מכירת אקדח משומש כחדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מכירת אקדח משומש כחדש
חברים ערב טוב!
השאלה הבאה הופנתה אליי על ידי חבר קרוב.
בעוד שאישית אני לא שותף לדעה השלילית שהביע ידידנו איתמר בשרשור הקודם על בתי המסחר (שרשור בנושא ״התייעצות לגבי רכישת נשק״), הנה שאלה שתתדלק את הסליקאים חובבי הקונספירציה למיניהם:
חברי א., אדם עתיר זכויות, המחזיק אקדח בתבחין בטחוני מזה שנים לא מעטות ונושא אקדח תקופה עוד יותר ארוכה, אדם שנהג אחת לכמה שנים להחליף גלוק בגלוק, שמע לעבדכם הנאמן, חברו הטוב, והחליט בחידוש הנוכחי לשדרג לאקדח בו באמת חפצה נפשו ולא אקדח שהינו סוג של פשרה הנובעת מזמינות השירות והחלקים לכלים מסוימים.
לאחר שחברי רכש את האקדח הוא החל לחשוד (לאור מידע מסוים שהגיע אליו) שהאקדח שנמכר לו כחדש, למעשה אינו חדש לגמרי אלא אקדח משומש.
הפרטים המזהים של המקרה הושמטו לחלוטין, לרבות פרטיהם:
-של בית המסחר החשוד.
-של האקדח.
-של המידע המחשיד.
-ושל הנפשות הפועלות.
שאלותיי:
האם הדבר ייתכן?
האם מישהו נתקל בבעיה דומה?
והאם ניתן לחייב את הבטפ לחשוף פרטים על בעלים קודמים של כלי יריה (אולי רק מספר הבעלים הקודמים ואם מדובר בבעלים פרטי או בית מסחר ללא ציון השם)?
השאלה הבאה הופנתה אליי על ידי חבר קרוב.
בעוד שאישית אני לא שותף לדעה השלילית שהביע ידידנו איתמר בשרשור הקודם על בתי המסחר (שרשור בנושא ״התייעצות לגבי רכישת נשק״), הנה שאלה שתתדלק את הסליקאים חובבי הקונספירציה למיניהם:
חברי א., אדם עתיר זכויות, המחזיק אקדח בתבחין בטחוני מזה שנים לא מעטות ונושא אקדח תקופה עוד יותר ארוכה, אדם שנהג אחת לכמה שנים להחליף גלוק בגלוק, שמע לעבדכם הנאמן, חברו הטוב, והחליט בחידוש הנוכחי לשדרג לאקדח בו באמת חפצה נפשו ולא אקדח שהינו סוג של פשרה הנובעת מזמינות השירות והחלקים לכלים מסוימים.
לאחר שחברי רכש את האקדח הוא החל לחשוד (לאור מידע מסוים שהגיע אליו) שהאקדח שנמכר לו כחדש, למעשה אינו חדש לגמרי אלא אקדח משומש.
הפרטים המזהים של המקרה הושמטו לחלוטין, לרבות פרטיהם:
-של בית המסחר החשוד.
-של האקדח.
-של המידע המחשיד.
-ושל הנפשות הפועלות.
שאלותיי:
האם הדבר ייתכן?
האם מישהו נתקל בבעיה דומה?
והאם ניתן לחייב את הבטפ לחשוף פרטים על בעלים קודמים של כלי יריה (אולי רק מספר הבעלים הקודמים ואם מדובר בבעלים פרטי או בית מסחר ללא ציון השם)?
WARLORD
- סליקאי זהב
Re: מכירת אקדח משומש כחדש
אפשר לשאול את פקידי הרישוי האם היו בעלים קודמים לכלי הירייה, הם עונים.
מכיר מישהו שקנה אקדח שנת 1991 ששכב במחסן של בית המסחר למעלה מ-20 שנה עד שנזכרו שהוא קיים.
כדי לוודא שלא עבדו עליו, שאל את פקיד הרישוי במעמד הפגישה בבט"פ אם היו בעלים קודמים לכלי ונענה בשלילה לאחר שהפקיד בדק במחשב.
מכיר מישהו שקנה אקדח שנת 1991 ששכב במחסן של בית המסחר למעלה מ-20 שנה עד שנזכרו שהוא קיים.
כדי לוודא שלא עבדו עליו, שאל את פקיד הרישוי במעמד הפגישה בבט"פ אם היו בעלים קודמים לכלי ונענה בשלילה לאחר שהפקיד בדק במחשב.
- סליקאי זהב
גם אני חושב שאם יקבע תור וילך לפקיד יקבל תשובה.
על פניו נשמע מוזר קצת.
על פניו נשמע מוזר קצת.
לא חייב שההיו בעלים קודמים.
מספיק אקדח ששימש לירי הדגמה במטווח.
מספיק אקדח ששימש לירי הדגמה במטווח.
פחות -לרוב זה יותר,,
אם שימש לירי קל מאוד לראות זאת.
Warlord כתב:בעוד שאישית אני לא שותף לדעה השלילית שהביע ידידנו איתמר בשרשור הקודם על בתי המסחר (שרשור בנושא ״התייעצות לגבי רכישת נשק״)
ידידי,
הדעה השלילית שלי היא כתוצאה מנסיון מר ולא רק עם סוחרי הנשק.
תרבות הקומבינה שולטת בארץ, והרבה סוחרים אוהבים לעשות עלינו סיבוב רק בשביל ההנאה שבדבר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
לצערי זה לא עניין נדיר ש"מסבנים" או מקמבנים או מערבבים אותנו.
וענף הנשק לא שונה משום ענף אחר.
וענף הנשק לא שונה משום ענף אחר.
איתמר
אני מסכים איתך שיש בענף גורמים בעייתיים. אבל יש גם טובים.
אני עצמי נושא אקדח לא מעט שנים אבל נושא אקדח ברשיון פרטי רק שנים ספורות.
אפילו שמדובר בשנים ספורות, להוציא סיפורים מסמרי שיער של אחרים שלפעמים אתה שומע במטווחים או בתחרויות, אני אישית נתקלתי בבעיות. כך שאני מבין מאיפה אתה בא. באחת הרכישות הראשונות שלי נפלתי לצערי על סוחר קומבינטור ולא ישר בעליל.
צריך לזכור שהסוחרים פועלים למקסם את הרווח שלהם.
בעיניי, אחת הדרכים הבדוקות למקסם רווח בענף הנשק היא להיות ישר וליצור לעצמך מוניטין של סוחר אמין.
מוניטין כזה מושך לקוחות.
מי שמחפש קיצורי דרך אולי יעשה בטווח הקצר קצת יותר כסף על לקוחות מזדמנים אבל בסופו של דבר כוחות השוק (הלקוחות שיצביעו ברגליים), או הרשויות למי שממש יגזים, יביאו לסגירתו.
לכן איתמר,אני מסכים איתך שיש תפוחים רקובים אבל יש גם ההיפך. אני אישית יכול לחשוב על 2-3 סוחרים שלא רק שאני סומך עליהם אלא שלפחות אחד מהם נתן לי לאחרונה שרות ברמה שלא התחשבה בכלל בשיקולים כלכליים או בעלויות של בית העסק.
אני מתכוון ללירן מלהב, בלי לציין את פרטי המקרה שקרה לאחרונה ושרק חבר אחד או שניים יודעים עליו (החלטתי לא לפרסם כדי לא לבנות ציפיות לא ריאליות אצל הקהל הרחב) ורק לומר שקיבלתי מלירן ובכלל מלהב באותו מקרה שרות כזה לארג׳י שאדם מצפה לקבל מחבר טוב ולא מבית עסק.
עד כדי כך!
לירן ולהב. יצאתם כרישים. זו ההזדמנות לומר תודה! מעריך מה שעשיתם!
באותה נשימה אני יכול לציין לחיוב רב את מאיר רוט כסוחר אמין מאוד!!
ואת אפיק מאימפריאל.
כמנהגי דווקא את השליליים בהם נתקלתי או שמעתי חוו״ד שליליות מבוססות, לא אציין.
נחזור לענייננו - תודה על העצות.
אם יש למישהו עוד תובנות אשמח לשמוע.
התובנה הכי מעניינת עד כה היתה של guss.
מסתבר שאקדח יכול להיות משומש גם בלי להראות כך בניירת....
אני מסכים איתך שיש בענף גורמים בעייתיים. אבל יש גם טובים.
אני עצמי נושא אקדח לא מעט שנים אבל נושא אקדח ברשיון פרטי רק שנים ספורות.
אפילו שמדובר בשנים ספורות, להוציא סיפורים מסמרי שיער של אחרים שלפעמים אתה שומע במטווחים או בתחרויות, אני אישית נתקלתי בבעיות. כך שאני מבין מאיפה אתה בא. באחת הרכישות הראשונות שלי נפלתי לצערי על סוחר קומבינטור ולא ישר בעליל.
צריך לזכור שהסוחרים פועלים למקסם את הרווח שלהם.
בעיניי, אחת הדרכים הבדוקות למקסם רווח בענף הנשק היא להיות ישר וליצור לעצמך מוניטין של סוחר אמין.
מוניטין כזה מושך לקוחות.
מי שמחפש קיצורי דרך אולי יעשה בטווח הקצר קצת יותר כסף על לקוחות מזדמנים אבל בסופו של דבר כוחות השוק (הלקוחות שיצביעו ברגליים), או הרשויות למי שממש יגזים, יביאו לסגירתו.
לכן איתמר,אני מסכים איתך שיש תפוחים רקובים אבל יש גם ההיפך. אני אישית יכול לחשוב על 2-3 סוחרים שלא רק שאני סומך עליהם אלא שלפחות אחד מהם נתן לי לאחרונה שרות ברמה שלא התחשבה בכלל בשיקולים כלכליים או בעלויות של בית העסק.
אני מתכוון ללירן מלהב, בלי לציין את פרטי המקרה שקרה לאחרונה ושרק חבר אחד או שניים יודעים עליו (החלטתי לא לפרסם כדי לא לבנות ציפיות לא ריאליות אצל הקהל הרחב) ורק לומר שקיבלתי מלירן ובכלל מלהב באותו מקרה שרות כזה לארג׳י שאדם מצפה לקבל מחבר טוב ולא מבית עסק.
עד כדי כך!
לירן ולהב. יצאתם כרישים. זו ההזדמנות לומר תודה! מעריך מה שעשיתם!
באותה נשימה אני יכול לציין לחיוב רב את מאיר רוט כסוחר אמין מאוד!!
ואת אפיק מאימפריאל.
כמנהגי דווקא את השליליים בהם נתקלתי או שמעתי חוו״ד שליליות מבוססות, לא אציין.
נחזור לענייננו - תודה על העצות.
אם יש למישהו עוד תובנות אשמח לשמוע.
התובנה הכי מעניינת עד כה היתה של guss.
מסתבר שאקדח יכול להיות משומש גם בלי להראות כך בניירת....
WARLORD
- סליקאי זהב
Warlord
מידע על פיו החבר חושד שהנשק משומש לא נתת לפי כך קשה לחוות דעה.
בכל מקרה עם מדובר באקדח שכבר ירה אז קיימת אפשרות שהוא שימש מישהו (מה שלדעתי לא סביר) או שימש את בית המסחר/מטווח.
בעקרון עם האקדח ירה הרבה ישנם סימנים שגם אם ניקוי טוב לא יעלמו וצריך לחפש אותם.
מידע על פיו החבר חושד שהנשק משומש לא נתת לפי כך קשה לחוות דעה.
בכל מקרה עם מדובר באקדח שכבר ירה אז קיימת אפשרות שהוא שימש מישהו (מה שלדעתי לא סביר) או שימש את בית המסחר/מטווח.
בעקרון עם האקדח ירה הרבה ישנם סימנים שגם אם ניקוי טוב לא יעלמו וצריך לחפש אותם.
- סליקאי זהב
הנוסע המתמיד.
החבר שלי הוא לא פראייר ומה שהוא ירה ביד החלשה חלק נכבד מבעלי האקדחים לא יירו בירי רגיל.
הוא מכיר ומבין אקדחים.
הסימנים על האקדח הם לא חד משמעיים.
לא מדובר על סימני בלאי או שחיקה משמעותיים.
ובל נשכח שבקרת האיכות של רוב יצרני הנשק כוללת ירי חי במפעל.
כך שמידה מסוימת של פיח קיימת גם באקדח חדש.
ההערכה שלנו היא שהאקדח ירה לכל היותר 200 כדור לפני שהגיע אל החבר שלי. התרחיש המסתמן הוא של מישהו שהחזיק את האקדח תקופה קצרה, התחרט והחזיר לחנות בדיל כזה או אחר.
אכן לא פירטתי את המידע שעליו אנו מתבססים כי אנחנו לא בטוחים ב 100% עדיין וישראל זו ארץ קטנה.
מה שמפריע לחבר שלי הוא בעיקר העיקרון והידיעה שאולי עבדו עליו.
החבר שלי הוא לא פראייר ומה שהוא ירה ביד החלשה חלק נכבד מבעלי האקדחים לא יירו בירי רגיל.
הוא מכיר ומבין אקדחים.
הסימנים על האקדח הם לא חד משמעיים.
לא מדובר על סימני בלאי או שחיקה משמעותיים.
ובל נשכח שבקרת האיכות של רוב יצרני הנשק כוללת ירי חי במפעל.
כך שמידה מסוימת של פיח קיימת גם באקדח חדש.
ההערכה שלנו היא שהאקדח ירה לכל היותר 200 כדור לפני שהגיע אל החבר שלי. התרחיש המסתמן הוא של מישהו שהחזיק את האקדח תקופה קצרה, התחרט והחזיר לחנות בדיל כזה או אחר.
אכן לא פירטתי את המידע שעליו אנו מתבססים כי אנחנו לא בטוחים ב 100% עדיין וישראל זו ארץ קטנה.
מה שמפריע לחבר שלי הוא בעיקר העיקרון והידיעה שאולי עבדו עליו.
WARLORD
- סליקאי זהב
היה רצוי שתפרסם את הסימנים המחשידים.
ואז ננסה להבין מה החשד.
יש אקדחים שיצאו לשוק וחזרו אל היצרן\יבואן לשינוי או תיקון ונמכרים כחדשים.
ואז ננסה להבין מה החשד.
יש אקדחים שיצאו לשוק וחזרו אל היצרן\יבואן לשינוי או תיקון ונמכרים כחדשים.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
כשחיפשתי לעצמי נשק באחד מבתי המסחר שהגעתי אליהם ההצעה הייתה פשוטה, מולך 5 אקדחים חדשים תירה 5 כדורים בכל אחד, תבחר אחד ותקנה אותו.
הארבעה האחרים נשארים על המדף כחדשים, למרות הירי.
יכול להיות שחברך נתקל במקרה דומה..
הארבעה האחרים נשארים על המדף כחדשים, למרות הירי.
יכול להיות שחברך נתקל במקרה דומה..
עומר
CZ 75 sp-01 Shadow
CZ 75 sp-01 Shadow
- סליקאי ארד
מצד אחד אנחנו מתבכיינים שאין דגמים זמינים לירי לצורך התנסות לפני בחירה, ומצד שני מתלוננים שירו באקדח 200 כדור...
אגב, אין בעייה עם זה, רק שיימכר כתצוגה ולא כחדש.
כפי שאמרת זה בדיוק מה שהפריע לחברך.
בסדר - שילמד ממי לקנות וממי לא. לפחות שיתף אותך. לא הייתי מספר לכל העולם בלי עדויות מוצקות, ולו בגלל הספק, אבל עדיין הייתי נמנע בעצמי מאותו עסק במידה שהייתי סומך על תחושותיו של החבר יותר מאשר על יושרו של בעל העסק.
אגב, אין בעייה עם זה, רק שיימכר כתצוגה ולא כחדש.
כפי שאמרת זה בדיוק מה שהפריע לחברך.
בסדר - שילמד ממי לקנות וממי לא. לפחות שיתף אותך. לא הייתי מספר לכל העולם בלי עדויות מוצקות, ולו בגלל הספק, אבל עדיין הייתי נמנע בעצמי מאותו עסק במידה שהייתי סומך על תחושותיו של החבר יותר מאשר על יושרו של בעל העסק.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
השרשור הזה מזכיר לי מכתב למערכת של אחד מגליונות "אוטו" של סוף ה-80 תחילת ה-90. אדם קנה סיטרואן BX חדשה וקיבל אותה עם 240 ק"מ על השעון. כבר אז בשנים ההם ענתה המערכת שהם לא היו מוכנים לקבל רכב עם 240 ק"מ על השעון. מה שהיה נכון אז נכון היום שבעתיים לדעתי - ואין שום סיבה שסוחר ימכור לנו נשק ששימש להדגמה ולניסוי של לקוחות כחדש.
אני נמנע בשנים האחרונות לענות לישירות למחרחרי הריב והמדון ולראש הקנוניה במיוחד. אבל לייחס לסוחר הנאה מעושק של לקוח נשמע לי מאותו איזור של המצות מדם ילדים נוצרים (חג שמח ד"א). ראיתי מוכרים בחנות נשק מפעילים שיטות פסיכולוגיות מתוחכמות כדי לשכנע אדם לבחור נשק זה או אחר או כדי לדחוף אותו לקניה. ההחלטה עצמה של הקניה והבחירה בדגם היו בסופו של דבר מרצון חופשי של הלקוח. לגיטימי? יש יגידו כן ויש יגידו לא.
ישנם סוחרי נשק (בארץ - כן כן) שמחזיקים שיטת דירוג מסודרת לפיה נקבע הסטאטוס של כל אקדח שנמצא אצלם - מהגלוק החדש שאפשר להתאים בין הפיח שלו לפיח של תרמיל הפרוף המצורף, ועד לסטאר חבוט בן 30 שהגיע לסוף ימיו. יש כאלה ויש כאלה שמערבבים.
איכשהו אני לא מקבל את הטיעון ש"שפשוט הייתה חברה שקנה הרבה נשקים והיה איזה שהוא recall של גלוק לגבי קפיץ כלשהו בנשק, הם החזירו את הנשקים לחברה סידרו להם אותם והם מכרו אותם בזול יותר". מישהו רכש 100 אקדחים, הם יושבים חדשים דנדשים על המדף, מכריזים RECALL ולמרות שהחליפו את החלק הוא מסרב לקבל את האקדחים האלו והסוחר ההגון מיד חותך 10% מהמחיר? ואני תמים? לי זה נשמע קומבינה ונראה לי שהאקדחים האלה כבר היו בחוץ לפרק זמן קצר. עדיין רבים מחברי הפורום שראו אקדח או שניים בחייהם בטוחים שזה דיל נהדר. קראתי בעיון את המודעה ורק דבר אחד לא כתוב שם. "חדש".
אז התחום של מה מוכן סוחר נשק לעשות ומה לא הוא יהרג ובל יעבור אצל חלק מהלקוחות, והוא בסדר גמור אצל אחרים. במקום לדכדך (ברוח התקופה) ולהאשים את הסוחרים שדם מטפטף מניביהם, אפשר לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו - ידע. לפרסם כאן כל קישור של כל סרטון או מדריך מהרשת שילמד אותנו איך לזהות גלוק משומש. גריז מוזהב (שיורד אחרי כמה מאות כדורים), ריבוי פיח באותן נקודות שאף פעם לא הצלחנו לקרצף עד הסוף, הצטברות זיעה בפסי הדריכה, אפרוריות בכוונות המקוריות (מפיח), בליטה כדורית בזרוע ההדק שנראית מפולשת מרוב חיכוך עם הצינה - ועוד ועוד. מי שמעניין אותו לדעת, יוכל למצוא כאן את כל הטיפים הטובים. ולסוחרים יהיה 'קצת' יותר קשה למרוח את הקונים.
אחרי הידע - יש עוד נקודה קטנה והיא "חובת הדיווח". סיכמנו כבר שאנחנו לא מלשינים על הנשק שחירב צינה של יריחו, ועל מטווח שמכר גלוק משומש כחדש ועוד ועוד וכמובן שלא מלבינים פניהם ברבים. אלא שלמיטב זכרוני, מנהל האתר הזמין את חברי הפורום לנצל את שירותיו כמגשר. אם עדיין הוא נושא בתפקיד זה - הייתי מעביר אליו את הטרוניות. סיכוי טוב שהנושא ייפתר, סיכוי טוב שהסוחר יקבל לקח לחיים (ללא הלבנת פניו), וסיכוי מצויין שנזיז את המחוג של סקלת הקומבינות האפורות העתידיות עוד שנת לעבר השחור.
* ועוד מחשבה קטנה - מכירת נשק משומש כחדש הוא גם סימן לתרבות נשק (להעדרה למעשה) - וגם לעמותה לקידום יכולה להיות תרומה בנושא. קו חם לפניות בכל נושא ועניין יכול לחזק את מעמדה מול כל השחקנים שבתחום (סוחרים, מועדונים, הרשות לפיקוח, יצרנים בחו"ל ובארץ, מדריכים, נושאי נשק אחרים ...).
אני נמנע בשנים האחרונות לענות לישירות למחרחרי הריב והמדון ולראש הקנוניה במיוחד. אבל לייחס לסוחר הנאה מעושק של לקוח נשמע לי מאותו איזור של המצות מדם ילדים נוצרים (חג שמח ד"א). ראיתי מוכרים בחנות נשק מפעילים שיטות פסיכולוגיות מתוחכמות כדי לשכנע אדם לבחור נשק זה או אחר או כדי לדחוף אותו לקניה. ההחלטה עצמה של הקניה והבחירה בדגם היו בסופו של דבר מרצון חופשי של הלקוח. לגיטימי? יש יגידו כן ויש יגידו לא.
ישנם סוחרי נשק (בארץ - כן כן) שמחזיקים שיטת דירוג מסודרת לפיה נקבע הסטאטוס של כל אקדח שנמצא אצלם - מהגלוק החדש שאפשר להתאים בין הפיח שלו לפיח של תרמיל הפרוף המצורף, ועד לסטאר חבוט בן 30 שהגיע לסוף ימיו. יש כאלה ויש כאלה שמערבבים.
איכשהו אני לא מקבל את הטיעון ש"שפשוט הייתה חברה שקנה הרבה נשקים והיה איזה שהוא recall של גלוק לגבי קפיץ כלשהו בנשק, הם החזירו את הנשקים לחברה סידרו להם אותם והם מכרו אותם בזול יותר". מישהו רכש 100 אקדחים, הם יושבים חדשים דנדשים על המדף, מכריזים RECALL ולמרות שהחליפו את החלק הוא מסרב לקבל את האקדחים האלו והסוחר ההגון מיד חותך 10% מהמחיר? ואני תמים? לי זה נשמע קומבינה ונראה לי שהאקדחים האלה כבר היו בחוץ לפרק זמן קצר. עדיין רבים מחברי הפורום שראו אקדח או שניים בחייהם בטוחים שזה דיל נהדר. קראתי בעיון את המודעה ורק דבר אחד לא כתוב שם. "חדש".
אז התחום של מה מוכן סוחר נשק לעשות ומה לא הוא יהרג ובל יעבור אצל חלק מהלקוחות, והוא בסדר גמור אצל אחרים. במקום לדכדך (ברוח התקופה) ולהאשים את הסוחרים שדם מטפטף מניביהם, אפשר לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו - ידע. לפרסם כאן כל קישור של כל סרטון או מדריך מהרשת שילמד אותנו איך לזהות גלוק משומש. גריז מוזהב (שיורד אחרי כמה מאות כדורים), ריבוי פיח באותן נקודות שאף פעם לא הצלחנו לקרצף עד הסוף, הצטברות זיעה בפסי הדריכה, אפרוריות בכוונות המקוריות (מפיח), בליטה כדורית בזרוע ההדק שנראית מפולשת מרוב חיכוך עם הצינה - ועוד ועוד. מי שמעניין אותו לדעת, יוכל למצוא כאן את כל הטיפים הטובים. ולסוחרים יהיה 'קצת' יותר קשה למרוח את הקונים.
אחרי הידע - יש עוד נקודה קטנה והיא "חובת הדיווח". סיכמנו כבר שאנחנו לא מלשינים על הנשק שחירב צינה של יריחו, ועל מטווח שמכר גלוק משומש כחדש ועוד ועוד וכמובן שלא מלבינים פניהם ברבים. אלא שלמיטב זכרוני, מנהל האתר הזמין את חברי הפורום לנצל את שירותיו כמגשר. אם עדיין הוא נושא בתפקיד זה - הייתי מעביר אליו את הטרוניות. סיכוי טוב שהנושא ייפתר, סיכוי טוב שהסוחר יקבל לקח לחיים (ללא הלבנת פניו), וסיכוי מצויין שנזיז את המחוג של סקלת הקומבינות האפורות העתידיות עוד שנת לעבר השחור.
* ועוד מחשבה קטנה - מכירת נשק משומש כחדש הוא גם סימן לתרבות נשק (להעדרה למעשה) - וגם לעמותה לקידום יכולה להיות תרומה בנושא. קו חם לפניות בכל נושא ועניין יכול לחזק את מעמדה מול כל השחקנים שבתחום (סוחרים, מועדונים, הרשות לפיקוח, יצרנים בחו"ל ובארץ, מדריכים, נושאי נשק אחרים ...).
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
Neon Golden כתב:
אני נמנע בשנים האחרונות לענות לישירות למחרחרי הריב והמדון ולראש הקנוניה במיוחד. אבל לייחס לסוחר הנאה מעושק של לקוח נשמע לי מאותו איזור של המצות מדם ילדים נוצרים (חג שמח ד"א).
1.ראיתי מוכרים בחנות נשק מפעילים שיטות פסיכולוגיות מתוחכמות כדי לשכנע אדם לבחור נשק זה או אחר או כדי לדחוף אותו לקניה.
2. והסוחר ההגון מיד חותך 10% מהמחיר? ואני תמים? לי זה נשמע קומבינה ונראה לי שהאקדחים האלה כבר היו בחוץ לפרק זמן קצר. עדיין רבים מחברי הפורום שראו אקדח או שניים בחייהם בטוחים שזה דיל נהדר. קראתי בעיון את המודעה ורק דבר אחד לא כתוב שם. "חדש".
3. ולסוחרים יהיה 'קצת' יותר קשה למרוח את הקונים.
אולי זה רק אני אבל, קשה לדבר מצד אחד על עלילת דם ומצד שני על מניפולציות פסיכולוגיות, קומבינות ומריחת קונים.
לדעתי הפער בין עסקה שנעשית בתום לב ויושר לעסקת קומבינה קטן.
שלא לדבר על הנזק ואובדן מוניטין שבשקר.
כולם יודעים ששירות טוב מביא קונים
ובכל זאת יש כאלה שעושים את זה.
אין לי הסבר טוב לתופעה.
אני מסכים איתך שידע זה כח וצריך לשתף ככל האפשר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר