צמיד זיהוי וחתימה על טופס בפסטיבל בסוכות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
צמיד זיהוי וחתימה על טופס בפסטיבל בסוכות
שלום,
אתמול הייתי בפסטיבל מוזות בשוהם, ובכניסה שהצגתי רישיון נשק שלחו אותי לשוטר, קצין, שהחתים אותי על טופס שאני מתחייב לא להוציא את הנשק אם יש אירוע ותדרך אותי שיש הרבה כוחות גלויים וסמויים ולכן אסור לי להוציא את הנשק (התדריך הרגיל באירועים כאלה, אבל פעם ראשונה שחתמתי ממש על טופס על מנת להכנס) ובנוסף הוא נתן לי צמיד צהוב שכתוב עליו "נשק" שהייתי צריך לשים על היד.
קרה לכם באירועים אחרים גם?
זה מדיניות חדשה של המשטרה? או החלטה שלהם שם?
הם יכולים לחייב אותי לחתום על המסמך על מנת להיכנס למקום? לא מספיק התדריך?
ומה הקטע אם הצמיד, אם אני חתום לא להוציא את הנשק אז ממה הם חוששים?
אתמול הייתי בפסטיבל מוזות בשוהם, ובכניסה שהצגתי רישיון נשק שלחו אותי לשוטר, קצין, שהחתים אותי על טופס שאני מתחייב לא להוציא את הנשק אם יש אירוע ותדרך אותי שיש הרבה כוחות גלויים וסמויים ולכן אסור לי להוציא את הנשק (התדריך הרגיל באירועים כאלה, אבל פעם ראשונה שחתמתי ממש על טופס על מנת להכנס) ובנוסף הוא נתן לי צמיד צהוב שכתוב עליו "נשק" שהייתי צריך לשים על היד.
קרה לכם באירועים אחרים גם?
זה מדיניות חדשה של המשטרה? או החלטה שלהם שם?
הם יכולים לחייב אותי לחתום על המסמך על מנת להיכנס למקום? לא מספיק התדריך?
ומה הקטע אם הצמיד, אם אני חתום לא להוציא את הנשק אז ממה הם חוששים?
- סליקאי ארד
Re: צמיד זיהוי וחתימה על טופס בפסטיבל בסוכות
השערות:
א. הצמיד זה כדי לשמור עליך.
שאם תגיע למצב שאתה משוכנע שעוד דקה אתה מת, ז"א זה או למות או שיתבעו אותך על הפרת החתימה... - אז לפחות שהמאבטחים במקום ידעו שאתה אזרח תמים חמוש ולא מפגע. בדומה לכובע זיהוי, רק שזה סימן מוסכם שאתה מחזיר אותו אחר כך ותקף לאירוע זה בלבד. אגב, במצב של הצלת חיים אתה גם לא נושא באחריות פלילית. יכולים לתבוע אותך אישית אם הצלת מישהו, אבל אם אתה במצב של "עוד רגע מאבד בן משפחה", שיתבעו.
אני אישית מאוד מעריך את הפשרה הזו.
כי לא לקחו לך את הזכות להגנה עצמית.
רק וידאו שלא תעשה בנשק שימוש במצבים שאותם הם יכולים לפתור.
ב. התדריך והרצינות והחתימה - כדי שלא תנסה להציל את העולם במצבים שאינם "אני מת עוד 3 שניות".
ואנשים שאינם מאבטחים עשויים להילחץ ממצב שאינו בהכרח כזה. ואכן, כל עוד יש מאבטחים במקום, לרבות משטרה, שהיא כח ביטחון רשמי של המדינה - אין סיבה שתוציא נשק, גם במצב שמישהו מוציא סכין.
תן למאבטחים להגיב, עוד נשק בסביבה רק יבלבל אותם ועשוי לעכב תגובה. עיכוב שעלול לעלות בחיי אדם. אז כן, בתור אדם שאבטחה אינה מקצועו, אני תומך בלא להגיב למעט סכנת חיים ברורה ומיידית. אבל ממש ברורה וממש מיידית.
ואגב, גם אם אתה מאבטח, אבל לא נמנה על צוות המקום, גם אז אל תגיב בכל מצב.
שמור את זה למצב של "כלא או מוות".
א. הצמיד זה כדי לשמור עליך.
שאם תגיע למצב שאתה משוכנע שעוד דקה אתה מת, ז"א זה או למות או שיתבעו אותך על הפרת החתימה... - אז לפחות שהמאבטחים במקום ידעו שאתה אזרח תמים חמוש ולא מפגע. בדומה לכובע זיהוי, רק שזה סימן מוסכם שאתה מחזיר אותו אחר כך ותקף לאירוע זה בלבד. אגב, במצב של הצלת חיים אתה גם לא נושא באחריות פלילית. יכולים לתבוע אותך אישית אם הצלת מישהו, אבל אם אתה במצב של "עוד רגע מאבד בן משפחה", שיתבעו.
אני אישית מאוד מעריך את הפשרה הזו.
כי לא לקחו לך את הזכות להגנה עצמית.
רק וידאו שלא תעשה בנשק שימוש במצבים שאותם הם יכולים לפתור.
ב. התדריך והרצינות והחתימה - כדי שלא תנסה להציל את העולם במצבים שאינם "אני מת עוד 3 שניות".
ואנשים שאינם מאבטחים עשויים להילחץ ממצב שאינו בהכרח כזה. ואכן, כל עוד יש מאבטחים במקום, לרבות משטרה, שהיא כח ביטחון רשמי של המדינה - אין סיבה שתוציא נשק, גם במצב שמישהו מוציא סכין.
תן למאבטחים להגיב, עוד נשק בסביבה רק יבלבל אותם ועשוי לעכב תגובה. עיכוב שעלול לעלות בחיי אדם. אז כן, בתור אדם שאבטחה אינה מקצועו, אני תומך בלא להגיב למעט סכנת חיים ברורה ומיידית. אבל ממש ברורה וממש מיידית.
ואגב, גם אם אתה מאבטח, אבל לא נמנה על צוות המקום, גם אז אל תגיב בכל מצב.
שמור את זה למצב של "כלא או מוות".
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
It_a כתב:הם יכולים לחייב אותי לחתום על המסמך על מנת להיכנס למקום? לא מספיק התדריך?
הם יכולים להתנות כניסה שלך בחתימה על המסמך.
שוב, זו פשרה טובה בעיניי מאשר לא להרשות כניסה עם נשק. ואפילו הרבה הרבה יותר טובה מאשר הפקדה של הנשק.
זו הבעת אמון שאומרת "לא ניקח לך את הנשק, רק בחייאת, אל תציל את העולם, תן לנו לעשות את תפקידנו".
זה גם משתלם לצד המארגן.
כי הוא לא צריך לדאוג להפקדה,
הוא לא לקח לנו זכות,
והוא כיסה את התחת שלו גם למצב שבו ירית.
אין לי בעיה עם זה.
נשמע לי נכון. לא לקחת נשק לאנשים ומצד שני למנוע דו"צים (ירי דו-צדדי) עם אזרחים חמושים כחוק.
הן מבחינת "אל תתערבו ותכניסו לנו נשק נוסף לזירה בזמן שאנחנו מטפלים באירוע"
והן מבחינת "מנגד, לא ניקח לך את הנשק, ולמרות שהזהרנו אותך לא לשלוף, לפחות קח סימן זיהוי כדי שלפחות לא נירה בך כשתגן על עצמך בניגוד לדעתנו. אח"כ נתחשבן".
הלוואי וכולם יאמצו את השיטה.
אם קצין משטרה עשה את זה אז זה מעודד, כי זה אומר שזו בחירת המשטרה ולא גוף אבטחה פרטי. מה שאומר שכפי הנראה ניתקל בזה באירועים ציבוריים בהמשך.
אחלה פיתרון.
אני בעד.
-------
נתקלתי באותה סיטואציה באירוע עירוני ברעננה, התחתנתי על הטופס והצמיד (חד פעמי כמו של המלונות) הצמיד הצמד ליד האוחזת בנשק.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
רעיון לא רע הצמיד. לא צריך לזכור לשים אותו. בשרוולים ארוכים אפשר להסתיר אותו. היד נמתחת ממילא כשמכוונים נשק.
רק בשרוולים קצרים הוא סותר את ההסלקה.
העניין הוא שרוב האירועים הם בקיץ...
-------
GA1 כתב:רעיון לא רע הצמיד. לא צריך לזכור לשים אותו. בשרוולים ארוכים אפשר להסתיר אותו. היד נמתחת ממילא כשמכוונים נשק.
לא רע , רק שעכשיו אני "מסומן" כנושא כלי יריה .
מחר יפרצו לי לבית.
שים צמיד לכל מי שנכנס לאירוע בצבעים שונים , למי שיש נשק שים צבע מסויים שרק המאבטחים בזירה יודעים מהו.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
לגבי התדרוך והחתימה על הטופס,
במספר חברות שאליהן הגעתי במסגרת עבודתי, ניתן לי טופס תדריך נתבקשתי לקרוא אותו ולחתום שקראתי והבנתי, מיד אחר כך המאבטח הקריא לי את התדריך וחתם שהוא אכן הקריא אותו. בהמשך ניכנסתי ללא כל בעיה. כל התהליך לקח פחות זמן ממה שלקח למארח שלי להגיע לכניסה כדי שלא אסתובב במקומות שאסור לי להיות בהם.
תדרוך ללא חתימות עברתי כבר מספר פעמים בכניסה להיכל התרבות בתל אביב.
במספר חברות שאליהן הגעתי במסגרת עבודתי, ניתן לי טופס תדריך נתבקשתי לקרוא אותו ולחתום שקראתי והבנתי, מיד אחר כך המאבטח הקריא לי את התדריך וחתם שהוא אכן הקריא אותו. בהמשך ניכנסתי ללא כל בעיה. כל התהליך לקח פחות זמן ממה שלקח למארח שלי להגיע לכניסה כדי שלא אסתובב במקומות שאסור לי להיות בהם.
תדרוך ללא חתימות עברתי כבר מספר פעמים בכניסה להיכל התרבות בתל אביב.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
[/quote]
מחר יפרצו לי לבית.
שים צמיד לכל מי שנכנס לאירוע בצבעים שונים , למי שיש נשק שים צבע מסויים שרק המאבטחים בזירה יודעים מהו.[/quote]
על אותו משקל מישהו ימתין בחנייה של המטווח ויעקב אחריך עד לבית ויפרוץ.
אין טעם להיתפס לפראנויות .
מחר יפרצו לי לבית.
שים צמיד לכל מי שנכנס לאירוע בצבעים שונים , למי שיש נשק שים צבע מסויים שרק המאבטחים בזירה יודעים מהו.[/quote]
על אותו משקל מישהו ימתין בחנייה של המטווח ויעקב אחריך עד לבית ויפרוץ.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
נראה לי נכון לפעול כך .
מישהו לפחות חשב על הנושא והמשטרה פועלת זה כבר הישג.
עדיף מארועים ללא נשק או חלילה הפקדה.
שישימו את הצמיד על הנשק...
לגבי צבעים שונים - מה אחוז נושאי הנשק? לא נראה לי שילכו לקראתנו עד כדי כך...

לגבי צבעים שונים - מה אחוז נושאי הנשק? לא נראה לי שילכו לקראתנו עד כדי כך...
-------
טריגר כתב:נראה לי נכון לפעול כך .
אני מסכים איתך שזה עדיף על "תשאיר את הנשק בבית" , רק ציינתי שאפשר לקחת את העניין צעד אחד קדימה.
מבין את רעיון הצמיד המטרה שלו לדעתי שאם מישהו מכוחות האבטחה יראה את הכלי המוסלק שלך יחפש לראות "אות הרגעה" .
אבל למה לכתוב עליו "נשק" ?
המטרה היא לסמן אות "הרגעה" לכוחות , אבל למה לסמן אותי כנושא כלי יריה לעולם?.
עדן23 כתב:על אותו משקל מישהו ימתין בחנייה של המטווח ויעקב אחריך עד לבית ויפרוץ.
אולי אין טעם , אבל זה שאני פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחרי.
הכי מעצבן הוא מכתבי החידוש והרשיון שמגיעים במעטפה ש"צועקת" "כאן גר בעל כלי יריה" , עובדה שהעמותה פנתה לבט"פ כמה פעמים בבקשה להפסיק עם המעטפות הללו.
כל מה שביקשתי זה להשאיר אותי "אנונימי" ,חוץ מהמשפחה הקרובה אף אחד לא יודע שאני חמוש וככה אני מעוניין שזה ישאר , זה הכל.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:הכי מעצבן הוא מכתבי החידוש והרשיון שמגיעים במעטפה ש"צועקת" "כאן גר בעל כלי יריה" , עובדה שהעמותה פנתה לבט"פ כמה פעמים בבקשה להפסיק עם המעטפות הללו.
כל מה שביקשתי זה להשאיר אותי "אנונימי" ,חוץ מהמשפחה הקרובה אף אחד לא יודע שאני חמוש וככה אני מעוניין שזה ישאר , זה הכל.
החידוש שלי (קיבלתי במאי) הגיע במעטפה שרשום עליה רק ״מדינת ישראל״ ולא שום דבר אחר, בניגוד למסמכים שהגיעו בעת הליך הוצאת הרשיון.
נראה שהתחילו להקשיב קצת.
CZ P07
- סליקאי ארד
bigben כתב:argra11 כתב:הכי מעצבן הוא מכתבי החידוש והרשיון שמגיעים במעטפה ש"צועקת" "כאן גר בעל כלי יריה" , עובדה שהעמותה פנתה לבט"פ כמה פעמים בבקשה להפסיק עם המעטפות הללו.
החידוש שלי (קיבלתי במאי) הגיע במעטפה שרשום עליה רק ״מדינת ישראל״ ולא שום דבר אחר, בניגוד למסמכים שהגיעו בעת הליך הוצאת הרשיון.
נראה שהתחילו להקשיב קצת.
אני עכשיו בהליך להוצאת רשיון (שהוקפא כרגע, אבל לא משנה) וקיבלתי מעטפה של מדינת ישראל בלי שום פירוט מה הנושא או אפילו מאיזה משרד זה בדיוק
- סליקאי ארד
אלכס זוהר. יו"ר העמותה, עדכן בהרצאה שערך פרי נובוטני כי הבט"פ הסכים לעבור למעטפה עם סמל המדינה בלבד.
שמח לראות עדויות שזה אכן כך.
לכתוב נשק על הצמיד זה אכן קצת דבילי.
לסמן את כולם יכול להיות טוב גם למטרת בקרת כניסה.
שמח לראות עדויות שזה אכן כך.
לכתוב נשק על הצמיד זה אכן קצת דבילי.
לסמן את כולם יכול להיות טוב גם למטרת בקרת כניסה.
-------
נשמע כמו רעיון סביר, חוץ מהחשיפה של האדם כנושא נשק.
אם כבר עולה הנושא, לאחרונה שמתי לב שיש החמרה במדיניות המשטרה בנשיאת נשק עד למצב פשוט בלתי נסבל.
אם פעם הקפידו לא להכניס נשק לאירועים בהם נמכר אלכוהול או לאירועים מאד המוניים, היום כל שוטר בכניסה לפסטיבל בשקל אוסר כניסה עם נשק. זה מצב לא פרופורציונלי שמחייב התערבות של השר לבטחון הפנים והסדרה של הנושא אחת ולתמיד.
לא ייתכן שלא יימצא לאזרחים פתרון וימנעו מאתנו גישה לאירועים במצבים בהם אנחנו לא עוברים בבית להפקיד את הנשק בכספת.
לצערי גם העמותה מאד מאכזבת בנושא וחבל שהנושא לא מתקדם לכדי פתרון, אלא רק מחמיר.
אם כבר עולה הנושא, לאחרונה שמתי לב שיש החמרה במדיניות המשטרה בנשיאת נשק עד למצב פשוט בלתי נסבל.
אם פעם הקפידו לא להכניס נשק לאירועים בהם נמכר אלכוהול או לאירועים מאד המוניים, היום כל שוטר בכניסה לפסטיבל בשקל אוסר כניסה עם נשק. זה מצב לא פרופורציונלי שמחייב התערבות של השר לבטחון הפנים והסדרה של הנושא אחת ולתמיד.
לא ייתכן שלא יימצא לאזרחים פתרון וימנעו מאתנו גישה לאירועים במצבים בהם אנחנו לא עוברים בבית להפקיד את הנשק בכספת.
לצערי גם העמותה מאד מאכזבת בנושא וחבל שהנושא לא מתקדם לכדי פתרון, אלא רק מחמיר.
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד