עצה / שאלה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עצה / שאלה
אני מחפש אקדח לנשיאה וגם לירי מעשי.
העניין הוא שבעבודתי אני במרבית הזמן מכופתר.
כך שעל פניו ביום יום אצטרך נרתיק קרסול או סוג של חגורת בטן לאקדח.
ההתלבטות העיקרית היא בין גלוק 19 גלוק 26 וזיג 320
אשמח לשמוע את דעתכם
העניין הוא שבעבודתי אני במרבית הזמן מכופתר.
כך שעל פניו ביום יום אצטרך נרתיק קרסול או סוג של חגורת בטן לאקדח.
ההתלבטות העיקרית היא בין גלוק 19 גלוק 26 וזיג 320
אשמח לשמוע את דעתכם
- סליקאי ארד
Re: עצה / שאלה
דווקא אם אתה מכופתר מצבך טוב, יש הרבה נרתיקי נשיאה שמאפשרים הכנסת חולצה והסלקה מלאה, דווקא חולצת טריקו מהווה אתגר כי מרימים את היד והנשק נחשף. כשאני הולך עם חולצה במכנס ( נדיר מאוד) אני מצליח להסליק באופן מלא וגם החשדן ביותר לא יראה סימן
לגבי אקדח, קשה מאוד לייעץ מרחוק, גש למספר סוחרים ותתרשם, אחר כך תירה במועמדים הסופיים ותחליט
לגבי אקדח, קשה מאוד לייעץ מרחוק, גש למספר סוחרים ותתרשם, אחר כך תירה במועמדים הסופיים ותחליט
- סליקאי כסף
תודה, שתי נקודות:
1. יש המלצה לנרתיק שכזה, אני לא רוצה שיראו את התפס של הנרתיק על החגורה?
2. האם הדגמים שהצגתי (G19, G26, SIG320), יכולים להיות רלוונטיים לירי מעשי?
1. יש המלצה לנרתיק שכזה, אני לא רוצה שיראו את התפס של הנרתיק על החגורה?
2. האם הדגמים שהצגתי (G19, G26, SIG320), יכולים להיות רלוונטיים לירי מעשי?
- סליקאי ארד
לכל חברת נרתיקים שמכבדת את עצמה יש דגם כזה שנקרא tuckable. לרוב החברות יש גם אופציה לקליפס j שנתפס מאחורי החגורה ואז בולט רק צופציק קטן. לי יש נרתיק כזה של גלקו שנרכש בזמנו לקולט מוסטנג. לגבי ירי מעשי אין לי מושג
- סליקאי כסף
אין מניעה טכנית להשתתף עם אחד מהאקדחים האלה בירי מעשי.
אם אתה שואל מה הכי יעיל מבינהם (לצורך הנ״ל) - זה הגלוק 19, שהוא אקדח לחימה לכל דבר ויש עבורו ציוד נגיש וחלפים/שיפורים בשפע.
אם אתה שואל מה הכי יעיל מבינהם (לצורך הנ״ל) - זה הגלוק 19, שהוא אקדח לחימה לכל דבר ויש עבורו ציוד נגיש וחלפים/שיפורים בשפע.
- סליקאי טיטניום
בהתלבטות בין אקדחים, צריך לזכור שמדובר בעניין אישי ויש גבול עד כמה כדאי להקשיב לאחרים.
מבין הכלים שמנית, הייתי לוקח גלוק 19. הכלי הוא לא אידיאלי לירי מעשי, אבל מאידך ניתן להפיק ממנו המון כשמשקיעים באימונים. (מישהו עבר אותי בתחרות ירי מעשי ביום שישי האחרון עם גלוק 19).
מבין הכלים שמנית, הייתי לוקח גלוק 19. הכלי הוא לא אידיאלי לירי מעשי, אבל מאידך ניתן להפיק ממנו המון כשמשקיעים באימונים. (מישהו עבר אותי בתחרות ירי מעשי ביום שישי האחרון עם גלוק 19).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אני עם ליאור
גלוק 26 לא מתאים כלל.
סיג חדש בארץ מבחינת יבוא רשמי ועדיין אין שיפורים ואביזרים זמינים.
מתוך הרשימה שלך גלוק 19 הוא אפשרות הכי סבירה.לאקדח של גם וגם.
גלוק 26 לא מתאים כלל.
סיג חדש בארץ מבחינת יבוא רשמי ועדיין אין שיפורים ואביזרים זמינים.
מתוך הרשימה שלך גלוק 19 הוא אפשרות הכי סבירה.לאקדח של גם וגם.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ליאור45 כתב: (מישהו עבר אותי בתחרות ירי מעשי ביום שישי האחרון עם גלוק 19).
מצבך טוב ...
הייתי חותם על לירות עם אופן כמו רועי עם 1911 קלאסיק.
- סליקאי טיטניום
היי,
תודה רבה לכולכם.
התחדשתי בגלוק 19 דור 4.
השלב הבא הוא להשתלב בעולם הירי המעשי.
אך נראה לי שמוטב קודם לירום עוד כמה מאות כדורים (להסיר חלודה, מהצבא לא יריתי באקדח).
תודה רבה לכולכם.
התחדשתי בגלוק 19 דור 4.
השלב הבא הוא להשתלב בעולם הירי המעשי.
אך נראה לי שמוטב קודם לירום עוד כמה מאות כדורים (להסיר חלודה, מהצבא לא יריתי באקדח).
- סליקאי ארד
Ariks123 כתב:אך נראה לי שמוטב קודם לירום עוד כמה מאות כדורים (להסיר חלודה, מהצבא לא יריתי באקדח).
לדעתי - בדיוק הפוך. עדיף לא לירות כמה מאות כדורים ולסגל הרגלים "לא נכונים" שבמסגרת ירי מעשי יידרשו כמה אלפי כדורים כדי להשכיח. אני בהחלט מחזק אותך על ההחלטה להיכנס למסגרת הדרכתית שבה תלמד לירות נכון - ולעתים יותר מהשגיאות של האחרים - מאשר מהמדריך.
תתחדש - ובהצלחה.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
agabay כתב:דווקא אם אתה מכופתר מצבך טוב, יש הרבה נרתיקי נשיאה שמאפשרים הכנסת חולצה והסלקה מלאה, דווקא חולצת טריקו מהווה אתגר כי מרימים את היד והנשק נחשף. כשאני הולך עם חולצה במכנס ( נדיר מאוד) אני מצליח להסליק באופן מלא וגם החשדן ביותר לא יראה סימן
לחלוטין מסכים. מהניסיון שלי נרתיק מסוג tuckable עובד מצוין. במקרה שלי, אני מסתובב עם FN בתוך נרתיק של רמורה מתחת למדים, בלי שום בעיה ולרוב גם חברים שיודעים שאני חמוש לא מצליחים לזהות שיש אקדח.
יתרון נוסף שיש לרמורה - בגרסת ה tuckable ניתן להסיר את הקליפס והאקדח עדיין ממשיך לשבת במכנס איפה שהשארת אותו.
קח בחשבון שבמקרה של רמורה תצטרך נרתיק נוסף שמתאים לירי מעשי מכיוון שהרמורה לא קשיח...
- סליקאי ארד
הנסיון שלי עם רמורה היה לא טוב.
אכן הסלקה מקסימלית, אך מידי פעם האקדח נפל יחד עם הנרתיק.
נניח כשהייתי עולה מדרגות.
אף פעם לא בצורה ברוטאלית, ותמיד שמתי לב ותפסתי את זה בזמן, אך מה קורה כשלא שמים לב, ונפל האקדח במקום הומה?
אציין שהרמורה שלי היה ללא קליפס.
אחרי כמה זמן, שפצרתי מיתר לאבטח את הנרתיק שאם יפול עדיין יהיה צמוד אלי.
היום אני עם נרתיקים היברידיים עם שני תפסים לחגורה.
לא מושלם, אבל מאובטח טוב יותר.
לגבי הסלקה, אני מכניס את החולצה בין האקדח למכנס, ואני הולך עם טישירטס.
כדי שזה יעבוד, אני קונה חולצות 3XL.
אכן הסלקה מקסימלית, אך מידי פעם האקדח נפל יחד עם הנרתיק.
נניח כשהייתי עולה מדרגות.
אף פעם לא בצורה ברוטאלית, ותמיד שמתי לב ותפסתי את זה בזמן, אך מה קורה כשלא שמים לב, ונפל האקדח במקום הומה?
אציין שהרמורה שלי היה ללא קליפס.
אחרי כמה זמן, שפצרתי מיתר לאבטח את הנרתיק שאם יפול עדיין יהיה צמוד אלי.
היום אני עם נרתיקים היברידיים עם שני תפסים לחגורה.
לא מושלם, אבל מאובטח טוב יותר.
לגבי הסלקה, אני מכניס את החולצה בין האקדח למכנס, ואני הולך עם טישירטס.
כדי שזה יעבוד, אני קונה חולצות 3XL.
אני הולך עם גלוק 17 באפנדיקס.
והחולצות שלי די צמודות
וצריך להיתאמץ לראות אקדח.
נרתיק שלא תופס את האקדח בצורה יציבה מסוכן
והחולצות שלי די צמודות
וצריך להיתאמץ לראות אקדח.
נרתיק שלא תופס את האקדח בצורה יציבה מסוכן
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
בקצרה, מפאת ההפסקה הקצרה:
הרמורה פיתרון מעולה למשרד. בדגם Tuckable שלהם (עם הלשונית) ועם חגורה בלחץ הנכון - זה עובד מצוין, גם בלי תפס. ובמצבים מסוימים יותר נוח ויותר מרופד מה-StealthGear Revolution.
עכשיו נפרק את הנקודות (בקצרה, כן...?):
א. דגם - עם הלשונית. הסבר אח"כ אם יידרש.
ב. בלי תפס - התפס עוזר בהתלבשות. נמצא אצלי קבוע ליד המחסנית בכיס. רלוונטי לביקור היומי המשמעותי בשירותים, וכשמסדרים חולצה אחרי נסיעה ארוכה, או כשמחליפים נרתיק. (כן, נדבר על זה בסעיף ד').
ג. חגורה בלחץ הנכון - אני לא סובל חגורות לוחצות. מצד שני חגורה לא מתאימה תגרום לך או למצב של אקדח זז, או לסבל.
מנגנון ראטצ'ט לחגורה פתר לי את הבעייה.
ברמה שאם בא לי עוד 3 מ"מ הידוק לפני ריצת מדרגות ספונטנית למשרד מסוים - זה קורה תוך שנייה בלי התפשרות, עיכוב או מחשבה.
אני כרגע עם רמורה ומצאתי שהוא פיתרון טוב לשלב המשרדי של היום.
כשיום העבודה מסתיים אני עובר לנרתיק היברידי איכותי עם 2 קליפסים (ה-SG הנ"ל) שנמצא קבוע בתיק או ברכב. וזה נותן מספר יתרונות:
1) באמת מאפשר להיות פעיל כולל ילדים קטנים על הידיים, או לרוץ עם הגדולים.
2) עצם ההחלפה מרעננת את אזור המותן, שכבר קיבל צורה של הנרתיק הקודם...
וכאן באמת עדיף הרמורה לשלב המשרדי שהוא ממושך יותר, כי באמת אפשר להזיז אותו קצת. בניגוד להיברידי שנשאר קבוע באותו מקום. לטוב, לרע ולממושך...
הרמורה טוב גם לנסיעה ממושכת ברכב כי הוא מאפשר להזיז אותו כמו שנוח לגב, ואף להוציא את הנשק ולשים בתוספתן מלפנים (בלי כדור בקנה) למשך הנהיגה ואז הנרתיק נמעך במותן ולא מורגש. חגורת הראטצ'ט עוזרת גם כאן.
אלו היו 60 שניות כפול חמש על שני הנרתיקים והגמישות שהם מאפשרים. (זה לא היה קצר, אבל נכתב מהר...)
לסיכום:
הרמורה נוח ומוסלק לחלוטין!
חגורת הראטצ'ט משלימה את ההצמדה באופן שלא מהודק ולא פוגע בנוחות.
ההיברידי מאפשר ריענון וטוב לשלב היותר פעיל פיזית ביום.
זה השילוב שלי.
נקודה נוספת - את ההיברידי שיפרתי באמצעות תפס Ulticlip שמתחבא כמעט כולו מאחורי החגורה. את מה שבולט מעליה יתרת החולצה מכסה בדרך כלל.
את התפס האחורי השארתי מקורי, אחרי ניסיונות כאלה ואחרים. מכנסיים שחורים כמעט תמיד, חגורה שחורה. תפס בודד באמצע הגב - כמעט לא שמים לב.
כשחשובה ההסלקה באמת - רמורה.
הרמורה פיתרון מעולה למשרד. בדגם Tuckable שלהם (עם הלשונית) ועם חגורה בלחץ הנכון - זה עובד מצוין, גם בלי תפס. ובמצבים מסוימים יותר נוח ויותר מרופד מה-StealthGear Revolution.
עכשיו נפרק את הנקודות (בקצרה, כן...?):
א. דגם - עם הלשונית. הסבר אח"כ אם יידרש.
ב. בלי תפס - התפס עוזר בהתלבשות. נמצא אצלי קבוע ליד המחסנית בכיס. רלוונטי לביקור היומי המשמעותי בשירותים, וכשמסדרים חולצה אחרי נסיעה ארוכה, או כשמחליפים נרתיק. (כן, נדבר על זה בסעיף ד').
ג. חגורה בלחץ הנכון - אני לא סובל חגורות לוחצות. מצד שני חגורה לא מתאימה תגרום לך או למצב של אקדח זז, או לסבל.
מנגנון ראטצ'ט לחגורה פתר לי את הבעייה.
ברמה שאם בא לי עוד 3 מ"מ הידוק לפני ריצת מדרגות ספונטנית למשרד מסוים - זה קורה תוך שנייה בלי התפשרות, עיכוב או מחשבה.
אני כרגע עם רמורה ומצאתי שהוא פיתרון טוב לשלב המשרדי של היום.
כשיום העבודה מסתיים אני עובר לנרתיק היברידי איכותי עם 2 קליפסים (ה-SG הנ"ל) שנמצא קבוע בתיק או ברכב. וזה נותן מספר יתרונות:
1) באמת מאפשר להיות פעיל כולל ילדים קטנים על הידיים, או לרוץ עם הגדולים.
2) עצם ההחלפה מרעננת את אזור המותן, שכבר קיבל צורה של הנרתיק הקודם...
וכאן באמת עדיף הרמורה לשלב המשרדי שהוא ממושך יותר, כי באמת אפשר להזיז אותו קצת. בניגוד להיברידי שנשאר קבוע באותו מקום. לטוב, לרע ולממושך...
הרמורה טוב גם לנסיעה ממושכת ברכב כי הוא מאפשר להזיז אותו כמו שנוח לגב, ואף להוציא את הנשק ולשים בתוספתן מלפנים (בלי כדור בקנה) למשך הנהיגה ואז הנרתיק נמעך במותן ולא מורגש. חגורת הראטצ'ט עוזרת גם כאן.
אלו היו 60 שניות כפול חמש על שני הנרתיקים והגמישות שהם מאפשרים. (זה לא היה קצר, אבל נכתב מהר...)
לסיכום:
הרמורה נוח ומוסלק לחלוטין!
חגורת הראטצ'ט משלימה את ההצמדה באופן שלא מהודק ולא פוגע בנוחות.
ההיברידי מאפשר ריענון וטוב לשלב היותר פעיל פיזית ביום.
זה השילוב שלי.
נקודה נוספת - את ההיברידי שיפרתי באמצעות תפס Ulticlip שמתחבא כמעט כולו מאחורי החגורה. את מה שבולט מעליה יתרת החולצה מכסה בדרך כלל.
את התפס האחורי השארתי מקורי, אחרי ניסיונות כאלה ואחרים. מכנסיים שחורים כמעט תמיד, חגורה שחורה. תפס בודד באמצע הגב - כמעט לא שמים לב.
כשחשובה ההסלקה באמת - רמורה.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
סקירה מעולה
רק חסר הדגם של החגורת ראצ'ט ...
רק חסר הדגם של החגורת ראצ'ט ...
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד