המחליט חי בסרט.
המחליט חי בסרט.
Glock 26 GEN4
בינתיים זה נדחה לאחד באפריל לצורך התארגנות והשלמת ציוד ( אולי יגידו שעבדו עליכם).
עוד בתור ילד כשהתנדבתי, כלי הנשק של המשא״ז היו במצב מזעזע וזה לא שהחליפו אותם מאז ...
מצחיק שהטענה היא שזה בגלל שכלי נשק אזרחיים אינם נבדקים ( כסת״ח) לעומת משטרתיים וצבאיים משנת תרפפו .
פראיירים כנראה לא מתים.
עוד בתור ילד כשהתנדבתי, כלי הנשק של המשא״ז היו במצב מזעזע וזה לא שהחליפו אותם מאז ...
מצחיק שהטענה היא שזה בגלל שכלי נשק אזרחיים אינם נבדקים ( כסת״ח) לעומת משטרתיים וצבאיים משנת תרפפו .
פראיירים כנראה לא מתים.
- סליקאי טיטניום

ההחלטה הזו תיעלם בדיוק כמו שהיא צצה.
הסיבה פשוטה: יהיו פחות מתנדבים.
- סליקאי זהב

Everest כתב:ההחלטה הזו תיעלם בדיוק כמו שהיא צצה.
זו בדיוק הבעיה.
ההחלטה תיעלם בדיוק כמו שהיא צצה, אבל לעולם לא תבוטל.
לפני כמה ימים יצא חוזר רשמי עם הוראת השעה לכל קציני המתנדבים.
כמובן שהוראת השעה הזו לא תחזיק מים, כיוון שהמשטרה לא נערכה מבעוד מועד לספק נשק משטרתי למתנדבים.
בינתיים ההוראה הזו בתוקף, אבל בתחנות יעלימו עין וימשיכו לאפשר למתנדבים לשאת נשק אישי במשמרת - אחרת לא יהיו להם מתנדבים.
עכשיו תאר לך מקרה ביש שבו מתנדב נאלץ להשתמש בנשקו האישי לצורך תפקידו.
איזו הסתבכות זו יכולה להיות.
לא די שאותו אחד יאבד את הרשיון שלו, אלא גם אין לו ביטוח ובנוסף יצטרך להתמודד עם מח"ש ואולי הרשעה פלילית.
דרך אגב... זוכרים את הירי של מתנדב ביער בן שמן ב-2012?
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1846506
4 שנים חלפו ואותו מתנדב עדיין לא קיבל את נשקו חזרה למרות שהירי היה מוצדק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר זה ממש לא נכון,
א.ההוראה לא נעלמה היא נדחתה זאת אומרת שכרגע ב-1 לאפריל היא חוזרת,
ב.שהיא תחזור תקום צעקה נוספת והם יאלצו למצוא פתרון בדיוק כמו שמצאו כרגע - לדחות.
ג.במידה ותבצע ירי כמו בכל ירי מגיע קצין בודק, אם הירי מוצדק תקבל תעודת הצטיינות, תמונה עם המפכ"ל, והרבה שבחים
אם הירי לא מוצדק תקבל בראש ואם ירית עם נשק פרטי או משטרתי תהיה הדאגה האחרונה שלך, וגם שלהם
אני רק אוסיף לסיכום - כבר נחשפתי כמה פעמים לשוטרים שביצעו ירי עם הנשק הפרטי למרות שאסור להם לשאת אותו במשמרת (אגב, אצלהם זה עוד יותר גרוע ממתנדבים הנושא של נשיאת נשק פרטי במשמרת) ושהגיע קצין בודק זה פשוט לא עיניין אותו עם איזה נשק בוצע הירי, הנשק אגב לא נתפס כלל לא נלקח למז"פ ולא שום דבר דומה.
א.ההוראה לא נעלמה היא נדחתה זאת אומרת שכרגע ב-1 לאפריל היא חוזרת,
ב.שהיא תחזור תקום צעקה נוספת והם יאלצו למצוא פתרון בדיוק כמו שמצאו כרגע - לדחות.
ג.במידה ותבצע ירי כמו בכל ירי מגיע קצין בודק, אם הירי מוצדק תקבל תעודת הצטיינות, תמונה עם המפכ"ל, והרבה שבחים
אם הירי לא מוצדק תקבל בראש ואם ירית עם נשק פרטי או משטרתי תהיה הדאגה האחרונה שלך, וגם שלהם
אני רק אוסיף לסיכום - כבר נחשפתי כמה פעמים לשוטרים שביצעו ירי עם הנשק הפרטי למרות שאסור להם לשאת אותו במשמרת (אגב, אצלהם זה עוד יותר גרוע ממתנדבים הנושא של נשיאת נשק פרטי במשמרת) ושהגיע קצין בודק זה פשוט לא עיניין אותו עם איזה נשק בוצע הירי, הנשק אגב לא נתפס כלל לא נלקח למז"פ ולא שום דבר דומה.
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
לי יש ביד את המסמך של הוראת השעה.
כמו כן לא קיבלתי מקצין המתנדבים שום מידע שהיישום שלה נדחה לאפריל.
האם יש לך איזה סימוכין רשמיים שאכן זה נדחה?
א.
כמו כן לא קיבלתי מקצין המתנדבים שום מידע שהיישום שלה נדחה לאפריל.
האם יש לך איזה סימוכין רשמיים שאכן זה נדחה?
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קודם כל, כל הכבוד לכם (לכל המתנדבים) שאתם מוכנים לתת מזמנם האישי בכדי לשמור על הביטחון ברחבי הארץ. (כן ירבו) יש לי הרבה כבוד והערכה לאנשים שמוכנים להמשיך ולתת עזרה למרות שכבר נתנו מעל ומעבר למה שנותנים אזרחים במדינות אחרות.
אבל לא מבין איך אתם מסתדרים עם כל הבולשיט הזה? מה היה עד עכשיו? מה הבעיה להעביר בדיקת תקינות לנשקים של מתנדבים? למה דווקא עכשיו כשצריך אותכם חמושים++ בא איזה קצין אמל"ח ומטיל גזירות שעלולות לפגוע באמת בביטחון האזרחים? בדקתם שאובמה לא התגייס לשירותי הביטחון ומטיל את משנתו על הקצינים שם?
שוטר אם רוצה או לא, מחוייב בבדיקת תקינות לנשק האישי שלו ומחייב שישא אותו בעת מילוי תפקידו. לכן יש מצב שלמעט בדיקת התקינות וירי תקופתי מחייב, השוטר לא מטפל בנשקו תקופות.
מאידך, אזרח פרטי מתנדב במשמר האזרחי רוב הסיכויים מתאמן ומטפל בנשקו על בסיס קבוע. וקשה לי להאמין שאנשים שמקדישים זמנם לבחירת תחמושת נכונה נרתיקים ואימונים, יפקירו את תקינות הנשק עצמו. "רק אומר"
בקיצור הכל מתחיל ונגמר כמו תמיד בכסת"ח.
אבל לא מבין איך אתם מסתדרים עם כל הבולשיט הזה? מה היה עד עכשיו? מה הבעיה להעביר בדיקת תקינות לנשקים של מתנדבים? למה דווקא עכשיו כשצריך אותכם חמושים++ בא איזה קצין אמל"ח ומטיל גזירות שעלולות לפגוע באמת בביטחון האזרחים? בדקתם שאובמה לא התגייס לשירותי הביטחון ומטיל את משנתו על הקצינים שם?
שוטר אם רוצה או לא, מחוייב בבדיקת תקינות לנשק האישי שלו ומחייב שישא אותו בעת מילוי תפקידו. לכן יש מצב שלמעט בדיקת התקינות וירי תקופתי מחייב, השוטר לא מטפל בנשקו תקופות.
מאידך, אזרח פרטי מתנדב במשמר האזרחי רוב הסיכויים מתאמן ומטפל בנשקו על בסיס קבוע. וקשה לי להאמין שאנשים שמקדישים זמנם לבחירת תחמושת נכונה נרתיקים ואימונים, יפקירו את תקינות הנשק עצמו. "רק אומר"
בקיצור הכל מתחיל ונגמר כמו תמיד בכסת"ח.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

כמו שכתבו ישום ההוראה נדחה ל4/2016 וזאת שמישהו השכיל לשאול כמה מתוך 30,000 המתנדבים מגיע עם נשקו האישי לפעילות .
שהבינו שאין מדובר על כמה עשרות ויש צורך בהתארגנות של היחידות הוציאו אורכה להנחייה.
דבר אחד אינני מבין זה מה בדיוק הכסת"ח פה?
יש לך חשש שיגיעו עם נשק ללא רישוי? תוודא תוקף רשיון בכל משמרת שמגיע מתנדב עם נשקו האישי בדיוק כמו שעושים למתנדב המשתמש בנשק מ"י (יש מעין אישור שמנפיקים בתחנה)
חושש מתקינות הכלי?
תבקש מכל מתנדב המעוניין להגיע עם נשקו הפרטי לפעילות, אישור ממטווח על תקינות הכלי אחת לשנה . או שנשק מ"י יבצע בדיקה בכלי כשמתבצעת ביקורת נשק בתחנה.
להקשות תמיד אפשר לטעמי ללא כל הצדקה במקרה דנן.
שהבינו שאין מדובר על כמה עשרות ויש צורך בהתארגנות של היחידות הוציאו אורכה להנחייה.
דבר אחד אינני מבין זה מה בדיוק הכסת"ח פה?
יש לך חשש שיגיעו עם נשק ללא רישוי? תוודא תוקף רשיון בכל משמרת שמגיע מתנדב עם נשקו האישי בדיוק כמו שעושים למתנדב המשתמש בנשק מ"י (יש מעין אישור שמנפיקים בתחנה)
חושש מתקינות הכלי?
תבקש מכל מתנדב המעוניין להגיע עם נשקו הפרטי לפעילות, אישור ממטווח על תקינות הכלי אחת לשנה . או שנשק מ"י יבצע בדיקה בכלי כשמתבצעת ביקורת נשק בתחנה.
להקשות תמיד אפשר לטעמי ללא כל הצדקה במקרה דנן.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
אני מעד לבנות מטווח בכל בסיס הפעלה ותחנת משטרה על מנת שהמתנדב יוכל לבדוק באופן אישי את תקינות האקדח המשטרתי והמחסניות באש חיה בתחילת כל משמרת, כי עסקינן בחיי אדם ולא באפסנאות גרידא.
אני לא מבין את מדיניות החלם הזאת, מצד אחד אומרים לכם לא לבוא עם נשקים אישיים ומצד שני לא מספקים לכם נשק משטרתי "רשמי" וכל זאת בתקופה מרובת פיגועים ומפגעים שהשוטרים ואנשי הביטחון מהווים מטרה למפגעים. מי אחראי על ההנחיות אלו? או בפרפרזה לגבעת חלפון (שבעצמה פרפרזה לפרשת עסק הביש) "מי נתן את ההוראה"? מי חתום על מדיניות החלם הזאת?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד