עצר מחלק מוגדל בגלוק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עצר מחלק מוגדל בגלוק

על ידי eliyawe » 03 יולי 2017, 11:27

גלוק שברשותי הגיע עם עצר מחלק משופר במעמד הקניה. בעבר החזקתי את האקדח בצורה ״מוסדית״ (אגודל על אגודל) לצערי כך לימדו אותי. התחלתי להתאמן על החזקה של אגודל מקביל לאגודל ופה נוצרה השאלה - אצבע נוגעת בעצר המחלק ואני דואג שזה עלול לגרום למעצור בעת הירי(הצינה חוזרת קדימה ועצר המחלק שקצת מתרומם בולם מעט את הצינה ונוצר מעצור ראשון)? האם מקרה הזה סביר ומומלץ להחליף לעצר מחלק רגיל?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: עצר מחלק מוגדל בגלוק

על ידי ניר.ב » 03 יולי 2017, 12:05

תלוי,
לי יש עצר מחלק משופר ואין לי שום בעיית מעצורים, ואני מחזיק את הנשק עם אגודלים קדימה.
לא מזמן במטווח, היה לידי בחור בעל כפות ידיים ענקיות שירה ביריחו והחזיק את הנשק בשיטת אגודל על אגודל.
כל כדור שלישי היה לו מעצור, עד שהמדריך שם לב שהוא לוחץ על עצר המחלק. בקיצור, לא נראה לי משהו שתרגול קל
לא יפתור, אם בכלל קיימת בעיה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי asherme » 03 יולי 2017, 20:32

אצלי "האחיזה המוסדית" (לה הורגלתי מזה 27 שנים) גרמה במספר מקרים ללחיצה (באחיזה חזקה) על תפס המחסנית (גלוק 19).
דבר שגרם לי למעצור של חוסר הזנה וצורך בתפעול מעצור.
כשעברתי, לפני כשנה, ל"אחיזת ירי מעשי" - נפתרה הבעיה והשתפרה האחיזה - טובה בהרבה לטעמי !
גם אחרי 27 שנים ניתן לשנות הרגלים !
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eliyawe » 03 יולי 2017, 21:39

asherme כתב:אצלי "האחיזה המוסדית" (לה הורגלתי מזה 27 שנים) גרמה במספר מקרים ללחיצה (באחיזה חזקה) על תפס המחסנית (גלוק 19).
דבר שגרם לי למעצור של חוסר הזנה וצורך בתפעול מעצור.
כשעברתי, לפני כשנה, ל"אחיזת ירי מעשי" - נפתרה הבעיה והשתפרה האחיזה - טובה בהרבה לטעמי !
גם אחרי 27 שנים ניתן לשנות הרגלים !

על זה בדיוק אני עובד, העניין שבאחיזה מוסדית לא נגעתי בעצר המחלק ולא חוויתי אף פעם מעצור, באחיזה השניה אגודל ממש נוגע בבליטה על עצר המחלק
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Warlord » 03 יולי 2017, 22:47

לפעמים קשה לשנות הרגלים. אני מורגל מעל 20 שנה לאגודל על אגודל ולא הצלחתי לשנות. ההטמעה היתה מאוד ממושכת ולפרקים גם מאוד אינטנסיבית ולמעשה מכל בחינה פרקטית מבחינתי היא בלתי הפיכה.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 04 יולי 2017, 05:37

אני הצלחתי להפרד מהאחיזה המוסדית ומעמידת "הערבי המחרבן" לפני כ7 שנים.
זה היה קשה, אבל זה משתלם.
הרבה יותר נח ואינטואיטיבי אחיזה עם אגודלים מקבילים וגם הנשק מצביע באופן טבעי למטרה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 04 יולי 2017, 06:37

עצר מחלק מוגדל הוא רק צרות.
גלוק הוא אקדח לא כזה קל לירי כמו שכולם חושבים. יש לו גריפ מאוד מסויים בכדי לבצע ירי מהיר ואיכותי. לצערי, האחיזה שאני משתמש בה, אינה מאפשרת לעשות שימוש בעצר מחלק מוגדל. ניסיתי? ברור. ואז התחילו הבעיות. שחרור הצינה מוקדם מדי בהחלפות, הצינה נתקעת לאחור בזמן ירי. איבוד ריכוז בירי עצמו רק בכדי לא ליצור מעצור מסוג כזה זה בדיחה שאותי לא ממש הצחיקה. אז חזרתי למקור והכל חזר לקדמותו. רק אז שאלתי את עצמי, למה בכלל ניסיתי את המוצר הזה מלכהתחילה.
תאמין לי, יש כל כך הרבה דברים לשנות בגלוק, שדווקא עצר המחלק הוא לא אחד מהם.
אני אסיים דיעה אישית,
למה בכלל צריך להגיע למצב בוא האקדח בגמר? נניח גלוק 19, 15 כדורים במחסנית אמורים להספיק ויותר בכדי לפתור את רוב הבעיות שבתור אזרח אני יכול להיקלע אליהם. אם לא, אז המצב כבר הרבה יותר מורכב וכדאי לי להחליף מחסנית מאחורי מסתור או לחקות לכח ביטחון שיבוא לחלץ אותי. 15 כדורים זה המון. אם מישהו מבצע ירי על מטרה, ויורה 15 כדורים ומגיע לגמר ומבצע החלפה לעוד 15 כדורים, כדאי שיחשוב טוב לאן בדיוק הלכו לטייל ה15 הקודמים לפני שהוא פוצח במחול 15 נוספים. (רק שיעשה את זה מאחורי מחסה)
אני נושא מחסנית נוספת לא בגלל שאני צריך 30 כדור, אלא בגלל שאקדח זה כלי מכאני שיכול להגיע לכשל ולעשות מעצור בדיוק בזמן הלא נכון והלא צפויי. ולרוב החלפת מחסנית היא פתרון מהיר ויעיל. להגיע לגמר? (שדרך אגב גם נחשב לסוג של מעצור)
ויש עוד מצב שכדאי יהיה לי להחליף מחסנית (לא ממצב גמר), אם קרה וביצעתי ירי של (להערכתי) חצי מכמות התחמושת במחסנית, והירי נפסק כתוצאה מאיבוד קשר עין או בריחה למסתור או אי יכולת לבצע ירי בגלל תנאי השטח, אני לרוב אעדיף לעשות החלפה יזומה בכדי לדעת בוודאות את כמות התחמושת שיש לי באקדח. אם יתאפשר לי אני אנסה לשמור את המחסנית המשומשת (והתחמושת שהיא כוללת).
או בקיצור,
תחליף חזרה לעצר המחלק המקורי, ותשתדל לא להשתמש בו.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 04 יולי 2017, 07:03

itamar כתב:אני הצלחתי להפרד מהאחיזה המוסדית ומעמידת "הערבי המחרבן" לפני כ7 שנים.
זה היה קשה, אבל זה משתלם.
הרבה יותר נח ואינטואיטיבי אחיזה עם אגודלים מקבילים וגם הנשק מצביע באופן טבעי למטרה.

א.

את הירי ב״עמידת המוצא״ הבטחונית היה לי די קל להשיל והאמת שבשנים האחרונות התו״ל גם השתנה בעניין הזה ממילא. בירי ממצב סטטי אני נוהג לעמוד בצורה יציבה וטבעית שתהיה נוחה לי. האחיזה זה כבר סיפור אחר והשינוי שלו הרבה יותר מורכב.... בנוסף כפי שאמרתי בשרשור אחר אני גם לא ממש רואה צורך לשנות את צורת האחיזה שלי
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 04 יולי 2017, 09:12

+1 לגבי מחסנית נוספת מטעמי תפעול מעצורים הרבה לפני קיבולת, כפי שציין glock34.

אבל אם כבר משתמשים בעצר המחלק - המוגדל עושה חיים קלים יותר - כמובן רק במידה שאינו מפריע לאחיזה מרגישה לך נוחה וטבעית.

לא מסתדר? אז כאן זו נקודה שמאפשרת לך להתאים את האקדח (או את החלק שלו) אליך ולא להיפך. זו לא גזירה.

אפשר גם להחליף בין חברים, יש כאן פורום ייעודי לתקשורת בין קונה/מוכר/מחליף.

אני בטוח שיש חלק שרוצים לנסות, וחלק שניסו ורוצים לחזור למקורי. תחליפו. ביניכם (לא כל דבר חייב לעלות כסף).

דגש ראוי (בטח בעידן הפוליטיקלי קורקט ובאתר מוביל): כמובן רק מי שמכיר ובטוח ויכול לפרק ולהרכיב חלק מסוג זה.

יש אנשים שמחליפים ברקסים לבד ועושים זאת ביותר תשומת לב מהמכונאי הממוצע.
ויש כאלה שבשביל להוסיף שמן פשוט מבקשים ממישהו שמכיר, אפילו מוסך.

ואין שום פסול באף אחד מהמקרים.

To Each - His Own

בדיוק כמו עצם ההתאמה של עצר מחלק מוגדל - לחלק מתאים ולחלק לא. שני המקרים לגיטימיים.
אני שייך לאלו שניסו וטוב להם עם עצר מוגדל.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 04 יולי 2017, 10:34

glock34 כתב:...ואז התחילו הבעיות. שחרור הצינה מוקדם מדי בהחלפות, הצינה נתקעת לאחור בזמן ירי...

שחרור צינה מוקדם מידיי - האם אתה מתפעל את עצר המחלק ביד האוחזת את האקדח? כי זה מה שבדרך כלל גורם לתופעה. עדיף בהרבה לתפעל את עצר המחלק ביד החלשה. זאת בעיה לשמאליים, אבל נוח מאוד לימניים.
הצינה נתקעת בזמן הירי: אני שמאלי, אז בירי ביד שמאל אין לי את הבעיה, אבל כשאני יורה ביד ימין, אני מניח את האגודל הימני על עצר המחלק, בדומה להנחה על הנצרה באקדחי 1911/2011. זה פותר את הבעיה לחלוטין.
יש לי עצר מוגדל מהדגם המקורי של גלוק.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי eliyawe » 04 יולי 2017, 11:39

תודה על התגובות, רק חידוד קטן האקדח הגיע עם עצר מחלק מוגדל, רק בזמן האחרון התחלתי לעבוד על שינוי אחיזה. אני חושב שכן אחליף לעצר מחלק רגיל כדי להימנע ממעצורים
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר.ב » 04 יולי 2017, 16:30

eliyawe כתב:תודה על התגובות, רק חידוד קטן האקדח הגיע עם עצר מחלק מוגדל, רק בזמן האחרון התחלתי לעבוד על שינוי אחיזה. אני חושב שכן אחליף לעצר מחלק רגיל כדי להימנע ממעצורים

למה לרוץ להחליף ?
הרי עד עתה לא הייתה לך בעיית מעצורים, אתה רק מביע חשש שתהיה בעיה.
תירה עוד ואז תדע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 05 יולי 2017, 17:29

בגלוק אני תמיד מתפעל את עצר המחלק עם אגודל ימין. ולא זאת לא הבעיה. הוא היה משתחרר כי היה בולט מדי לאחיזה שלי.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 06 יולי 2017, 09:37

glock34 כתב:בגלוק אני תמיד מתפעל את עצר המחלק עם אגודל ימין.

+1
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 06 יולי 2017, 22:17

אז זהו שמדריכים רבים טוענים שזהו לא התפעול המוצלח ביותר כי יש סיכוי שהאגודל ישחרר את עצר המחלק עוד לפני נעילת המחסנית.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד