ייעוץ לרכישת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ייעוץ לרכישת נשק
שלום רב
חדש פה בפורום, מקווה שלא שואל שאלה שכבר נטחנה עד דק.
ברשותי ברטה 380 (9 קצר). אני רוכב על אופני שטח ויוצא לרכיבות לעיתים קרובות לבדי ולכן יוצא חגור עם הנשק בקליפס לחגורת המכנס.
מעבר לעובדה שהבנתי שיכולת העצירה שלו מוגבלת ביחס לתחמושת הארוכה, גם הדריכה שלו קשה והוא מרגיש לי כבד ובירי במטווח לא מרגיש לי נוח ביד - רתע ותחושה שלא מתאים. מאידך, בשל היותו קטן, נוח לרכב אתו חגור במכנס.
אני מחפש נשק עם תחמושת ארוכה, קל לדריכה ולתפעול, שיהיה יחסית קל ושניתן יהיה לחגור אותו לרכיבות שטח ארוכות.
אשמח לתובנות והארות בעניין
תודה מראש
יואב
חדש פה בפורום, מקווה שלא שואל שאלה שכבר נטחנה עד דק.
ברשותי ברטה 380 (9 קצר). אני רוכב על אופני שטח ויוצא לרכיבות לעיתים קרובות לבדי ולכן יוצא חגור עם הנשק בקליפס לחגורת המכנס.
מעבר לעובדה שהבנתי שיכולת העצירה שלו מוגבלת ביחס לתחמושת הארוכה, גם הדריכה שלו קשה והוא מרגיש לי כבד ובירי במטווח לא מרגיש לי נוח ביד - רתע ותחושה שלא מתאים. מאידך, בשל היותו קטן, נוח לרכב אתו חגור במכנס.
אני מחפש נשק עם תחמושת ארוכה, קל לדריכה ולתפעול, שיהיה יחסית קל ושניתן יהיה לחגור אותו לרכיבות שטח ארוכות.
אשמח לתובנות והארות בעניין
תודה מראש
יואב
CZ-P07
Re: ייעוץ לרכישת נשק
שמע, עוד לא שינו את הפיזיקה.
כלי קטן הוא עם קפיץ דחוס יותר, ולכן חזק יותר.
לך לחנות ותראה שככל שאתה מגדיל את הנשק הדריכה קלה יותר.
יש לא מעט אקדחי סאב-קומפקט ב 9ממ
כשהם פולימריים עם מחסנית בקיבולת נמוכה הנשק קטן וקל.
הדריכה הקשה אכן נובעת גם מאורך הנשק.
אבל אימון הולם יכול לשפר פלאים את המצב.
מציע לך ללכת להתרשם במטווח לגבי היצע הכלים.
בשליפה-
S&w שילד
גלוק 26 או 43
אלו הפופולריחם ביותר להבנתי כרגע.
לא אומר שהם הטובים ביותר......
כשהם פולימריים עם מחסנית בקיבולת נמוכה הנשק קטן וקל.
הדריכה הקשה אכן נובעת גם מאורך הנשק.
אבל אימון הולם יכול לשפר פלאים את המצב.
מציע לך ללכת להתרשם במטווח לגבי היצע הכלים.
בשליפה-
S&w שילד
גלוק 26 או 43
אלו הפופולריחם ביותר להבנתי כרגע.
לא אומר שהם הטובים ביותר......
יש היום מבחר של אקדחים מאוד קומפקטיים בקליבר 9 ארוך. לך לחנות ובדוק מה נוח לך.
הדריכה תהיה יותר קלה כנראה, אבל קח בחשבון שאם יש לך בעיה עם הרתע, אז באקדח יותר קטן עם תחמושת יותר חזקה הרתע יהיה יותר חזק. הכי טוב שתנסה במטווח.
הדריכה תהיה יותר קלה כנראה, אבל קח בחשבון שאם יש לך בעיה עם הרתע, אז באקדח יותר קטן עם תחמושת יותר חזקה הרתע יהיה יותר חזק. הכי טוב שתנסה במטווח.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף

carver כתב:שמע, עוד לא שינו את הפיזיקה.
לא מדויק. בהרבה אקדחי 9 קצר הדריכה קשה כי זה מנגנון בלי נעילה והקפיץ הוא מה שמחזיק את הצינה סגורה בתחילת היריה. באקדחי 9 ארוך ומעלה יש מנגנון עם נעילה, ולכן הקפיץ רך יותר והדריכה בדרך כלל קלה יותר.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף

בחנתי כמה נשקים (ללא ירי עדיין). הנשק שהרגיש הכי נוח ומתאים היה CZ P-07. אשמח לשמוע דעתכם עליו, הערות והארות.
CZ-P07
אקדח קל ונוח לתפעול.
אפשר לומר שהוא "סטנדרטי" בפרמטרים שרוב האנשים מחפשים קרי קוטר, קיבולת כדורים במחסנית, אחריות, שירות ומחיר.
לא "אוכל" בצורה אופטימלית תחמושות כוננות די נפוצות שמיובאות ארצה, אם כי מסוגל לירות אותן.
קפיץ הדק שברירי, אם כי צריך מזל נאחס כדי ליפול בסטטיסטיקה שישבר לך.
מצריך מיומנות גבוה יותר כדי לפגוע כמו שצריך, בעיקר אם אתה רגיל לאקדח פול סייז במשקל גדול יותר.
אפשר לומר שהוא בסדר סך הכל.
אפשר לומר שהוא "סטנדרטי" בפרמטרים שרוב האנשים מחפשים קרי קוטר, קיבולת כדורים במחסנית, אחריות, שירות ומחיר.
לא "אוכל" בצורה אופטימלית תחמושות כוננות די נפוצות שמיובאות ארצה, אם כי מסוגל לירות אותן.
קפיץ הדק שברירי, אם כי צריך מזל נאחס כדי ליפול בסטטיסטיקה שישבר לך.
מצריך מיומנות גבוה יותר כדי לפגוע כמו שצריך, בעיקר אם אתה רגיל לאקדח פול סייז במשקל גדול יותר.
אפשר לומר שהוא בסדר סך הכל.
- סליקאי זהב

תודה. מה זאת אומרת "לא אוכל בצורה אופטימלית תחמושת"? ואיך הוא בהשוואה לגלוק 19, שגם אותו בחנתי והרגיש גם הוא נוח. האם היית אומר באופן נחרץ שהגלוק עדיף?
CZ-P07
לא הייתי אומר שגלוק עדיף בשום מצב כי אני לא סובל גלוק.
לגבי התחמושת - אני נתקלתי ביותר מדי מעצורי הזנה בדריכה עם תחמושת די פופולרית של הורנדי שמשווקים בארץ.
אפשר לירות אותה, ובמחזור ירי היא נדרכת פיקס בלי מעצורים.
אבל אם אתה לא מסתובב עם כדור בקנה אז אתה עלול להיות מופתע ברגע האמת.
זה גם די תלוי במשקל הקליע שאתה בוחר.
עם ה-147 גריין יש הכי פחות בעיות.
אבל בעבור 124 ו-115 גריין, הקליע קצר יותר ויש יותר נטיה לבעיות בדריכה.
ובנוסף, הקליע מתעוות ושוקע פנימה לאחר דריכות מרובות, תופעה שלא קרתה לי עם סוג אחר של תחמושת HP שלא עשתה שום בעיות.
אם תקרא קצת בחו"ל אתה תראה שאנשים מתלוננים על תופעה דומה גם בעבור פדרל HST.
אין לי ניסיון עדיין עם הידרה שוק או תחמושות אחרות.
לגבי התחמושת - אני נתקלתי ביותר מדי מעצורי הזנה בדריכה עם תחמושת די פופולרית של הורנדי שמשווקים בארץ.
אפשר לירות אותה, ובמחזור ירי היא נדרכת פיקס בלי מעצורים.
אבל אם אתה לא מסתובב עם כדור בקנה אז אתה עלול להיות מופתע ברגע האמת.
זה גם די תלוי במשקל הקליע שאתה בוחר.
עם ה-147 גריין יש הכי פחות בעיות.
אבל בעבור 124 ו-115 גריין, הקליע קצר יותר ויש יותר נטיה לבעיות בדריכה.
ובנוסף, הקליע מתעוות ושוקע פנימה לאחר דריכות מרובות, תופעה שלא קרתה לי עם סוג אחר של תחמושת HP שלא עשתה שום בעיות.
אם תקרא קצת בחו"ל אתה תראה שאנשים מתלוננים על תופעה דומה גם בעבור פדרל HST.
אין לי ניסיון עדיין עם הידרה שוק או תחמושות אחרות.
- סליקאי זהב

הP07 נשק מעולה, ומגיע עם המון "שיפורים" ישר מהקופסא, אם זה כוונות זוהרות בחושך ,הדק ממש נעים, 2 עקבים שאפשר להלביש על המחסנית ועוד.(ושלא נשכח את האחריות לכל החיים שזה יתרון אדיר)
גם הגלוק הוא נשק מצויין ולפי איך שאני רואה את זה, לא משנה מה שתבחר אתה תהיה מרוצה כי אלה באמת נשקים טובים.
לגבי הזנת התחמושת, תשים לב שידידנו אוורסט מדבר על תחמושת HP. יש דרכים לפתור את הבעיה הזאת, אם זה בעזרת תחמושת אחרת או בעזרת כדורים רגילים.
שיהיה בהצלחה!
גם הגלוק הוא נשק מצויין ולפי איך שאני רואה את זה, לא משנה מה שתבחר אתה תהיה מרוצה כי אלה באמת נשקים טובים.
לגבי הזנת התחמושת, תשים לב שידידנו אוורסט מדבר על תחמושת HP. יש דרכים לפתור את הבעיה הזאת, אם זה בעזרת תחמושת אחרת או בעזרת כדורים רגילים.
שיהיה בהצלחה!
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
זה העידן בו מתאימים את האקדח לתחמושת..
כיגיעו לתחתית החבית ותשאר רק תחמושת של המיץ של הזבל, נחזור לאקדחים התופיים.
כיגיעו לתחתית החבית ותשאר רק תחמושת של המיץ של הזבל, נחזור לאקדחים התופיים.
פחות -לרוב זה יותר,,
cameljoe32 כתב:שלום רב
יואב
כאחד שגם רוכב באופני הרים, ממליץ לך בחום לא לרכב כשהאקדח מחובר למכנסי רכיבה. סיכוי טוב שהאקדח יפול מתישהוא אם בגלל טלטולים בשטח או בעקבות נפילה שלך. כבר שמעתי על מישהוא שאיבד ככה אקדח. אפשר לרכב עם האקדח בתיק הגב - הכי בטוח אבל מסורבל מאוד לשימוש במקרה וצריך להשתמש באקדח, או בפאוץ על הגוף או מחובר לכידון. בכל מקרה לדעתי עדיף בתוך פאוץ או תיק כי האקדח יכול לחטוף הרבה מאוד אבק בקיץ ומים ובוץ בחורף.
- סליקאי ארד

אהלן MARTOK, אכן מזהה אותך מגרופי - נחמד מאוד לפגוש אותך פה
לגבי נשיאת הנשק ברכיבה, ניסיתי כבר לא מעט דרכים ושיטות ומצאתי שלשאת נשק בתיק, זה כמו לא לקחת נשק בכלל, במיוחד אם נופלים או אם יש לחץ וצריך להתחיל לפתוח תיק. זה לא שימושי בחירום. חייב להיות זמין ועל הגוף בהישג יד. אצלי זה מתחת לחגורה ומכוסה בחולצה ואני רוכב עם זה בסבבה וגם נפלתי עם זה לא מעט. זה הפך להיות חלק ממני. מה שחסר לי זה לחזור למיומנות של ירי, ולהתאמן בזה כדי להיות קצת יותר חד.
הP07 CZ ממש עשה לי חשק ולא בא לי להוריד אותו מהיד.......
לגבי נשיאת הנשק ברכיבה, ניסיתי כבר לא מעט דרכים ושיטות ומצאתי שלשאת נשק בתיק, זה כמו לא לקחת נשק בכלל, במיוחד אם נופלים או אם יש לחץ וצריך להתחיל לפתוח תיק. זה לא שימושי בחירום. חייב להיות זמין ועל הגוף בהישג יד. אצלי זה מתחת לחגורה ומכוסה בחולצה ואני רוכב עם זה בסבבה וגם נפלתי עם זה לא מעט. זה הפך להיות חלק ממני. מה שחסר לי זה לחזור למיומנות של ירי, ולהתאמן בזה כדי להיות קצת יותר חד.
הP07 CZ ממש עשה לי חשק ולא בא לי להוריד אותו מהיד.......
CZ-P07
martok כתב:cameljoe32 כתב:שלום רב
יואב
כאחד שגם רוכב באופני הרים, ממליץ לך בחום לא לרכב כשהאקדח מחובר למכנסי רכיבה. סיכוי טוב שהאקדח יפול מתישהוא אם בגלל טלטולים בשטח או בעקבות נפילה שלך. כבר שמעתי על מישהוא שאיבד ככה אקדח. אפשר לרכב עם האקדח בתיק הגב - הכי בטוח אבל מסורבל מאוד לשימוש במקרה וצריך להשתמש באקדח, או בפאוץ על הגוף או מחובר לכידון. בכל מקרה לדעתי עדיף בתוך פאוץ או תיק כי האקדח יכול לחטוף הרבה מאוד אבק בקיץ ומים ובוץ בחורף.
הפתרון הוא שרוך אבטחה.. האקדח לא יאבד ואתה יכול לשאת אותו כרגיל :)
ג'ו (מניח שזה השם שלך? מוכר לי הכינוי) - כשחיפשתי את האקדח שלי הבנתי שני דברים:
- יש סיבה שהכוכבים הגדולים הם... הכוכבים הגדולים. כל החברות ה"מפורסמות" והכלים ה"מפורסמים" (שילד, P07, גלוקים למיניהם, VP9 וכדומה) הם טובים (לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו) ובמקום מסוים גם הנוחות שלהם מגיעה מהפרסום שלהם (לדוגמא גלוק, שיש לו שוק עצום ולכן מפוצץ אביזרים מכל הסוגים
- ת'כלס הכי חשוב - עם מה כיף לך ונוח לך לירות. EVEREST, לדוגמא, כתב פה שהוא בחיים לא ימליץ על גלוק כי הוא שונא גלוק. יש פה אחרים שמכורים לגלוק. האם זה אומר בהכרח שגלוק טוב או לא? לא. אבל אם אתה יורה בגלוק, הוא יושב לך מושלם ביד ויש לך פגיעות נהדרות - קנה גלוק. אם אתה יורה בו והוא יושב לך זוועה ביד ואתה לא מבין מי הדביל שעיצב את הדבר הזה.. אל תקנה It's that simple
חשוב שתזכור שלכל אחד פה יש דעה שהרבה פעמים היא מבוססת על דברים לא "מקצועיים" (גלוק הוא דוגמא נוחה, שוב. אלו ששונאים אותו כי כולם קונים אותו, ואלו שקונים אותו כי כולם קונים אותו - שניהם לא מדד טוב) ולכל אחד מה שנוח לו. הגלוק שלי יושב לי נפלא ביד, לעומת בחור שאני מתאמן איתו לפעמים שהעדיף HK. שנינו יורים לא רע. לא בטוח שזה יעבוד טוב כל אחד עם הנשק של השני.
כמו שאמר נוי -
Noy_haslik כתב:[...] ולפי איך שאני רואה את זה, לא משנה מה שתבחר אתה תהיה מרוצה כי אלה באמת נשקים טובים.[...]
שיהיה בהצלחה!
Glock 19 Gen4
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד