תופעת הליצנים...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תופעת הליצנים...

על ידי efiey » 06 אוקטובר 2017, 10:33

מה לעשות אם מופיע מולי מישהו בתחפושת ליצן עם סכין/אקדח אמיתי או דמה ?
לא ניתן לדעת אם כלי הנשק הוא אמיתי.
================================================
יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע: יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ.
יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ--מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: תופעת הליצנים...

על ידי גיא123 » 06 אוקטובר 2017, 10:50

1. אמצעי
2. כוונה
3. יכולת

לך תשכנע מישהו שהילד בן 14 שירית בו הציג את שלושת הקריטריונים הנ"ל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי efiey » 06 אוקטובר 2017, 11:10

כאשר מישהו מחופש אין אפשרות לדעת מה גילו של המחופש.
היום נערים בני 15 - 14 הם בגובה של 160-170, ולכן זה יכול להיות מצב מאוד
מסוכן ולא נעים.
יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע: יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ.
יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ--מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סיורניק » 06 אוקטובר 2017, 11:18

efiey כתב:מה לעשות אם מופיע מולי מישהו בתחפושת ליצן עם סכין/אקדח אמיתי או דמה ?
לא ניתן לדעת אם כלי הנשק הוא אמיתי.

ה"תופעה" מדווחת בצורה מוגזמת ע"י התקשורת, מה שכמובן גורם למפגרים לעשות את זה יותר.
למה כל תופעה אמריקאית מטופשת חייבת להגיע לפה:

א. באיחור של כמה שנים
ב. עם יותר טמטום ואלימות ישראלית - יש הבדל בין להיות מפחיד בשביל צחוקים לבין לתקוף אנשים
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 06 אוקטובר 2017, 11:21

הליצנים של היום זה ה"אבו ללה" של פעם.לקחת הכל בפרופורציה.
בקניון מסתובבות דמויות עם בורקה ללא הגבלה, שאין לדעת אם יש לה AK47 מתחת לגלביה או אפילו אם זה גבר..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Digo » 06 אוקטובר 2017, 11:37

אנחנו כבר פגשנו זוג דבילים כאלה בעיר המגורים של הורי, אשדוד.

הם החזיקו סכינים אמיתיות ככל שהצלחתי לזהות. כשרצו לכיוונינו, התחלנו לרוץ אליהם בתגובה. הם נבהלו וברחו. קראנו למשטרה, ושם זה נגמר...

טיפשי? כן... מסוכן? בהחלט ייתכן, בעיקר למטומטמים שמאחורי המסכות...

אמור להיות קשור לנשק שאנחנו נושאים? לענ"ד, בסביבה עירונית, ממש לא... אלא אם מחבלים יתחילו לחקות את ההתנהגות הזו...

אצלי בישוב, אף אחד, לא משנה בן כמה, לא ירים עליך סכין בצחוק... כולם יודעים שזה עלול להיגמר רע מאוד...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר.ב » 06 אוקטובר 2017, 13:28

Digo כתב:אמור להיות קשור לנשק שאנחנו נושאים? לענ"ד, בסביבה עירונית, ממש לא... אלא אם מחבלים יתחילו לחקות את ההתנהגות הזו...

ואם וכאשר זה יקרה, זה יהיה מקרה אחד מאוחר מדי. %%$0077
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 06 אוקטובר 2017, 14:14

זה תמיד ככה...

אין ברירה ידידי...אי אפשר להתחיל לירות בילדים קלי דעת רק כדי להיות בטוח. (וברור לי שאף אחד לא מתכוון להציע את זה...)
בסופו של דבר, אין תחליף לשיקול הדעת האישי, כמו תמיד...
אם מחבל יחליט לחקות את תחפושת הליצן, זה אכן יהיה מסוכן, אבל לא להגיב בירי, לא אומר שלא ניתן להיכנס לכוננות.
סיפרתי לך שרצנו לקראת התוקפים המדומים הללו. אחת המטרות, הייתה לבחון את התגובה. כמו שכתבתי, הם ברחו. אני מקווה שאדם שכן נכנס לכוננות, יצליח להגיב בזמן כשיזהה מתקפה אמיתית.

אם יש למישהו פיתרון חכם יותר, אשמח לשמוע.
כך או כך, מתקפות מדומות באזור יהודה ושומרון, הן לרוב בדיחה שלא מצחיקה אף אחד. גם לא, ואולי במיוחד לא, ילדים. תקיפה שם, כמעט תמיד תתפרש כאירוע אמת, ותגרור תגובות מתאימות. זה טבעו של האזור, וההיסטוריה מוכיחה שהתגובות הללו מוצדקות ונחוצות.
אני מאמין שאם יש כאן אנשים תושבי האזור, הם יוכלו לספר לפחות על מקרה אחד שבו שמעו צעקות, רעשים חשודים, ורצו למקום מתוך חשש שמדובר באירוע אמת.

המרחב העירוני פחות חד משמעי, ולכן בעייתי יותר. לא כל צעקה מהבית של השכנים, מתפרשת אצלך כטבח אפשרי בסלון של המשפחה.
מקווה שהטרנד הטפשי הזה ידעך לפני שיגרום לנזק אמיתי...
כמו שכתבו לפני, התקשורת ממש לא מועילה לזה עם הדיווחים המוגזמים הללו... מה שהיה בהתחלה כמה מקרים בודדים, צובר תאוצה בגלל הפרסום והעיסוק המאסיבי...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 06 אוקטובר 2017, 18:49

עיר ללא ליצנים אין לה עתיד..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי glock34 » 07 אוקטובר 2017, 08:42

אני בכלל לא מבין מה השאלה פה.
ילד לא ילד יש כוונה אין כוונה. מה זה כל הקשקוש הזה? כל מי שרץ אלי עם סכין מחופש לליצן או לציפור בולבול, דינו שווה. יש לו אמצעי, הכוונה ברורה והתוצאה תהיה בהתאם. אז גם מחבל בתצורת ליצן יכול ככה חופשי לרוץ לו בתל אביב עם סכין שלופה לעבר אנשים מבלי להיפגע? אתם שומעים את עצמכם? ילד בן 14 יכול בשניה להשאיר את צפק הבטן שלך שפוך על הרצפה או לשסף לך איזה איבר שמיש אחר. ועל אקדח אין בכלל על מה לדבר. יש לי ילד בן 6 שיורה למטרות ב10 מטרים ללא כל בעיה וגם פוגע. מה בדיוק יעצור את הליצן בן ה 14 מללחוץ על כפתור בתצורת הדק של אקדח שהוא השיג בדרך כלשהיא. ולמה זה אמור בכלל להעסיק אותי, אזרח שרק יצא את ביתו מבלי כוונה לפגוע בזבוב. השאלה היא האם יש או אין סכנת חיים ממשית. אם אתה יכול לברוח ממנו, רצוי. אבל אם לא? ובכלל בארה״ב יש מדינות עם חוק המותיר לך לדרוש את מקומך. אולי פשוט עדיך לא לפתוח באש באופן מיידי, ולתת לליצן להבין שהוא עבר את גבול הבדחנות. זו גם אפשרות. אני לא יודע עד כמה זה חוקי, אבל יכול לחסוך סוכת אבלים. אולי פשוט כדאי שהורים יתחילו לוודא מה הילדים שלהם עושים מחוץ לבית, כמו בימים היותר טובים של ההיסטוריה.
אם אבא שלי היה יודע שאני מסתובב ברחוב בתחפושת ליצן ומפחיד אנשים למוות... אז טוב ממש לא היה לי. אתם קולטים שאנחנו מנהלים דיון על, מה היית עושה אם מולך היה ניצב קקה מחופש לליצן עם סכין או אקדח? לאיזה עוד שיאים נצליח להגיע? פעם או אולי גם היום היינו נמנעים מתחפושות שהיו משייכים אותנו לעולם הפח״ע (זוכרים את הבחור שאיבד את חייו בהרצליה?), היום כבר לליצן אי אפשר להתחפש בשקט. מה הבא בתור? מלכת הכוכבים נושכת אנשים ברחוב? מרדכי היהודי זורק כוכבי נינג׳ה?
הבא להורגך...ימשיך כבודו.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 07 אוקטובר 2017, 16:38

ילד לא ילד יש כוונה אין כוונה. מה זה כל הקשקוש הזה? כל מי שרץ אלי עם סכין מחופש לליצן או לציפור בולבול, דינו שווה. יש לו אמצעי, הכוונה

כל הנושא של "כוונה" הוא נושא סובייקטיבי לחלוטין.
על אמצעי ויכולת ביצוע לרוב אין מחלוקת.

בסופו של יום אתה יכול להבחין אם מישהו נמצא שם רק כדי להפחיד או שהוא אשכרה בא בשביל להרוג.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עדן23 » 07 אוקטובר 2017, 17:20

itamar כתב:
ילד לא ילד יש כוונה אין כוונה. מה זה כל הקשקוש הזה? כל מי שרץ אלי עם סכין מחופש לליצן או לציפור בולבול, דינו שווה. יש לו אמצעי, הכוונה

בסופו של יום אתה יכול להבחין אם מישהו נמצא שם רק כדי להפחיד או שהוא אשכרה בא בשביל להרוג.

א.

שולף (בהנחה שנושא כלי התקפה) מוריד אותו לרצפה ומזעיק כוחות ביטחון , ירי יתבצע במידה וימשיך לסכן ולהתקרב לאחר ששלפתי (המשך ההתקרבות שלו מצידי מעידה על כוונה)
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 07 אוקטובר 2017, 17:57

שולף (בהנחה שנושא כלי התקפה) מוריד אותו לרצפה ומזעיק כוחות ביטחון , ירי יתבצע במידה וימשיך לסכן ולהתקרב לאחר ששלפתי (המשך ההתקרבות שלו מצידי מעידה על כוונה)

לפחות לפי כל מה שחופרים בחידושי רשיון ובכל מיני מסגרות צריכים להתקיים כל ארבעת התנאים: אמצעי, כוונה, יכולת ביצוע וחוסר התגרות מצדך כדי להצדיק שימוש בנשק (כולל שליפה ואיום).
אם אתה טוען שהמשך התקדמות התוקף מעיד על כוונה, ז"א שלא היית בטוח בכוונת התוקף מלכתחילה.
אם כך, איך אתה יכול להצדיק שליפה ואיום בנשק?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עדן23 » 07 אוקטובר 2017, 19:12

itamar כתב:

לפחות לפי כל מה שחופרים בחידושי רשיון ובכל מיני מסגרות צריכים להתקיים כל ארבעת התנאים: אמצעי, כוונה, יכולת ביצוע וחוסר התגרות מצדך כדי להצדיק שימוש בנשק (כולל שליפה ואיום).
אם אתה טוען שהמשך התקדמות התוקף מעיד על כוונה, ז"א שלא היית בטוח בכוונת התוקף מלכתחילה.
אם כך, איך אתה יכול להצדיק שליפה ואיום בנשק?

א.

1. אם הליצן הולך לתומו ולא מחפש אטרקציות? אני מציע לו טרמפ לשלוותא.
2.הליצן מתקדם לכיוני בצורה מאיימת ללא כלי תקיפה? מקבל פצצה לפנים ונראה אותו ממשיך לחייך.
3. הליצן צועד לכיוני בצורה מאיימת עם סכין / אלה / פטיש / גרזן... ביד
א. שולף
ב. מורה לו להשליך את כלי התקיפה ולשכב על הרצפה.
ג. בהנחה שהשליך את הכלי תקיפה , מתקשר למשטרה .
ד. השליך את הכלי וברח , מדווח למשטרה כיוון בריחה
ה. לא נענה לדרישה להשליך וממשיך להתקדם לכיווני בצורה מאיימת ... מבצע ירי ע"מ לעצור את האיום.

מעדיף להסביר לשופט ולא לתולעים!
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 07 אוקטובר 2017, 19:54

itamar כתב:

א.

לא אכנס לדקויות משפטיות (נושא מורכב) אבל אני נוטה להסכים עם עדן ועם גלוק 34 ופחות עם איתמר.
לגבי כוונה, אני אומר משפט שכדאי שתשננו אותו.
אנחנו לא בוחני כליות לב ואף אחד מאיתנו לא רנטגן אנושי. במערכת שאני בא ממנה לימדו אותנו שבסיטואציות כאלה מעשיו של האדם מלמדים על כוונתו.
אם דמות עטוית מסכה שגובהה כגובה אדם בוגר רצה אליך ברחוב חשוך ריצת אמוק ובידה כלי הנחזה לכלי תקיפה אני מתייחס כאל איום ממשי ופועל ע״מ להסירו בצורה מבוקרת והדרגתית לפי כל כללי ההגנה העצמית שבחוק במידה וניתוק מגע יזום אינו מעשי.
נערך לאחרונה על ידי Warlord בתאריך 07 אוקטובר 2017, 22:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד