מס שאלות של יורה חדש...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מס שאלות של יורה חדש...
ראשית כל שלום לכולם, אני חייב לומר שעד עכשיו הייתי מבקר באופן קבוע באתר ובפורומים ונעזר המון בידע הרחב של החברים פה.
לפני חודשיים הוצאתי רישיון, הטיפ הגדול ביותר שלקחתי איתי לחנות היה להרגיש את האקדח.
לאחר צמצום אפשרויות (בעיות תקציב וכו) בחנתי שלושה אקדחים (משומשים) גלוק 17, בול צ'ירוקי קופמפקט וטאורוס. הבול ישב לי הכי טוב ביד, הפגיעות בו היו מעולות והוא היה במצב חדש ולכן בחרתי בו.
ולהלן השאלות:
1. קיבלתי נרתיק פנימי מבד של פרונט ליין, הוא בד"כ נוח ואני כמעט ולא מרגיש את האקדח. לאחר זמן ממושך שהוא עלי הנרתיק מתחיל לרקוד והנשק זז לכל זוית אפשרית. המלצה לנרתיק פנימי איכותי תתקבל בברכה.
2. נאמר לי בחנות לא להשאיר את האקדח בלילה בנרתיק, מכיוון שזה יכול להזיק לאקדח. ז"א שלא כדאי לשים אותו מתחת למזרון בלילה?
3. אמר לי חבר בימ"ס לא לשים במחסנית את מלוא התכולה (לשים 1-2 כדורים פחות) מכיוון שהמחסנית יכולה להיהרס, זה נכון?
מקווה שלא חפרתי, תודה רבה.
לפני חודשיים הוצאתי רישיון, הטיפ הגדול ביותר שלקחתי איתי לחנות היה להרגיש את האקדח.
לאחר צמצום אפשרויות (בעיות תקציב וכו) בחנתי שלושה אקדחים (משומשים) גלוק 17, בול צ'ירוקי קופמפקט וטאורוס. הבול ישב לי הכי טוב ביד, הפגיעות בו היו מעולות והוא היה במצב חדש ולכן בחרתי בו.
ולהלן השאלות:
1. קיבלתי נרתיק פנימי מבד של פרונט ליין, הוא בד"כ נוח ואני כמעט ולא מרגיש את האקדח. לאחר זמן ממושך שהוא עלי הנרתיק מתחיל לרקוד והנשק זז לכל זוית אפשרית. המלצה לנרתיק פנימי איכותי תתקבל בברכה.
2. נאמר לי בחנות לא להשאיר את האקדח בלילה בנרתיק, מכיוון שזה יכול להזיק לאקדח. ז"א שלא כדאי לשים אותו מתחת למזרון בלילה?
3. אמר לי חבר בימ"ס לא לשים במחסנית את מלוא התכולה (לשים 1-2 כדורים פחות) מכיוון שהמחסנית יכולה להיהרס, זה נכון?
מקווה שלא חפרתי, תודה רבה.
- סליקאי ארד

Re: מס שאלות של יורה חדש...
נרתיק טוב זה חובה (רצוי לא פרונטליין).
וכן מאד לא רצוי להשאיר אקדח בתוך הנרתיק, כדי לאפשר לנרתיק ולאקדח להתאוורר מהזיעה שספגו בזמן שהיו עליך במשך כל היום.
לגבי 1-2 פחות כדורים במחסנית - זה מיתוס. תמלא את המחסנית לפי הוראות הייצרן והכל יהיה בסדר.
א.
וכן מאד לא רצוי להשאיר אקדח בתוך הנרתיק, כדי לאפשר לנרתיק ולאקדח להתאוורר מהזיעה שספגו בזמן שהיו עליך במשך כל היום.
לגבי 1-2 פחות כדורים במחסנית - זה מיתוס. תמלא את המחסנית לפי הוראות הייצרן והכל יהיה בסדר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

תתחדש.
לא שמעתי שטות כזאת .לא להשאיר את האקדח בנרתיק בלילה.אם תוציא אותו הוא ימות מפחד.?
נרתיקי בד בדרך כלל לא מומלצים.תרגיש חופשי לשים את האקדח מתחת לכרית.ללא כדור בקנה.
תחפש נרתיק עור או קידקס.תגדיר תקציב וננסה לעזור.
ברוב המקרים בebay או אמזון תוכל למצוא נרתיק בזול.
לגבי המחסנית הדעה הרווחת להכניס כדור אחד פחות שקפיץ המחסנית לא יתעיף.
אני מכניס את מלא הכדורים.
מידי זמן פורק את המחסניות שלי מכדורים וטוען שוב.
אם האקדח באיכסון אני מנצל את ההזדמנות ופורק את המחסנית מכדורים.
לא שמעתי שטות כזאת .לא להשאיר את האקדח בנרתיק בלילה.אם תוציא אותו הוא ימות מפחד.?
נרתיקי בד בדרך כלל לא מומלצים.תרגיש חופשי לשים את האקדח מתחת לכרית.ללא כדור בקנה.
תחפש נרתיק עור או קידקס.תגדיר תקציב וננסה לעזור.
ברוב המקרים בebay או אמזון תוכל למצוא נרתיק בזול.
לגבי המחסנית הדעה הרווחת להכניס כדור אחד פחות שקפיץ המחסנית לא יתעיף.
אני מכניס את מלא הכדורים.
מידי זמן פורק את המחסניות שלי מכדורים וטוען שוב.
אם האקדח באיכסון אני מנצל את ההזדמנות ופורק את המחסנית מכדורים.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
קודם כל תתחדש!
העניין של מינוס כדור במחסנית הוא מוצדק מהסיבה שבאמת זה עם הזמן הורס את המחסנית (את הקפיץ).
ואז יכול להיות בעיות בהזנה...
אבל זה נכון בעיקר למי שלא משתמש בנשק שלו כלל וזורק אותו בכספת ומוציא אותו לחידושים פעם ב-3 שנים.
ככה שאין ממש סיבה לא לשים מחסנית מלאה אם אתה הולך להשתמש בנשק (אימונים במטווח).
מה שגם עדיף כדור נוסף במחסנית ושתיהרס אחרי 5 שנים ותצטרך להחליף מאשר שבזמן אמת יהיה חסר לך כדור אחד שהוא במקרה יציל חיים.
בקשר להשארת הנשק בנרתיק, לא שמעתי על זה שאסור, אשמח להסבר הגיוני למה אסור
בכל זאת הנשק הוא כלי דומם ונרתיק מבד/עור עדין נושם. (מה שגם לא כל האקדח מכוסה)
ועדין מה יש לנשק לנשום? הזעת כל היום וזה נכנס לאקדח? אז מה, תנקה ותשמן אותו מדי פעם לא יהיה שום בעיות איתו אח"כ.
העניין של מינוס כדור במחסנית הוא מוצדק מהסיבה שבאמת זה עם הזמן הורס את המחסנית (את הקפיץ).
ואז יכול להיות בעיות בהזנה...
אבל זה נכון בעיקר למי שלא משתמש בנשק שלו כלל וזורק אותו בכספת ומוציא אותו לחידושים פעם ב-3 שנים.
ככה שאין ממש סיבה לא לשים מחסנית מלאה אם אתה הולך להשתמש בנשק (אימונים במטווח).
מה שגם עדיף כדור נוסף במחסנית ושתיהרס אחרי 5 שנים ותצטרך להחליף מאשר שבזמן אמת יהיה חסר לך כדור אחד שהוא במקרה יציל חיים.
בקשר להשארת הנשק בנרתיק, לא שמעתי על זה שאסור, אשמח להסבר הגיוני למה אסור
בכל זאת הנשק הוא כלי דומם ונרתיק מבד/עור עדין נושם. (מה שגם לא כל האקדח מכוסה)
ועדין מה יש לנשק לנשום? הזעת כל היום וזה נכנס לאקדח? אז מה, תנקה ותשמן אותו מדי פעם לא יהיה שום בעיות איתו אח"כ.
S&W M&P Shield
תודה רבה על ההיענות!
לגבי השארת האקדח בנרתיק- אמרו לי בחנות (רתע ב"ש) שהלחות יכולה להרוס את האקדח.
לגבי הנרתיק- חשוב לי נרתיק שישב טוב ויציב, אני עובד בשיפוצים ככה שאני בתנועה ברוב שעות היום, סולמות וכו'. קראתי פה על נרתיק פנימי של remora, זה מלחיץ קצת שהוא בלי קליפס/ לולאה. אפשר באמת לסמוך עליו שלא יזוז גם בתנועות חדות?
לגבי השארת האקדח בנרתיק- אמרו לי בחנות (רתע ב"ש) שהלחות יכולה להרוס את האקדח.
לגבי הנרתיק- חשוב לי נרתיק שישב טוב ויציב, אני עובד בשיפוצים ככה שאני בתנועה ברוב שעות היום, סולמות וכו'. קראתי פה על נרתיק פנימי של remora, זה מלחיץ קצת שהוא בלי קליפס/ לולאה. אפשר באמת לסמוך עליו שלא יזוז גם בתנועות חדות?
- סליקאי ארד

כמו שאמרתי, תשמן את הנשק ותנקה אותו מדי פעם ואתה בסדר...
בקשר לנרתיק, גם אני מחפש אחד טוב
בקשר לנרתיק, גם אני מחפש אחד טוב
S&W M&P Shield
ברוך הבא עדן.
1. ניתן להשאיר את האקדח עם או בלי נרתיק בלילה לפי בחירתך. אישית אני שם אותו בכספת שיש שם סופח לחות. אישית מעולם לא נתקלתי בחלודה על חלק של אקדח שבא במגע עם נרתיק, אבל זה רק הניסיון האישי שלי ואני לא משאיר אקדח בנרתיק מבד.
2. נרתיק הוא חלק ממערכת שכוללת חגורה, מכנסיים וגוף היורה. לגבי ה-remora, בניסיון שלי הנרתיק מספיק צמוד למכנסיים כך שהוא לא זז אם החגורה מהודקת מספיק. עם זאת אני לא משתמש בו לריצות. אני ממתין שמישהו מהארץ יכתוב שהיה לו ניסיון רע עם הנרתיק וזה עוד לא קרה. אני משתמש בו מזה חמש שנים (לא באופן בלעדי).
3. כל מחסניות הכוננות שלי מלאות עד הסוף ועד עכשיו לא נהרגתי בגלל עייפות של קפיצים (אחרת הייתי משתמש בצבע כזה על מנת לכתוב את ההודעה).
בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות, אנחנו שמחים להתווכח זה עם זה ולעזור.
1. ניתן להשאיר את האקדח עם או בלי נרתיק בלילה לפי בחירתך. אישית אני שם אותו בכספת שיש שם סופח לחות. אישית מעולם לא נתקלתי בחלודה על חלק של אקדח שבא במגע עם נרתיק, אבל זה רק הניסיון האישי שלי ואני לא משאיר אקדח בנרתיק מבד.
2. נרתיק הוא חלק ממערכת שכוללת חגורה, מכנסיים וגוף היורה. לגבי ה-remora, בניסיון שלי הנרתיק מספיק צמוד למכנסיים כך שהוא לא זז אם החגורה מהודקת מספיק. עם זאת אני לא משתמש בו לריצות. אני ממתין שמישהו מהארץ יכתוב שהיה לו ניסיון רע עם הנרתיק וזה עוד לא קרה. אני משתמש בו מזה חמש שנים (לא באופן בלעדי).
3. כל מחסניות הכוננות שלי מלאות עד הסוף ועד עכשיו לא נהרגתי בגלל עייפות של קפיצים (אחרת הייתי משתמש בצבע כזה על מנת לכתוב את ההודעה).
בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות, אנחנו שמחים להתווכח זה עם זה ולעזור.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Dark Droid כתב:
רשמת דבר נכון בהתחלה ואחר כך סתרת אותו... המחסנית לא תיהרס... רק הקפיץ...
יוצא שאחרי 5 שנים תצטרך להחליף קפיץ. ולא את כל המחסנית...
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

לבול יש מחסנית של 17 כדור-כך שלא תרגיש במחסור תחמושת במידת הצורך
- סליקאי כסף

Snir Z. כתב:Dark Droid כתב:
רשמת דבר נכון בהתחלה ואחר כך סתרת אותו... המחסנית לא תיהרס... רק הקפיץ...
יוצא שאחרי 5 שנים תצטרך להחליף קפיץ. ולא את כל המחסנית...
בשבילנו בארץ קפיץ הרוס = להחליף מחסנית
כי להזמין את זה באינטרנט = אסור
לנסות להשיג בארץ = לך תחפש
זה אומר שאם יהרס לך הקפיץ אתה תקנה מחסנית שלמה חדשדשה.
S&W M&P Shield
עניין המחסניות המלאות הושרש בעיקר בצה"ל אני חושב... שם מעדיפים לוותר על שני כדורים ולמחזר את המחסניות עד למוות מייסר ואיטי של כל מחסנית... לא יודע עד כמה זה באמת קריטי... לא מזמן אבא שלי מצא מחסנית של הCZ הישן שלו, והיא הייתה מלאה עד הסוף... אני מדבר פה על משהו כמו 15 שנה... הקפיץ באמת היה קצת עייף, אבל עדיין לרוב הצליח למלא את תפקידו... אז לא נראלי שהבלאי המדובר קורה כ"כ מהר, וגם כשהוא קורה, כמו שכבר אמרו פה, זה רק הקפיץ...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
אני חושב שלא תהיה בעיה כל כך לקנות קפיץ לאקדח עם שירות טוב בארץ....
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

ככה, אני מעוניין בהסלקה עמוקה ככל האפשר.
הצ'ירוקי קומפקט מקביל בגודל לגלוק 19/17? נרתיקים שאני רואה באינטרנט שמתאימים לאקדחים הנ"ל יתאימו גם לי?
ליאור, מה הבלאי של הremora? האם מוכרים אותו בארץ או שצריך להזמין מהיצרן? הוא רלוונטי להסלקה עמוקה עם צ'ירוקי קומפקט?
הצ'ירוקי קומפקט מקביל בגודל לגלוק 19/17? נרתיקים שאני רואה באינטרנט שמתאימים לאקדחים הנ"ל יתאימו גם לי?
ליאור, מה הבלאי של הremora? האם מוכרים אותו בארץ או שצריך להזמין מהיצרן? הוא רלוונטי להסלקה עמוקה עם צ'ירוקי קומפקט?
- סליקאי ארד

אינני מתיימר להיות מומחה לבול צ'רוקי על נרתיקיו. בעבר היו לי בול סטורם ומספר אקדחי סי.די. ברוחב דומה לזה של הצ'רוקי. אלה אקדחים רחבים יותר מגלוק בקוטר 9 מ"מ ולא ניתן להסתמך על תאימות של נרתיקים בין הדגמים. מלבד הדגמים של פרונט ליין, אינני מכיר נרתיקים שבנויים ספציפית לצ'רוקי. זה לא אומר שאין וייתכן שנרתיקים שנבנו ספציפית לאקדחים אחרים מתאימים 100% לצ'רוקי.
לגבי ה-Remora, אין נציגות בארץ אבל היצרן שולח ארצה. לא נתקלתי עדיין בבלאי, לא בנרתיק, לא בביגוד ולא בגימור של האקדח. זה לא אומר שלך תהיה חוויה דומה, כי שוב, עסקינן באקדח שאין לי ניסיון מעשי עמו. בהתחשב בעובדה שהנרתיק שנמצא ברשותי עלה בסביבות 25 דולר והסלקתי בו לפחות 10 אקדחים שונים, לדעתי הקנייה שווה.
לגבי ה-Remora, אין נציגות בארץ אבל היצרן שולח ארצה. לא נתקלתי עדיין בבלאי, לא בנרתיק, לא בביגוד ולא בגימור של האקדח. זה לא אומר שלך תהיה חוויה דומה, כי שוב, עסקינן באקדח שאין לי ניסיון מעשי עמו. בהתחשב בעובדה שהנרתיק שנמצא ברשותי עלה בסביבות 25 דולר והסלקתי בו לפחות 10 אקדחים שונים, לדעתי הקנייה שווה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
כמובן שאם יש לך רכב והוא מצוייד בקפיצים חובה לפרק את המנוע לפעמים , להקל על הקפיצים שלא יהרסו,,,ותמיד להפחית בנוסע אחד, שלא יתקלקלו הקפיצים.
זה הפלוס בפורום , כל אחד מומחה.
זה הפלוס בפורום , כל אחד מומחה.
פחות -לרוב זה יותר,,
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד