המשטרה עיכבה לחקירה צעיר שירה באוויר במהלך פיגוע אבנים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי dmsh » 06 פברואר 2016, 19:59

https://www.0404.co.il/news/060216_183109.html
G-19
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: המשטרה עיכבה לחקירה צעיר שירה באוויר במהלך פיגוע אבנים

על ידי ליאור45 » 06 פברואר 2016, 20:42

מקווה שהמשטרה החרימה גם את האבנים למען השוויון בחקירת שימוש בכוח שיש בו כדי להמית.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 06 פברואר 2016, 21:05

אבנים הורגות אין ויכוח על זה.
מצד שני מדיניות ההתכחשות של מערכת האכיפה היא חלק מהמדיניות המרסנת.
נכון שאנשים נהרגו מידויי אבנים אבל אם יאפשרו ירי על כל ידוי אבן המדרון יכול להיות חלקלק ותלול.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 06 פברואר 2016, 21:40

נניח שהאירוע אכן קרה בדיוק כפי שמדווח בכתבה, והאקדח אכן "הוחרם":

בפן האישי, אם הבחור הרגיש בסכנת חיים אמיתית והירי הוציא אותו בחיים מסכנה זו, הוא קודם כל צריך להיות מרוצה מעצמו, ועם העיסוק המשפטי / פלילי כבר יסתדר - קודם כל טוב שהוא בחיים.

בפן העקרוני, אין לי בעיה שיחקרו ויתשאלו אדם שהגיע מצב של ירי (מצב שאדם נאלץ לפתוח באש הוא מצב חמור, גם אם אף אחד לא נפגע), אבל עד שהוכח שהוא עבר עבירה כלשהי או שיש חשש סביר שיבצע עבירות נוספות עם הנשק, לדעתי זו בושה שהוחרם לו האקדח. אין קשר בין ה"תקרית" שתתברר כמוצדקת או לא, לבין החרמת האקדח חוץ מכסת"ח וחיפוש המטבע מתחת לפנס.

"נכון שאנשים נהרגו מידויי אבנים אבל אם יאפשרו ירי על כל ידוי אבן המדרון יכול להיות חלקלק ותלול." - איתמר אני מקווה שאתה לא באמת מאמין בזה או לפחות לא מסכים עם זה. זה לדעתי משפט של פקיד ממשלתי שרוצה "לשלוט" באוכלוסייה. אף אחד לא צריך "לאפשר" או "לא לאפשר" ירי לאזרחים כאשר נשקפת סכנה לחייהם ולקוות לסטטיסטיקה טובה. אם אני בסכנת חיים אולי זה לא מספיק חשוב למחוקק בסטטיסטיקה של הפשע כדי לאפשר לי לירות, אבל מבחינתי זה עולם ומלואו.
החוק כבר מגדיר מתי "לא יישא אדם באחריות פלילית" ולהעניש מישהו שנקלע למצב מסוכן ונאלץ לירות סתם כי יותר קל לתפוס אותו מאשר את מי שתקף אותו זו בושה וחרפה.

מדרון חלק זה המדיניות כיום, שעלולה להוביל למצבי אבסורד (למשל מצב שאזרח יירה לכיוון פושעים שמאיימים על חייו בשביל דמי פרוטקשן, ויום לאחר מכן ישללו לו את הרשיון או יחרימו את הנשק לכמה חודשים "עד סיום החקירה" ובינתיים האזרח שומר החוק יאכל אותה).
סכנת חיים היא סכנת חיים, בין אם היא באה ממחבל חמוש, מזורקי אבנים או מנרקומן עם סכין.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Dark Droid » 06 פברואר 2016, 22:15

itamar כתב:אבנים הורגות אין ויכוח על זה.
מצד שני מדיניות ההתכחשות של מערכת האכיפה היא חלק מהמדיניות המרסנת.
נכון שאנשים נהרגו מידויי אבנים אבל אם יאפשרו ירי על כל ידוי אבן המדרון יכול להיות חלקלק ותלול.

א.

אתה צוחק נכון?
אם זורקים עליך אבנים אתה לא תעשה כלום?
אם יש אופציה לברוח חלק ברור שעדיף, אבל לשם מה יש לך אקדח?
סתם ליופי או להתאמן על מטרה מנייר במטווח?
אקדח במצב שלנו היום נועד להגן על החיים ולמנוע פגיעה בנו ובמשפחתנו.
לא מאחל לאף אחד מכאן להשתמש בנשק שלו ושהכדורים היחידים יעופו במטווח.

לא יודע מה הסיפור עם הבנאדם שיריה באוויר והוחרם לו הנשק והוא נעצר, במקרה והמצב היה מחייב את זה ומה שהוא עשה היה מוצדק, זאת פשוט בושה למדינה ההתנהגות הזאת שמראה עד כמה אנחנו שווים לפח.
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bnsagi » 06 פברואר 2016, 23:45

+1
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 06 פברואר 2016, 23:57

אז רק שאני אבין כמו שצריך, תלמיד ישיבת בית אורות ירה באקדחו באוויר לאחר שהותקף. אם אני מניח שהותקף בסביבת הישיבה שלו הרי שיקול הדעת שלו הביא אותו לירות באוויר במרחק 1.5 ק"מ מהכותל. טווח של כדור 9 מ"מ (120 גריין) הוא כ-2300 מטר אם להאמין לחברים שלנו מה NRA.

לירות כדור שטווח התעופה שלו 2.3 ק"מ בתנאי לחץ במרחק 1.5 ק"מ מהכותל היה יכול בקלות להגמר במתפלל ברחבת הכותל שחזר הביתה עם עוד 7 גרם בגוף ועם עצירת ביניים בשערי צדק. חבל שהמשטרה "הסתפקה" בלקחת לו את האקדח עד סוף היום. אני בתור ירושלמי שהיה באותו זמן בתוך גבולות הגזרה נוקט בצעדים "קצת" יותר חריפים.

אצלי לפחות, אקדח שיצא מהסלקה - יורה. - אקדח שיורה - יורה לעבר מטרה בין תמונת כוונות. כל הכדורים המטאורולוגים האלו לחיזוי מזג אויר פשוט חייבים לצאת מהלכסיקון.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 07 פברואר 2016, 00:48

לא ידעתי שהכותל עבר מיקום... ממתי הוא תלוי בשמים בגובה של 1.5 קילומטר?

מדהים שגם בקהילה הזו ניתן למצוא תמיכה להתנהגות הביריונית של המשטרה והמדינה כלפי ציבור נושאי הנשק.

כשנוח, מבקשים מאיתנו להוציא כלים מהכספות וללכת איתם עלינו כדי להגביר את הביטחון, ומצד שני, מחרימים על כל שטות.

תחקרו. בכבוד! אבל להחרים נשק? על מה? יש לכם סיבה להניח שהוא מהווה סכנה? זו תעודת עניות למדיניות המגוכחת הזו. וזו רחוקה מלהיות הפעם הראשונה. למה לטפל במתפרעים הערבים, אם אפשר פשוט לתפוס את מי שפיזר אותם? למה להודות שאנחנו כמדינה פשוט חסרי אונים מולם? אבל לאכוף חוקים על ציבור ממושמע זה הכי קל שיש...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 07 פברואר 2016, 01:12

Neon Golden כתב:אז רק שאני אבין כמו שצריך, תלמיד ישיבת בית אורות ירה באקדחו באוויר לאחר שהותקף. אם אני מניח שהותקף בסביבת הישיבה שלו הרי שיקול הדעת שלו הביא אותו לירות באוויר במרחק 1.5 ק"מ מהכותל. טווח של כדור 9 מ"מ (120 גריין) הוא כ-2300 מטר אם להאמין לחברים שלנו מה NRA.

לירות כדור שטווח התעופה שלו 2.3 ק"מ בתנאי לחץ במרחק 1.5 ק"מ מהכותל היה יכול בקלות להגמר במתפלל ברחבת הכותל שחזר הביתה עם עוד 7 גרם בגוף ועם עצירת ביניים בשערי צדק. חבל שהמשטרה "הסתפקה" בלקחת לו את האקדח עד סוף היום. אני בתור ירושלמי שהיה באותו זמן בתוך גבולות הגזרה נוקט בצעדים "קצת" יותר חריפים.

אצלי לפחות, אקדח שיצא מהסלקה - יורה. - אקדח שיורה - יורה לעבר מטרה בין תמונת כוונות. כל הכדורים המטאורולוגים האלו לחיזוי מזג אויר פשוט חייבים לצאת מהלכסיקון.

גם M16 יורה לאיזה 2 ק"מ, בתנאי מעבדה בזווית של 22.5 מעלות אם אני לא טועה.
תנאי מעבדה.. תנאי מעבדה..
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 07 פברואר 2016, 07:45

גם M16 יורה לאיזה 2 ק"מ, בתנאי מעבדה בזווית של 22.5 מעלות אם אני לא טועה.
תנאי מעבדה.. תנאי מעבדה..

זה לא תנאי מעבדה - זו מציאות.
תבדיל בין טווח יעיל של כדור לטווח מקסימלי.
טווח יעיל של כדור - טווח שבו אתה יכול לכוון את הנשק למטרה, לפגוע בה, והכדור יעשה למטרה נזק משמעותי. טווח יעיל של 9ממ שנורה מאקדח הוא כמה עשרות מטרים.

טווח מקסימלי של כדור - כשמו כן הוא, זהו הטווח של הקליע כאשר אתה יורה אותו בזוית של 45 מעלות. אתה לא שולט על מיקום הפגיעה, ברוב המקרים לא תראה את המטרה, אבל יש מצב שאם הכדור יפגע במטרה כלשהי הוא יגרום לה נזק. טווח מקסימלי של 9ממ שנורה מאקדח הוא כמה מאות מטרים טובים.

בזמנו עבדתי באיזור תעשייה אפק שבראש העין, קרוב לכפר קאסם. בחתונות או בכל אירוע אחר החברה היו משחררים שם צרורות לאויר. הכדורים היו נופלים באיזור שלנו, גורמים נזק למכוניות ולפעמים מנפצים את החלונות של המשרדים. השקעים שהקליעים האלה השאירו בפח של המכוניות היו קרובים מאד לעומק של קליע שפוגע בפח בכינון ישיר. משמע שאם זה היה פוגע באדם, הפגיעה היתה יכולה להיות קטלנית.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 07 פברואר 2016, 08:03

אתה צוחק נכון?
אם זורקים עליך אבנים אתה לא תעשה כלום?
אם יש אופציה לברוח חלק ברור שעדיף, אבל לשם מה יש לך אקדח?
סתם ליופי או להתאמן על מטרה מנייר במטווח?
אקדח במצב שלנו היום נועד להגן על החיים ולמנוע פגיעה בנו ובמשפחתנו.
לא מאחל לאף אחד מכאן להשתמש בנשק שלו ושהכדורים היחידים יעופו במטווח.

לא יודע מה הסיפור עם הבנאדם שיריה באוויר והוחרם לו הנשק והוא נעצר, במקרה והמצב היה מחייב את זה ומה שהוא עשה היה מוצדק, זאת פשוט בושה למדינה ההתנהגות הזאת שמראה עד כמה אנחנו שווים לפח.

לא אני לא צוחק.
אתה צריך להבין קודם את המשמעות של המושג 'הגנה עצמית" "וסכנת חיים ממשית".
לצערי עדיין אבן נופלת בתחום האפור בכל הקשור להגדרתה ככלי נשק.

הרבה יותר קל להוכיח "אמצעי, כוונה ויכולת ביצוע" כאשר תוקפים אותך בסכין מאשר בידויי אבנים.
אם מישהו בא לדקור אותך אז הוא בא לדקור. אין פה בכלל שאלה.

אם מישהו זורק עליך אבנים:
1. מה הגודל של האבנים?
2. נניח שהוא לא פגע, האם בכלל הוא התכוון לפגוע? או סתם לזרוק ליידך?
3. מאיזה מרחק זרקו עליך את האבנים?
4. האם עשית ככל יכולתך להתחמק? לנתק מגע? (כן אפילו אם כבר נפגעת או מישהו ברכב שלך נפגע)

נשמע לך מגוחך? פטאטי?
כן אני מסכים איתך, אבל ככה גם יבחנו את התגובה שלך במשטרה ויחליטו אם לפתוח נגדך בהליך פלילי. ולכן אתה צריך לחשוב מליון פעמים לפני שאתה שולף ויורה כי אין דרך חזרה.

אז דבר ראשון יחרימו לך את הנשק (אפילו בתור ראייה). אחר כך יקברו את התיק שלך עמוק מתחת לתיקים אחרים כי מה לעשות למשטרה יש את סדרי העדיפות שלה. ואחרי שתקח עו"ד ותשלשל לכיסו כמה אלפי שקלים טובים אולי, אולי יסגרו את התיק. ואז תצטרך להלחם במערכת ולשלם עוד אלפי שקלים לעו"ד כדי לקבל את הנשק שלך בחזרה - זה יקח פחות או יותר 3 שנים (במקרה הטוב).

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי agabay » 07 פברואר 2016, 08:57

אני לא מצדיק את המשטרה כי בד"כ הם פועלים כמו רובוט טיפש
אבל אני לא מבין אנשים שיורים באויר או מנסים לנטרל סכנה במרחק עשרות מטרים עם אקדח
מבחינתי האקדח שלי הוא להגנה עצמית - אני אשלוף אותו כאשר הסכנה היא עליי\משפחתי בטווח של 10 מטרים
כל דבר מעבר ל10 מטרים ממני זו כבר פעולת שיטור (לגשת לברר מה קורה וכו) - ברור שהמדינה לא רוצה שאזרחים יעשו זאת ולכן אין לי כוונה לעשות זאת - השוטרים המיומנים עם הברטה 22 או המאבטח הזקן עם הפאג יטפלו באיום :shock:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Dark Droid » 07 פברואר 2016, 09:04

איתמר,
אני לא מדבר פה על ההגדרה של "החוק" במדינה העקומה הזאת למה שצריך היה לשקול לעשות כי אח"כ יבחנו אותך על א-ב-ג.
אני מדבר על מה אתה היית עושה שנשקפת לך סכנה?
תאמין לי שעפים עליך אבנים אתה לא לוקח קליבר ומודד אותם ולא לוקח משקל ושוקל אותם.
אבן יכולה להרוג, גם אבן קטנה בגודל של כדור טניס.
גם כשאתה בתוך רכב, קח לדוגמא את הפיגוע שהיה לא מזמן שרגמו מכונית באבנים והוא איבד שליטה, עשה תאונה ונהרג.

כל אחד יעדיף לאבד את הרשיון שלו מאשר את החיים שלו.
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 07 פברואר 2016, 12:30

לכל היורים באוויר , Neon Golden ענה לכם עם קצת סרקזם והרבה ציניות אבל מה לעשות? כדי לחשוב טוב על התשובה שלו.
כל קליע ולא משנה באיזה זווית תירה אותו , בשטח פתוח ,בסופו של יום הוא יפגוש את הקרקע.
ואם מישהו ממכם יהיה באמצע דרכו של הקליע לאותה נקודה בקרקע , המפגש לא יהיה נעים.
כל קליע יש לבייל כהלכה עם כתובת ובול.
כתובת = תמונת כוונות.
בול = פגיעה.

נזרק עליך אבנים? אתה מרגיש בסכנת חיים? , מה ההיגיון לירות באוויר? האוויר עשה לך משהו?
ואם כבר ירית באוויר , תירה בדיוק ב90 מעלות מהקרקע ותשאר במקום , אז בטוח תבין למה התכוונו אלה שמנסים להסביר למה הרעיון גרוע.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עוזון » 07 פברואר 2016, 12:44

בתור אזרח, כל עוד אתה לא מזהה סכנת חיים ב 100% מוחלטים וברורים, פשוט אין לך בטחון לבצע ירי כלפי אדם חי (לצערי :/), תוך כדי תמונת הכוונות אתה חושש ממסכת מטורפת של חקירות והליכיים משפטיים, בייחוד אם אתה אחד כזה שעוד לא התנסה עם המשטרה ומערכת החוק במדינה ..
אז האינסטינקט הקיומי אופן מחייתי שלך נוטה לירי באוויר, אני לא יודע אם אני הייתי נוהג אחרת , הייתי מחפש לירות לכיוון משהו שיתפקד כחומת מפגע במרחק 10m לערך...
גם אם אתה איזה לוחם מנוסה שחווה דבר או שניים בתחום, מחשבות כמו חקירות משטרה, אולי משפט, החרמת נשק ורשיון, השלכות על האישה והילדים, זמן עבודה וכסף שיתבזבזו, כח נפשי וכו'... פשוט מונעות ממך לפעול כמו שההגיון הפשוט רוצה לפעול...
"על דאטפת אטפוך, וסוף מטיפייך יטופון"

מסגרת אימון אפקטיבית, בעלות הגיונית: https://idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד