נפ"מ רחוקה מהנפ"ר- במי הבעיה?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נפ"מ רחוקה מהנפ"ר- במי הבעיה?

על ידי Archer750 » 28 פברואר 2017, 18:45

מקווה שזה הפורום המתאים...
לאחר שני מטווחים שביצעתי (סה"כ 85 כדור, באימון הראשוני ועכשיו כשהוצאתי את האקדח מהמטווח), הבחנתי שהנפ"מ שלי נמצא כ-10-15 ס"מ שמאלה ו-15-20 ס"מ ימינה.
האם הבעיה בי (ואם כן, איך אפשר לתקן) או שהאקדח צריך איפוס (אם זה אפשרי בכלל).
מטרה במרחק 9 מ'
אקדח S&W M&P Shield
תודה לעונים!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: נפ"מ רחוקה מהנפ"ר- במי הבעיה?

על ידי ysd » 28 פברואר 2017, 19:49

Archer750 כתב:מקווה שזה הפורום המתאים...
לאחר שני מטווחים שביצעתי (סה"כ 85 כדור, באימון הראשוני ועכשיו כשהוצאתי את האקדח מהמטווח), הבחנתי שהנפ"מ שלי נמצא כ-10-15 ס"מ שמאלה ו-15-20 ס"מ ימינה.
מטרה במרחק 9 מ'
אקדח S&W M&P Shield
תודה לעונים!

מצטער, הפעם נכשלתי בהבנת הנקרא. :lol:
אם זה נכון מה ,שכתבת אז כנראה הבעיה היא אצלי. :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Archer750 » 28 פברואר 2017, 20:22

ysd כתב:
Archer750 כתב:מקווה שזה הפורום המתאים...
מטרה במרחק 9 מ'
אקדח S&W M&P Shield
תודה לעונים!

מצטער, הפעם נכשלתי בהבנת הנקרא. :lol:
אם זה נכון מה ,שכתבת אז כנראה הבעיה היא אצלי. :lol:

רוב הפגיעות נמצאות כ15-20 ס"מ מתחת לנקודה שאליה כיוונתי, ובערך 10-15 ס"מ שמאלה.
האם הבעיה היא בצורת האחיזה/כיוון שלי, או שצריך לאפס את האקדח (כמו ברוס"ר)?
יותר מובן?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 28 פברואר 2017, 20:48

לפני הכל, תן למדריך שבמטווח לירות כמה כדורים למקבץ באקדח שלך ותראה אם הבעיה אצלך או באקדח.
סביר להניח שהבעיה בדרך שאתה מתפעל את הנשק ובזה המדריך יכול לעזור.

אם הבעיה בנשק, אני לא חושב שסטיה ברמה של 20 סמ מטווח של 10-8מ' היא ברת תיקון על ידי איפוס כוונות. זה עושה יותר רושם של תקלה רצינית בנשק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yuval » 28 פברואר 2017, 21:03

itamar כתב:
אם הבעיה בנשק, אני לא חושב שסטיה ברמה של 20 סמ מטווח של 10-8מ' היא ברת תיקון על ידי איפוס כוונות. זה עושה יותר רושם של תקלה רצינית בנשק.

א.

קצת חשבון:
מרחק הכוונות כ-15 ס"מ
טווח - 800 ס"מ ( 8 מטר)
סטייה על המטרה 12.5 ס"מ הצידה (ממוצע הסטייה שהציג)
12.5/800x15=0.234
לאיפוס של 0.234 ס"מ שזה 2.34 ממ לא הייתי אומר שזה תקלה רצינית הנשק !!!!
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Digo » 28 פברואר 2017, 21:39

שלום!
העצה לתת למדריך ירי להסתכל עליך ולחוות את דעתו היא הטובה ביותר לדעתי...

לפני שקופצים לבדוק מה לא תקין באקדח, חושב שיותר רלוונטי לדבר על היורה... את השילד מכירים פחות או יותר, אותך פחות...

1) אתה יורה מנוסה? יש לך ניסיון קודם בירי מאקדח? אם כן, באיזה אקדח? איך היו הפגיעות?

2) במידה ולא - פגיעות נמוכות בהחלט עלולות להיות תוצאה של פלינץ' כלפי מטה. כלומר, אתה מתכונן לבעיטה של הירי (ויש לך כלי שבועט די חזק), ולכן מוריד את הנשק למטה במקביל ללחיצה על ההדק...
פגיעות לצדדים יכולות להיות בגלל אחיזה לא טובה, לחיצה לא נכונה על ההדק ועוד... שוב, מדריך שיסתכל עליך יורה זה הכי טוב... די קשה ולגמרי הזוי לנסות לעשות את זה בכתיבה... זה לדעתי הכיוון פחות או יותר...

אם בכל זאת מודאג מהאיפוס, הפתרון היעיל כבר הוצע כאן... תן למישהו אחר (מומלץ מיומן בסוג הכלי שלך) לירות בנשק שלך, ותראה איך הוא פוגע... אם הבעיה חוזרת על עצמה, אפשר להתחיל לעשות נו נו נו לנשק שלך...
אני אישית מאוד מאמין במשפט שחוזר על עצמו כאן בסליק... לרוב, הנשק הרבה יותר מדוייק מהאדם שמחזיק בו...
חד משמעית נכון במקרה שלי, ואני די בטוח שזה נכון לעוד רבים וטובים...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Archer750 » 28 פברואר 2017, 21:53

Digo כתב:שלום!
העצה לתת למדריך ירי להסתכל עליך ולחוות את דעתו היא הטובה ביותר לדעתי...

לפני שקופצים לבדוק מה לא תקין באקדח, חושב שיותר רלוונטי לדבר על היורה... את השילד מכירים פחות או יותר, אותך פחות...

1) אתה יורה מנוסה? יש לך ניסיון קודם בירי מאקדח? אם כן, באיזה אקדח? איך היו הפגיעות?

2) במידה ולא - פגיעות נמוכות בהחלט עלולות להיות תוצאה של פלינץ' כלפי מטה. כלומר, אתה מתכונן לבעיטה של הירי (ויש לך כלי שבועט די חזק), ולכן מוריד את הנשק למטה במקביל ללחיצה על ההדק...
פגיעות לצדדים יכולות להיות בגלל אחיזה לא טובה, לחיצה לא נכונה על ההדק ועוד... שוב, מדריך שיסתכל עליך יורה זה הכי טוב... די קשה ולגמרי הזוי לנסות לעשות את זה בכתיבה... זה לדעתי הכיוון פחות או יותר...

אם בכל זאת מודאג מהאיפוס, הפתרון היעיל כבר הוצע כאן... תן למישהו אחר (מומלץ מיומן בסוג הכלי שלך) לירות בנשק שלך, ותראה איך הוא פוגע... אם הבעיה חוזרת על עצמה, אפשר להתחיל לעשות נו נו נו לנשק שלך...
אני אישית מאוד מאמין במשפט שחוזר על עצמו כאן בסליק... לרוב, הנשק הרבה יותר מדוייק מהאדם שמחזיק בו...
חד משמעית נכון במקרה שלי, ואני די בטוח שזה נכון לעוד רבים וטובים...

1) ממש לא, מעולם לא יריתי באקדח לפני כן.
2) בקשר לסטייה לצדדים- לאחר שדיברתי עם אדם שיורה לא מעט, ומעט תרגול ביבש, שמתי לב שבלחיצה על ההדק אני "דוחף" את האקדח שמאלה. אני מעריך שגם הסטיה למטה נובעת מסיבה דומה.
ואכן, חשדתי הרבה יותר שהבעיה בצורת ירי שלי מאשר באקדח. המדריך שהיה לי היה קצת "Grumpy", ככה שהיה לי קצת לא נוח לשאול אותו.

תודה לכל המשיבים!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי סיורניק » 28 פברואר 2017, 23:00

חבל שהמדריך היה חסר סבלנות, אבל האחריות היא גם שלך לשאול ולדרוש הדרכה. בסוף אתה זה שלוחץ על ההדק.

אולי בגלל שמדובר בירי ראשון באקדח הוא ראה את עצמו יותר כ"בוחן" שבא לספור פגיעות מאשר מדריך שבא ללמד ולתקן.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 01 מרץ 2017, 00:48

מדריך ירי לא בהכרח יתן אינדיקציה נכונה, תלוי מי המדריך, בתור מי שיורה הרבה יותר ממדריך ירי ממוצע וגם קולע מצויין , לא היה לי טריוויאלי להוציא פגיעות מדוייקות משילד חדש בכדורים הראשונים.
האקדח קטן וקשה לאחיזה טובה וההדק מרגיש הרבה יותר כבד ממה שהוא באמת, זה אקדח שדורש תרגול.

ככלל - אם הכוונות נראות בעין ממורכזות, כנראה שהאקדח מאופס, צריך להעיף מבט מדי פעם ולוודא שלא חטפו מכה או השתחררו וזזו.
המצב שאתה מתאר הוא טעויות מאד נפוצות ליורים מתחילים, אתה אכן מסיט את האקדח הצידה בעת הלחיצה על ההדק ויש לך ״פלינץ׳״ שגורם להסטת הקנה למטה (תגובה טבעית של הגוף שמתכונן למעשה לספוג את הקפיצה והרעש של האקדח).
יש דרך קלה לתקן את הטעויות האלו, מדריך טוב ילמד אותך בכמה דקות, אח״כ תוכל לתרגל גם הרבה לבד באימונים יבשים. אם יש לך אפשרות להגיע לאימון בסיסי של IDPA , מה טוב. אל תשפוך סתם תחמושת בירי חופשי עם מדריך שלחוץ שתסיים ותלך...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Digo » 01 מרץ 2017, 02:49

אם ככה, הכל ברור... הנשק תקין לגמרי... הבעיה שאתה מתאר היא הנפוצה ביותר אצל יורה מתחיל...

מצטרף בחוזקה להמלצה על אימון של IDPA... שם יסתכלו עליך בסבלנות, ידריכו, ולא יעזבו עד שאתה בעצמך תראה את הפגיעות משתפרות על הקרטון... אחרי 4 שעות, תצא רגוע יותר, ועם תיאבון לעוד...

אימון הוא הפיתרון. סתם כדי לסגור את הפינה הכתובה, את הפלינץ' כבר הסבירו. הדחיפה של הנשק עם ההדק תלויה לעיתים בצורת הלחיצה על ההדק. ראיתי לא מעט שמנסים ללחוץ על ההדק עם החלק האמצעי של האצבע כמו ברוס"ר הצבאי... תנועה כזו תמשוך את את האקדח ימינה לרוב... האופציה השנייה, זו אצבע ארוכה שמנסה ללחוץ עם קצה האצבע... תנועה כזו תדחוף את האקדח שמאלה (יורה ימני). צריך למצוא את התנוחה הטבעית לאצבע... עם סאבקומפקט זה קצת מאתגר... אין מה לעשות... מתאמנים...

אקדח לא נהנה אפילו מחצי מהתמיכה שיש לרוס"ר ע"י היורה. אי הקפדה על עיקרון מסויים תתבטא די ברור במטרה...

קיצור... IDPA... בהצלוחה... נתראה שם... %3
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 01 מרץ 2017, 07:58

לאיפוס של 0.234 ס"מ שזה 2.34 ממ לא הייתי אומר שזה תקלה רצינית הנשק !!!!

שאפו על החישוב !!%$006
אצלי בגלוק 17, אם אצטרך להזיז את הכוונת האחורית יותר מ 2ממ, הקצה שלה יחרוג מגבולות התעלה שבצינה.
אישית לא הייתי לוקח נשק עם סטייה שהיא יותר מגבולות הטולרנסים המתקבלים על הדעת.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 01 מרץ 2017, 08:34

1+

צורך להסיט כוונת 2מ״מ מהמרכז באקדח מעיד על משהו מאד עקום .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי carver » 01 מרץ 2017, 09:48

בעיה מוכרת לירי ראשוני באקדח.
האצבע שסוחטת את ההדק דוחפת מעט את הקנה שמאלה, והנפילה זה פלינץ' כאשר אתה מחכה ליריה. תתאמן, זה יעבור.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 01 מרץ 2017, 11:23

רק לחזק (גם אם ברור) שסטייה למטה וימינה מאוד אופיינית ליורה חדש, מאוד אופיינית באקדח קטן ובועט - ובטח בשילוב של שניהם.
הסטייה למטה היא ציפייה לרתע (Flinch),
הסטייה שמאלה היא אחיזה שיש לשפר אצל ליורה ימני, מוגברת ע"י אקדח קטן ו/או אצבע ארוכה.

החדשות הטובות - בר תיקון לגמרי.
התשובה - מדריך.
הבהרה - לא סתם מישהו שמפקח עליך מבחינת בטיחות בעודך עומד ומתרוקן במטווח... אלא מדריך. שלם על הדרכה.
בא לך פרטי - סבבה. בא לך IDPA - כולנו בעד. בוא לצפון אם אתה מהאיזור מנסים "לפתוח גרעין" חדש. הזדמנות להיות מהראשונים. (עד כאן פרסומות).

נ.ב. - משהו בחישוב לא מסתדר לי.
15 ס"מ זה מרחק כוונות של גלוק 19.
(לייתר דיוק 15.3 בכוונות מקוריות).

שילד בטוח יותר קטן...
הנה מצאתי.. 13.3 ס"מ
לא בדקתי את הנוסחה אבל אם נציב בתוכה נקבל שיש להזיז את הכוונת אפילו טיפ-טיפה פחות... שליש מילימטר פחות בערך :razz:

קישורים:

https://us.glock.com/products/model/g19

http://whichgun.com/pistols/view/smith- ... m-p-shield
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נוסע מתמיד » 01 מרץ 2017, 21:35

השפעת מיקום האצבע המורה על ההדק והתוצאות במטרה

תמונה
סליקאי זהב
סליקאי זהב