שאלה בנושא החלפה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה בנושא החלפה

על ידי אבי1970 » 05 ינואר 2018, 18:12

יש לי SW ארוך מדי וכבד מדי ואני מעוניין לרכוש אקדח קטן (גלוק 43 או משהו כזה), בעדיפות יד שניה על מנת לא להשקיע יותר מדי. מה קורה אם אני לא מצליח למכור את האקדח הישן, מה אני עושה איתו (מפקיד במשטרה)? האם במקרה של הפקדה במשטרה ישמר לי הרישיון לשלושה חודשים על מנת לקנות מיד שניה את האקדח הקטן?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שאלה בנושא החלפה

על ידי ניר ל » 05 ינואר 2018, 22:55

אם תבצע החלפה דרך סוחר, תקבל בד״כ זיכוי על האקדח הישן אולי גם אימון ותחמושת במסגרת העסקה, כנראה שבסופו של דבר לא תצא במחיר יקר יותר מאשר קניית משומש מפרטי. לא ראיתי שהם נמכרים בזול אם בכלל ניתן למצוא כאלו משומשים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: שאלה בנושא החלפה

על ידי spy » 06 ינואר 2018, 13:39

אבי,
מבין לחלוטין את הרצון שלך לקנות אקדח שאפשר "להיות עם ולהרגיש בלי".
אבל אתה חייב לקחת בחשבון שאקדח מגודל של גלוק 43 מאתגר מאוד בירי ומחייב אימון רציני הרבה יותר מהנהוג בארץ.
אחרת, אתה עלול להיות מתוסכל מאוד ממנו.
אין עדיין הרבה אקדחים כאלה מיד שניה כי הם נמצאים מעט זמן בשוק. ואלה שראיתי - המחיר המבוקש עליהם נמוך רק במקצת מהמחיר של חדשים.
לא רשמת, מה הדגם של האקדח שלך. אם מדובר באחד הסמיטים הישנים, ערכו בטרייד אין לחנות - אפסי. אולי תצליח לקבל בתמורה מחסנית שלישית או נרתיק לאקדח החדש שלך.
מה שכן, עיסקה שכזאת חוסכת לך זמן והתעסקות, שכן כשאתה מוכר את האקדח לאדם פרטי, אתה נדרש להגיע יחד איתו לפקיד רישוי, מה שמצריך מכם תיאום זמנים הדדי. ואם אתה מגיע לחנות, מוסר להם את האקדח שלך (גם אם בתמורה לזיכוי של 100 ש"ח), אתה פשוט מקבל מהם שטר קניה, שטר מכר וניגש איתם לפקיד רישוי. קצר ופשוט.
מה שאתה כן יכול לעשות, זה למצוא מישהו שאתה רוצה לתת לו את האקדח שלך במתנה (למשל, קצין צעיר שאין לו כסף להשקיע או משהו כזה) ואז לדרוש ממנו "בתמורה" שיתאים את עצמו אליך. אז אתה קובע 2 תורים רצופים מתי שנוח לך, מקבל שטר מכר על האקדח החדש מחנות, ניגש עם מקבל האקדח שלך ועם המסמכים לפקיד רישוי וסוגר עיניין.
למכור אקדח לאדם פרטי ואז לקנות אקדח אחר מאדם פרטי - זה כבר אירוע שקשה לי להאמין שתצליח להריץ בביקור אחד, היות ואז צריך להתאים את הזמן הנוח ל-3 אנשים לתורים הזמינים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד