אישור על שירות מילואים פעיל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אישור על שירות מילואים פעיל
שלום לכל האקדוחנים היקרים!
אני קצין במילואים וברצוני להחליף את העילה שבזכותה אני מחזיק כעת בנשק לעילה של "שירות פעיל בכוחות
הביטחון".
הבנתי שכעת כבר לא צריך אישור סא"ל אלא "אישור מיחידת המילואים על שירות מילואים פעיל"...
האם מישהו יכול להגיד לי מה הכוונה בדיוק? ממי אני מבקש אותו ומה צריך להופיע באישור?
(האם טופס 3010 שהורדתי מאתר המילואים מספיק?/ האם אישור מקצין העיר מספיק? או שחייב משהו מהיחידה בה אני משרת?)
תודה רבה וסופ"ש נעים!
אני קצין במילואים וברצוני להחליף את העילה שבזכותה אני מחזיק כעת בנשק לעילה של "שירות פעיל בכוחות
הביטחון".
הבנתי שכעת כבר לא צריך אישור סא"ל אלא "אישור מיחידת המילואים על שירות מילואים פעיל"...
האם מישהו יכול להגיד לי מה הכוונה בדיוק? ממי אני מבקש אותו ומה צריך להופיע באישור?
(האם טופס 3010 שהורדתי מאתר המילואים מספיק?/ האם אישור מקצין העיר מספיק? או שחייב משהו מהיחידה בה אני משרת?)
תודה רבה וסופ"ש נעים!
- סליקאי ארד
Re: אישור על שירות מילואים פעיל
תבקש מהקצינ/ת קישור שלך, זה צריך להיות מסמך רשמי של היחידה שלך, ושיהיה כתוב שאתה מבצע מילואים שם. לדעתי ה3010 לא יתפוס... אם תרצה אשלח לך בפרטי את האישור שלי כדי שתראה פחות או יותר מה הנוסח, אבל זה לא צריך להיות מסובך מדיי- "הריני לאשר כי פלוני אלמוני מ"א 1234567 ת"ז 123456789 מבצע שירות מילואים פעיל ביחידתנו. על החתום...."
CZ P07
- סליקאי ארד
שלום רב
להבדיל מדרגת סא"ל ומעלה (לשעבר).
כיום גם סגן/רס"ר לבעלי דגות נג"ד.
להבדיל מיחידה מזכה.
אם אתה מבצע שמ"פ באופן שמזכה.
אמורה להיות לך תעודת בהצדעה, וזה מעיד על שירות מילואים פעיל ומזכה.
כמובן שיכולות להיות סטיות ע"פ הפקיד והלישכה אליהם אתה ניגש.
בגדול למה לסא"ל לשנות עילה למשרת מילואים פעיל.
אני אישית עומד בשלוש עילות שונות, מגורים, רס"ר ומעלה במי'ל, ויחידת מילואים שמאפשרת רשיון נשיאה פרטי.
ועדיין נדארתי בעילה המקורית,מבלי לשנות דבר.
כני לא חושב שסגני אלופים מאבדים רשיון בתום המילואים.
בברכה
להבדיל מיחידה מזכה.
אני אישית עומד בשלוש עילות שונות, מגורים, רס"ר ומעלה במי'ל, ויחידת מילואים שמאפשרת רשיון נשיאה פרטי.
בברכה
- סליקאי זהב
אקדוחן כתב:שלום רב
להבדיל מיחידה מזכה.
בברכה
אקדוחן שלום,
אתה מעט מבלבל דברים.
קודם כל הקשר בין תעודת ״משרת מילואים פעיל״ עם המועדון אינן קשורות כלל לתבחין ״שירות פעיל בכוחות
הביטחון״- כל עוד אתה רשום כאדם שזמין לשירות מילואים (לא נגרעת מהיחידה) ויש לך אישור מתאים מהיחידה אז אתה זכאי.
תבחין סא״ל הינו שונה שכן הוא ״שירות עבר בכוחות הביטחון״ והוא לא השתנה.
אישית אני עם העילה של ״שירות פעיל בכוחות הביטחון״ ונראה שיש לי עוד הרבה שנים למילואים (עוד כ 18 שנה

לשואל השאלה המקורית:
טופס 3010 לא מספיק, יש מכתב שמוציאים מהקישור של היחידה, סביר להניח שכבר יודעים בקישור מה אתה צריך- רק תבקש, לשים לב שעל המכתב מופיע חותמת משולש צבאי (הוכחה כי לא מכתב מפוברק) ותאריך עדכני ליום הוצאת המכתב.
בן
CZ P07
- סליקאי ארד
ברשותכם אבהיר את הנושא עם כמה עובדות מהשטח.
בחמישי האחרון ביקרתי בבטפ ירושלים והחלפתי עילה מ"יישוב זכאי" ל"שירות פעיל...". ההחלפה בוצעה על סמך המודל הישן, הווה אומר מכתב המלצה חתומת מפקד מהיח' בדרגת סא"ל ומעלה או גורם שלישות רלוונטי, בצירוף אישור דרגה (יכול להיות תעודת קצין/צו רלוונטי/אישור מהיח').
וזאת על אף שהמודל החדש והנוכחי מסתפק בתעודת משרת פעיל.
קצת מוזר... משום שהפקידה מיוזמתה ביקשה את ההמלצה ותעודת קצין למרות שהדרישה שונתה... טוב, בכל הקשור למוסדות ממשלתיים אני לא מתפלא על חוסר סנכרון בין הנהלים לבין המתרחש בפועל...
לעצם העניין, תעודת משרת מילואים פעיל מונפקת למי שביצע מעל 20 ימי שמפ בתלת שנתי (הנקבע ע"י צהל).
*את התעודה מקבלים רק בחודש מאי של השנה העוקבת לשנה בה בוצעו 20 ימי שמפ או יותר, לדוגמא: בתלת הנוכחי (2016-2018) בשנת 2016 ביצעתי 20 ימי שמפ או יותר, אקבל את התעודה במאי 2017. למה ? לא ידוע...
במקרה שלי אכן ביצעתי מעל 20 ימי שמפ ב 2016 אך התעודה תגיע רק במאי השנה ומחשש לאיבוד רשיון עקב מעבר דירה שיבטל את העילה, נסיתי להחליף עילה על סמך המודל הישן וללא תעודת משרת מילואים פעיל... והצלחתי !
בחמישי האחרון ביקרתי בבטפ ירושלים והחלפתי עילה מ"יישוב זכאי" ל"שירות פעיל...". ההחלפה בוצעה על סמך המודל הישן, הווה אומר מכתב המלצה חתומת מפקד מהיח' בדרגת סא"ל ומעלה או גורם שלישות רלוונטי, בצירוף אישור דרגה (יכול להיות תעודת קצין/צו רלוונטי/אישור מהיח').
וזאת על אף שהמודל החדש והנוכחי מסתפק בתעודת משרת פעיל.
קצת מוזר... משום שהפקידה מיוזמתה ביקשה את ההמלצה ותעודת קצין למרות שהדרישה שונתה... טוב, בכל הקשור למוסדות ממשלתיים אני לא מתפלא על חוסר סנכרון בין הנהלים לבין המתרחש בפועל...
לעצם העניין, תעודת משרת מילואים פעיל מונפקת למי שביצע מעל 20 ימי שמפ בתלת שנתי (הנקבע ע"י צהל).
*את התעודה מקבלים רק בחודש מאי של השנה העוקבת לשנה בה בוצעו 20 ימי שמפ או יותר, לדוגמא: בתלת הנוכחי (2016-2018) בשנת 2016 ביצעתי 20 ימי שמפ או יותר, אקבל את התעודה במאי 2017. למה ? לא ידוע...
במקרה שלי אכן ביצעתי מעל 20 ימי שמפ ב 2016 אך התעודה תגיע רק במאי השנה ומחשש לאיבוד רשיון עקב מעבר דירה שיבטל את העילה, נסיתי להחליף עילה על סמך המודל הישן וללא תעודת משרת מילואים פעיל... והצלחתי !
אז עדיין חייבים המלצת סא״ל או שאפשר עם אישור/ תעודת משרת מילואים פעיל?
- סליקאי ארד
זה לא תעודת משרת מילואים פעיל זה אישור צבאי על שירות פעיל כלומר שלא קיבלת עדין פטור (וגם מי שקיבל פטור וחתם התנדבות נחשב בשירות פעיל)
אתה נחשב בשירות פעיל גם אם אתה עושה יום מילואים פעם בשלוש שנים כך שאתה לא זכאי לתעודת משרת מילואים פעיל אבל אתה יכול להוציא רשיון נשק.
את האישור מקבלים מהקישור או קצין העיר. לדעתי הכי קל לקבל מ1צין העיר
אתה נחשב בשירות פעיל גם אם אתה עושה יום מילואים פעם בשלוש שנים כך שאתה לא זכאי לתעודת משרת מילואים פעיל אבל אתה יכול להוציא רשיון נשק.
את האישור מקבלים מהקישור או קצין העיר. לדעתי הכי קל לקבל מ1צין העיר
- סליקאי כסף
tkgs כתב:את האישור מקבלים מהקישור או קצין העיר. לדעתי הכי קל לקבל מ1צין העיר
אין יותר "קצין העיר" במובן שהכרנו בעבר.
אישורים ניתן להשיג מאגף כח אדם
https://www.ishurim.aka.idf.il/1043-he/ ... x?type=255
ומשרדי הקישור.
ניר.ב כתב:tkgs כתב:את האישור מקבלים מהקישור או קצין העיר. לדעתי הכי קל לקבל מ1צין העיר
ומשרדי הקישור.
אני לא רואה שיש שם אישור על שירות מילואים פעיל (אלא רק תחת צו מיוחד)..
איזה אישור שם הוא הרלוונטי?
- סליקאי ארד
ayon כתב:ניר.ב כתב:tkgs כתב:את האישור מקבלים מהקישור או קצין העיר. לדעתי הכי קל לקבל מ1צין העיר
ומשרדי הקישור.
אני לא רואה שיש שם אישור על שירות מילואים פעיל (אלא רק תחת צו מיוחד)..
איזה אישור שם הוא הרלוונטי?
אני השתמשתי בזמנו ב :"אישור על מהלך שירות צבאי" , והמלצת מפקד היחידה.
אתה יכול לפנות למשרד הקישור שלך לאישורים. הם אמורים להכיר את הנושא.
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד