"ידוע" ילדים לעובדה שיש נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

"ידוע" ילדים לעובדה שיש נשק

על ידי nakar » 11 אוגוסט 2017, 21:50

אני יודע שעלולות להיות דעות לכאן או לכאן, אבל מעניין אותי לדעת איך אתם "מיידעים" את הילדים על העובדה שאתם נושאים נשק.
מה אתם מסבירים להם, איך אתם "מסדרים" להם את זה בראש שאבא (או אמא), נושאים נשק, ולשם מה, בטיחות בנשק וכו'.
אחרי הכל בארצנו (בניגוד לרוב מדינות העולם), סביר מאוד ומקובל לראות חיילים מסתובבים עם נשק ברחובות אך אזרחים עם נשק, לרוב מושכים הרבה תשומת לב. זו סתירה מעניינת בפני עצמה ...
דעתי האישית היא שמהגיל בו אפשר לדבר עם הילד באופן שהוא מבין (יש כאלה שמגיל 3 אפילו, ויש כאלה בגיל מאוחר הרבה יותר), צריך לפחות ליידע אותו שההורה נושא נשק כדי להגן על המשפחה אם יהיה אירוע שמי מהמהשפחה יהיה בסכנה כלשהיא והנשק יוכל להבריח את מי שמסכן אותה.

אגב, חיפשתי על הנושא בגוגל בעברית ולא מצאתי. באנגלית יש פה ושם
Ignore all ego
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: "ידוע" ילדים לעובדה שיש נשק

על ידי GUSS » 11 אוגוסט 2017, 23:05

יש לי כבר נכדים, ועד היום לא סיפרתי לילדים שיש לנו סכ"ום בבית, מגהץ , מכונת כביסה וטוסטר.
הם פשוט נולדו וחיו בסביבה כזו שלא צריך כל דבר ללעוס עבורם,ונשק קר וחם הינו חלק מהחיים,
בגיל צעיר מאד מאד ירו במטווחים , ללא הכנה יעודית נוסח מיכל דליות,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי nakar » 11 אוגוסט 2017, 23:17

כמו אריאל שרון שעשה מארבים כילד ליד הבית בכפר מלל? %%$0066
Ignore all ego
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 11 אוגוסט 2017, 23:41

ילדים זה לא מוצר אחיד וקטונתי מלתת המלצות,
אני בדעה של קודמי - לא לעשות מזה עניין ולא לעורר בהם סקרנות לא חיובית.
ילדים נחשפים לנשק מגיל צעיר מאד דרך סרטים ומשחקי מחשב, אם יתקלו בהפתעה בנשק בבית די סביר שינסו לשחק איתו. בטח שלא הייתי מסתיר, אם מתעניינים אז מסבירים להם ברצינות כמו לאדם מבוגר, בשום אופן לא לסמוך עליהם למרות הכל.
לצערי לא ניתן לקחת היום ילד למטווח מורשה כפי שהיה אפשרי כשאני הייתי ילד וגם לא מקובל ללכת למחצבה הנטושה הקרובה ... בכל אופן לא כשאתה עירוני מהמרכז ...
את הילדים שלי התאפשר לי לקחת למטווחים בחו״ל מגיל צעיר מאד, לפני כן הם ירו באיירסופט, מי מהם שמתעניין, מכיר ויודע לירות מצויין.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי nakar » 11 אוגוסט 2017, 23:48

גם לי יצא לירות במחצבות (לא בארץ) אבל אני חושב שהמקום הראשון בארץ שאתה באמת "חווה" ירי מאסיבי וכבר "לא נבהל" ממנו זה בצבא (בהנחה שאתה בתפקיד שמצריך זאת).
אכן חבל שבארץ לא ניתן לאפשר אימון מסודר גם לדור הצעיר באופן רשמי ומסודר
Ignore all ego
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 12 אוגוסט 2017, 00:28

ילד שמתעניין היום בנשק, חורש את האינטרנט ולומד אל כל התיאוריה מהר מאד.
יש את תחום האיירסופט, יקר, אבל הלוואי שהיה קיים כשאני הייתי ילד.
אפשר עדיין לשלוח למועדון קליעה מגיל צעיר.
אפשר להגיע למטווחים, או לתחרויות ירי מעשי בתור צופה, לשמוע ולראות מקרוב ירי בנשק חם.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי spy » 13 אוגוסט 2017, 19:24

אני חושב שצריך פשוט לחנך את הילד לאחריות וגישה בטיחותית בריאה לחיים.
הילד שלי בן 4.5.
אין מצב שיסכים לנסוע במכונית לא חגור. תמיד שואל לפני שפותח את החגורה, האם הגענו ומותר כבר.
בבתי קפה ומסעדות, כשמביאים לו סכו"מ הוא מביא לי את הסכין שלו ואומר "אבא, זה עוד לא בשבילי".
כשהייתה להם מסיבת ל"ג בעומר בגן - ביקש שנביא מהבית מטף והיה צמוד אליו כשהאש הייתה בשיאה.
הוא יודע שיש בבית אקדחים ולפעמים גם רובה (לא יודע שזה נקרא "רובה" מבחינתו - "אקדח גדול". לפני כשבועיים ניהלתי איתו שיחה בנושא (לא הראשונה, היו שיחות הכנה רבות) - הפגין הבנה מלאה מה מותר, מה אסור ומה צריך לעשות אם וכאשר. אגב, השיחה ללא שאלות כן/לא, רק "שאלות פתוחות".
האם זה אומר שאנו משאירים את האקדחים שלנו המצב נגיש עבורו? ממש לא! והוא מבין מדוע זה. אבל אין לי ספק שהוא יגדל עם גישה בטיחותית בריאה. לנשק ולא רק.

אגב, אין לו אף אקדח/רובה צעצוע. מקסימום - קשת. למה? כי אני לא מסכים שיהיו לו בשלב זה. צעצועים כאלה, לצערי, מסגלים אצל ילדים רבים הרגלים לא טובים בכל הנוגע להתנהלות עם נשק. לפני כשנה היה לו תותח קפיצי של פליימוביל, אחרי ששיחק איתו תוך כיוון על בני הבית - לקחתי לו אותו ולו החזרתי עד עכשיו. והסברתי למה. על משחקי מחשב הכוללים ירי בכלל אין על מה לדבר.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ArikB » 14 אוגוסט 2017, 14:36

אני חינכתי את הבן שלי שבאקדח לא נוגעים.והוא לא נגע.דאגתי לפרוק את האקדח בבית לכל מקרה.
שגדל וקצת לפני שהתחיל קורס ירי מעשי.הסברתי לו על האקדח ואיך עובד.
היום הוא יורה בעצמו לא רע בכלל.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 15 אוגוסט 2017, 10:26

בקשר ל"ידוע" , הילד כבר יודע , הוא רואה ושומע טוב מאד.
לדעתי , העניין הוא , "להרוג את הסקרנות" , ואת זה עשיתי בפעילות שבה הם פירקו ,ניקו והרכיבו ,ביצעו תהליך פריקה ובטיחות.
מאז , הנושא בכלל לא מעניין אותם , לדעתי , נראה להם יותר "כאב ראש" ממשהו מסעיר.

spy כתב:אגב, אין לו אף אקדח/רובה צעצוע. מקסימום - קשת. למה? כי אני לא מסכים שיהיו לו בשלב זה. צעצועים כאלה, לצערי, מסגלים אצל ילדים רבים הרגלים לא טובים בכל הנוגע להתנהלות עם נשק. לפני כשנה היה לו תותח קפיצי של פליימוביל, אחרי ששיחק איתו תוך כיוון על בני הבית - לקחתי לו אותו ולו החזרתי עד עכשיו. והסברתי למה. על משחקי מחשב הכוללים ירי בכלל אין על מה לדבר.

לדעתי , חבל , יש הרבה היתרונות להקניית הרגלים בריאים בגיל צעיר ויכולות מוטוריות מעולות.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד