כמה אפשר לסחוב?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כמה אפשר לסחוב?
בנוסף לאקדח צריך גם מחסנית רזרבית - פחות בגלל תוספת הכדורים, יותר כפתרון למעצורים. לפעמים היחיד.
בנוסף לכך את גז הפלפל שנשאתי לפני הנשק - אני לפעמים ממשיך לשאת - נכון גם לאזרחים חמושים וגם (או בייחוד) לשוטרים.
כי המצב שנוצר הוא שיש רק שני מצבים - או שאתה בידיים חשופות (ואצל הרוב - לא מיומנות בהגנה עצמית) - או שאתה מפעיל כלי קטלני.
צריך משהו באמצע - וגז פלפל קטן זה אחד הפתרונות.
במילואים - עם נשק גלוי, ופעילות מחוץ לבסיסים - הסתובבתי עם שניהם.
העניין הוא שבחיים הרגילים, בלי דגמ"ח - עם ארנק, טלפון (שלא יכול להיות באותו כיס עם מפתחות) - ת.ז. עם רשיון נייר ומחסנית רזרבית - יש כבר מצוקת מקום.
אפשר להעביר משהו לקרסול, למשל את גז הפלפל לגרב. אבל אני כבר מרגיש כמו שרוט או כמו מאבטח.
אני מניח שמתישהו מגיע השלב שלוקחים אקדח וזהו, ואצל אחרים גם משאירים את האקדח בכספת. אבל ככל שמוצאים פתרונות נוחים - אז הפשרות פוחתות.
מה נקודת האיזון שלכם? ובעיקר, בנוסף לאקדח, מה עדיף - תרסיס גז או מחסנית? כי לפעמים צריך לוותר על אחד מהם.
בנוסף לכך את גז הפלפל שנשאתי לפני הנשק - אני לפעמים ממשיך לשאת - נכון גם לאזרחים חמושים וגם (או בייחוד) לשוטרים.
כי המצב שנוצר הוא שיש רק שני מצבים - או שאתה בידיים חשופות (ואצל הרוב - לא מיומנות בהגנה עצמית) - או שאתה מפעיל כלי קטלני.
צריך משהו באמצע - וגז פלפל קטן זה אחד הפתרונות.
במילואים - עם נשק גלוי, ופעילות מחוץ לבסיסים - הסתובבתי עם שניהם.
העניין הוא שבחיים הרגילים, בלי דגמ"ח - עם ארנק, טלפון (שלא יכול להיות באותו כיס עם מפתחות) - ת.ז. עם רשיון נייר ומחסנית רזרבית - יש כבר מצוקת מקום.
אפשר להעביר משהו לקרסול, למשל את גז הפלפל לגרב. אבל אני כבר מרגיש כמו שרוט או כמו מאבטח.
אני מניח שמתישהו מגיע השלב שלוקחים אקדח וזהו, ואצל אחרים גם משאירים את האקדח בכספת. אבל ככל שמוצאים פתרונות נוחים - אז הפשרות פוחתות.
מה נקודת האיזון שלכם? ובעיקר, בנוסף לאקדח, מה עדיף - תרסיס גז או מחסנית? כי לפעמים צריך לוותר על אחד מהם.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
Re: כמה אפשר לסחוב?
תיק...
ביומיום Maxpedition Fatboy Versipak (יש בפנים הרבה יותר ממה שרשמת... וגם מקום לאקדח אם מסיבה כלשהי הוא לא על החגורה), ובאירועים פאוץ' עדין יותר.
ביומיום Maxpedition Fatboy Versipak (יש בפנים הרבה יותר ממה שרשמת... וגם מקום לאקדח אם מסיבה כלשהי הוא לא על החגורה), ובאירועים פאוץ' עדין יותר.
- סליקאי כסף
הכלל שלי הוא שמה שלא נכנס לכיסים או נישא על הגוף נשאר בבית.
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:הכלל שלי הוא שמה שלא נכנס לכיסים או נישא על הגוף נשאר בבית.
א.
למה?
לפי הכלל הזה, מה אמורים לעשות חיילים קרביים?
- סליקאי כסף
אקדח בנרתיק מוסלק על המותן, מחסנית בנרתיק פנימי על המותן מהצד השני..אני אישית לא מרגיש צורך לקחת איתי גז פלפל אבל אם אתה רוצה בהחלט יש לזה מקום בכיס..כשתשים את המחסנית על המותן ולא בכיס תפתר לך הבעיה 

"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
גלוק 19, ללא מחסנית ספייר.
אלא אם מטייל בשטח או באיזורי איום.
צריך להשלים עם זה שאין כיסוי מלא לכל אירוע אפשרי.
אלא אם מטייל בשטח או באיזורי איום.
צריך להשלים עם זה שאין כיסוי מלא לכל אירוע אפשרי.
- סליקאי טיטניום
למה?
אני לא חייל קרבי.
אני בסך הכל אזרח ובתור שכזה אני חופשי לבחור את הפשרות שאני עושה.
אני לוקח בחשבון שללא מחסנית נוספת אני יכול להשאר עם חתיכת ברזל ביד.
אבל זה עדיף לי על פני להסחב עם משקולות כל היום.
א.
אני לא חייל קרבי.
אני בסך הכל אזרח ובתור שכזה אני חופשי לבחור את הפשרות שאני עושה.
אני לוקח בחשבון שללא מחסנית נוספת אני יכול להשאר עם חתיכת ברזל ביד.
אבל זה עדיף לי על פני להסחב עם משקולות כל היום.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מבחינתי בבחירה בין מחסנית לגז הייתי בוחר בגז.
בד בבד מתאמן הרבה בתפעול מעצורים ושומר על תחזוקת המחסנית שבאקדח.
שנה טובה
אריה
בד בבד מתאמן הרבה בתפעול מעצורים ושומר על תחזוקת המחסנית שבאקדח.
שנה טובה
אריה
- תרמתי למען הסליק
Noy_haslik כתב:אקדח בנרתיק מוסלק על המותן, מחסנית בנרתיק פנימי על המותן מהצד השני..אני אישית לא מרגיש צורך לקחת איתי גז פלפל אבל אם אתה רוצה בהחלט יש לזה מקום בכיס..כשתשים את המחסנית על המותן ולא בכיס תפתר לך הבעיה![]()
א. אתה אישית לא פראייר בידיים ריקות... (לא שאני פראייר, אבל אני לא ברמה שלך).
ב. מחסנית על המותן בתוך המכנס IWB - לא מצאתי משהו נוח.
הפונדה של רמורה (החינמית מהמשלוח) אכן לא נוחה, גם לא במדים.
אפילו מחסנית נטו בלי כלום - זה גם יותר מדי בשביל להיות בתוך החגורה. אפילו מחוץ למכנס. לכן המחסנית עברה לכיס.
אם תמצא לי משהו נוח - בשמחה אפרנס את מיכלין או מי שזה לא יהיה בעוד כמה שקלים... לדעתי הכיס זה הפתרון. (מקסימום תרסיס גז בגרב). וגם לכיס אני מחפש משהו נוח. חשבתי לתפור משהו שיתחבר לתפס המתנתק של הרמורה - וככה הוא יילך איתי ויהיה זמין בשעת הצורך (כשהולכים להתפנות). התפס הזה עדיף על זה של ה-SnagMag - ואפשר למקם אותו גבוה יותר ביחס למחסנית, ככה שהיא תהיה מוסלקת היטב. גם בלבוש עסקי.
עריכה: בקיצור - אני משתדל ללכת עם מחסנית בכיס. לא בכל מכנס זה הולך. התרסיס בכלל די נשאר בבית. מקסימום בגרב, אם בא לי.
-------
גלוק 19 בנרתיק מפשעה.
ספידרקו בכיס.
מחסנית 23 כדור ומחסנית 17 כדור עם פונדת פדל בתיק.
ספידרקו בכיס.
מחסנית 23 כדור ומחסנית 17 כדור עם פונדת פדל בתיק.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אריה, אני מבין שגם אתה רואה את הצורך במשהו שאפשר להיעזר בו, לפני שמגיעים לשימוש בנשק.
אריק - אתה מעדיף סכין על פני תרסיס? או שהסכין שימושי למליון דברים אחרים, אז שימלא כבר גם את המשבצת הזו?
אריק - אתה מעדיף סכין על פני תרסיס? או שהסכין שימושי למליון דברים אחרים, אז שימלא כבר גם את המשבצת הזו?
-------
רשיון אחזקת נשק ,אינו כיסוי לנשיאת לסכין,
להזכירכם, חל איסור על נשיאת סכין
להזכירכם, חל איסור על נשיאת סכין
פחות -לרוב זה יותר,,
GA1 כתב:אריה, אני מבין שגם אתה רואה את הצורך במשהו שאפשר להיעזר בו, לפני שמגיעים לשימוש בנשק.
הסכין שימושית למעצר, החרמת סכין וכנראה גם המלצת משטרה לביטול רישיון הנשק שלך, לא מעבר.
- סליקאי זהב
נכון, אבל לא מדויק. דיברו על זה - הסיכום היה שלהב קצר שאינו ננעל נחשב "אולר" ולא סכין וזה מותר, כל עוד מטרתו לא הגנה עצמית.
להב ננעל הופך את האולר ל"סכין" - ואז אתה צריך להוכיח שאתה לא נושא אותו למטרות הגנה או תקיפה, אלא נושא אותו למטרות עבודה, קמפינג, גילוף ענפים לנוי וגילוח לעת מצוא... עזוב, זה לא הנושא.
אם כי היה שווה להזכיר את זה, למי שלא מודע. לדיון בנושא ראו שרשורים בנושא.
אני מסכים שאם אתגונן בלהב כלשהוא - נראה לי שאהיה ביותר בעייה מאשר שימוש מוצדק בנשק.
ולכן בשורה תחתונה זה לא משנה מה יגיד על זה שוטר בשגרה - אלא בחירום.
משנה במה אפשר להשתמש להגנה עצמית לפני השימוש בנשק - ואיך לסחוב אותו.
אגב תרסיס - שוקר נראה לי אפקטיבי יותר.
ראיתי תיעוד של ענק שרירי ששוקל 350 פאונד שהתנגד למעצר שוטרים בארה"ב, ונכנע תוך שניות עם טייזר.
הוא אמר: "חטפתי בחיי דקירות, יריות ומה לא? אבל הדבר הזה כואב !" ונהיה צייתן כמו טטל'ה.
כאזרח, אני לא יורד מנשק, משתדל מחסנית, ומנסה למצוא פיתרון לזה ולעוד אמצעי להגנה עצמית לא קטלנית.
מעבר ל"סקר" (שמעניין בפני עצמו) - מה שמעניין זה לשמוע על הפתרונות שאנשים מוצאים כדי שיהיה נוח לשאת.
בינתיים הרעיונות שעלו כאן הם תיק וקרסול.
להב ננעל הופך את האולר ל"סכין" - ואז אתה צריך להוכיח שאתה לא נושא אותו למטרות הגנה או תקיפה, אלא נושא אותו למטרות עבודה, קמפינג, גילוף ענפים לנוי וגילוח לעת מצוא... עזוב, זה לא הנושא.
אם כי היה שווה להזכיר את זה, למי שלא מודע. לדיון בנושא ראו שרשורים בנושא.
אני מסכים שאם אתגונן בלהב כלשהוא - נראה לי שאהיה ביותר בעייה מאשר שימוש מוצדק בנשק.
ולכן בשורה תחתונה זה לא משנה מה יגיד על זה שוטר בשגרה - אלא בחירום.
משנה במה אפשר להשתמש להגנה עצמית לפני השימוש בנשק - ואיך לסחוב אותו.
אגב תרסיס - שוקר נראה לי אפקטיבי יותר.
ראיתי תיעוד של ענק שרירי ששוקל 350 פאונד שהתנגד למעצר שוטרים בארה"ב, ונכנע תוך שניות עם טייזר.
הוא אמר: "חטפתי בחיי דקירות, יריות ומה לא? אבל הדבר הזה כואב !" ונהיה צייתן כמו טטל'ה.
כאזרח, אני לא יורד מנשק, משתדל מחסנית, ומנסה למצוא פיתרון לזה ולעוד אמצעי להגנה עצמית לא קטלנית.
מעבר ל"סקר" (שמעניין בפני עצמו) - מה שמעניין זה לשמוע על הפתרונות שאנשים מוצאים כדי שיהיה נוח לשאת.
בינתיים הרעיונות שעלו כאן הם תיק וקרסול.
-------
גיל, עם כמות הדברים שאתה סוחב עליך, כבר הייתי מציע לך לעבור לאיזה ווסט. אולי תצטרף לts357 לאיזה קבוצת רכישה
וקצת יותר ברצינות. ניראה לי שיש גבול לכמה שאפשר לחשוש ולהתכונן מראש, הרי זה לעולם לא יגמר. ומה עם המחסנית הרזרבית תהיה גם היא תקולה, אז ניקח ספייר על הספייר. ואולי האקדח עצמו יהיה תקול, אז נלך עם שני אקדחים. ואולי הגז פלפל לא יעבוד (איזה תוקף תימני שרק אוכל חריף כל היום - יצא לי כבר לשמוע אגדות על חובבי חריף פסיכיים שמרססים גז פלפל על האוכל שלהם), אז ניקח גם שוקר. ואולי בסוף זה יהיה פיגוע דריסה עם איזה רכב ממוגן ירי, RPG בהחלט לא יזיק.
לדעתי האישית יש גבול למצבים שניתן להתכונן אליהם. אקדח אמין עם תכולת כדורים סבירה (לדעתי כ12+-) בהחלט אמור לענות על 99% מהמקרים שאדם מן השורה עלול להיקלע אליהם, והגלוקי 19 החמוד החדש שלך (וזה המקום לומר גם תתחדש) בהחלט עונה על כך.
הסבירות שמחסנית חדשה במצב תקין (ואל תלמד מיורים תחרותיים שם המחסנית אוכלת בלאי מהיר עקב שימוש מאסיבי וחבטות בקרקע) עם תחמושת תקינה ולא ישנה מידי תגרום לך להגיע לרמת מעצורים שתשבית אותך מהמשך קרב, היא אפסית מדי מכדי להצדיק קאדר קבוע של מחסנית נוספת (זה לא שמחסנית דפוקה לא עלולה לגרום למעצור, אבל הלוו גם מעצור צריך לדעת לתפעל. להגיע למצב שהמחסנית משביתה אותך לחלוטין ובטח בגלוק בדורות החדשים נדרש באמת התעללות רצינית). אם אתה רוצה להרגיע את עצמך, אני מכיר אישית כמה שממלאים כדור אחד פחות במחסנית (כמו שהיינו עושים עם המחסניות החד פעמיות של הM4 בצבא), הם טוענים שזה עוזר לשמור על המחסנית במצב תקין יותר ולאורך זמן (לא מאמין בזה באופן האישי).
אני אישית מסתובב ביום-יום עם גלוק 17 ומחסנית + 2 + כדור בקנה סה"כ 20 כדור. זה בהחלט מרגיש לי מספיק ++ (ואני גר באזור חברון, האזור החם של התקופה הנוכחית). בתקופות חמות במיוחד (יום הזעם
וכד') בעיקר בנסיעות או באזורים שמרגישים לי רגישים במיוחד אני מוסיף עוד פונדה עם שני מחסניות נוספות, אבל זה בעיקר בשל תוספת התחמושת ולא מהחשש ממחסנית תקולה שתשבית אותי מירי. בטיולים רגליים באזור (מחוץ ליישובים) או כסתם בא לי fun
עובר לערכת RONI עם מחסנית 31+2 כדור בהכנס ו17+2 בקת, אבל זה בהחלט נראה לי מוגזם לאדם "שפוי". בהסלקה עובר למחסנית 17 כדור (הרגילה) עם נרתיק עור פנימי מינימליסטי שיושב נמוך עם קליפס אחד וללא נעילות, עם חולצה בחוץ, לא קצרה מידי הנשק מוסלק לגמרי. ותאמת שזה גם די נח.
אם עדיין לא השתכנעת, הפתרון שאני הייתי מוצא עבורך זה אולי חגורת סיור של שוטרים, נפרדת. בה יש מקומות מסודרים לכמות ציוד נכבדת (כולל פנס שאגב לא הזכרת ולדעתי חשוב אולי לא פחות, הרי חצי מהיממה זה לילה
). אם כי אין כ"כ מה לדבר על הסלקה (למעט עם מעיל אולי). אופציה נוספת אולי, נרתיק כתף (בית שחי) כמו של האמריקאים בסרטים. כאשר בצד האחד נמצא הנשק ובבית שחי השני מקום לשני מחסניות, באחד מהם תשים מחסנית ובשני את הפלפל. מוסלק היטב עם לבוש עליון (ז'קט, קפוצ'ון פליז וכד'). נרתיק שמתאים מאוד אגב גם לנהיגה.
בזמנו בצבא יצא לי לעבוד מדי פעם בשתפ"ים צמודים עם יחידות המסתערבים של מג"ב, והיה מדהים לראות איזה כמות של ציוד הם מצליחים להסליק על עצמם לחלוטין. אם כי זה לא היה נראה נוח במיוחד (מה שבהחלט לא כ"כ דגדג לחבר'ה האלה).

וקצת יותר ברצינות. ניראה לי שיש גבול לכמה שאפשר לחשוש ולהתכונן מראש, הרי זה לעולם לא יגמר. ומה עם המחסנית הרזרבית תהיה גם היא תקולה, אז ניקח ספייר על הספייר. ואולי האקדח עצמו יהיה תקול, אז נלך עם שני אקדחים. ואולי הגז פלפל לא יעבוד (איזה תוקף תימני שרק אוכל חריף כל היום - יצא לי כבר לשמוע אגדות על חובבי חריף פסיכיים שמרססים גז פלפל על האוכל שלהם), אז ניקח גם שוקר. ואולי בסוף זה יהיה פיגוע דריסה עם איזה רכב ממוגן ירי, RPG בהחלט לא יזיק.
לדעתי האישית יש גבול למצבים שניתן להתכונן אליהם. אקדח אמין עם תכולת כדורים סבירה (לדעתי כ12+-) בהחלט אמור לענות על 99% מהמקרים שאדם מן השורה עלול להיקלע אליהם, והגלוקי 19 החמוד החדש שלך (וזה המקום לומר גם תתחדש) בהחלט עונה על כך.
הסבירות שמחסנית חדשה במצב תקין (ואל תלמד מיורים תחרותיים שם המחסנית אוכלת בלאי מהיר עקב שימוש מאסיבי וחבטות בקרקע) עם תחמושת תקינה ולא ישנה מידי תגרום לך להגיע לרמת מעצורים שתשבית אותך מהמשך קרב, היא אפסית מדי מכדי להצדיק קאדר קבוע של מחסנית נוספת (זה לא שמחסנית דפוקה לא עלולה לגרום למעצור, אבל הלוו גם מעצור צריך לדעת לתפעל. להגיע למצב שהמחסנית משביתה אותך לחלוטין ובטח בגלוק בדורות החדשים נדרש באמת התעללות רצינית). אם אתה רוצה להרגיע את עצמך, אני מכיר אישית כמה שממלאים כדור אחד פחות במחסנית (כמו שהיינו עושים עם המחסניות החד פעמיות של הM4 בצבא), הם טוענים שזה עוזר לשמור על המחסנית במצב תקין יותר ולאורך זמן (לא מאמין בזה באופן האישי).
אני אישית מסתובב ביום-יום עם גלוק 17 ומחסנית + 2 + כדור בקנה סה"כ 20 כדור. זה בהחלט מרגיש לי מספיק ++ (ואני גר באזור חברון, האזור החם של התקופה הנוכחית). בתקופות חמות במיוחד (יום הזעם

אם עדיין לא השתכנעת, הפתרון שאני הייתי מוצא עבורך זה אולי חגורת סיור של שוטרים, נפרדת. בה יש מקומות מסודרים לכמות ציוד נכבדת (כולל פנס שאגב לא הזכרת ולדעתי חשוב אולי לא פחות, הרי חצי מהיממה זה לילה

בזמנו בצבא יצא לי לעבוד מדי פעם בשתפ"ים צמודים עם יחידות המסתערבים של מג"ב, והיה מדהים לראות איזה כמות של ציוד הם מצליחים להסליק על עצמם לחלוטין. אם כי זה לא היה נראה נוח במיוחד (מה שבהחלט לא כ"כ דגדג לחבר'ה האלה).
נערך לאחרונה על ידי גלוק 17 בתאריך 30 ספטמבר 2016, 02:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד