איך למנוע טעות בזיהוי בזמן אירוע בטחוני

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

איך למנוע טעות בזיהוי בזמן אירוע בטחוני

על ידי Ice00 » 11 יוני 2016, 11:04

שלום לכולם,
רציתי לשאול בזמן אירוע בטחוני שנדרש לפעול נגד מפגע ושולפים נשק איך אפשר להימנע מטעות בזיהוי של כוחות הביטחון או אזרחים אחרים כשמדובר בשעות הערב במיוחד כמו שקרה בשרונה מרקט
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: איך למנוע טעות בזיהוי בזמן אירוע בטחוני

על ידי itamar » 11 יוני 2016, 11:08

תקרא טוב את הראיון עם המאבטח שירה במחבל.
1. אסור לך לירות אם אין לך זיהוי ודאי של התוקף
2. מחבל יכול להיות לבוש בחליפה, מדי צהל, נושא אמצעי זיהוי של כוחות הביטחון.
צריך המון קור רוח לנתח את המצב ולוודא שאותו אחד יורה לעבר כוחותינו או אזרחים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גדעון מצגר » 11 יוני 2016, 11:12

זהו!!!!! שלדעתי הזקנה .
תסתתר היטב אם אינך יכול להיות מזוהה היטב.
אל תשלוף ואל תנסה לסייע ...
בנפשך העניין!

גידי מצגר של פעם
נערך לאחרונה על ידי גדעון מצגר בתאריך 11 יוני 2016, 17:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Ice00 » 11 יוני 2016, 11:22

אני מבין שצריך לזהות 1.אמצעי 2.כוונה 3.ויכולת
רק כשמתקיימים שלושת התנאים ניתן לבצע ירי לעבר החשוד אבל יכול להיות מצב שכוחות הביטחון יחשבו שאתה הוא המחבל עם אקדח מה עושים אז...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 11 יוני 2016, 11:46

מה שגדעון אמר.
אין שום נוסחת פלא.
ובאינתיפדה האחרונה היו גם נפגעים מדו"צ בין כוחותינו.
אם אתה לא בטוח שאתה יכול להועיל ואם יש כבר כוחות שמטפלים באירוע אל תסכן את עצמך ובטח שאל תפריע.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גדעון מצגר » 11 יוני 2016, 11:52

נראה לי שלא הבנת כנראה את כוונתי ואני מתנצל!!
אני מתכוון אם אתה אישית לא יכול להיות מזוהה במליון פלוס אחוז מי אתה וכוונותיך.
אל תנסה אפילו לשלוף ..אלא אם כן אתה בודד.או יותר נכון יחיד במקום כנושא נשק .ואין מאבטחים או שוטרים...ואתה יכול להזדהות באמצעי כלשהוא....
והכי חשוב אם הנך מספיק מיומן ומאומן לירי מדוייק.
אבל.........
אם יש במקום שוטרים. או מאבטחים חמושים.או כל מי שממונה על עניין האבטחה והוא חמוש ..והם שולפים ומנסים לחסל את האיום.אתה אל תשלוף ואל תצטרף. כי...
אתה עלול להחשב ובצדק כגורם איום.. ועלולים לפגוע בך בטעות.....
אם יש אתך ילדים או בני משפחה שאתה אמון על בטחונם..ואתם מוסתרים ומוגנים העדפה ראשונית היא להסתתר לכבות כמובן תוך כדי כל מכשיר סלולרי(אם יש בכלל ראש לחשוב על כך)ולא לזוז.כדי לא להחשף .ולא !!תשתדל לנוע אתם למקום מחסה בצורה מוגנת מקובצת(כאן שמעתי כבר ויכוח בין אנשי מקצוע מיומנים שעברו אישית חוויות ואירועי פ.ח.ע.)ומוסתרת ככל שניתן.ובמהירות אפשרית.....

גידי מצגר של פעם
נערך לאחרונה על ידי גדעון מצגר בתאריך 11 יוני 2016, 17:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גדעון מצגר » 11 יוני 2016, 11:55

איתמר סיכם וכתב בקיצור ונכון.

מה שגדעון אמר.
אין שום נוסחת פלא.
ובאינתיפדה האחרונה היו גם נפגעים מדו"צ בין כוחותינו.
אם אתה לא בטוח שאתה יכול להועיל ואם יש כבר כוחות שמטפלים באירוע אל תסכן את עצמך ובטח שאל תפריע.

לדעתי זו ההתנהגות הכי נכונה
והאמן לי ...עברתי טבילת אש כזו...כשלשני הצדדים היה נשק בשפע ונשק מתוחכם ומודרני.....
ובנס ניצלתי במטח ראשון מירי על הניידת בה נהגתי .של אר.פי ג'י.שהיה בידי החלאות הטרוריטסטים .הנבזים בפיקודו של סמיר קונטאר ישב'ז.לאחר שירו והרגו את מפקדי אלי שחר עליו השלום
כל מה שעשיתי עד שנגמר חלקו הראשון של הקרב יחד עם הנפשות שמתוקף האירוע הפכתי אחראי לחייהם ובטחונם. פשוט הסתתרנו.אינני רוצה לחשוב מה היה קורה אילו חשפנו עצמנו.....
נכון שאין זה דומה לאירוע טרוריסטי במקום ציבורי וכ'ד. אבל הסיכון ביציאה ממחסה כדי לסייע כביכול בכוונה טובה ותמימה.הייתה גורמת לחיסולינו גם מירי כוחותינו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי משתא » 11 יוני 2016, 14:12

מה לעשות קשה להגיד,
אני יכול להמליץ מה לא לעשות על סמך כל מיני דברים שאנשים כתבו שהם דווקא כן יעשו במקרה כזה:
אל תסתובב עם כובע ביטחון/אבטחה וכדו' אם אינך חלק ממערך האבטחה של אותו מקום (מסתבר שיש אופנה כזו לרכוש כובעי ביטחון ולהסתובב איתם בכיס מוכנים לשלוף). אולי במקומות עם אבטחה בינונית ומטה אף אחד לא יתרגש, אבל במקומות עם אבטחה ברמה גבוהה אתה סביר להניח תהפוך לחשוד המרכזי.
אל תשלוף את הנשק עד שאתה לא מזהה אויב ואתה מתכוון לפעול. להסתובב עם אקדח שלוף אף פעם לא מומלץ ובטח שלא בזירת פיגוע.
יש לי גם מה להגיד על כל אופנת הסימונים הצהובים על הנשקים, אבל התווכחתי מספיק בפורום בימים האחרונים ולא בא לי לפתוח עוד חזית.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 11 יוני 2016, 15:14

לא פחות חשוב אחרי הטיפול באירוע.
להכניס את הנשק חזרה לנרתיק.
להנמיך קומה (לשבת או לכרוע ברך) ולזהות את עצמך לכוחות הביטחון.
הכי גרוע זה להתרוצץ בשטח בסביבה רווית כוחות והסטריה עם נשק שלוף.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 11 יוני 2016, 15:21

אחרי שראיתי כמה וכמה אנשים יורים לחידוש רשיון, זה בערך הדבר האחרון שיטריד אותי באמצע מסע רצח של מחבלים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 11 יוני 2016, 16:24

משום מה היו באיזור הזה ממש מספר פיגועים, באירוע הירי הקודם הייתי נוכח, תו"כ הירי עצמו שנמשך סה"כ מספר שניות - או שאתה ממש שם בתוך האש ואז התגובה תלויה במיומנות, ביכולת להתעשת במהירות ובמזל שלא נפגעת מיד, זיהוי לא מעניין בשלב הזה ולא רלבנטי - מדובר בהישרדות.

אם אתה מרוחק מהסכנה אבל מרגיש או יודע שאתה יכול לסייע - לא להתקרב בנשק שלוף, אם אתה עלול להיחשד כערבי - אל תתקרב, אם אתה מזהה חמושים נוספים נוהרים לאירוע - אל תתקרב. דבר אחד בטוח - יהיה בלאגן והכי מטופש זה להיפגע מירי טועה של כוחותינו. לא לנסות להתחכם ולעטות סימני זיהוי מוכרים, בהחלט יכול להיות שגם המחבלים השתמשו בהם והפכתם עצמכם למטרה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 11 יוני 2016, 16:29

שימו לב כמה שוטרים מסתובבים עם אקדחים דרוכים ביד הרבה אחרי שהאירוע הסתיים, מפנים קנה לכל עבר, לפחות כדור אחד נפלט ופצע, עדיף להתאדות מהשטח מהר ככל האפשר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי uh96l » 20 יוני 2016, 09:27

אני לא מומחה אבל אותי לימדו לעבוד על ניתוח של האירוע.
כל הרשימה שלעיל מדברת על חמוש שמושרש בו המושג "חתירה למגע".
לשאר החברים,הצעות בהמשך.
יש רעש חריג (ירי או פיצוץ)? הראש ולאחר מכן הגוף מיישרים מבט לעבר מקור ה"רעש" לאתר את מקור הבעיה.
זיהית ירי? יותר מכלי נשק אחד יורה?
אתר את היורה הלא סלקטיבי, זה שיורה ללא אבחנה בירי לא סדיר, יורה לעבר קבוצת אנשים או יורה ירי "אכזרי" (מוציא להורג).
תגיע למצב בו אתה יורה מבלי לסכן בלתי מעורבים (צמצם טווח וכדומה)
האירוע הזה יסתיים תוך כמה שניות. תבדקו כמה זמן לקח מתחילת הפיגוע ועד ניטרולו.אני לא טועה.
ברכותי,הצלחת לנטרל מפגע. מה השלב הבא?
לא פורקים נשק או יורדים לכריעה!!!
תחשוב לרגע מה יקרה אם תפרוק או תעבור לכריעה ויגיע מפגע נוסף,לא נעים...
אתה עובד על עיקרון "המאבטח\החמוש הבודד"
אתה מוריד את הנשק ל45 מעלות,מוציא אצבע מההדק וסורק שאין לך עוד הפתעה בדוגמאת מחבל נוסף.
את הנשק שלך ,אחרי שירית לעבר אדם חי (למרות שהוא מחבל שבא לרצוח) אתה לא תפרוק לבד.
אתה תהיה בסערת רגשות ולא מאוזן בנשימות שלך. (אחרי המחבל השני זה יעבור לך...)
ברגע שיגיעו כוחות משטרה וכדו' והמצב יהיה בשליטה,לא בושה לבקש מאדם נוסף,נושא תפקיד,שיצטרף אליך
בזמן שאתה פורק את הנשק שלך.
לשאר חברינו הפחות מנוסים
קודם כל,לכו להתאמן.
100 כדורים בחודש זה לא כ"כ יקר.
לפחות לדעת לאחוז את הנשק נכון ולפגוע.
לא בטוחים בעצמכם?
תעיפו את הסביבה הקרובה אליכם ואת עצמכם למקום שבו לא תפגעו מהמחבל.
אתם עושים חשיבה נכונה ומונעים פגיעה לא נדרשת בבלתי מעורבים בכך שאתם מתרחקים מהמקום.
אני לא מזלזל,אני מעריך נכונות של אדם לומר "אני לא מסוגל", זה עדיף מאדם שיבצע ירי לא מדוייק.
בנושא הכובע זיהוי.
גם אני מחזיק כובע זיהוי, כבר שנים שהוא חלק בלתי נפרד מהנשק. מבלי להסביר ולפרט, פעם אחת זה הציל אותי.
באירוע פח"ע שאתה נדרש להשתמש בנשק חם, קודם ירי לניטרול המפגע ואח"כ שים כובע על הראש!!!
ברגע שתבצע ירי סלקטיבי בין כוונות,הסכנה שבה יבוצע ירי לעברך הוא לא גבוה, למעט במקומות מיוחדים ,
כגון באולמות בנתב"ג שבהם ההוראה למאבטחים באירוע פח"ע לנטרל כל חמוש שאינו איש האבטחה במקום...
ראו הוזהרתם.
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סיורניק » 20 יוני 2016, 11:21

uh96l כתב:אתה עובד על עיקרון "המאבטח\החמוש הבודד"
.

זו נקודת מבט שלא תמיד נכונה.

בתור אחד שעבד בעבר לפי עיקרון "מאבטח / לוחם בודד", אני כרגע עובד בתור "אזרח בודד".
בניגוד למאבטח במתקן, אין לי צוות אבטחה שיצפה לראות אותי חמוש, או שמכיר אותי מהמשמרת ולא יירה בי, אין לי שום מחויבות לחתור למגע ולסיים את האירוע כמה שיותר מהר, אני לא צריך לסרוק לשלילת מפגעים נוספים, אני לא מונחה משטרה ולא מונחה שב"כ, נהלי הלחימה ופתיחה באש לא חלים עלי.

זה לא אומר שאני לא אירה במחבל, אלא שהנשק שלי והשימוש בו הוא כדי לשמור על חיי וחיי משפחתי. אלו המאובטחים שלי.
אם אני עם משפחה שלי יותר סביר להניח שאפעל כמו מאבטח אישים - המשימה העיקרית תהיה לשמור על חיי המאובטח (אני ומשפחתי) ולעוף מאיזור האירוע בלי חורים מיותרים בגוף, וחיסול כל המחבלים היא בונוס משני, כל עוד לא נפגעת המשימה הראשונית.
ברגע שחלפה הסכנה המיידית, אני לפחות מתכוון להתחפר מאחורי איזה מחסה בקשר עין עם האירוע ולחכות להתפתחות, לא לצאת בסריקות ולא לצאת למרדף.
זאת בניגוד לשוטר או מאבטח בתפקיד, שמתוקף תפקידם צריכים לבצע מרדף וכו', ולצורך זה עובדים בצוותים עם מכשירי קשר וסימני זיהוי משלהם.

אמרת דברים שהם בעקרון נכונים בנוגע לזיהוי האויב - כנראה שמי שדוקר כרגע אדם עם סכין הוא לא אזרח חמוש שמתגונן (למרות שהיה כבר מקרה שאזרח מותקף שלף מגופו את הסכין והרג איתו את המחבל) וכמובן שלא מחזירים נשק לנרתיק עד שהסכנה חלפה, אבל רוב העצות שלך רלוונטיות למאבטח בתפקיד שפועל בתוך מעטפת אבטחתית, לא לאזרח פשוט ברחוב.
המלצת ל"מי שלא מרגיש מיומן" לעוף מהזירה, ואני אומר שגם מי שמאוד מיומן צריך להיות חכם וצריך להפעיל שיקול דעת האם תנאי האירוע מאפשרים מרדף או חתירה למגע.

לגבי כובע זיהוי - אתה לוקח צ'אנס שלא יירו בך בגלל סימן מזהה כלשהו, זה הימור רציני. החמושים שתפגוש באירוע (חיילים, שוטרים, מג"ב, אזרחים) לא יהיו בהכרח ברמה כזו של שיקול דעת או יכולת שתוכל לסמוך על כך שלא יירו בך.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי uh96l » 20 יוני 2016, 12:10

אז ככה, בתור התחלה הייתי ממליץ לך לקרוא בלי לדלג ואז לחשוב איך להגיב.
דבר ראשון כתבתי "לכל מי שמוטבע בו המושג חתירה למגע".
אם יבוצע ירי לעבר מושא האבטחה שלך (דהיינו,חס וחלילה,בני משפחתך) ואתה תברח אז אני לא מבין למה אתה חמוש.
לגבי הכובע זיהוי, עם כל הכבוד,אני לא צריך ממך הערות ,פעם אחת זה הציל לי את החיים וזה הספיק לי. לא המלצתי ולא כלום.
ועוד משהו קטן, תסתכל על זירות אירוע לאחר ההתרחשות ותשים לב שכל מי שחמוש ולא מזוהה כאיש ביטחון ( מדים וכדו') חובש כובע זיהוי, בין אם שוטרים בלבוש אזרחי בין אם חמושים אחרים.
לחשוב לפני שמשתוללים על המקלדת.
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד