שליפה מהסלקה עם חולצה במכנסיים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שליפה מהסלקה עם חולצה במכנסיים
במצב שאני לובש חולצה קצרה כגופייה ומעליה חולצה מכופתרת המוכנסת בתוך המכנס והאקדח בנרתיק הסלקה המיועד לכך (Tuckable של Remora) אני נוהג לעשות מדי פעם בדיקה "על-יבש" (אני מנצל גם את הלילה, כשצריך להוריד את הנשק מהגוף).
הבדיקה פשוטה:
לנסות לשלוף מההסלקה הנ"ל באמצעות משיכת החולצה מתוך המכנס ביד שמאל (החלשה) כך שהקת תתגלה ואז אוכל לתפוס ביד ימין ולשלוף.
לאחרונה קרתה לי תקלה בנסיון השליפה, ששינתה קצת את ההסתכלות שלי, וכפי הנראה גם את השליפה:
יצא שתפסתי את שתי השכבות - גם את החולצה שמעל הנשק, וגם את הגופייה שמתחתיו.
משיכה כזו לא הוציאה את החולצה העליונה, והשאירה את יד ימין "מחפשת" ו"מופתעת".
מסתבר שלתפוס איפשהוא יותר קרוב לבטן מאשר לנשק - זו טעות. (גם אם הבטן רזה ושרירית).
עכשיו אני מנסה לנתח ולמצוא את הדרך הנכונה והמהירה ביותר:
למשוך רק ביד ימין זה בזבוז זמן, תנועות ו"חיפושים".
להוציא את קצה החולצה ביד ימין,
ואז למשוך את היתרה ביד שמאל,
ואז לשלוף ביד ימין -
עובד, אבל נראה לי קצת ארוך (מזכיר את המושג three-step handshake).
נראה לי שלהביא את יד שמאל ממש ליד הנשק (שמפריד בין השכבות) ואז למשוך - זה הפתרון. זה גם קרוב לחלק של הבגד שתחוב במכנס.
למרות שעם יד שמאל אגיע רק עד שעה שלוש. זה הכי קרוב שיש, ולנסות לתפוס ליד הגוף, ולא לשטח את היד במכה על הגוף ולתפוס, כפי שנהגתי.
יש למישהו נסיון בעניין?
כי למצב אמת אתאמן על מה שעובד בטוח, אבל אני רוצה גם מהירות.
אולי לחברי IDPA ניסיון בעניין?
אגב IDPA, זה נראה לי מאט משמעותית את השעון, אבל עדיין - מתאמנים כמו שנלחמים.
הבדיקה פשוטה:
לנסות לשלוף מההסלקה הנ"ל באמצעות משיכת החולצה מתוך המכנס ביד שמאל (החלשה) כך שהקת תתגלה ואז אוכל לתפוס ביד ימין ולשלוף.
לאחרונה קרתה לי תקלה בנסיון השליפה, ששינתה קצת את ההסתכלות שלי, וכפי הנראה גם את השליפה:
יצא שתפסתי את שתי השכבות - גם את החולצה שמעל הנשק, וגם את הגופייה שמתחתיו.
משיכה כזו לא הוציאה את החולצה העליונה, והשאירה את יד ימין "מחפשת" ו"מופתעת".
מסתבר שלתפוס איפשהוא יותר קרוב לבטן מאשר לנשק - זו טעות. (גם אם הבטן רזה ושרירית).
עכשיו אני מנסה לנתח ולמצוא את הדרך הנכונה והמהירה ביותר:
למשוך רק ביד ימין זה בזבוז זמן, תנועות ו"חיפושים".
להוציא את קצה החולצה ביד ימין,
ואז למשוך את היתרה ביד שמאל,
ואז לשלוף ביד ימין -
עובד, אבל נראה לי קצת ארוך (מזכיר את המושג three-step handshake).
נראה לי שלהביא את יד שמאל ממש ליד הנשק (שמפריד בין השכבות) ואז למשוך - זה הפתרון. זה גם קרוב לחלק של הבגד שתחוב במכנס.
למרות שעם יד שמאל אגיע רק עד שעה שלוש. זה הכי קרוב שיש, ולנסות לתפוס ליד הגוף, ולא לשטח את היד במכה על הגוף ולתפוס, כפי שנהגתי.
יש למישהו נסיון בעניין?
כי למצב אמת אתאמן על מה שעובד בטוח, אבל אני רוצה גם מהירות.
אולי לחברי IDPA ניסיון בעניין?
אגב IDPA, זה נראה לי מאט משמעותית את השעון, אבל עדיין - מתאמנים כמו שנלחמים.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
Re: שליפה מהסלקה עם חולצה במכנסיים
התרגולת שאני מכיר היא לשלוף את החולצה מהמכנסיים ביד החלשה.
הטריק הוא לקחת תנופה חזקה עם היד החלשה כדי שתוכל להגיע לשעה 3 או 4 בה נמצא האקדח על המותן הנגדית.
להגיע למותן הנגדית לנקודה הנכונה זה אתגר גם לכאלה בעלי היקף מתניים צר.
שליפה ממצב של חולצה בחוץ (כמו T-SHIRT) אפשר גם לסלק את החולצה עם האגודל של היד החזקה.
אפשרות נוספת היא ביגוד טקטי - אבל כאן זה כבר דורש השקעה כספית ותכנון מחדש של כל המלתחה שלך סביב האקדח.
א.
הטריק הוא לקחת תנופה חזקה עם היד החלשה כדי שתוכל להגיע לשעה 3 או 4 בה נמצא האקדח על המותן הנגדית.
להגיע למותן הנגדית לנקודה הנכונה זה אתגר גם לכאלה בעלי היקף מתניים צר.
שליפה ממצב של חולצה בחוץ (כמו T-SHIRT) אפשר גם לסלק את החולצה עם האגודל של היד החזקה.
אפשרות נוספת היא ביגוד טקטי - אבל כאן זה כבר דורש השקעה כספית ותכנון מחדש של כל המלתחה שלך סביב האקדח.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
גיל, גם אני מצאתי את הלילה כזמן טוב לתרגולת שליפה...
בכל אופן אני נושא נשק בדיוק כפי שתיארת,
הרבה זמן המצאתי לעצמי המצאות ואופני שליפה משונים, עד שהבנתי שכנראה לא אמצא איזה טריק מיוחד...
נטו לנסות להגיע עם יד שמאל קרוב לנשק ככל שניתן, משיכה חדה ואנכית לחלוטין למעלה (ולא חזרה לכיוון שמאל הגוף כפי שיד שמאל נוטה כטבעה), תוך כדי הטיית פלג גוף עליון שמאלה (לא מדי !) - נראה לי שאחרי כמה תרגולים כבר מוצאים את האיזון כמה חזק, איך ואיפה לאחוז בחולצה המכופתרת כדי לא לשלוף גם את החולצה שמתחת...
בכל אופן אני נושא נשק בדיוק כפי שתיארת,
הרבה זמן המצאתי לעצמי המצאות ואופני שליפה משונים, עד שהבנתי שכנראה לא אמצא איזה טריק מיוחד...
נטו לנסות להגיע עם יד שמאל קרוב לנשק ככל שניתן, משיכה חדה ואנכית לחלוטין למעלה (ולא חזרה לכיוון שמאל הגוף כפי שיד שמאל נוטה כטבעה), תוך כדי הטיית פלג גוף עליון שמאלה (לא מדי !) - נראה לי שאחרי כמה תרגולים כבר מוצאים את האיזון כמה חזק, איך ואיפה לאחוז בחולצה המכופתרת כדי לא לשלוף גם את החולצה שמתחת...
תודה חברים.
עוזון, מה אתה מסליק? M&P ארבעה אינץ' וקת מלאה?
עוזון, מה אתה מסליק? M&P ארבעה אינץ' וקת מלאה?
-------
חברים, יש לנו תכנון לבצע אימון idpa שיוקדש להסלקה עמוקה, כולל נרתיקי tuckable.
- סליקאי טיטניום
מעולה! תעדכן, שנפנה את יום שישי ותקציב.
-------
- סליקאי טיטניום
עוד 2 שאלות:
1. כמה כבר אנחנו מפסידים (בשניות/עשיריות) בגלל ההסלקה של חולצה בתוך המכנס? הכוונה ביחס לחולצה בחוץ.
(מן הסתם משתנה מאדם לאדם אבל כמה זה בערך אצל מתחילים וכמה אצל אדם מאומן?)
2. עד כמה זה משנה במצבי אמת?
האם באמת שווה לעשות מאמצים לשיפור עשיריות שניות פה ועוד קצת שם? לכמה זה יסתכם? אם ניקח את הדוגמא של השוטר שנדקר בצוואר אז אני מבין כמה נזק אפשר לעשות בכל חלקיק שנייה. אבל עד כמה אנחנו מתאמצים כי זה נדרש למצב אמת ועד כמה בשביל התחרות, השעון או סתם האתגר האישי?
1. כמה כבר אנחנו מפסידים (בשניות/עשיריות) בגלל ההסלקה של חולצה בתוך המכנס? הכוונה ביחס לחולצה בחוץ.
(מן הסתם משתנה מאדם לאדם אבל כמה זה בערך אצל מתחילים וכמה אצל אדם מאומן?)
2. עד כמה זה משנה במצבי אמת?
האם באמת שווה לעשות מאמצים לשיפור עשיריות שניות פה ועוד קצת שם? לכמה זה יסתכם? אם ניקח את הדוגמא של השוטר שנדקר בצוואר אז אני מבין כמה נזק אפשר לעשות בכל חלקיק שנייה. אבל עד כמה אנחנו מתאמצים כי זה נדרש למצב אמת ועד כמה בשביל התחרות, השעון או סתם האתגר האישי?
-------
הפרשי זמנים תלויים באופן דרמטי ברמת המיומנות, באיכות הציוד ובהתאמתו ליורה, לאקדח ולתצורת נשיאה
הזמן שאתה חוסך בשליפה הוא הזמן שאתה מקבל בשביל החלטה וגם בשביל ירי מדויק.
הזמן שאתה חוסך בשליפה הוא הזמן שאתה מקבל בשביל החלטה וגם בשביל ירי מדויק.
- סליקאי טיטניום
סבירות מאד גבוהה שכשתנסה לשלוף תחת לחץ תפסיד מספר שניות ככל שהשליפה יותר מורכבת, בין אם ע״י אבטחה ובין אם ע״י הסלקה. אם יסתער עליך מישהו ותילחץ - לא תצליח לשלוף.
זה מאד נחמד להתאמן על יבש כשיודעים בדיוק מה רוצים לעשות ומתי, במצב אמת המכשול הכי קטן עלול לסבך מאד כי פועלים באינסטינקט ולא חושבים על הפעולה.
זה מאד נחמד להתאמן על יבש כשיודעים בדיוק מה רוצים לעשות ומתי, במצב אמת המכשול הכי קטן עלול לסבך מאד כי פועלים באינסטינקט ולא חושבים על הפעולה.
- סליקאי טיטניום
ספר לי ניר... למרות האגו הגברי הישראלי - אותה "יד ימין שנותרה מחפשת" שתיארתי היתה רק מזה שתרגלתי את עצמי בלשחק בדמיונות.
בהחלט צריך לסגל תרגולת קבועה (כדי להשיג פניות מהצורך במחשבה/החלטה)
ולהתאמן לרמה של זיכרון שרירים (בערך כמו להוציא ולהחזיר סלולרי לנרתיק/תפס או להכנסת מפתח לסוויץ' רכב בלי להסתכל, או אפילו החלפת הילוכים).
טוב עניתם על השאלה השנייה, עם דגשים חשובים. אבל מה לגבי הראשונה?
כמה כבר אנחנו מפסידים בגלל החולצה שבתוך המכנס ביחס לחולצה בחוץ?
כי חולצה בחוץ מאפשרת נרתיק חיצוני (קיידקס צמוד וגבוה), מחסנית באותו סידור של נרתיק חיצוני במקום בכיס וכנראה גם חיסכון בזמן. השאלה עד כמה?
בהחלט צריך לסגל תרגולת קבועה (כדי להשיג פניות מהצורך במחשבה/החלטה)
ולהתאמן לרמה של זיכרון שרירים (בערך כמו להוציא ולהחזיר סלולרי לנרתיק/תפס או להכנסת מפתח לסוויץ' רכב בלי להסתכל, או אפילו החלפת הילוכים).
טוב עניתם על השאלה השנייה, עם דגשים חשובים. אבל מה לגבי הראשונה?
כמה כבר אנחנו מפסידים בגלל החולצה שבתוך המכנס ביחס לחולצה בחוץ?
כי חולצה בחוץ מאפשרת נרתיק חיצוני (קיידקס צמוד וגבוה), מחסנית באותו סידור של נרתיק חיצוני במקום בכיס וכנראה גם חיסכון בזמן. השאלה עד כמה?
-------
כן, אני אכן מסליק m&p ארבעה אינץ' וקת מלאה...
נראה לי שבמידותיי שלי (רק מדגיש- לא שמן!, גדול), הנשק די נבלע ואני עוד יכול להרשות לעצמי לקרוא לזה הסלקה...
מצ"ב פרופורציה לכף יד (+הזדמנות לשיתוף האקדח שנרכש במסגרת החלפת היריחו המחורר
):
http://www.interload.co.il/upload/1069652.jpg
נראה לי שבמידותיי שלי (רק מדגיש- לא שמן!, גדול), הנשק די נבלע ואני עוד יכול להרשות לעצמי לקרוא לזה הסלקה...
מצ"ב פרופורציה לכף יד (+הזדמנות לשיתוף האקדח שנרכש במסגרת החלפת היריחו המחורר

http://www.interload.co.il/upload/1069652.jpg
איזה יופי, תתחדש!
אגב, מה זה ההדק הזה?
לגבי הידיים:
א. לא הייתי רוצה ליפול לידיים שלך...
ב. כף היד שלי באורך דומה, רק רזה. אז אתה יכול להבין אותי למה התאמה אישית חשובה לי ואני יכול בהחלט להבין למה הלכת על M&P עם קת באורך מלא!
הבעייה היא שכפי הנראה אין לי את הגוף הגדול שעוזר להסליק עוזון (1.76 מ' על 65 קילו) ולכן סלדתי מקתות ארוכות.
אבל אחרי כמה שבועות הליכה עם הגלוק - באמת שלא אכפת לי כבר עוד סנטימטר - כמה זה כבר משנה 15-17/18 כדור. העיקר שיתאים ליד. למרות שב-99 אחוז מהזמן הוא אמור להתאים למותן...
אחלה הזדמנות לשיתוף, תתחדש גם על הכוונת. ספר קצת איפה קנית ומה עוד עשית איתו מלבד מה שרואים.
אגב, מה זה ההדק הזה?
לגבי הידיים:
א. לא הייתי רוצה ליפול לידיים שלך...
ב. כף היד שלי באורך דומה, רק רזה. אז אתה יכול להבין אותי למה התאמה אישית חשובה לי ואני יכול בהחלט להבין למה הלכת על M&P עם קת באורך מלא!
הבעייה היא שכפי הנראה אין לי את הגוף הגדול שעוזר להסליק עוזון (1.76 מ' על 65 קילו) ולכן סלדתי מקתות ארוכות.
אבל אחרי כמה שבועות הליכה עם הגלוק - באמת שלא אכפת לי כבר עוד סנטימטר - כמה זה כבר משנה 15-17/18 כדור. העיקר שיתאים ליד. למרות שב-99 אחוז מהזמן הוא אמור להתאים למותן...
אחלה הזדמנות לשיתוף, תתחדש גם על הכוונת. ספר קצת איפה קנית ומה עוד עשית איתו מלבד מה שרואים.
-------
וניר, אחרי עוד כמה יבשים הערב - נתקלתי בעוד מכשול - תפס הנרתיק של רמורה בולט החוצה. כשל תכנוני של התפס בעיניי, כי זה גם יכול לשרוט, אבל אני מבין מאיפה החשיבה שלהם
(בעיקר כי מיועד להצמדת הנרתיק בלבישה, ופחות לנשיאה. אבל הלכתי איתו קצת, עם חולצת פולו בחוץ. עוזר בלשמור על מיקום עד שאקנה חגורת ראטצ'ט. עוזר אפילו בשירותים... ועם חולצה בחוץ אין בעיה, לא רואים).
קצה התפס נתפס בחולצה.
יש דברים שמגלים רק בהתנסות.
(בעיקר כי מיועד להצמדת הנרתיק בלבישה, ופחות לנשיאה. אבל הלכתי איתו קצת, עם חולצת פולו בחוץ. עוזר בלשמור על מיקום עד שאקנה חגורת ראטצ'ט. עוזר אפילו בשירותים... ועם חולצה בחוץ אין בעיה, לא רואים).
קצה התפס נתפס בחולצה.
יש דברים שמגלים רק בהתנסות.
-------
GA1 כתב:איזה יופי, תתחדש!
אגב, מה זה ההדק הזה?
הגדול שעוזר להסליק עוזון (1.76 מ' על 65 קילו) ולכן סלדתי מקתות ארוכות.
גם אני 175/65. אני נושא גלוק 19. גם בלבוש אלגנטי fitted האקדח מוסלק ברמה כזאת, שמי שיודע שאני תמיד חמוש, שואל מדוע אני בלי נשק.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד