ישיבה והסלקה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ישיבה והסלקה

על ידי ezp » 06 ינואר 2018, 21:51

שלום חברים,
אני נתקל בבעיה שמקשה עלי לשאת את הנשק ביום יום.
אני נאלץ לשבת שעות רבות במהלך היום, ובזמן ישיבה והסלקה בשעות 3-5 הקלאסיות הנשק מכאיב לי בגב ומאוד לא נוח.
ניסיתי מספר רב של נרתיקים איכותיים ולא מוצא פתרון. מדובר אגב על גלוק 43 קטן.. לא מעבר.
האם יש טיפים או דרכים נוחות לנשיאה מוסלקת וישיבה? תודה רבה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: ישיבה והסלקה

על ידי ליאור45 » 07 ינואר 2018, 05:26

נרתיק מפשעה - SmartCarry יפתור לך את הבעיה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 07 ינואר 2018, 09:40

אצלי ,
נרתיק קרסול של רמורה , יש משלוחה לארץ (המשלוח כמעט מכפיל את המחיר , פניתי אליהם במייל לפני שהזמנתי , קיבלתי קוד קופון חד פעמי)
https://www.remoraholsterstore.com/product/leg-holster/
בהתחלה הלכתי עם נרתיק נשלף למותן כשאני בתנועה מנהלתית , נרתיק קרסול בעבודה.
היום , רק קרסול.
כמובן , מכנס גינס ארוך.
בהצלחה
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ezp » 07 ינואר 2018, 09:51

ניסיתי נרתיק קרסול איכותי מעור של desantis.. יש איתו מספר בעיות..
למשל- צריך מכנס מאוד מאוד עבה כדי שלא ירגישו במשהו מוזר צץ לך ברגל(ואני מדבר על אקדח קטן..)
ובגלל המשקל - אם ניסיתי לרוץ טיפונת הנרתיק פשוט לא הצליח להחזיק את המשקל. גם בהליכה אחרי זמן ממושך עלול להתחיל ליפול
כמו כן אם סוגרים חזק מדי עלול לחסום את הדם לרגל ולהפעיל לחץ על שרירים ורצועות או מה שלא שיש באיזור הזה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ezp » 07 ינואר 2018, 09:53

ליאור45 כתב:נרתיק מפשעה - SmartCarry יפתור לך את הבעיה.

נראה מעניין.. האם בישיבה הוא לא בולט ? לא מרגיש מוזר ?
אחרי זמן מסויים הרצועה לא מתחילה להשתחרר? הליכה ממושכת לא תגרום חלילה לנפילה של הנרתיק?
וכיצד ניתן להזמין ? הם עושים משלוחים בארץ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 07 ינואר 2018, 11:18

1. לא.
2. לא.
3. לא.
4. לא.
5. ראה 6.
6. כן.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ezp » 07 ינואר 2018, 12:25

ליאור45 כתב:1. לא.
2. לא.
3. לא.
4. לא.
5. ראה 6.
6. כן.

רב תודות. עזרת לי הרבה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Desert Warrior » 07 ינואר 2018, 14:35

מעוניין להוסיף עוד קצת מידע שאולי יוכל לסייע.

ניסיתי את הנרתיק מפשעה של SmartCarry, שיש לי אותו עדיין ואני כבר לא משתמש בו -
אמנם המצב נשיאה הוא כן יחסית נוח (לעומת נשיאה על הצד), אבל לי אישית זה לא היה נוח במיוחד, וגם היה קצת בעייתי כי קשה מאוד להגיע לנשק ממצב של ישיבה, ומצאתי את עצמי כל הזמן מושך אותו יותר ויותר למעלה, גם בשביל הנוחות וגם בשביל שאוכל באמת להגיע לנשק במידת הצורך - עד שהגעתי למצב נשיאה appendix, כפי שגיליתי שקוראים לו בחיפוש באינטרנט.
בסופו של דבר, עברתי לאחר כעשור של נשיאת נשק למצב נשיאה appendix, עם נרתיק Incog של חברת G-code. הייתי שוקל לבדוק את מצב הנשיאה הזה, עם גלוק 43 זה בכלל אמור להיות קל (אני עם 26), אבל זה כמובן תלוי במבנה גוף. אני אישית מאוד זלזלתי וראיתי את זה בהתחלה כשטויות של אמריקאית שרוצים להיראות מגניבים, אבל יש לזה את היתרונות וזה באמת עובד לי ממש טוב - שליפה יותר מהירה, הסלקה טובה יותר (אף אחד לא מודע לזה שאני מסתובב עם נשק ומחסנית נוספת מקדימה).
אתה יכול לנסות בעצמך עם נרתיק פנימי שיש לך כמו שאני עשיתי, לראות אם זה בכלל רלוונטי. קח בחשבון שזה לא יהיה נוח בהתחלה, כמו שלשאת נשק על הצד היה לא נוח בהתחלה. לי אישית לקח שבוע או יותר להתרגל לזה (וזה עוד היה עם יריחו וגלוק 19), ומאז כשאני חושב לנסות לחזור לשאת את הנשק באזור השעה 3-4 אני משתגע מכמה שזה לא נוח לי.

אגב, יש לי נרתיק של SmartCarry כאמור, אם אתה מעוניין לנסות אותו לפני שאתה מחליט לרכוש אחד בעצמך, אולי זה יעזור לך בהחלטה ויחסוך לך כמה פרוטות טובות...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר.ב » 07 ינואר 2018, 15:05

פעם ראשונה שאני שומע על גלוק 43 שלא נוח לנשיאה. %1
מה מבנה הגוף שלך והאם אתה משתמש בחגורת נשק ייעודית ?
כתבת שניסית מגוון גדול של נרתיקים ? איזה וכמה זמן זמן כבר יש לך נשק?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ezp » 07 ינואר 2018, 16:08

ניר.ב כתב:פעם ראשונה שאני שומע על גלוק 43 שלא נוח לנשיאה. %1
מה מבנה הגוף שלך והאם אתה משתמש בחגורת נשק ייעודית ?
כתבת שניסית מגוון גדול של נרתיקים ? איזה וכמה זמן זמן כבר יש לך נשק?

מבנה גוף סטנדרטי.. לא שמן לא רזה. bmi תקין :)
חגורת נשק יעודית לא, אבל כן חגורה שמחזיקה את הנשק. בגלל זה לא ממהר להחליף.. הבעיה היא שהוא כואב בגב בזמן ישיבה, לא חושב שחגורה תעזור במקרה הזה.
ניסיתי נרתיקים של stealthgear vedder
comfortac desantis fab frontline kusiak
ואולי שכחתי איזה אחד שניים..
צורות נשיאה iwb, ankle, belly band pocket holster.
האמת שנשיאה בכיס הייתה אחלה, הבעיה שלא מצאתי מכנסיים יפות שיש להן כיס עמוק לנשיאה בצורה זו. אם מכירים אשמח לשמוע
בגדול האקדח אחלה במימדיו וזה התסכול- שגם אקדח זעיר יחסית ל9 ממ קשה להסלקה נוחה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ezp » 07 ינואר 2018, 16:09

Desert Warrior כתב:מעוניין להוסיף עוד קצת מידע שאולי יוכל לסייע.

ניסיתי את הנרתיק מפשעה של SmartCarry, שיש לי אותו עדיין ואני כבר לא משתמש בו -
אמנם המצב נשיאה הוא כן יחסית נוח (לעומת נשיאה על הצד), אבל לי אישית זה לא היה נוח במיוחד, וגם היה קצת בעייתי כי קשה מאוד להגיע לנשק ממצב של ישיבה, ומצאתי את עצמי כל הזמן מושך אותו יותר ויותר למעלה, גם בשביל הנוחות וגם בשביל שאוכל באמת להגיע לנשק במידת הצורך - עד שהגעתי למצב נשיאה appendix, כפי שגיליתי שקוראים לו בחיפוש באינטרנט.
בסופו של דבר, עברתי לאחר כעשור של נשיאת נשק למצב נשיאה appendix, עם נרתיק Incog של חברת G-code. הייתי שוקל לבדוק את מצב הנשיאה הזה, עם גלוק 43 זה בכלל אמור להיות קל (אני עם 26), אבל זה כמובן תלוי במבנה גוף. אני אישית מאוד זלזלתי וראיתי את זה בהתחלה כשטויות של אמריקאית שרוצים להיראות מגניבים, אבל יש לזה את היתרונות וזה באמת עובד לי ממש טוב - שליפה יותר מהירה, הסלקה טובה יותר (אף אחד לא מודע לזה שאני מסתובב עם נשק ומחסנית נוספת מקדימה).
אתה יכול לנסות בעצמך עם נרתיק פנימי שיש לך כמו שאני עשיתי, לראות אם זה בכלל רלוונטי. קח בחשבון שזה לא יהיה נוח בהתחלה, כמו שלשאת נשק על הצד היה לא נוח בהתחלה. לי אישית לקח שבוע או יותר להתרגל לזה (וזה עוד היה עם יריחו וגלוק 19), ומאז כשאני חושב לנסות לחזור לשאת את הנשק באזור השעה 3-4 אני משתגע מכמה שזה לא נוח לי.

אגב, יש לי נרתיק של SmartCarry כאמור, אם אתה מעוניין לנסות אותו לפני שאתה מחליט לרכוש אחד בעצמך, אולי זה יעזור לך בהחלטה ויחסוך לך כמה פרוטות טובות...

מודה על ההצעה, אבל אני משער שלא מדובר על דגם לגלוק 43 אלא ל19? יש הבדל בגדלים
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר.ב » 07 ינואר 2018, 17:47

שמע, משהו נשמע לי לא תקין \ הגיוני.
או שאתה לא מתלבש נכון "סביב האקדח " - ולחגורה יעודית קשיחה יש הרבה לתרום - או שיצרת לעצמך
פגיעה בשריר או עצב כלשהו באזור הנשיאה במותן...או שניהם, בפרט שאתה מציין נרתיקים נוחים ומרופדים כמו ה SG.
אקדח במימדים ובמשקל של גלוק 43 צריך להיות כמעט בלתי מורגש על הגוף.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Desert Warrior » 07 ינואר 2018, 17:59

ezp כתב:מודה על ההצעה, אבל אני משער שלא מדובר על דגם לגלוק 43 אלא ל19? יש הבדל בגדלים

מדובר בדגם ש"מתאים" לנשקים בגודל של 26 + מחסנית נוספת, אז מן הסתם זה גדול יותר ממה שמוכרים ש"מתאים" ל43.
שים לב שאני כותב "מתאים" כי זה ממש לא בנוי לאקדח ספציפי, אלא לכל מה שנמצא בטווח גדלים הזה - זה עוד משהו שגרם לי לעזוב את הנרתיק הזה. בגלל שזה לא בנוי לאקדח ספציפי, קשה מאוד להשיג אחיזה טובה על הנשק שזז מצד לצד, זה כרוך בהרבה התעסקות בתוך המכנס, מאוד מאוד קשה להשיג עם יד אחת, והמרחק משם להכניס בטעות אצבע לשמורת ההדק לא רחוק, כפי שגיליתי לאחר אימונים יבשים רבים - מה שנהיה קשה יותר למנוע במצב לחץ. ככה שנשיאה עם כדור בקנה (ואני יודע שזה משהו שלא מעניין כאן בארץ) לדעתי לא רלוונטי לנרתיק כזה.
כשהשתמשתי בזה אני שיפצרתי לזה את הQ series (עוד דבר שלא התאים לי) עם שפצור של חוט במקום הקליפס כדי שתהיה הגנה על ההדק.

כל הדברים האלו הם כמובן דעתי האישית, אני יודע שיש אנשים שמאוד אוהבים את הנרתיק הזה וגם את הQ series, הוא באמת יכול להיות נוח, אבל זה עדיין הרגיש כמובן כמו נשק וזה מציק אחרי כמה שעות. לי זה היה יותר מדיי התפשרות על חשבון יכולת מבצעית בשביל מעט יותר נוחות (וגם זה לא תמיד).
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי cameljoe32 » 07 ינואר 2018, 22:16

מניסיוני הצנוע אני יכול לומר שגם לי היתה בעיה דומה שנפתרה בזכות התמדה והתרגלות. יש לי SG mini העליתי את הקליפסים לחור הכי גבוה, כך שהנשק יושב יחסית עמוק בתוך המכנס בשעה שלוש ואחרי כמה חודשים שמתי לב שזה כבר לא עניין. אני לפעמים מניח את היד לוודא שהכל במקום. גם בישיבה. תפסיק לעשות שינויים. תניח בעמדה שהכי נוחה כרגע ותתמיד בה. יתכן שמרוב שינויים אין לך אפשרות להתרגל למשהו.
CZ-P07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ezp » 07 ינואר 2018, 22:26

ניר.ב כתב:שמע, משהו נשמע לי לא תקין \ הגיוני.
או שאתה לא מתלבש נכון "סביב האקדח " - ולחגורה יעודית קשיחה יש הרבה לתרום - או שיצרת לעצמך
פגיעה בשריר או עצב כלשהו באזור הנשיאה במותן...או שניהם, בפרט שאתה מציין נרתיקים נוחים ומרופדים כמו ה SG.
אקדח במימדים ובמשקל של גלוק 43 צריך להיות כמעט בלתי מורגש על הגוף.

חלילה, הכל בסדר איתי ..
זה לא שכואב לי כאב חד או משהו כזה- פשוט תחושה לא נוחה.
כשאני יושב אני פשוט מרגיש שבצד אחד גוף ברזל מושך את הגב קדימה ובצד השני אין כלום.
אני לא מבין איך אני אמור להתרגל לתחושה הזו ..
ואני באמת לא חושב שחגורה קריטית ברגע של ישיבה. לא מזלזל חלילה .. חגורה זה דבר חשוב, אבל במקרה הספציפי הזה לא רואה את התרומה
נערך לאחרונה על ידי ezp בתאריך 07 ינואר 2018, 22:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד