גריז או שמן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
גריז או שמן
במה עדיף לשמן אקדח חצי אוטומטי:גריז (יעודי לנשק) או שמן נשק?
- סליקאי ארד
הדעה שלי:
1. ניקוי נשק לאחר ירי רציני עם GUNK OUT או ספרי קרבורטורים (אותו חומר, ללא המותג וה $$$).
2. שימון ב BREAK FREE CLP לניקוי, שימון והגנה על המתכות השונות. שימון רק במקומות בהם מותר לשמן על פי הוראות יצרן (לא בתוך מכלול נוקר של גלוק).
3. המתנה של שעה. ניגוב עודפים עד לייבוש מוחלט של כל חלקי הנשק, ובמיוחד הקנה.
4. שימון עדין של מסילות, נקודת מגע בית בליעה וצינה (חלק עליון של בית הבליעה) ונקודת מגע של קנה צינה ובכל מקרה על פי הוראות יצרן. הרכבה, שיקשוקי בדיקה, הסרת עודפים ולנרתיק.
גריז? לאקדחים? אולי הכוונה לגריז לשימוש ראשוני או אחסנה.
1. ניקוי נשק לאחר ירי רציני עם GUNK OUT או ספרי קרבורטורים (אותו חומר, ללא המותג וה $$$).
2. שימון ב BREAK FREE CLP לניקוי, שימון והגנה על המתכות השונות. שימון רק במקומות בהם מותר לשמן על פי הוראות יצרן (לא בתוך מכלול נוקר של גלוק).
3. המתנה של שעה. ניגוב עודפים עד לייבוש מוחלט של כל חלקי הנשק, ובמיוחד הקנה.
4. שימון עדין של מסילות, נקודת מגע בית בליעה וצינה (חלק עליון של בית הבליעה) ונקודת מגע של קנה צינה ובכל מקרה על פי הוראות יצרן. הרכבה, שיקשוקי בדיקה, הסרת עודפים ולנרתיק.
גריז? לאקדחים? אולי הכוונה לגריז לשימוש ראשוני או אחסנה.
ספריי
מתנדב יקר
וזה בשבילך,...
על מנת לסוך פולימרים צריך להשתמש בספריי של סנו לחידוש... פלסטיק... והידוע בכינוי "ספריי סקיי".
ולהקלרים, זיגים וכדו' צריך חומר מסיר חלודה מסוג כמוסטריפ 5222 מתוצרת טמבור אקולוגיה, ולאחר מכן, שימון בפז מגן 4 או החומר הידוע בשם טקטייל של ואלווליין...
וזה בשבילך,...
על מנת לסוך פולימרים צריך להשתמש בספריי של סנו לחידוש... פלסטיק... והידוע בכינוי "ספריי סקיי".
ולהקלרים, זיגים וכדו' צריך חומר מסיר חלודה מסוג כמוסטריפ 5222 מתוצרת טמבור אקולוגיה, ולאחר מכן, שימון בפז מגן 4 או החומר הידוע בשם טקטייל של ואלווליין...

"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סלבו
לא מומץ לשמן/לגרז את הנוקר וזאת עקב כך שליכלוך ואבק שרפה עלולים להדבק לנוקר ולהאט את מהירותו וכתוצאה מכך,,, חוסר נקירה/ נקירה חלשה מדי.
אני מנקה את הנשק עם שמן "SUPER LUB" ,המכיל טפלון ,בסוף הניקוי אני מגרז את המסילות עם גריז של אותה חברה.
לצערי אני כרגע לא יכול להעלות תמונה של השמן אבל בקרוב,,,
לא מומץ לשמן/לגרז את הנוקר וזאת עקב כך שליכלוך ואבק שרפה עלולים להדבק לנוקר ולהאט את מהירותו וכתוצאה מכך,,, חוסר נקירה/ נקירה חלשה מדי.
אני מנקה את הנשק עם שמן "SUPER LUB" ,המכיל טפלון ,בסוף הניקוי אני מגרז את המסילות עם גריז של אותה חברה.
לצערי אני כרגע לא יכול להעלות תמונה של השמן אבל בקרוב,,,

אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
אבי, בבקשה.
שמן -
גריז (לאו דווקא הפירמה שציינת, אבל זה מה שיש לי כרגע.)
לא מומלץ להטביע את הנוקר בשמן, בכל אקדח ולאו דווקא בגלוק מכיוון שרוב היורים אינם מפרקים את הנוקר לצרכי ניקוי, ואז עלול להיווצר "בוץ" המורכב משאריות אבש"ר ולכלוך אחר, העלולים לגרום לתקיעתו. מעט שמן לא מזיק מדי פעם.
לאוחזי הגלוק - ניתן לשטוף את הנשק עם מים חמים וסבון נוזלי (אפילו סבון כלים..), הממיס את הלכלוך והשומנים (אח.. למה זה לא עובד על הכרס...
). המחלק המצופה טניפר, והחלקים הפנימיים, לא יינזקו מהמים. יש לייבש היטב ולשמן מעט את החלקים הנעים.
שמן -

גריז (לאו דווקא הפירמה שציינת, אבל זה מה שיש לי כרגע.)

לא מומלץ להטביע את הנוקר בשמן, בכל אקדח ולאו דווקא בגלוק מכיוון שרוב היורים אינם מפרקים את הנוקר לצרכי ניקוי, ואז עלול להיווצר "בוץ" המורכב משאריות אבש"ר ולכלוך אחר, העלולים לגרום לתקיעתו. מעט שמן לא מזיק מדי פעם.
לאוחזי הגלוק - ניתן לשטוף את הנשק עם מים חמים וסבון נוזלי (אפילו סבון כלים..), הממיס את הלכלוך והשומנים (אח.. למה זה לא עובד על הכרס...

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מים חמים וסבון
אני שם לב שההערה שלי לגבי מים חמים וסבון עשתה גלים...
מה שהצעתי הוא מה שאני עושה לעיתים בנשק שלי.
מי שמוטרד מנושא המים והסבון, יכול להחליפם בתרסיס WD-40 (או דומים לו, "זז-קל" וכו'), לרסס על חלקי הנשק עד לנזילת החומר מהנשק וגריפת הלכלוך עימו.
נועם.

מה שהצעתי הוא מה שאני עושה לעיתים בנשק שלי.
מי שמוטרד מנושא המים והסבון, יכול להחליפם בתרסיס WD-40 (או דומים לו, "זז-קל" וכו'), לרסס על חלקי הנשק עד לנזילת החומר מהנשק וגריפת הלכלוך עימו.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
שרקן, הזכרת לי שיר ישן של דני סנדרסון (תזכירו לי את שמו)
"בורי ממשוקף צעיר,
חפף ת'קשקשים לקח אוויר
השתכשך עד מרכז קליטה
נרשם ללמוד באוניברסיטה
בלילות נוסחאות הרביץ,
למד חשמל ואת תורת הקפיץ
סיים בן אדם מושלם [ייתכן שיבוש בשורה זו]
קיבל דיפלומה ונזרק לים..."
"בורי ממשוקף צעיר,
חפף ת'קשקשים לקח אוויר
השתכשך עד מרכז קליטה
נרשם ללמוד באוניברסיטה
בלילות נוסחאות הרביץ,
למד חשמל ואת תורת הקפיץ
סיים בן אדם מושלם [ייתכן שיבוש בשורה זו]
קיבל דיפלומה ונזרק לים..."
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
פעם בתקופה הפרימיטיבית שלי , כשעוד היו לי גלוקים (3) לפני תקופת הבול (לא, לא הקלר ולא שטייר) נהגתי (תרתי משמע) לרדת לאילת לצלול כל שבועיים בערך. מכיוון שכולנו יודעים שלהשאיר נשק ברכב זו עבירה פלילית, הייתי שם את האקדח פרוק כמובן בכיס המאזן ותאמינו או לא , צולל עימו. בסיום הצלילה האקדח היה נשטף טוב טוב במים מתוקים ומיובש היטב. בבית הייתי משמן אותו. לא נצפו בעיות מיוחדות גם לא חלודה. זהו לדעתי היתרון (היחיד) של הגלוק. לשמחתי נפטרתי משלושתם מאז.
הארנב המקפץ.
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד