שימוש בלתי חוקי בנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שימוש בלתי חוקי בנשק
השאלה שלי היא בגדול: מתי מותר לאזרח פשוט מהשורה להשתמש בנשק האישי שלו שלא למטרת מטווח לשם אימון
כלומר באילו מצבי סיכון ו/או ללא סיכון מותר להשתמש באקדח בלי הסתכנות בתיק פלילי
או במילים אחרות: מהו החוק שבגללו ניתן לפתוח תיק על "שימוש בלתי חוקי בנשק"? חיפשתי שעות באינטרנט וגם בחוק העונשין והגדרה חד משמעית או חוק כתוב לצערי לא מצאתי..
אשמח להבהרה
כלומר באילו מצבי סיכון ו/או ללא סיכון מותר להשתמש באקדח בלי הסתכנות בתיק פלילי
או במילים אחרות: מהו החוק שבגללו ניתן לפתוח תיק על "שימוש בלתי חוקי בנשק"? חיפשתי שעות באינטרנט וגם בחוק העונשין והגדרה חד משמעית או חוק כתוב לצערי לא מצאתי..
אשמח להבהרה
- סליקאי ארד

Re: שימוש בלתי חוקי בנשק
סכנת חיים מיידית לך או לסובבים אותך שמתבצעת ע״י אדם בעל אמצעי (כלי נשק חם או קר כל מיני רובים אלות סכינים למיניהם וכן גם רכב יכול להיות כלי נשק) כוונה (שאתה רואה שיש לו כוונה לבצע בהם שימוש של כדין ולתקוף אדם אחד) ויכולת (שאין שום דבר שמונע ממנו לעשות זאת כלומר שהוא לא נמצא מאחורי חומה או גדר ויכול לבצע פעולה מסכנת חיים מיידי.. ואם הוא מוטל על הרצפה אחרי שמישהו הקדים אותך וכבר פגע בו עדיין יש בידו אמצעי ויש לו כוונה אבל אם אין לו יכולת ובכל זה ירית בו עלולות לתבוע אותך בדין על כך).
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

אין שום מקרה שאתה יכול לירות "ללא הסתכנות בתיק פלילי".
בכל מקרה שאתה תירה תהיה חקירה ואו שיוגש נגדך כתב אישום או שתקבל מדליה.
אבל בכל מקרה אתה "תסתכן".
בכל מקרה שאתה תירה תהיה חקירה ואו שיוגש נגדך כתב אישום או שתקבל מדליה.
אבל בכל מקרה אתה "תסתכן".
- סליקאי זהב

אמת ויציב.
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

טוב לא בדיוק יציב.. אבל אמת בטוח..
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

Snir סיכם את התיאוריה ואת החוק היבש בצורה יפה.
Everest סיכם את המציאות.
כך או כך, אני תמיד שואף ומאחל שלא אצטרך להשתמש בנשק שאני נושא אף פעם במצב אמת, אלא ורק במטווח בעת אימון. וכך גם הגישה כאשר אני נושא את הנשק. הנשק עבורי הוא מוצא אחרון שבלעדיו זה חיים או מוות ולאחר שמיציתי את כל האמצעים האחרים כדי לפתור את האירוע.
Everest סיכם את המציאות.
כך או כך, אני תמיד שואף ומאחל שלא אצטרך להשתמש בנשק שאני נושא אף פעם במצב אמת, אלא ורק במטווח בעת אימון. וכך גם הגישה כאשר אני נושא את הנשק. הנשק עבורי הוא מוצא אחרון שבלעדיו זה חיים או מוות ולאחר שמיציתי את כל האמצעים האחרים כדי לפתור את האירוע.
- סליקאי זהב

כן.. לא רוצה לזלזל בדבריכם כמובן אבל אמצעי כוונה ויכולת למדנו כולנו עוד בצבא
עם זאת, להבדיל מהוראות פתיחה באש ברורות בצבא, הוראות פתיחה באש לאזרחים לא מצאתי, וגם לא הוראות משטרתיות..
האם מישהו יכול להפנות אותי לחוק כתוב שנותן אפילו פיסת מידע לגבי זה?
הרי כשמעמידים אדם לדין על שימוש בלתי חוקי בנשק (לא משנה מה הנסיבות) זה מסתמך על חוק כלשהו (אני מניח) .. מה הוא?
עם זאת, להבדיל מהוראות פתיחה באש ברורות בצבא, הוראות פתיחה באש לאזרחים לא מצאתי, וגם לא הוראות משטרתיות..
הרי כשמעמידים אדם לדין על שימוש בלתי חוקי בנשק (לא משנה מה הנסיבות) זה מסתמך על חוק כלשהו (אני מניח) .. מה הוא?
- סליקאי ארד

ohad1234 כתב:כן.. לא רוצה לזלזל בדבריכם כמובן אבל אמצעי כוונה ויכולת למדנו כולנו עוד בצבא
זאת בדיוק הבעיה.
הצבא הכניס לך לראש "הוראות פתיחה באש" במקום "שכל ישר".
"הוראות פתיחה באש" זה שם מפוצץ ומכובס ממכבסת המילים הפוליטיקלי קורט.
אין "הוראות פתיחה באש" לאזרחים.
יש את חוק העונשין, עם סייג "הגנה עצמית".
אם פעלת מתוך "הגנה עצמית", אתה בסדר גמור.
לך תעמוד עכשיו מול תובע שאפתן, שופט מנותק, "לוחמי שלום", "מומחים" ושאר גורמים שכל מטרתם היא להראות שפעלת לא נכון ותסביר שפעלת מתוך הגנה עצמית.
אם אתה ממש רוצה "הוראות פתיחה באש" אתה מוזמן לחפש את המדריך לכלי ירייה באתר המשרד לבט"פ.
יש שמה כמה הנחיות שאתה יכול לקרוא להן "הוראות פתיחה באש".
במבחן המציאות, אם ירית במחבל וודאי, זה לא ממש ישנה למישהו אם הזהרת אותו לפני כן או לא, ואם ירית לכיוון הרגליים או לראש.
מה שישנה יותר זה איך תראה "התמונה הכוללת", כמו במקרה של חבלן המשטרה שירה במחבלת ששכבה על הריצפה ונחקר על כך במח"ש.
אף אחד לא יכל להבטיח באותו רגע שהיא לא נושאת עליה חגורת נפץ, ושהיא נפצעה בצורה כזו שהיא לא תפתיע, תקום ותמשיך לדקור.
אבל האם זה שינה למישהו משהו? לא ממש.. "לוחמי השלום" כבר דאגו להפיץ את הסרטון ברשת ולהאשים את השוטר "שירה בדם קר בילדה פלסטינית ששוכבת חסרת אונים על הריצפה ללא כל סכנה מצידה".
אחר כך הם דאגו ללחוץ על היועמ"ש והוא כבר לחץ על מח"ש שיחקרו את העניין.
ממש לא עניין אף אחד אם הוא צעק "עצרי או שאני יורה" או אם הוא ירה באוויר, או לרגליים, או וואטאבר.
בסופו של דבר יסתכלו "על התמונה הכוללת".
אגב, אני לא חושב שמעמידים אנשים לדין על "שימוש לא חוקי בנשק" במקרה שהם ירו באירוע, בצדק או שלא בצדק, פגעו או לא פגעו.
מאשימים אותם בסעיפים של סיכון הציבור, ירי בשטח בנוי, רשלנות בשימוש בכלי ירייה וכו'.
"שימוש לא חוקי בנשק" זה יותר מקרים כמו החייל האידיוט מדובדבן שירה בגמל ותיעד את זה.
יותר סביר שאם תנסה לפגוע במחבל באירוע ותפגע בחפים מפשע, אז תועמד לדין בגין שימוש רשלני בכלי ירייה יותר מאשר "שימוש לא חוקי בנשק"
אז, זה כן משנה מה הנסיבות שבוצע השימוש בנשק.
- סליקאי זהב

אוקיי, אם כך תוכל להפנות אותי לחוק שמדבר על "שימוש רשלני בנשק" ?
מלבד זאת הרבה פעמים שמעתי על העמדות לדין בגין שימוש בלתי חוקי בנשק.. אז על איזה חוק או סעיף מדובר?
עוד שאלה שלא קשורה לעניין ןאשמח לקבל עליה תשובה כאן במקום לפתוח עוד נושא היא לאילו מקומות הכניסה עם נשק היא אסורה על פי חוק, כלומר מאבטח בכניסה אכן יכול למנוע ממני כניסה במידה ויש עלי נשק?
ולצורך העניין במידה ואכן מוגדרים מקומות כאלה - מה קורה כאשר אני מגיע למקום שלא הוגדר בחוק כמקום שאסור להיכנס אליו חמוש והמאבטח מונע ממני כניסה בכל זאת?
מלבד זאת הרבה פעמים שמעתי על העמדות לדין בגין שימוש בלתי חוקי בנשק.. אז על איזה חוק או סעיף מדובר?
עוד שאלה שלא קשורה לעניין ןאשמח לקבל עליה תשובה כאן במקום לפתוח עוד נושא היא לאילו מקומות הכניסה עם נשק היא אסורה על פי חוק, כלומר מאבטח בכניסה אכן יכול למנוע ממני כניסה במידה ויש עלי נשק?
ולצורך העניין במידה ואכן מוגדרים מקומות כאלה - מה קורה כאשר אני מגיע למקום שלא הוגדר בחוק כמקום שאסור להיכנס אליו חמוש והמאבטח מונע ממני כניסה בכל זאת?
- סליקאי ארד

ohad1234 כתב:אוקיי, אם כך תוכל להפנות אותי לחוק שמדבר על "שימוש רשלני בנשק" ?
אסור להיכנס עם נשק למגרשי כדורגל(ואולי גם כדור-סל ושאר ענפי ספורט), בתי משפט, משרדי ממשלה, טרמינלים של רשות שדות התעופה, כלי טיס למינהם(כולל כדור פורח), משכן הכנסת.
אלו בגדול רוב המקומות ובטוח פיספסתי עוד כמה.
אבל חוץ מזה מקום פרטי יכול להחליט שהוא אוסר על כניסה עם נשק.
ככה למשל, בעל בית מלון יכול להחליט שלא בא לו שיכנסו למלון שלו אנשים עם נשק.
יכול להיות גם מועדונים ופאבים שמטבע הבילוי שם אסורה הכניסה של אנשים עם נשק אליהם כחלק מתנאי רישיון העסק שלהם, למרות שלא התעמקתי בנושא, אך שמעתי כבר על כמה מקרים(וזה גם נשמע די הגיוני שלא רוצים לערבב נשק עם אלכוהול).
אני לא יכול להפנות אותך לחוק, כי איני משפטן.
אני גם לא יודע באילו סעיפים או חוקים מדובר כשמעמידים אדם לדין.
כל אחד והצרות שלו.
אם אתה כ"כ מתעניין, אז אפשר למשל להעמיד אדם לדין על שימוש לא חוקי בנשק(או כל שם אחר שיקראו לזה בכתב האישום) על אימון שהוא מבצע שלא במטווח מאושר.
רוצה לומר, כל הבני דודים שיורים בוואדיות בצפון, אם ייתפסו יואשמו בירי בלתי חוקי, לפי חוק כלי הירייה שמגדיר במפורש "לא יתאמן אדם בירי מכלי יריה מחוץ למטווח קליעה."
וגם למטווח קליעה יש הגדרה בחוק.
וזו רק דוגמה אחת מאין ספור מצבים ודוגמאות שיכולים לקרות.
- סליקאי זהב

כמה מתוך כל האזרחים שתפעלו ארועים בשבועות האחרונים נחקרו ונאשמו?
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

Everest כתב:ohad1234 כתב:כן.. לא רוצה לזלזל בדבריכם כמובן אבל אמצעי כוונה ויכולת למדנו כולנו עוד בצבא
זאת בדיוק הבעיה.
הצבא הכניס לך לראש "הוראות פתיחה באש" במקום "שכל ישר".
"הוראות פתיחה באש" זה שם מפוצץ ומכובס ממכבסת המילים הפוליטיקלי קורט.
אין "הוראות פתיחה באש" לאזרחים.
יש את חוק העונשין, עם סייג "הגנה עצמית".
אם פעלת מתוך "הגנה עצמית", אתה בסדר גמור.
לך תעמוד עכשיו מול תובע שאפתן, שופט מנותק, "לוחמי שלום", "מומחים" ושאר גורמים שכל מטרתם היא להראות שפעלת לא נכון ותסביר שפעלת מתוך הגנה עצמית.
אם אתה ממש רוצה "הוראות פתיחה באש" אתה מוזמן לחפש את המדריך לכלי ירייה באתר המשרד לבט"פ.
יש שמה כמה הנחיות שאתה יכול לקרוא להן "הוראות פתיחה באש".
במבחן המציאות, אם ירית במחבל וודאי, זה לא ממש ישנה למישהו אם הזהרת אותו לפני כן או לא, ואם ירית לכיוון הרגליים או לראש.
מה שישנה יותר זה איך תראה "התמונה הכוללת", כמו במקרה של חבלן המשטרה שירה במחבלת ששכבה על הריצפה ונחקר על כך במח"ש.
אף אחד לא יכל להבטיח באותו רגע שהיא לא נושאת עליה חגורת נפץ, ושהיא נפצעה בצורה כזו שהיא לא תפתיע, תקום ותמשיך לדקור.
אבל האם זה שינה למישהו משהו? לא ממש.. "לוחמי השלום" כבר דאגו להפיץ את הסרטון ברשת ולהאשים את השוטר "שירה בדם קר בילדה פלסטינית ששוכבת חסרת אונים על הריצפה ללא כל סכנה מצידה".
אחר כך הם דאגו ללחוץ על היועמ"ש והוא כבר לחץ על מח"ש שיחקרו את העניין.
ממש לא עניין אף אחד אם הוא צעק "עצרי או שאני יורה" או אם הוא ירה באוויר, או לרגליים, או וואטאבר.
בסופו של דבר יסתכלו "על התמונה הכוללת".
אגב, אני לא חושב שמעמידים אנשים לדין על "שימוש לא חוקי בנשק" במקרה שהם ירו באירוע, בצדק או שלא בצדק, פגעו או לא פגעו.
מאשימים אותם בסעיפים של סיכון הציבור, ירי בשטח בנוי, רשלנות בשימוש בכלי ירייה וכו'.
"שימוש לא חוקי בנשק" זה יותר מקרים כמו החייל האידיוט מדובדבן שירה בגמל ותיעד את זה.
יותר סביר שאם תנסה לפגוע במחבל באירוע ותפגע בחפים מפשע, אז תועמד לדין בגין שימוש רשלני בכלי ירייה יותר מאשר "שימוש לא חוקי בנשק"
אז, זה כן משנה מה הנסיבות שבוצע השימוש בנשק.
עם כל הכבוד לשוטר, ברגע שהמחבלת הייתה על הריצפה הוא היה צריך להפסיק לירות, לעמוד עם הנשק מכוון ולנטרל את המצב. אם המחבלת הייתה זזה\קמה ומאיימת עליו הוא היה צריך לירות שוב
שמעתי את העורך דין שלו ברדיו - אם השוטר היה כ"כ לחוץ שלא יכל לשלוט בתגובות שלו אז עדיף שלא יישא נשק (אחרת מסכנים הגנבים\מפגינים\אוהדי כדורגל שייפגשו אותו בסיטואציה משטרתית)
בכל חידוש רשיון אומרים את אותם דברים ברור - שימוש בנשק כמוצא אחרון ורק עד לניטרול הסכנה - עם מינימום כדורים
רק תארו לעצמכם שהמחבלת הייתה עם חגורת נפץ - הכדורים הנוספים יכלו לפוצץ אותה ואת השוטר + כל מי שעמד מסביב
- סליקאי כסף

אני מקווה שאוכל לעשות לך סדר בשאלה,תראה
אולי לא תמצא כאן הגדרה לסכנת חיים או לשימוש בכלי יריה שחור על גבי לבן אבל,
זכור שסכנת חיים תעמוד בסוף במבחן האדם הסביר כלומר,אם אותו אדם במימדים שלך
ובאותה סטואציה היה פועל כמוך!
אף אחד לא יכול להגיד לך מה היא סכנת חיים בשבילך!
סתם דוגמא:בשבילי להיתקל עם שוורצינגר בפינה חשוכה זה סכנת חיים(אני שוקל 65 קילו,הוא יקפל אותי קיפול מעטפה)
אבל בשבילך אולי זה לא כי אתה שוקל 90 קילו ויש לך נסיון בmma.
בסוף בסוף בסוף הכול יבוא לידי שופט שיסתכל על מכלול הדברים ותתפלא שגם תנאי התאורה שהיו במקום יכנסו למשוואה
ואם אתה תוכל להסביר שכל אדם סביר במצבך היה פועל כמוך אתה נקי והשימוש בנשק תקין!
אם יהיה ספק הכי קטן,לדרך אחרת שם השימוש בנשק יהיה ספק חוקי...
אולי לא תמצא כאן הגדרה לסכנת חיים או לשימוש בכלי יריה שחור על גבי לבן אבל,
זכור שסכנת חיים תעמוד בסוף במבחן האדם הסביר כלומר,אם אותו אדם במימדים שלך
ובאותה סטואציה היה פועל כמוך!
אף אחד לא יכול להגיד לך מה היא סכנת חיים בשבילך!
סתם דוגמא:בשבילי להיתקל עם שוורצינגר בפינה חשוכה זה סכנת חיים(אני שוקל 65 קילו,הוא יקפל אותי קיפול מעטפה)
אבל בשבילך אולי זה לא כי אתה שוקל 90 קילו ויש לך נסיון בmma.
בסוף בסוף בסוף הכול יבוא לידי שופט שיסתכל על מכלול הדברים ותתפלא שגם תנאי התאורה שהיו במקום יכנסו למשוואה
ואם אתה תוכל להסביר שכל אדם סביר במצבך היה פועל כמוך אתה נקי והשימוש בנשק תקין!
אם יהיה ספק הכי קטן,לדרך אחרת שם השימוש בנשק יהיה ספק חוקי...
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף

אזרח שישתמש בנשקו בן באופן מוצדק כמוצא אחרון.לדוגמא ירה במחבל עם נשק חם וניטרל אותו(ובכוונה אני לא אומר הורג אותו.מינימום נזק לתוקף)נשקו יוחרם ואלוהים יודע מתי יקבלו בחזרה.לכל ארוע ירי יש חקירה פרקליטות וכד.
אם השתמש בו באופן לא מוצדק וגרם לנזק או לא גרם לנזק יש לו בעיה.
בשורה התחתונה.
רישיון לנשק אינו רישיון לירות.הוא רק אישור לשאת אותו.
השיקולים אם לפתוח באש או לא הם של בעל הנשק ועל אחריותו בלבד.ולפני פתיחה באש יש לעשות אין סוף שיקולים בעד ונגד.
חזקת ההגנה העצמית לא תמיד תעמוד לצידך(לך תסביר למה יריתה באדם שוכב.חגורת נפץ אינה טיעון טוב לפחות על פי היועץ המשפטי לממשלה,ראה מקרה החבלן שירה במחבלת שוכבת)
אני לא בטוח שאפתח באש אם אין איום ישיר עלי או על היקר לי.
מדינת ישראל רוצה אנשים כמונו חמושים ברחובות מכפיל כח הרתעה ככה הם קוראים לזה.
גיבוי אין סיכוי שנקבל.
אם השתמש בו באופן לא מוצדק וגרם לנזק או לא גרם לנזק יש לו בעיה.
בשורה התחתונה.
רישיון לנשק אינו רישיון לירות.הוא רק אישור לשאת אותו.
השיקולים אם לפתוח באש או לא הם של בעל הנשק ועל אחריותו בלבד.ולפני פתיחה באש יש לעשות אין סוף שיקולים בעד ונגד.
חזקת ההגנה העצמית לא תמיד תעמוד לצידך(לך תסביר למה יריתה באדם שוכב.חגורת נפץ אינה טיעון טוב לפחות על פי היועץ המשפטי לממשלה,ראה מקרה החבלן שירה במחבלת שוכבת)
אני לא בטוח שאפתח באש אם אין איום ישיר עלי או על היקר לי.
מדינת ישראל רוצה אנשים כמונו חמושים ברחובות מכפיל כח הרתעה ככה הם קוראים לזה.
גיבוי אין סיכוי שנקבל.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
רק תארו לעצמכם שהמחבלת הייתה עם חגורת נפץ - הכדורים הנוספים יכלו לפוצץ אותה ואת השוטר + כל מי שעמד מסביב
זו בדיוק הטענה של העו"ד שלו בשינוי קל:
"רק תארו לעצמכם שהמחבלת הייתה עם חגורת נפץ והיא היתה לוחצת על כפתור ההפעלה - כל מי שעמד מסביב יכל להתפוצץ".
זה ההסבר של העו"ד שלו , ולכן הוא ביצע ירי לנטרולה (ולא לכוון הגוף , קצת יותר גבוה).
אתה רואה , דוגמה קלאסית איך קל לשפוט אדם מחדר ממוזג.
אני לא מנסה לסנגר על הבן-אדם ולהתווכח אתך , רק מראה לך שלאמת יש 2 צדדים במקרה הטוב והיא נמצאת בעיני המתבונן.
את דעתי האישית אני שומר לעצמי.
ממליץ לכולם לקרוא טוב טוב את 2 התגובות הראשונות של Everest בשרשור זה.
בברכת יום טוב.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד