ירי בשודד חמוש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ירי בשודד חמוש
אהלן
לאחר שקראתי את החדשות, אני אשמח לכמה הבהרות ממביני עניין בפורום, לגבי כמה היבטים חוקיים-
למי שלא מכיר אתמול נורה למוות עובד בפיצרייה בנשר תו"כ שוד של המקום.
כמה שאלות-
1. האם מותר בכלל לנושא נשק להגיב לשוד חמוש לפי החוק?
2. האם אחרי שנפתחה אש כלפי אדם מסוים ולא בטוח שיש להם כוונה לירות בעוד מישהו- חוקי לפתוח באש?
לי אישית הסיטואציה נראית בלתי אפשרית, במיוחד כי באקלים הציבורי הנוכחי, הנחת היסוד שלי היא שירי = פיגוע.
איך לדעתכם צריך להתנהל מול אירועים כאלו?
לאחר שקראתי את החדשות, אני אשמח לכמה הבהרות ממביני עניין בפורום, לגבי כמה היבטים חוקיים-
למי שלא מכיר אתמול נורה למוות עובד בפיצרייה בנשר תו"כ שוד של המקום.
כמה שאלות-
1. האם מותר בכלל לנושא נשק להגיב לשוד חמוש לפי החוק?
2. האם אחרי שנפתחה אש כלפי אדם מסוים ולא בטוח שיש להם כוונה לירות בעוד מישהו- חוקי לפתוח באש?
לי אישית הסיטואציה נראית בלתי אפשרית, במיוחד כי באקלים הציבורי הנוכחי, הנחת היסוד שלי היא שירי = פיגוע.
איך לדעתכם צריך להתנהל מול אירועים כאלו?
- סליקאי ארד

Re: ירי בשודד חמוש
תמיד תשנן את המנטרה:
1. אמצעי
2. כוונה
3. יכולת ביצוע
אין הבדל בין אירוע פלילי לאירוע פחע"י במידה ואתה נמצא בסכנת חיים ממשית.
שבוע שעבר עבריין שלף נשק על שוטרים שניסו לעצור אותו בתחנה מרכזית בת"א - הוא נורה ונהרג.
בתור אזרח נושא נשק אף אחד לא מצפה ממך "לחתור למגע" או לשכב על הגדר כדי להציל את המדינה או את הכסף של הבנק שנשדד.
אם במהלך אירוע שוד אתה מרגיש שהחיים שלך בסכנה, ואין לך שום דרך אחרת להציל את החיים שלך אלא להשתמש בנשק שלך - אז כנראה שזה מה שאתה צריך לעשות.
אם אתה מרגיש שהאירוע יכול להסתיים ללא נפגעים בנפש ובכך שהשודד יקח את הכסף שלו ויסתלק מהמקום - כנראה שהנשק שלך יצטרך להשאר בנרתיק וטוב שכך.
אין אירוע אחד דומה לשני.
א.
1. אמצעי
2. כוונה
3. יכולת ביצוע
אין הבדל בין אירוע פלילי לאירוע פחע"י במידה ואתה נמצא בסכנת חיים ממשית.
שבוע שעבר עבריין שלף נשק על שוטרים שניסו לעצור אותו בתחנה מרכזית בת"א - הוא נורה ונהרג.
בתור אזרח נושא נשק אף אחד לא מצפה ממך "לחתור למגע" או לשכב על הגדר כדי להציל את המדינה או את הכסף של הבנק שנשדד.
אם במהלך אירוע שוד אתה מרגיש שהחיים שלך בסכנה, ואין לך שום דרך אחרת להציל את החיים שלך אלא להשתמש בנשק שלך - אז כנראה שזה מה שאתה צריך לעשות.
אם אתה מרגיש שהאירוע יכול להסתיים ללא נפגעים בנפש ובכך שהשודד יקח את הכסף שלו ויסתלק מהמקום - כנראה שהנשק שלך יצטרך להשאר בנרתיק וטוב שכך.
אין אירוע אחד דומה לשני.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מה לדעתך מעמדו של חייל על מדים עם נשק אזרחי? מצופה ממנו או לא מצופה ממנו?
- סליקאי ארד

גיא123 כתב:מה לדעתך מעמדו של חייל על מדים עם נשק אזרחי? מצופה ממנו או לא מצופה ממנו?
אין לי שמץ של מושג.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אם מדובר בארוע פחעי בהחלט קיימת ציפיה מחייל במדים שהינו בעל הכשרה מתאימה, גם אם ברשותו באותו רגע נשק אזרחי בלבד.
אני הייתי מרחיק ואומר שמבחינת ערכי צהל הציפיה קיימת במקרה כזה גם אם החייל אינו לובש מדים אלא מצוי בחופשה בעת האירוע.
בל נשכח שאנו בעידן שהכל כמעט מצולם ואם סרטון אבטחה או סרטון אחר יראו שבזירת האירוע היה לוחם חמוש שבחר לנתק מגע חד צדדית והמחבל בשל כך לא נוטרל ורצח נשים וילדים זה יהיה בעייתי.
אני הייתי מרחיק ואומר שמבחינת ערכי צהל הציפיה קיימת במקרה כזה גם אם החייל אינו לובש מדים אלא מצוי בחופשה בעת האירוע.
בל נשכח שאנו בעידן שהכל כמעט מצולם ואם סרטון אבטחה או סרטון אחר יראו שבזירת האירוע היה לוחם חמוש שבחר לנתק מגע חד צדדית והמחבל בשל כך לא נוטרל ורצח נשים וילדים זה יהיה בעייתי.
WARLORD
- סליקאי זהב

אירוע פחעי זה ברור... זה שחור ולבן, מה תגיד על אירוע פלילי?
- סליקאי ארד

הכל במבחן התוצאה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
גיא123 כתב:מה לדעתך מעמדו של חייל על מדים עם נשק אזרחי? מצופה ממנו או לא מצופה ממנו?
באירוע פלילי לא הייתי ממהר להגיד שמצופה מחייל, למרות שחייל הוא חייל 24/7, גם בחופשה.
משוטר אבל, כן היה מצופה.
- סליקאי זהב

כמו שאמר איתמר - אין הבדל בין פחע"י לפלילי ואין דרך להבדיל בינהם בזמן אמת.
גם בפחע"י אין אישור להוציא להורג כמו שלמדנו לאחרונה.
גם בפחע"י אין אישור להוציא להורג כמו שלמדנו לאחרונה.
- סליקאי טיטניום

גיא123 כתב:אירוע פחעי זה ברור... זה שחור ולבן, מה תגיד על אירוע פלילי?
בזמן אמת אין פה עניין של פלילי / פחעי / רקע רומנטי / רקע של הקיר , השיקול היחידי הוא ישנה סכנת חיים או אין סכנת חיים .
שאלת הרקע מתייתרת מלבד העניין שאין הבדלה בשום מקום בין סוגי האירועים דם זה דם…
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
אני מאמין שאם יכנס אדם למסעדה שאני יושב בה ויתחיל לרסס את השולחן שלידי ביריות, לא אחכה לראות אם הוא ממשיך לכוון השולחן שלי או לא. מצד שני לא הייתי רוצה להרוג שודד בסניף הדואר ולגלות אח"כ שמדובר באדם מיואש עם 7 ילדים להאכיל שנופף באקדח צעצוע.
מקווה ששיקול הדעת, קור הרוח וכישורי הירי שלי, יעמדו לצידי אם וכאשר, החוק לא מעניין אותי ברגע כזה - ברור שיש אפשרות לצל"ש או טר"ש והאחריות היא עלי. בכל מקרה אני מעדיף ששיקול הדעת ישאר אצלי ושיהיו לי כלים להתגונן, לא להיות נתון לחסדי מחבלים או רוצחים אחרים, גם לא לזמינות של שוטרים או אנשי בטחון אחרים. מוכן להתמודד עם התוצאות.
מקווה ששיקול הדעת, קור הרוח וכישורי הירי שלי, יעמדו לצידי אם וכאשר, החוק לא מעניין אותי ברגע כזה - ברור שיש אפשרות לצל"ש או טר"ש והאחריות היא עלי. בכל מקרה אני מעדיף ששיקול הדעת ישאר אצלי ושיהיו לי כלים להתגונן, לא להיות נתון לחסדי מחבלים או רוצחים אחרים, גם לא לזמינות של שוטרים או אנשי בטחון אחרים. מוכן להתמודד עם התוצאות.
- סליקאי טיטניום

אותו הדיון בדיוק מתנהל במקביל באמת מקבוצות הפייסבוק העוסקות באזרחים חמושים בישראל.
אני אחד הקולות היחידים שם שטוען שעפ״י רוב, מקרי שוד מזוין לא יסתיימו בירי, ועל כן אין מדובר פה בסכנה ברורה ומיידית.
הרוב המוחלט שם טוענים אחרת, ומשוכנעים שגם החוק עומד לצידם.
זו סוגייה מאוד בעייתית לטעמי (בפרט שגם במקרה של אתמול, הבחור נרצח כפי הנראה רק בגלל שנאבק על האופנוע שלו. איזה רכוש בדיוק שווה לסכן את החיים שלך)?
אני אחד הקולות היחידים שם שטוען שעפ״י רוב, מקרי שוד מזוין לא יסתיימו בירי, ועל כן אין מדובר פה בסכנה ברורה ומיידית.
הרוב המוחלט שם טוענים אחרת, ומשוכנעים שגם החוק עומד לצידם.
זו סוגייה מאוד בעייתית לטעמי (בפרט שגם במקרה של אתמול, הבחור נרצח כפי הנראה רק בגלל שנאבק על האופנוע שלו. איזה רכוש בדיוק שווה לסכן את החיים שלך)?
- סליקאי כסף

uriler כתב:זו סוגייה מאוד בעייתית לטעמי (בפרט שגם במקרה של אתמול, הבחור נרצח כפי הנראה רק בגלל שנאבק על האופנוע שלו. איזה רכוש בדיוק שווה לסכן את החיים שלך)?
1. קל מאד להגיד את זה עד שזה מגיע לרכוש שלך שעבדת כל חייך כדי לרכוש אותו, וממש לא בא לך שמישהו יגזול ממך אותו סתם כך.
2. כשאתה מחליט להאבק אתה אף פעם לא מעלה על הדעת שהצד השני יהיה מוכן ללכת עד כדי כך רחוק ולרצוח אותך.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:uriler כתב:זו סוגייה מאוד בעייתית לטעמי (בפרט שגם במקרה של אתמול, הבחור נרצח כפי הנראה רק בגלל שנאבק על האופנוע שלו. איזה רכוש בדיוק שווה לסכן את החיים שלך)?
1. קל מאד להגיד את זה עד שזה מגיע לרכוש שלך שעבדת כל חייך כדי לרכוש אותו, וממש לא בא לך שמישהו יגזול ממך אותו סתם כך.
2. כשאתה מחליט להאבק אתה אף פעם לא מעלה על הדעת שהצד השני יהיה מוכן ללכת עד כדי כך רחוק ולרצוח אותך.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:1. קל מאד להגיד את זה עד שזה מגיע לרכוש שלך שעבדת כל חייך כדי לרכוש אותו, וממש לא בא לך שמישהו יגזול ממך אותו סתם כך.
א.
אכן, כנראה קל להגיד. בגלל זה אני אומר שזה בעייתי.
מישהו יודע מה החוק אומר במקרה הזה, עבורנו כאזרחים חמושים? לא לשון החוק - אלא הפרשנות הנכונה, מקרים מהעבר וכו׳.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד