התייעצות דחופה !

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התייעצות דחופה !

על ידי עוזון » 15 יולי 2016, 10:35

חברים, מעוניין לשמוע את דעתכם:
ברשותי יריחו ברזל קצר, לאחר התלבטות רבה החלטתי שאני מחליף אותו ב s&w m&p pro 9mm (טרם בוצע).
כדי לחסוך בהוצאות בעקבות ההחלפה רציתי להעלות את ערכו של היריחו שברשותי ולקבל עליו לפחות 1200 שח, אז בחנתי שלושה צעדים - מפצה סטייה, שיפור הדק, וציפוי Black-T.

1. כבר סגרתי ציפוי דרך אבא של חבר ב"גימת השחרות" ברח' הבנאי בחולון במחיר רצפה (לפני ביצוע).

2. ביטול חופשים בבית הדקים וייצובו בנשק + התאמת חלקי המתכת + שיוף מדרגות הפטיש - תוצאה מדהימה של מהלך הדק חלק
ושיפור משקל ההדק (כבר בוצע) + החלפת קפיץ guide rod.

3. מפצה סטייה (ופה מתחילה הבעיההההה) - לשם כך מסרתי את הנשק שלי לנשק (לפחות כך הוא קורא לעצמו), ובאמצע הדרך התחרטתי, יצרתי איתו קשר וב"ה טרם חורר לי את הקנה, אך אוי מה שהוא עולל לצינה הזו... :cry: כרסם שני חלונות ענקיים בקדמת הצינה בצורה מלבנית וגם זה עשה בחוסר פרופורציה משווע, אני חושש שהוא החליש לי את הצינה והדרך מכאן לסדק קצרה מאוד + אני כמעט בטוח שהוא פסל לי את הנשק, מעלה תמונה שתראו ותחוו דעתכם.

* יריתי 350 כדורים כשהוא במצב הזה - לא הרגשתי כל שינוי + הנשק נשאר מדויק כפי שהיה קודם.
* אני שלושה חודשים לפני חידוש רשיון! אשמח לשמוע דפ"אות!

תמונות:
http://www.myg.co.il/index.php?loc=see& ... ZqBst5.jpg
http://www.myg.co.il/index.php?loc=see& ... 8gyWBF.jpg
"על דאטפת אטפוך, וסוף מטיפייך יטופון"

מסגרת אימון אפקטיבית, בעלות הגיונית: https://idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: התייעצות דחופה !

על ידי ניר ל » 15 יולי 2016, 10:54

כלל אצבע לחיים - אתה לא מחזיר את ערך ההשקעה.
אם מדובר במשהו שהוא מעבר לקוסמטיקה, כמו נניח לנקות הייטב רכב לפני מכירה ולרסס את לוח השעונים והצמיגים בספריי סיליקון, הוא כנראה לא יחזיר את עצמו.

לגבי האקדח שלך - שכח ממנו, קבל עליו זיכוי מהסוחר שימכור לך את החדש, האקדח הזה הולך לחלפים במקרה הטוב.

הערה- גם אם היו מוסיפים לך חירור באופן מושלם, היית מקטין את הביקוש לאקדח ולא מעלה אותו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 15 יולי 2016, 10:57

גש לאחד המטווחים המעסיקים נשק, שיבדוק מה זה
לא נראה תקין בעניי.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Digo » 15 יולי 2016, 11:22

אני מניח שצריך לומר תודה שהבנאדם לא החליט לחצות את הצינה לחצי ולגמור סיפור...

לא רק שלא נראה תקין, נראה לא טוב בעליל. כדאי לגשת לבעל מקצוע מוכר שייתן מבט, אבל לצערי אני נוטה להסכים עם ניר... למכור אותו לאדם פרטי במצב כזה, יהיה קשה מאוד מאוד במקרה הכי טוב.

צר לי אחי... אפשר לשאול מי "בעל המקצוע" אליו פנית?

**עריכה**
משהו בזויות של הצילום הראשון לא מסתדר לי. זו רק אשלייה של זוית צילום, או שהעבודה לא סימטרית בלשון המעטה? שני ה"חלונות" האלה ממוקמים אחד מול השני? הגודל זהה?
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עדן23 » 15 יולי 2016, 12:18

מראה מזעזע , לא חושב שמדובר באיש מקצוע…
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 15 יולי 2016, 12:26

לי זה דווקא כן נראית עבודה של בעל מקצוע.

ייצרן רולטות ככל הנראה %1
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי עוזון » 15 יולי 2016, 12:57

תודה על התגובות,
חיזקתם את עמדתי, אני את הלקחים שלי הפקתי להבא.
בכל אופן לפחות לא יצאתי בהפסד כלשהו + דבר אחד טוב יצא מכל הסיפור הארור הזה - זה בהחלט זירז את מועד קניית האקדח החדש! אשתי תצטרך להתמודד :)

Digo לשאלתך, צד אחד לכאורה מלבן שלם, ובתמונה השנייה אתה יכול לראות מהצד השני שהוא חירר צורה הזויה כדי לשמור על מספר הנשק... שוב , לכאורה..

מאז שפרסמתי עד כה ביקרתי אצל שני בתי עסק מוכרים אצל אחד הנשק נכח במקום ואצל השני לא, בכל אופן, כולם נחרדו למראה הנשק! לכן, לגבי בעל המקצוע, אני אגש לאותו מקום שם בוצע החירור הזה לדבר עם מי שצריך, במידה ולא ישתנו דברים, אציין את שמו בפורום (לא מתוך איום חלילה ! אלא לשם אזהרת חברי הסליק).

השאלה כעת זה איך אני מבצע את ההחלפה, כרגיל ? פשוט רוכש חדש ובאותה חנות גם מפקיד את הישן ואז עם האישור רכישה ניגש לבט"פ וכו' ... ?
"על דאטפת אטפוך, וסוף מטיפייך יטופון"

מסגרת אימון אפקטיבית, בעלות הגיונית: https://idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 15 יולי 2016, 13:01

כן,
יש סוחרים שיזכו אותך במאות ש״ח על דגמים מסויימים של אקדחים חדשים גם אם תביא להם בזנ״ט, לכן לא ברור מה ניסית לחסוך...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Digo » 15 יולי 2016, 13:39

מזעזע אותי השפל שאליו יכולים לרדת "אנשי מקצוע". גם אם הכרסום הזה היה נחשב להגיוני ביקום כלשהו, איכות הגימור פשוט מבהילה. זה נראה כאילו ילד עשה את זה עם דיסק חיתוך...

בלי קשר לתהליך ההחלפה, המוכשר הזה צריך לקבל על הראש.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 15 יולי 2016, 14:17

עוזון כתב:תודה על התגובות,
בתמונה השנייה אתה יכול לראות מהצד השני שהוא חירר צורה הזויה כדי לשמור על מספר הנשק... שוב , לכאורה..
השאלה כעת זה איך אני מבצע את ההחלפה, כרגיל ? פשוט רוכש חדש ובאותה חנות גם מפקיד את הישן ואז עם האישור רכישה ניגש לבט"פ וכו' ... ?

לפי מה שאני יודע מספר הנשק הקובע בבט"פ חייב להיות על הגוף.
לפי מה שאני יודע את הצינה אתה יכול להחליף בכל בית מסחר שמדווח לבט"פ על החלפת צינה.
ראה הערה של הברווז הגדול מכולם (שבטוח יודע יותר ממני) כאן:
viewtopic.php?f=23&t=19973&start=15

כן , ביצוע ההחלפה מול חנות הוא רגיל גם אם היית מביא לו את הנשק אחרי נייר A4 מגרסת נייר.
שתדע שאם לחנות יש צינה מתאימה זרוקה איפה שהוא ,יש לו (לבעל החנות) כלי יריה שמיש וחוקי לחלוטין למכירה כיד 2.

בשביל לדרוך לך על הפצעים ( %3 ) , לדעתי היית יכול לקבל את הסכום שביקשת ביד 2 ללא שום בעיה במצב השוק הקיים כיום.
בשביל לנחם אותך ( :lol: ) , ראה זאת כ"שכר לימוד" לחיים.

בהצלחה בהחלפה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ysd » 15 יולי 2016, 14:52

לפחות השאיר לך את המס גלוי.
כמה חסכתה ,שלא פנית לבעל מקצוע נכון? %2
הצינה במצבה החדש מסכנת את היורה. ואת זה אתה מבין בעצמך אפילו יותר טוב מזה, שביצע את עבודת האומנות הזאת. :lol:
למדתי מהשרשור הזה עוד משהו בנשקות.
נערך לאחרונה על ידי ysd בתאריך 15 יולי 2016, 20:51, נערך 8 פעמים בסך הכל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צומת הגוש » 15 יולי 2016, 15:30

עוזון כתב:חברים, מעוניין לשמוע את דעתכם:
ברשותי יריחו ברזל קצר, לאחר התלבטות רבה החלטתי שאני מחליף אותו ב s&w m&p pro 9mm (טרם בוצע).
כדי לחסוך בהוצאות בעקבות ההחלפה רציתי להעלות את ערכו של היריחו שברשותי ולקבל עליו לפחות 1200 שח, אז בחנתי שלושה צעדים - מפצה סטייה, שיפור הדק, וציפוי Black-T.

1. כבר סגרתי ציפוי דרך אבא של חבר ב"גימת השחרות" ברח' הבנאי בחולון במחיר רצפה (לפני ביצוע).

2. ביטול חופשים בבית הדקים וייצובו בנשק + התאמת חלקי המתכת + שיוף מדרגות הפטיש - תוצאה מדהימה של מהלך הדק חלק

3. מפצה סטייה (ופה מתחילה הבעיההההה) - לשם כך מסרתי את הנשק שלי לנשק (לפחות כך הוא קורא לעצמו), ובאמצע הדרך התחרטתי, יצרתי איתו קשר וב"ה טרם חורר לי את הקנה, אך אוי מה שהוא עולל לצינה הזו... :cry: כרסם שני חלונות ענקיים בקדמת הצינה בצורה מלבנית וגם זה עשה בחוסר פרופורציה משווע, אני חושש שהוא החליש לי את הצינה והדרך מכאן לסדק קצרה מאוד + אני כמעט בטוח שהוא פסל לי את הנשק, מעלה תמונה שתראו ותחוו דעתכם.

* יריתי 350 כדורים כשהוא במצב הזה - לא הרגשתי כל שינוי + הנשק נשאר מדויק כפי שהיה קודם.

תמונות:

שתי דפ"אות
א. לקחת את האקדח לחנות נשק, לספר להם את הסיפור העצוב לקנות חדש ולקבל כמה גרושים זיכוי ולהיות עצוב שנפלת על נשק חסר אחריות.
ב. לקחת את האקדח לחנות נשק, לספר להם את הסיפור העצוב לקנות חדש ולקבל כמה גרושים זיכוי ולא להיות עצוב שנפלת על נשק חסר אחריות.

אני ממליץ על דפ"א ב
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי asherme » 15 יולי 2016, 17:15

עוד לא נולד סוחר הנשק שישלם אגורה עבור חתיכת הברזל השסועה הזו.
לקחת את חתיכת הברזל השסועה הזו לנשק מומחה.
לבקש חוו"ד בכתב כי בשום מצב אין הצדקה לעשות את אשר נעשה.
לכתוב לאיש מכתב התראה קצר ובו דרישה לפיצוי כספי.
להגיש תביעה קצרה ופשוטה בבי"מ לתביעות קטנות הקרוב לביתך.
הייתי מוציא מהאיש הזה יותר מאשר 1200 ש"ח (עלויות החלפת כלי יריה לא מסתיימות בעלות הכלי בלבד).
"על הדרך" מלמד אותו לקח לחיים (ומונע ממנו לגרום נזק לאחרים).
לאחר סיום ההליכים - מפרסם את פרטיו ברבים.
אשמח לייעץ לך בפרטי.
נערך לאחרונה על ידי asherme בתאריך 15 יולי 2016, 17:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי טריגר » 15 יולי 2016, 17:18

קודם כל עשית טעות ראשונה שחשבת שתוכל להעלות את ערך האקדח ע"י שינויים ותוספות.
כל שקל ששמת רק יורד לך מהכיס כי מחיר המכירה נמוך ואולי אפילו אפס שח.

לגבי העבודה שבוצעה על הנשק:
ראיתי כמה סוגי מפצי סטייה ביריחו.
הגיע גם כסטנדרט אצל שוטרינו המובחרים ביותר.
אבל לא עם חלונות כאלו ענקיים!

בנוסף נראה שהפתיחה בוצעה ידנית עם משחזת כלשהי והיא לא נקייה ולא סימטרית.
אף אחד שפוי לא יקנה את הנשק כך.
לאיש שמחפש כלי יד שנייה אין צורך או רצון להרפתקאה כזו.

לגבי בטיחות- אני לא יודע לומר בוודאות
אבל מהתמונות אכן נראה כי ישנה פגיעה במבנה הצינה ברמה שמסכנת את החוזק שלה. בקריעת החלק הקידמי עלולים להגיע למצב קיצון שהצינה משוגרת אחורה מהנשק...

ההצעה שעלתה כאן נשמעת ריאלית- קבל משהו מסוחר הנשק ממנו אתה קונה נשק חדש.
וקבל בנחת את הלקח. להתעצבן לא יעזור לך.

אגב, מי הוא הנשק שעשה את העבודה?
לא חושב שזה בעייתי לפרסם.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 15 יולי 2016, 20:03

עוזון כתב:חברים, מעוניין לשמוע את דעתכם:

תמונות:

אחרי שראיתי את התמונות חיפשתי נואשות כפתור unseen. לא מצאתי, לצערי. מחזה מחריד.
כרגיל אני מסכים עם ניר ל. כי לא תחזיר את ההשקעה, וגם לא היה צורך אפילו לנסות. הסיבה נורא פשוטה: בין 150 אלף מחזיקי נשק יש רק עשרות, אולי מאות בודדות שיעריכו את ההשקעה.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד