סקירה קצרה של כלי הנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
סקירה קצרה של כלי הנשק
אהלן,
אשמח לסקירה קטנה של האקדחים המצויים בשוק היום..
מידע בסיסי כגון אילו אקדחים נחשבים כבדים ואילו קלים.. מה נחשב נוח לירי, אמינות, שירות בארץ, אחריות טיפולים, מה מומלץ ככלי ראשון (אם זה רלוונטי בכלל..)
ושאלה נוספת האם אפשר להתנסות בירי על מגוון כלים ע"מ לראות מה נוח לי..
אשמח לסקירה קטנה של האקדחים המצויים בשוק היום..
מידע בסיסי כגון אילו אקדחים נחשבים כבדים ואילו קלים.. מה נחשב נוח לירי, אמינות, שירות בארץ, אחריות טיפולים, מה מומלץ ככלי ראשון (אם זה רלוונטי בכלל..)
ושאלה נוספת האם אפשר להתנסות בירי על מגוון כלים ע"מ לראות מה נוח לי..
- סליקאי ארד
Re: סקירה קצרה של כלי הנשק
אתה מבקש סקירה כי עשית חיפוש באתר ולא מצאת פורום מתאים או שהשאלה אף פעם לא עלתה בעבר?
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
בעיני יש שתי דרכים אפשריות לבחור אקדח ראשון
הראשונה - לקרוא בכל הפורומים ולחפור לכל המשתתפים באתרי האינטרנט ובכל קבוצות הפייסבוק. להבין את סוגי האקדחים, להתעמק בהבדלים בין המנגנונים השונים. לחשוב היטב על היתרונות והחסרונות של אקדחים גדולים וקטנים, ואחרי כל זה לעבור בכל חנויות הנשק ולדבר שעות עם המוכרים, ולירות בכל הכלים.
השניה - לקנות גלוק 19 כמו כולם.
הראשונה - לקרוא בכל הפורומים ולחפור לכל המשתתפים באתרי האינטרנט ובכל קבוצות הפייסבוק. להבין את סוגי האקדחים, להתעמק בהבדלים בין המנגנונים השונים. לחשוב היטב על היתרונות והחסרונות של אקדחים גדולים וקטנים, ואחרי כל זה לעבור בכל חנויות הנשק ולדבר שעות עם המוכרים, ולירות בכל הכלים.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
בגדול, כל המידע שביקשת כבר נמצא בפורום, שווה לחפש...
אבל בגלל שהוא די מפוזר, ותכלס לקחתי על עצמי לאגד אותו בצורה נוחה בנישקייה וזה לוקח זמן, אנסה למקד...
השאלות ששאלת מאוד כוללות, והתשובות יהיו בהתאם.
1) נתחיל דווקא מהסוף. אם אתה בעל רישיון/אישור עקרוני לרישיון, אתה יכול, ואתה צריך להגיע למטווח, ולנסות שם את הכלים השונים עד שתמצא משהו שמתאים לך.
2) לבקש סקירה על כל מה שבשוק זה מאוד רחב, וגם די מיותר. יותר יעיל שתתאר את הצרכים שלך, מאפייני השגרה שלך, הניסיון, תקרת התקציב וכו'. יהיה הרבה יותר קל לעזור לך.
3) "האקדחים הכבדים" = אקדחים בעלי גוף מתכת מלא.
"האקדחים הקלים" = אקדחים פולימריים - גוף פולימרי, צינה מתכתית.
זו כמובן חלוקה גסה מאוד. בשתי הקבוצות, ישנן קטגוריות שונות בעלות מאפיינים שונים.
4) נוח לירי (ולכן מומלץ ככלי ראשון) - אקדח מקטגוריית קומפקט ומעלה. אקדח שמספק לך אחיזה מלאה ונוחה, ובעל משקל עצמי שמספיק כדי למנוע תחושת הדף חזקה במיוחד.
כך או כך, תצטרך להתאמן מעבר לירי הסטטי במטווח, אבל אין ספק שכלים קטנים יותר, ידרשו אימון מאסיבי יותר, גם אם קל ונוח יותר לשאת אותם.
5) בישראל יש מספר שמות של כלים שמיובאים באופן סדיר, ונתמכים ע"י מטווחים שיעמדו מאחוריהם. מס' דוגמאות:
גלוק,סמית&ווסון, CZ, בול (ישראלי) ועוד.
ממליץ להגיע למטווח רציני, ולהתרשם בעצמך מהצעות השירות.
גלוק מגיע עם אחריות של 1-5 שנים. CZ עם אחריות ללא הגבלה וכו' וכו'. נתחיל קודם מהפרטים שביקשתי בסעיף 2, ונזרום משם...
נראה לי שכיסיתי הכל...
אבל בגלל שהוא די מפוזר, ותכלס לקחתי על עצמי לאגד אותו בצורה נוחה בנישקייה וזה לוקח זמן, אנסה למקד...
השאלות ששאלת מאוד כוללות, והתשובות יהיו בהתאם.
1) נתחיל דווקא מהסוף. אם אתה בעל רישיון/אישור עקרוני לרישיון, אתה יכול, ואתה צריך להגיע למטווח, ולנסות שם את הכלים השונים עד שתמצא משהו שמתאים לך.
2) לבקש סקירה על כל מה שבשוק זה מאוד רחב, וגם די מיותר. יותר יעיל שתתאר את הצרכים שלך, מאפייני השגרה שלך, הניסיון, תקרת התקציב וכו'. יהיה הרבה יותר קל לעזור לך.
3) "האקדחים הכבדים" = אקדחים בעלי גוף מתכת מלא.
"האקדחים הקלים" = אקדחים פולימריים - גוף פולימרי, צינה מתכתית.
זו כמובן חלוקה גסה מאוד. בשתי הקבוצות, ישנן קטגוריות שונות בעלות מאפיינים שונים.
4) נוח לירי (ולכן מומלץ ככלי ראשון) - אקדח מקטגוריית קומפקט ומעלה. אקדח שמספק לך אחיזה מלאה ונוחה, ובעל משקל עצמי שמספיק כדי למנוע תחושת הדף חזקה במיוחד.
כך או כך, תצטרך להתאמן מעבר לירי הסטטי במטווח, אבל אין ספק שכלים קטנים יותר, ידרשו אימון מאסיבי יותר, גם אם קל ונוח יותר לשאת אותם.
5) בישראל יש מספר שמות של כלים שמיובאים באופן סדיר, ונתמכים ע"י מטווחים שיעמדו מאחוריהם. מס' דוגמאות:
גלוק,סמית&ווסון, CZ, בול (ישראלי) ועוד.
ממליץ להגיע למטווח רציני, ולהתרשם בעצמך מהצעות השירות.
גלוק מגיע עם אחריות של 1-5 שנים. CZ עם אחריות ללא הגבלה וכו' וכו'. נתחיל קודם מהפרטים שביקשתי בסעיף 2, ונזרום משם...
נראה לי שכיסיתי הכל...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
עדקרן כתב:בעיני יש שתי דרכים אפשריות לבחור אקדח ראשון
ואז שואלים למה אין תרבות נשק...
אני גר ביישובים שמפוצצים בגלוקים כאלה, וכולם שם שמים פס על מה שנמצא בתוך הנשק שלהם... הם לא חופרים, לא מתעניינים, לא בודקים... ולא מתאמנים...
הולכים עם נרתיק קורדורה שקיבלו בקומבינה במיוחד בשבילם, ידית אחיזה שבולטת להם בשעה 6, ואף בשמיים... תענוג לעיניים תאמין לי...
התעניינות מובילה לרוב לאהבה לתחום, והדרך משם להתמקצעות קצרה.
אני שמח שחופרים לי. אני מזמין חברים שלי לחפור לי כל היום.
ככה בדיוק אני התחלתי.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
יש שתי דרכים. שכל אחד יבחר מה שמתאים לו.
(אני לא יודע מה זה "תרבות נשק". באמת)
(אני לא יודע מה זה "תרבות נשק". באמת)
IDPA Safety Officer
עדקרן כתב:(אני לא יודע מה זה "תרבות נשק". באמת)
תרבות נשק?
קח דוגמא ממדינות כמו ארהב וקנדה.
מסחר, אספנות, תחרויות מכל הסוגים, שיפורים ו-custom לכל נשק ולכל מטרה, תערוכות, אביזרים, עמותה פעילה ובועטת שמייצגת את האינטרסים של כולם..להרחיב עוד?
לצערי הרב המקום היחידי במדינה שבו יש איזו תרבות נשק הוא המגזר הערבי.

א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:עדקרן כתב:(אני לא יודע מה זה "תרבות נשק". באמת)
תרבות נשק?
קח דוגמא ממדינות כמו ארהב וקנדה.
מסחר, אספנות, תחרויות מכל הסוגים, שיפורים ו-custom לכל נשק ולכל מטרה, תערוכות, אביזרים, עמותה פעילה ובועטת שמייצגת את האינטרסים של כולם..להרחיב עוד?
לצערי הרב המקום היחידי במדינה שבו יש איזו תרבות נשק הוא המגזר הערבי.![]()
א.
לא יודע מה "תרבות" בזה. גם פה וגם שם יש אנשים שמתעניינים יותר, כאלה שפחות וכאלה שבכלל לא. וזה נכון לנשק, אופניים, ציור, ספרות, טיפוס הרים. רק ששם יש הרבה מאד אנשים, אז אפילו שהאחוז קטן יש מספיק פרנסה לכל הדברים שאמרת.
IDPA Safety Officer
אז אפילו שהאחוז קטן יש מספיק פרנסה לכל הדברים שאמרת.
רק שזה ממש לא אחוז קטן.
יש בערך כלי נשק לבן אדם.
ותעשיית נשק שיכולה להשפיע על תוצאת בחירות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:
ותעשיית נשק שיכולה להשפיע על תוצאת בחירות.
א.
מה טוב בזה?
IDPA Safety Officer
אתייחס לתגובות הראשונו כי רק הם עדיין בנושא...
ל boltik: אני מבקש סקירה כי לא ראיתי מקום שמפרט השוואה בין כלים מוכרים או מומלצים למתחילים וכן להיבן קצת מושגים כי ראיתי פה נגיד סקירות על נשקים מסוימים אבל לא את כל המושגים אני מבין..
לdigo: אפתח שכמובן שוטטתי באתר ולא מצאתי איזה דף ליורה המתחיל כזה שאבין מושגים בסיסים... כמובן שכן הבנתי קצת מה הכלים הנפוצים ודברים בסיסיים עליהם שבהשגתי הדלה (כעת חח)
1. אני כרגע מחכה לאישור הבקשה ולכן עשיתי את הבירור הקצר הזה לבוא יותר מוכן למה אני מחפש וקצת לדבר ב"שפה"
2.הצרכים: צרכי הגנה בסיסים (לא מתחרה או משהו) ניסיון באקדחים:0 ניסיון בכלי נשק: לוחם חיר רובאי 07. תקרת התקציב חשבתי על עד 2500
3. תודה. ומה זה צינה?
4. מה זה קטגוריית קומפקט ומעלה?
5. כמו כל ישראלי הכרתי רק גלוק וידעתי על קיומם של ה19 וה17 (ורק על קיומם) עכשיו קצת שוטטתי והעשרתי קצת יוצר תידע עם דגמי c ודגמי 42 43 אבל כמובן שאני לא באמת מבין משו עדיין
ל boltik: אני מבקש סקירה כי לא ראיתי מקום שמפרט השוואה בין כלים מוכרים או מומלצים למתחילים וכן להיבן קצת מושגים כי ראיתי פה נגיד סקירות על נשקים מסוימים אבל לא את כל המושגים אני מבין..
לdigo: אפתח שכמובן שוטטתי באתר ולא מצאתי איזה דף ליורה המתחיל כזה שאבין מושגים בסיסים... כמובן שכן הבנתי קצת מה הכלים הנפוצים ודברים בסיסיים עליהם שבהשגתי הדלה (כעת חח)
1. אני כרגע מחכה לאישור הבקשה ולכן עשיתי את הבירור הקצר הזה לבוא יותר מוכן למה אני מחפש וקצת לדבר ב"שפה"
2.הצרכים: צרכי הגנה בסיסים (לא מתחרה או משהו) ניסיון באקדחים:0 ניסיון בכלי נשק: לוחם חיר רובאי 07. תקרת התקציב חשבתי על עד 2500
3. תודה. ומה זה צינה?
4. מה זה קטגוריית קומפקט ומעלה?
5. כמו כל ישראלי הכרתי רק גלוק וידעתי על קיומם של ה19 וה17 (ורק על קיומם) עכשיו קצת שוטטתי והעשרתי קצת יוצר תידע עם דגמי c ודגמי 42 43 אבל כמובן שאני לא באמת מבין משו עדיין
- סליקאי ארד
אתה לא חייב להתייחס למה שכתבתי, אבל התכוונתי ברצינות. לקנות את מה שכולם קונים זה לא חיסרון, זה ניהול סיכונים סביר בתנאי אי ודאות.
לדעתי, קשה מאד להבין באמת מקריאה בפורומים והתיעצויות, והתנסות בירי ממשי היא הדרך הכי טובה. עצתי לך היא שתקצר את הפרק של ההתלבטויות, תקנה משהו, אפילו משומש, ותגיע למטווח.
יכול להיות שאחרי שנה תרצה להחליף אקדח. יכול להיות שתתאהב באקדח שלך. כך או כך 1500 כדור ישכילו אותך הרבה יותר מכל דבר אחר.
לדעתי, קשה מאד להבין באמת מקריאה בפורומים והתיעצויות, והתנסות בירי ממשי היא הדרך הכי טובה. עצתי לך היא שתקצר את הפרק של ההתלבטויות, תקנה משהו, אפילו משומש, ותגיע למטווח.
יכול להיות שאחרי שנה תרצה להחליף אקדח. יכול להיות שתתאהב באקדח שלך. כך או כך 1500 כדור ישכילו אותך הרבה יותר מכל דבר אחר.
IDPA Safety Officer
מה טוב בזה?
ששם לא יכול לבוא איזה הרצל קבלו/יעקב עמית/אהרונוביץ' ובצורה שרירותית לבטל תבחינים ולשנות אותם מתי שרק בא להם.
כן יש שם את התיקון השני לחוקה, אבל ללא הלובי של תעשיות הנשק היו כבר מוצאים איך לרוקן אותו מתוכן.
מספיק טוב?
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:מה טוב בזה?
ששם לא יכול לבוא איזה הרצל קבלו/יעקב עמית/אהרונוביץ' ובצורה שרירותית לבטל תבחינים ולשנות אותם מתי שרק בא להם.
כן יש שם את התיקון השני לחוקה, אבל ללא הלובי של תעשיות הנשק היו כבר מוצאים איך לרוקן אותו מתוכן.
מספיק טוב?
א.
בעיני הרעיון שחברות מסחריות בעלות אינטרס כלכלי ישפיעו על מחוקקים הוא גרוע מאד. בוא ניזכר בחברות הטבק, למשל. אבל זה לא משנה אם השינוי הוא בעד או נגד מה שאני מאמין בו באותו נושא. את המדיניות צריכים לקבוע האזרחים, לא תאגידי ענק.
IDPA Safety Officer
ל עד קרן:
כמובן שאקנה אקדח ואתנסה איתו ואצבור עליו קצת ניסיון
רק הקטע הוא שכדי לקנות אקדח עלי לטווח עליו קודם אז כרגע אני חושב איזה אקדח לקנות כאקדח ראשון...
אולי פשוט אבקש ממטווח להתנסות במספר אקדחים וכך אבחר מה לקנות...
כמובן שאקנה אקדח ואתנסה איתו ואצבור עליו קצת ניסיון
רק הקטע הוא שכדי לקנות אקדח עלי לטווח עליו קודם אז כרגע אני חושב איזה אקדח לקנות כאקדח ראשון...
אולי פשוט אבקש ממטווח להתנסות במספר אקדחים וכך אבחר מה לקנות...
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד