ירי חופשי בתנאי תאורה ירודים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ירי חופשי בתנאי תאורה ירודים
האם קיים מטווח שמאפשר ביצוע ירי חופשי בתנאי תאורה ירודים? בין אם מלאכותיים ובין אם טבעיים.
- סליקאי כסף
Re: ירי חופשי בתנאי תאורה ירודים
המטווח ברחובות פתוח ימי חמישי עד 20:00 כשיש כבר פחות תאורה. בנוסף, הגג של המטווח ממשיך עוד כמה מטרים קדימה מעמדות היורים כך שבכל מקרה אתה נמצא בתנאי תאורה לא אופטימליים...
מגיב על מה שאני יודע, או חושב שאני יודע.
M&P Shield
M&P Shield
אני יודע שבמטווח בלהב נותנים לך לכבות את האור... לא יודע אם זה שירות שמוצע לכולם, או שרק במקרה נכנסתי לטווח עם השגריר הירדני... שיורה מצויין אגב...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
בכמה מטווחים יצא לי לירות כשמכבים חלק מהאורות.
להבנתי תלוי ביורים ובמדריך...
ויש כאלו שמראש הם חשוכים מאוד... במרתפים... אפלים...
להבנתי תלוי ביורים ובמדריך...
ויש כאלו שמראש הם חשוכים מאוד... במרתפים... אפלים...
השאלה היא האם המטרה מוארת, ירי ממקום חשוך לעבר מטרה מוארת הוא אופטימלי.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:השאלה היא האם המטרה מוארת, ירי ממקום חשוך לעבר מטרה מוארת הוא אופטימלי.
לא אם אתה המטרה
תודה על התגובות.
אז אני מבין בגדול שאין משהו סדור, אלא רק "ג'סטות" של מנהלי המטווחים..אבדוק מול להב.
אגב, גם ירי למטרות מוארות בלי כוונות זוהרות דורש מיומנות שונה מירי רגיל באור מלא. לא משהו שהייתי משקיע בו יותר מדי אימון בתור אזרח, אבל עדיין.
אז אני מבין בגדול שאין משהו סדור, אלא רק "ג'סטות" של מנהלי המטווחים..אבדוק מול להב.
אגב, גם ירי למטרות מוארות בלי כוונות זוהרות דורש מיומנות שונה מירי רגיל באור מלא. לא משהו שהייתי משקיע בו יותר מדי אימון בתור אזרח, אבל עדיין.
- סליקאי כסף
משתא כתב:תודה על התגובות.
what the?
אתה רוצה להגיד לי שאתה לא פוגע עם כוונות ברזל OLD SCHOOL של 1911 באור יום?
- סליקאי זהב
דיברתי על ירי למטרות מוארות- כשאתה בחושך והמטרה שלך מוארת.
לא מסובך בכלל, אבל הוא אופטימלי רק מבחינה מבצעית.
לא מסובך בכלל, אבל הוא אופטימלי רק מבחינה מבצעית.
- סליקאי כסף
אני דווקא לא חשבתי על הסיבה המבצעית, כשנמצאים במקום חשוך ומכוונים למקום מואר, רואים צללית מושלמת של הכוונות, בלי השתקפויות ובלי הסחות, דווקא עם כוונות ברזל רגילות, ככה ניתן להשיג את הדיוק הכי גבוה.
כוונות זרחניות/זוהרות, לא מדבר אלי. אם יש משהו שמזרז את מהירות רכישת הכוונות אז אפשר לקרוא לזה יתרון, אבל כוונות זרחניות לא מסייעות לראות מטרה בחושך אלא רק את הכוונת עצמה.
כוונות זרחניות/זוהרות, לא מדבר אלי. אם יש משהו שמזרז את מהירות רכישת הכוונות אז אפשר לקרוא לזה יתרון, אבל כוונות זרחניות לא מסייעות לראות מטרה בחושך אלא רק את הכוונת עצמה.
- סליקאי טיטניום
נכון שירי למטרה מוארת הוא יחסית קל לביצוע, אבל זו סיטואציה שכן צריך "לתרגל" כמה פעמים כדי לרכוש את המטרה מהר, להבין על מה להסתכל ואיך לכוון. לא בטוח שהייתי מגדיר את זה כאופטימלי למי שלא התנסה בזה מעולם.
ציינתי את הכוונות הזוהרות רק כי ירי בעזרתן למטרה מוארת זהה בגדול לירי באור מלא מבחינת רכישת מטרות וכוונות.
ציינתי את הכוונות הזוהרות רק כי ירי בעזרתן למטרה מוארת זהה בגדול לירי באור מלא מבחינת רכישת מטרות וכוונות.
- סליקאי כסף
מי שמעוניין לבצע תרגילים שיעזרו לו להתמודד במצבי אמת, ניתן לבצע גם בעצמכם במסגרת ירי חפשי במטווח.
השיטה היא דווקא להתמקד במטרה ולא בכוונות,כאשר שתי העיניים פקוחות, את הכוונות לומדים לקלוט בראייה המרחבית. מה שעומד מאחורי זה הוא העובדה שבאירוע אמת, כאשר מתרוצץ לפניכם אובייקט שאתם מעוניינים לפגוע בו, אובייקט מאיים מן הסתם, אין שום מצב שתצליחו להוריד ממנו את המיקוד ולהתמקד בכוונת.
בקליעה למטרה נייחת זה כמובן הפוך - היות שהמטרה לא מאיימת ולא הולכת לשום מקום, ניתן להתמקד בכוונת ולהסיט את המיקוד מהמטרה לצורך קבלת תמונת כוונות אופטימלית וירי מדוייק יותר, לצערנו זה מה שאנחנו מתרגלים בד״כ גם בירי חפשי וגם במסגרות אימון ספורטיביות.
כל הנ״ל תלוי כמובן במרחק מהאובייקט, ככל שהוא רחוק יותר מאיתנו,נדרש יותר מיקוד בכוונות כדי לפגוע בו וזה מתאפשר הודות לכך שאז הוא פחות מאיים וגם יותר קל לעקוב אחרי תנועתו.
גילוי נאות - את השיטות האלו אני מתרגל אצל אבישי פינדיס, שגם בונה תרגילים מתאימים, גם מסביר מה עומד מאחוריהם וגם מראה לך את השיפור לפני ואחרי, אפשרי ומומלץ כאמור לקחת את זה ולעבוד גם לבד.
השיטה היא דווקא להתמקד במטרה ולא בכוונות,כאשר שתי העיניים פקוחות, את הכוונות לומדים לקלוט בראייה המרחבית. מה שעומד מאחורי זה הוא העובדה שבאירוע אמת, כאשר מתרוצץ לפניכם אובייקט שאתם מעוניינים לפגוע בו, אובייקט מאיים מן הסתם, אין שום מצב שתצליחו להוריד ממנו את המיקוד ולהתמקד בכוונת.
בקליעה למטרה נייחת זה כמובן הפוך - היות שהמטרה לא מאיימת ולא הולכת לשום מקום, ניתן להתמקד בכוונת ולהסיט את המיקוד מהמטרה לצורך קבלת תמונת כוונות אופטימלית וירי מדוייק יותר, לצערנו זה מה שאנחנו מתרגלים בד״כ גם בירי חפשי וגם במסגרות אימון ספורטיביות.
כל הנ״ל תלוי כמובן במרחק מהאובייקט, ככל שהוא רחוק יותר מאיתנו,נדרש יותר מיקוד בכוונות כדי לפגוע בו וזה מתאפשר הודות לכך שאז הוא פחות מאיים וגם יותר קל לעקוב אחרי תנועתו.
גילוי נאות - את השיטות האלו אני מתרגל אצל אבישי פינדיס, שגם בונה תרגילים מתאימים, גם מסביר מה עומד מאחוריהם וגם מראה לך את השיפור לפני ואחרי, אפשרי ומומלץ כאמור לקחת את זה ולעבוד גם לבד.
- סליקאי טיטניום
ואני חשבתי שעצם העובדה שאני רגיל להתמקד במטרה היא בעייתית, ושהתמקדות בכוונת הקדמית מהווה "עליית כיתה",
אם מבחינת דיוק זה יותר טוב, אז זו תהיה עליית כיתה גם מבחינה מבצעית.
וכמובן שאם אתרגל לעשות זאת בשתי עיניים פקוחות אז זו עוד עליית כיתה.
אתה רוצה לומר לי שבלימוד מתקדם כגון אצל אבישי פינדיס "משלימים" עם הנטייה הטבעית הזו והגיעו למסקנה שיש סיכוי טוב לשפר את הקליעה גם תוך כדי מיקוד במטרה? ברמה כזו שתגיע לרמת דיוק זהה? או שפשוט חבל לנסות את ה"מצויין" שייכשל בזמן באמת, ועדיף להישאר רק עם ה"טוב", אבל כזה שיעבוד?
אם מבחינת דיוק זה יותר טוב, אז זו תהיה עליית כיתה גם מבחינה מבצעית.
וכמובן שאם אתרגל לעשות זאת בשתי עיניים פקוחות אז זו עוד עליית כיתה.
אתה רוצה לומר לי שבלימוד מתקדם כגון אצל אבישי פינדיס "משלימים" עם הנטייה הטבעית הזו והגיעו למסקנה שיש סיכוי טוב לשפר את הקליעה גם תוך כדי מיקוד במטרה? ברמה כזו שתגיע לרמת דיוק זהה? או שפשוט חבל לנסות את ה"מצויין" שייכשל בזמן באמת, ועדיף להישאר רק עם ה"טוב", אבל כזה שיעבוד?
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
גיל, זה אכן מה שאבישי מתרגל, אני לא מכיר עוד מישהו שעובד בשיטות האלו, אם הוא יסביר בעצמו זה יהיה עדיף כי אני עלול לשבש את הדברים.
נראה לי שהבנת את הרעיון ואמרת דברים נכונים, הוא לא מנסה ללכת נגד הנטייה הטבעית אלא לזרום איתה, כי לשם אתה תחזור במצבי לחץ, לא משנה כמה תתרגל ירי דרך כוונות במטווח.
ברור שהדיוק שלך יורד כשאין לך תמונת כוונות מושלמת, אם תירה ככה ל 15 מטר אתה לא תפגע, אבל במטרות קרובות תוכל לירות מאד מהר ולפגוע טוב.
עוד לפני האימונים האלו, במהלך אימונים ותחרויות של ירי מעשי, שמתי לב שכאשר אני מגיע למטרות קרובות ( עד 5 מ׳ נניח) בלחץ של ריצה או תו״כ תנועה, כשהמטרה היא לעצור את השעון כמה שיותר מהר, אין לי מצב להשתהות ולהסיט את המיקוד אל הכוונת,בטח לא לעצום עין, אני ממוקד במטרה ויורה ״בהצבעה״, למרבה הפלא הפגיעות בדיוק איפה שאני רוצה, בהתחלה זה אפילו היה מפתיע אותי ולפעמים מסיח את הדעת תו״כ הירי כי הפוקוס על המטרה גורם לכך שאתה רואה את הפגיעות במהלך הירי. (התפלאתי שאני מצליח לפגוע כל כך מדוייק בכזו מהירות ״בלי לכוון״) ההסבר לכך הוא שהכוונת כן שם, המוח קולט אותה, אבל היא נמצאת ברקע ולא במוקד.
נראה לי שהבנת את הרעיון ואמרת דברים נכונים, הוא לא מנסה ללכת נגד הנטייה הטבעית אלא לזרום איתה, כי לשם אתה תחזור במצבי לחץ, לא משנה כמה תתרגל ירי דרך כוונות במטווח.
ברור שהדיוק שלך יורד כשאין לך תמונת כוונות מושלמת, אם תירה ככה ל 15 מטר אתה לא תפגע, אבל במטרות קרובות תוכל לירות מאד מהר ולפגוע טוב.
עוד לפני האימונים האלו, במהלך אימונים ותחרויות של ירי מעשי, שמתי לב שכאשר אני מגיע למטרות קרובות ( עד 5 מ׳ נניח) בלחץ של ריצה או תו״כ תנועה, כשהמטרה היא לעצור את השעון כמה שיותר מהר, אין לי מצב להשתהות ולהסיט את המיקוד אל הכוונת,בטח לא לעצום עין, אני ממוקד במטרה ויורה ״בהצבעה״, למרבה הפלא הפגיעות בדיוק איפה שאני רוצה, בהתחלה זה אפילו היה מפתיע אותי ולפעמים מסיח את הדעת תו״כ הירי כי הפוקוס על המטרה גורם לכך שאתה רואה את הפגיעות במהלך הירי. (התפלאתי שאני מצליח לפגוע כל כך מדוייק בכזו מהירות ״בלי לכוון״) ההסבר לכך הוא שהכוונת כן שם, המוח קולט אותה, אבל היא נמצאת ברקע ולא במוקד.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד