ח"כ אמיר אוחנה הודיע שיקדם היתרי נשיאת נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ח"כ אמיר אוחנה הודיע שיקדם היתרי נשיאת נשק

על ידי bnsagi » 01 ינואר 2016, 21:03

תמונה
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: ח"כ אמיר אוחנה הודיע שיקדם היתרי נשיאת נשק

על ידי BOP » 01 ינואר 2016, 21:20

הבעיה היא שהוא רק ממקד את ההקלה של תבחין "כוחות הבטחון - משרת שירות מילואים פעיל\בעבר בדרגה מסוימת וכו".
אז במקרה הטוב ביותר, לא תהיה דרישה לדרגה מסוימת.
כבר קיוויתי שהוא יכנס לזה ויאפשר לאותם אנשים שעשו שירות צבאי מלא + בריאים בנפשם וגופם, לשאת נשק פרטי לאחר מעבר קורס הכשרה מקיף רלוונטי.
אני מתכוון לזה שתהיה דרישה לקורס שכולל מגוון נושאים ולא רק ירי 50 כדורים (למשל שיהיו נושאים של: הסלקה, שליפה, דריכה, ירי במצבים שונים, סוגי קליעים וכו'), שיהיו לפחות כמה מאות כדורים.
ובנוסף שתהיה דרישה לאימון שנתי ולא רק בחידוש.

אני הזוי?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ramdishon » 01 ינואר 2016, 21:27

אינך הזוי. זוהי בדיוק עמדת העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי BOP » 01 ינואר 2016, 21:33

בימים "חמים" שכאלו, אתם מפעילים לחץ מוגבר על המערכת?
להכות על הברזל כשהוא חם וכל זה..

הרי ברור שאם אירוע שכזה היה מתרחש בירושלים (שיותר אנשי בטחון וגם אזרחים חמושים נמצאים שם), המחבל הזה לא היה מתרחק עשרות מטרים מהזירה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי BOP » 01 ינואר 2016, 21:37

אוסיף ואומר, לא צריך לחכות לפיגועים בערים "בתולות" על מנת להעמיד שם שוטר, אז שלפחות יחמשו את האזרחים.
אם הזכות לבטחון לא מתממשת (לא מדובר במדינת עולם שלישי), לפחות תנו לנו את הזכות להגן על עצמנו.
למשל, פתאום פיגוע בעיר קטנה ומרוחקת, לשם הדוגמא.. נניח ערד? דימונה? נשר? כרמיאל? רק לאחר האירוע יתחילו להסיק מסקנות לגבי אבטחת העיר?!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pichinan » 01 ינואר 2016, 21:43

BOP כתב:הבעיה היא שהוא רק ממקד את ההקלה של תבחין "כוחות הבטחון - משרת שירות מילואים פעיל\בעבר בדרגה מסוימת וכו".
אז במקרה הטוב ביותר, לא תהיה דרישה לדרגה מסוימת.
כבר קיוויתי שהוא יכנס לזה ויאפשר לאותם אנשים שעשו שירות צבאי מלא + בריאים בנפשם וגופם, לשאת נשק פרטי לאחר מעבר קורס הכשרה מקיף רלוונטי.
אני מתכוון לזה שתהיה דרישה לקורס שכולל מגוון נושאים ולא רק ירי 50 כדורים (למשל שיהיו נושאים של: הסלקה, שליפה, דריכה, ירי במצבים שונים, סוגי קליעים וכו'), שיהיו לפחות כמה מאות כדורים.
ובנוסף שתהיה דרישה לאימון שנתי ולא רק בחידוש.

אני הזוי?

א. אני לא חושב שלזה הוא התכוון, הוא אומר "כל אזרח המבצע שירות מילואים", ז"א שהוא מכוון לרוב האזרחים בטווח גילאים מסוים.

ב. השאלה היא מה יקרה כאשר יסיימו את שירות המילואים.

ג. לא נראה לי מי יודע מה רציני, הוא פשוט לא חשוב מספיק. הוא גם לא מכיר את התחום, יוצא בהצהרה פופוליסטית בלי להכנס לעובי הקורה.

ד. רבים מהמשתמשים בפורום הזה חדשים, על רקע ההקלות האחרונות, וכולנו שמחים כמובן על כמה שיותר "אחים לנשק". אבל אתם לא מודעים לוויכוחים הצורמים שנערכו כאן בנושאים שונים, אחד מהם הוא הדרישה האחרונה שלך שהיא גם עמדת העמותה, ואחד הנושאים שבגללם יש לה מתנגדים לא פחות מתומכים. רבים מאיתנו שיש להם נשק כבר שנים רבות (לעתים עשרות) חושבים שזו חוצפה לשנות עכשיו את שיטת חידושי הרישיון. לא לכולם יש כסף לקורס אחת לשנה, ועוד ברמה שאתה מציין, לא לכולם יש את היכולת ולא כולם רוצים. מדובר באלפי אנשים ששנים רבות לא ארע כלום עם הנשק שנשאו, וכבר רשם מי שרשם שבמקרים רבים אין הבדל בין אימון אחת לשנה או לשלוש שנים (אבל זה כבר עניין אנדיבידואלי). משהו אחד זה להתאמן באופן קבוע ומשהו אחר זה לא. אתה לא יכול לחייב אנשים בתבחין משמר למשל (או מה שנותר ממנו) לשנות את כל התהליך, כי יגידו לך ובצדק: מי אתה שתקבע? רבים מהם לא הולכים עם הנשק עליהם, והם גם לא רוצים ללכת איתו עליהם. הנשק אצלם מכורח השימור (רבים מלפני 1996 שבה נכנסו התבחינים לתוקף) והם רוצים לשמור על הזכות לשמר את רשיונם, שמזה בכלל נובע התבחין המשמר. ומה השלב הבא? קורס ירי מעשי? אימונים חד-חודשיים? מי מבטיח לנו שזה לא יקרה? אז לא תודה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי bnsagi » 01 ינואר 2016, 22:07

pichinan דווקא ממה שקראתי זו לא פעם ראשונה שהוא מתעסק בסוגית הנשק.
נכון, הוא הוציא היום את הפוסט בהקשר האירוע בתל אביב אבל זו לא פעם ראשונה שהוא מתבטא בנושא ועושה רושם שהוא כן מבין.
מסכים עם הטענה שצריך להכות בברזל בעודו חם, לנצל את העובדה שהשר לבט"פ הנוכחי ארדן הוא נוח וליברלי ולנסות להקל עוד יותר את התבחינים.

אגב
מי שאצלו הנשק רק "כי הוא רגיל", לא הולך עם הנשק עליו, ורק רוצה לשמר את הזכות לשמור על הנשק - אולי עדיף שלא יישא נשק ובמקומו ייכנס דם חדש למערכת של נושאי נשק צעירים יותר, מאומנים יותר, שמוכנים לשאת את הנשק עליהם בכל זמן וגם להתאמן ככל שיידרש מהם ואף מעבר לכך.
נשק זה לא צעצוע של Nice to have. אולי התרגלתם לזה ממרום שנותיכם אבל אין שום סיבה שזה יעכב או יעצור את ההיתרים לאחרים.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pichinan » 01 ינואר 2016, 22:36

bnsagi כתב:pichinan דווקא ממה שקראתי זו לא פעם ראשונה שהוא מתעסק בסוגית הנשק.
נכון, הוא הוציא היום את הפוסט בהקשר האירוע בתל אביב אבל זו לא פעם ראשונה שהוא מתבטא בנושא ועושה רושם שהוא כן מבין.
מסכים עם הטענה שצריך להכות בברזל בעודו חם, לנצל את העובדה שהשר לבט"פ הנוכחי ארדן הוא נוח וליברלי ולנסות להקל עוד יותר את התבחינים.

מי שרושם "אם טרם הוקמה שדולה כזו, אקים אותה, ואם כבר הוקמה אחיה אותה" לא נשמע כמישהו שמעורה יותר מדי בדברים. לא מכיר אותו, לא יודע מי הוא, כאמור, אני לא מאמין שייצא מזה משהו, אבל זה אחד המקרים בהם אשמח להיות מי שטעה.

bnsagi כתב:מי שאצלו הנשק רק "כי הוא רגיל", לא הולך עם הנשק עליו, ורק רוצה לשמר את הזכות לשמור על הנשק - אולי עדיף שלא יישא נשק ובמקומו ייכנס דם חדש למערכת של נושאי נשק צעירים יותר, מאומנים יותר, שמוכנים לשאת את הנשק עליהם בכל זמן וגם להתאמן ככל שיידרש מהם ואף מעבר לכך.
נשק זה לא צעצוע של Nice to have. אולי התרגלתם לזה ממרום שנותיכם אבל אין שום סיבה שזה יעכב או יעצור את ההיתרים לאחרים.

אתה אל תדאג למרום שנותינו ואל תטיף לנו שלא מדובר בצעצוע. אני מבטיח לך שאתה לא מתקרב למיומנות של חלקנו בנשק קצר. אתה לא יכול לחייב אדם לשאת עליו את הנשק, בטח לא אדם שלא מעונין בכך ושלא כמוך קיבל את הנשק לפני שיטת התבחינים ולא בגלל "חשש אמיתי לפגיעה בבריאותו". ואל תבוא לי עכשיו בטענות "דם חדש", כי דם חדש הוא לא תמיד דם טוב, לצערי. זכותך לשאת בנשק אינה עולה על זכותו של אף אדם אחר. כדאי לקרוא דברים שנכתבו כאן ע"י גולש אחד שלא ראיתי כבר הרבה זמן, שאנשים כאן הם מאוד פרו-נשק ומאוד "ליברליים" כל עוד זה עולה בקנה מידה אחד עם דעתם, כשבפועל הם מעדיפים להגביל בנושאים מסוימים יותר מבמדינות אחרות, ואף דוחפים ברשויות הרישוי להכיר בדרישות אלה (במילים אחרות: עד עכשיו לא נתנו לנו, והיה מי שנלחם עבורנו, עכשיו כשיש לנו - זהו. נדאג שלאחרים לא יהיה כי לא נראה לנו שהם עומדים בדרישות שלדעתנו צריכות להיות). איך אמר המאמן שלי ב VVD (מאסטר וייטנאמי זקן - "דם ישן"): "קצת צניעות לא תזיק לכל הצעירים שאני רואה כאן לאחרונה. הגיעו כלאחר סערה עם הרבה אדרנלין ושאיפות גבוהות, אבל הם שוכחים שיש מי שהיה כאן לפניהם והסתדר יפה מאוד עם הכלים שהיו ברשותו."
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי bnsagi » 01 ינואר 2016, 23:04

נקודה רגישה אני מבין.
בכל מקרה לא הטפתי לאף אחד, כמוך גם אני כתבתי רק את דעתי.
שבת שלום.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 02 ינואר 2016, 00:14

bnsagi כתב:נקודה רגישה אני מבין.
שבת שלום.

הטפת ועוד איך הטפת ,הבעיה בדעה שלך ( שמיוצגת גם ע"י העמותה ) לא מבינה את ה"מדרון החלקלק" שאליו תביאו את כל נושא ההכשרה ובסוף תגדעו במו ידיכם את הענף שעליו אתם יושבים.

קח תרחיש לשנים הבאות:
חייבת בהכשרה של יום שלם פעם בשנה במקום החידוש המתבצע היום כל 3 שנים ירי של 50 כדור.
עכשיו הזזת את נקודת האיזון ויש לך פחות בעלי רישיון בתנאי כשירות מחמירים יותר , כולם התרגלו לתנאים החדשים ואז המשרד עם רוח גבית של ה"אקדח על השולחן" דורשים נקודת איזון מחמירה יותר (הכשרה של יומיים או קורס שקר כלשהוא) , מדרון חלקלק כבר אמרתי ? (וגם כאן אני מאמין ובטוח יקומו "כוכבים" שיסכימו לדרישה)
קרא ולמד קצת מנסיונם של אחרים.
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic ... 40&start=0

לשני נושאים ע"פ הבנתי, מקווה שאני צודק , יש הסכמה גורפת :
1.הכשרה בטיחותית ראשונה מעמיקה יותר (יום שלם?) המחייבת בוחן חיצוני אשר אין לו קשר כלכלי למטווח.
2.בחידוש גם כן ע"י בוחן חיצוני כנ"ל.

* לכל מדריכי הירי ומחדשי רשיונות הפעילים בסליק , לא מדובר בכם -> אתם ישירים כמו סרגל.
(מקווה שלא יפתח דיון על יושר החותמים ואמינותם , זה לא הנושא)
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bnsagi » 02 ינואר 2016, 00:23

איפה ראית שדיברתי על חיוב בהכשרה נוספת?
להביא לי לקרוא דיון של 10 עמודים זה לא רלוונטי.
תתקדם.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 02 ינואר 2016, 08:15

argra11 כתב:
bnsagi כתב:נקודה רגישה אני מבין.
שבת שלום.

הטפת ועוד איך הטפת ,הבעיה בדעה שלך ( שמיוצגת גם ע"י העמותה ) לא מבינה את ה"מדרון החלקלק" שאליו תביאו את כל נושא ההכשרה ובסוף תגדעו במו ידיכם את הענף שעליו אתם יושבים.

קח תרחיש לשנים הבאות:
חייבת בהכשרה של יום שלם פעם בשנה במקום החידוש המתבצע היום כל 3 שנים ירי של 50 כדור.
עכשיו הזזת את נקודת האיזון ויש לך פחות בעלי רישיון בתנאי כשירות מחמירים יותר , כולם התרגלו לתנאים החדשים ואז המשרד עם רוח גבית של ה"אקדח על השולחן" דורשים נקודת איזון מחמירה יותר (הכשרה של יומיים או קורס שקר כלשהוא) , מדרון חלקלק כבר אמרתי ? (וגם כאן אני מאמין ובטוח יקומו "כוכבים" שיסכימו לדרישה)
קרא ולמד קצת מנסיונם של אחרים.
viewtopic.php?f=1&t=18640&start=0

לשני נושאים ע"פ הבנתי, מקווה שאני צודק , יש הסכמה גורפת :
1.הכשרה בטיחותית ראשונה מעמיקה יותר (יום שלם?) המחייבת בוחן חיצוני אשר אין לו קשר כלכלי למטווח.
2.בחידוש גם כן ע"י בוחן חיצוני כנ"ל.

* לכל מדריכי הירי ומחדשי רשיונות הפעילים בסליק , לא מדובר בכם -> אתם ישירים כמו סרגל.
(מקווה שלא יפתח דיון על יושר החותמים ואמינותם , זה לא הנושא)

אני מאד מסכים,
ההכשרה צריכה להתמקד בבטיחות ולא במיומנות קליעה, מי שלא פוגע במטרה ממילא איננו בטיחותי אבל לא רק.
החותם צריך להיות נטול אינטרס עסקי .

חשוב שנהיה מגובשים בדעה שלאזרח נורמטיבי שממלא את חובותיו, תהיה אפשרות להגן על עצמו אם יבחר בכך. הסתמכות על הגנה מצד השלטונות כבר הייתה לנו לפני קום המדינה ואפילו בגלות.
זה כבר צריך להיות ברור שעבריינים וטרוריסטים משיגים בקלות נשק גם במדינה שיש בה הגבלות מאד קשות על נשיאת נשק בידי אזרחים.
רכישת מיומנות גבוהה תלויה באימונים אינטנסיביים ויקרים מאד שממילא לא ריאלי לכפות על אף אחד, ההבדל בין מי שטווח פעם בשנה לפעם בשלוש או חמש נובע אך ורק מנסיון עבר וכשרון , אין שום זכרון שרירים גם אחרי חודש ופחות.
כל תוספת אימון שתיקבע לנו תהיה מס נוסף ומיותר לחלוטין, אולי לא נצליח למנוע את זה אבל לפחות לא יעבדו עלינו שזה נחוץ.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אילן ב » 02 ינואר 2016, 13:02

כוס התה שלי
1. נחוץ תבחין לפקידי רישוי לכלי יריה !
2. כל אישה עם עבר נקי שבריאותה מאפשרת - תעבור הכשרה מתאימה (כוונתי לא כמו היום)ותוכל לשאת נשק.
2א. כל מי ששרת שרות מלא ועשה מילואים כנדרש (לא השתמט או הוריד פרופיל על דלקת קרום החשק) - כל מי שבריאותו מאפשרת ואין לו עבר פלילי יעבור הכשרה מתאימה ויוכל לשאת נשק.
3.כל מי שיקבל עליו את האחריות והזכות לשאת נשק יתחייב לשאת אותו ולא לשמרו כמשקולת בבית.
4.יש לפתוח תחת המשרד לביטחון פנים מסגרות לאימון מיטבי של אזרחים ושילובם כמו "משמר הישוב" גם למי שלא יכול להתנדב למשא"ז באופן קבוע. ולמצוא לנ"ל חלופה עירונית.
5.תשונה תרבות הנשק, והקליעה תוגדר כ"ספורט לאומי"
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי argra11 » 03 ינואר 2016, 00:15

bnsagi כתב:איפה ראית שדיברתי על חיוב בהכשרה נוספת?
להביא לי לקרוא דיון של 10 עמודים זה לא רלוונטי.
תתקדם.

אני בפורום מ 2004 (אם זכרוני נכון) , לפני שהתחלתי להביע את דעתי טרחתי לקרוא הרבה מהפוסטים "ההיסטורים" , פשוט עברתי פורום פורום כמעט על כל ההודעות ורכשתי ידע .
אתה אפילו דיון של 10 עמודים לא מוכן לקרוא. (ובכוונה הבאתי לך דיון , תקרא שם הרבה דעות , גם כאלו שמנוגדות לשלי - לכן זה נקרא "דיון").

לאדם יש 2 אוזניים ופה אחד , למען יקשיב פי 2 ממה שידבר.
אבל בישראל עסקינן ....

כמאמר המשורר ... תתקדם.
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי UoUo » 03 ינואר 2016, 00:24

רק אני מפחד מכך שכל מי שסיים שרות צבאי ומשרת במילואים (במקרה הטוב) ולא משנה באיזו יחידה ומה תפקידה..יהיה זכאי לרשיון נשק? בתוך עמי אני חי ואם כך יש אנשים שסיימו שרות צבאי ואני מבוהל אם ישאו נשק ברשיון.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד