ערב רב???

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ערב רב???

על ידי גדעון מצגר » 04 אפריל 2018, 20:25

היינו יום לפני ערב חג 12-איש כולנו מגמלאי ממשטרה ושב'ס בדרגות מרס'ר ומעלה עד רנ'ג בגי'מ חבורה מלוכדת כולם חוץ ממני ועוד חבר בעלי שפמים ששמים את רס'ר חזי המפורסם בסנטר הקטן.חחחח
כולנו בעלי רשיונות לאקדח ורק חלק קטן מאתנו נושאים את האקדח בפועל על גופם או בתיק (תרמילון)מיוחד לכך על הכתף:
אבל כולנו עד אחד יורים אחת לחודש אם לא יותר בפועל במטווח זה או אחר בצפון.ומשקיעים הרבה מעות בנושא הירי ובכלל באימונים.
וכאן מתחיל החלק המעניין
כולנו עד אחד.נושאים אקדחים ישנים.מיעוט מאתנו נושא אפילו אקדחי תופי בני מעל ארבעים שנה.עם קליבר גדול-החל מ-045 .357.038 וחלקם הגדול גם אקדחים אוטומטים 9X19 ישנים מאוד ו-9X17.
כמובן שאף אחד מאתנו הוא לא קאובוי ובטח לא אמן קרקס המערב הפרוע נוסח ארה'ב.אבל מה שכן כולנו עד אחד יודעים להשתמש בנשק ביעילות ובמהירות התואמת לגילנו כמובן ..
בקיצור אנחנו יושבים על חוף הים מדליקים מדורה ושרים שירי פלמ'ח כטוב ליבנו ביין וקיבתינו בבשר שנהפך על האש.ואחד מאתנו אקורדיוניסט מרקיד לשעבר מלווה לנו את הכיף באקורדיון ישן נוסח ימי אנו באנו. כאשר לפתע מצפון לנו במרחק של אולי שלושים מטר נשמעת בחוזקה מוזיקה בקול רם כל כך שלא יכולנו לשמוע את עצמינו שרים.מוזיקת פופ שמופ ג'ז .רעש של תופים ומילות שירים בומבסטיים כל כך שאי אפשר להבינן.קם אחד מאתנו המבוגר בחבורה בן 92 אבל בריא כמו שור ונראה כמו בן 60 ענק ורחב וניגש לחבורה ומבקש בקול שקט והגיון מהנערים שבחבורה להנמיך את הרעש.כי אנחנו נמצאים לא רחוק ומכייפים וזה מפריע.
סבא !!!עשה טובה לך חפש מי ינענע אותך הייתה התשובה.:לך לך חפש תחברים שלך ועזוב אותנו בשקט ..לפני שאנחנו מתעצבנים ומשקשקים אותך.(מעניין מה זה המושג הזה משקשקים)נו טוב.. מה עושים אנחנו כל חבורת הזקנים שומעים את הדברים קמים כאחד וניגשים לחבורה המלהגת .כשכמה מאתנו נושאים את האקדח גלוי לא מוסלק על חגורתם.ואני הפחדן שבחבורה ועוד שלושה או ארבעה נושאים את האקדח מוסלק על החגורה בצורה שאין אפשרות לראות שיש לנו אקדח.כשהצעירים בני 18 עד עשרים עד אולי עשרים וחמש שמנו לפחות עשרים יחידות של טמטום נייד. ראו אותנו וכנראה הבחינו בנושאי הנשק היחס השתנה במיידי. שוב חזרנו כולנו על מילותיו של הזקן בחבורה ובקשנו מהם להנמיך ולהתחשב בנו.או ללכת למקום אחר כי כל רצועת החוף הייתה ריקה לחלוטין עד כמעט חוף בצת לפני רה'נ.
החבורה השתתקה הביטו אחד בשני בהו מספר דקות ולאחר מכן ניתקו את הרמקול מהכבל שהיה מחובר לרכב ובחבורה אחת הסתלקו עם הרכבים צפונה ויותר לא ראינו אותם
לא חלפו שתי דקות ומדרום מגיע רגלית אדם צעיר באזרחי בן 30-35 בערך מציג לנו תעודת שוטר מציג את עצמו כשוטר ממחלק חקירות.וחיוך גדול על פניו ומבקש לשוחח אתנו .ומסביר לנו שמה שעשינו כרגע היה משום איום בנשק על אנשים אחרים וזה בניגוד לחוק .למרות שלא שלפנו ולא איימנו פיזית או מילולית אבל לפי החוק היבש זה מהווה איום לכל דבר וכדאי שנשים לב. למרות שהוא גם נמצא עם משפחתו לא רחוק מהמקום.והדבר הזה שנשמע לצעירים שעזבו זה עתה כמוזיקה הפריעה לו מאוד גם והוא חשש לגשת אליהם ולבקש מהם להנמיך כי הוא עם ילדים קטנים ואשתו וזה מובן מאליו.או אז התפתחה שיחה בנינו לבינו האם זה היה איום והאם לא. בסופו של עניין חזרנו למקומינו המשכנו עד אור הבוקר..כשנדברנו שבבוקר לפני שניסע הבייתה ניגש כולנו לת. נהריה ונגיש דו'ח מפורט על מה שקרה שם ומהלך העניינים.כדי שלא ניראה חו'ש כמאיימים וכ'ד.ומשם נחזור כל אחד לביתו .כמובן שכשהגיע הבוקר היינו עייפים מדי ודחינו את העניין נסענו כל אחד לביתו אף מאחד לא הגיש נגדנו נתלונה כלשהיא.אבל נשארנו חוששים
וזה סוף הסיפור ונשאלת השאלה האם כדאי להעיר את הכלבים מרבצם.או לא ? מה דעתכם המקצועית חברים?
סתם לשם העניין לא נובע מחשש כלשהו אלא מסקרניות גרידא

גידי מצגר=סליקאי וותיק כסף לשעבר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: ערב רב???

על ידי גיא123 » 04 אפריל 2018, 21:15

התשובה פשוטה-

להסליק.

נשק לא מוסלק = בכל עימות מילולי שתימצא בו, הצד השני יכול לטעון שאיימת עליו עם נשק.

הצד השני יכול להיות ילדותי, קטנוני, תחמן ונקמן.

לכן עם כל הרצון להיות צודק, לא להתבייש לא להתחבא וכו.... עדיף להיות חכם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 05 אפריל 2018, 06:38

אם אתה שוטר לשעבר, אתה בוודאי יודע שכל מפגש עם חוקר לצורך מתן עדות יכול להפוך בשניה לחקירה באזהרה.

לא כל חקירה באזהרה הופכת מיידית לתיק פלילי...אבל בכל זאת יש סיכוי גדול שכן.

לפני 10 שנים כשהבת הצעירה שלי הייתה ביסודי, היא הותקפה על ידי הבריון הכיתתי שפתח לה את הראש.
אחרי בית החולים הלכנו להגיש תלונה.
החוקר שאל על השתלשלות העניינים.
ואחרי שהבת שלי סיפרה שהיא החזירה לו מכות אחרי שפתחו לה את הראש החוקר אמר לי:
"אני מחויב להודיע לך שאני משנה את הסטטוס ממתן עדות לחקירה באזהרה".

מבין את הראש?

קיצר...אל תעיר את הדב משנתו מה גם שלא הוגשה נגדכם תלונה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 05 אפריל 2018, 09:54

אם השוטר יודע להגיד לכם שמה שעשיתם עלול להתפרש כאיום בנשק, אז למה לא עשה כלום כשחבורת צעירים איימה לשקשק זקן חביב בן 92 ?
ולמה הוא עצמו פחד לגשת אליהם? גם אם הוא לבד, הוא עדיין שוטר עם תעודה ולפחות טלפון יש לו ביד אם לא גם נשק.
להגיש תלונה על מישהו שהציג נשק בטענה שאיים, אפשר גם אפשר וזה נעשה, המשטרה תזדרז לזמן לחקירה ולהחרים את הנשק עד לסיומה גם אם האקדח לא נשלף. שמור את הנשק מוסתר אם אתה לא מתכוון לאיים או להשתמש בו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 05 אפריל 2018, 10:13

ניר ל כתב:ולמה הוא עצמו פחד לגשת אליהם? גם אם הוא לבד, הוא עדיין שוטר עם תעודה ולפחות טלפון יש לו ביד אם לא גם נשק.

לא פעם ראשונה שאני נתקל בזה.
נתקלתי בשוטרים שמורחים זמן בהגעה לתיגרות בתקווה שבנתיים האירוע יסתיים מבלי שיצטרכו להתערב.

יש כאלה שמגיעים עם סירנה וציפצופים כדי שישמעו מרחוק ויתפזרו.

ובתכלס הפחד הוא לא מהאלימות אלא מהמדיה ומח"ש.
כל שוטר יכול להזעיק בלחיצה על המע"ד את כל העולם ואחותו לתגבורת.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Gol1 » 05 אפריל 2018, 14:32

גידי חג שמח

בתור אדם רב פעלים ועתיר ניסיון כמוך לא ברור לי מאיפה מגיע הדחף שלך להיות צודק ולא חכם, להבנתי היית שוטר ואתה מכיר את המערכת היטב ובכל זאת אתה מתעקש פעם אחר פעם להכניס את עצמך למצבים גבוליים אשר עלולים לגרום לך לאובדן הנשק שלך ואולי אפילו יותר, דווקא ממך הייתי מצפה להבין מה הסיכויים והסיכונים שלך ולהמנע ממצבים אשר בהם בסוף כל עוגמת הנפש תהיה רק שלך.
פשוט חבל לי שתסבול ללא צורך את המדינה או את המשטרה ואת החוק לא תצליח לשנות ובסוף אתה היחנד שיפגע מהמלחמה בטחנות הרוח הנ"ל.
בברכת חג שמח ושקט
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 05 אפריל 2018, 17:09

itamar כתב:אם אתה שוטר לשעבר, אתה בוודאי יודע שכל מפגש עם חוקר לצורך מתן עדות יכול להפוך בשניה לחקירה באזהרה.

לא כל חקירה באזהרה הופכת מיידית לתיק פלילי...אבל בכל זאת יש סיכוי גדול שכן.

לפני 10 שנים כשהבת הצעירה שלי הייתה ביסודי, היא הותקפה על ידי הבריון הכיתתי שפתח לה את הראש.
אחרי בית החולים הלכנו להגיש תלונה.
החוקר שאל על השתלשלות העניינים.
ואחרי שהבת שלי סיפרה שהיא החזירה לו מכות אחרי שפתחו לה את הראש החוקר אמר לי:
"אני מחויב להודיע לך שאני משנה את הסטטוס ממתן עדות לחקירה באזהרה".

מבין את הראש?

קיצר...אל תעיר את הדב משנתו מה גם שלא הוגשה נגדכם תלונה.

א.

פתחו לה תיק פלילי לקחו טביעות אצבע ודנ"א על זה שהתגוננה מערס? ועוד ביסודי?
למשטרת ישראל יש המון זמן פנוי אני רואה.

גידי,
לפעמים אני לא יודע אם הסיפורים שלך מגיעים מהוליווד או מההולילנד.
במקום להתבחבש בשטויות, תסליק וזהו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 05 אפריל 2018, 17:34

למזלה לא פתחו לה תיק.
לא לקחו לה ט"א וגם לא דגימת דנא.
לאותו ילד היו באותו זמן מס' תיקים במשטרה. אלימות, ונדליזם, גניבת פלאפונים וכו'...

היום הוא יוצא ונכנס מבתי כלא.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 05 אפריל 2018, 21:52

itamar כתב:למזלה לא פתחו לה תיק.
לא לקחו לה ט"א וגם לא דגימת דנא.
לאותו ילד היו באותו זמן מס' תיקים במשטרה. אלימות, ונדליזם, גניבת פלאפונים וכו'...

היום הוא יוצא ונכנס מבתי כלא.

א.

אז איך בדיוק זו הייתה "חקירה באזהרה"?
נשמע שנפלתם על חוקר אהבל ביום לא משהו.
חקירה באזהרה זו בעצם יריית הפתיחה של ההליך הפלילי, ובהגדרתה גוררת פתיחת תיק פלילי ברישומים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 05 אפריל 2018, 23:43

לוקחים טביעות אצבע וdna מכל מי שנחקר באזהרה ? איפה זה כתוב ?
אמנם לא משפטן ולא נחקרתי באזהרה,

אבל להבנתי - כל חקירה בה אדם נחקר כחשוד בביצוע מעשה פלילי - חייב החוקר להודיע לו שהוא נחקר באזהרה ולהקריא לו את זכויותיו. למה זה מחייב פתיחת תיק פלילי? מה אם החשד מופרך בחקירה ? והאם כל פתיחת תיק מחייבת לקיחת טביעות ודנ״א גם אם אין שום קשר לעבירה?
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 05 אפריל 2018, 23:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 05 אפריל 2018, 23:49

ניר ל כתב:לוקחים טביעות אצבע וdna מכל מי שנחקר באזהרה ? איפה זה כתוב ?

בפקודות מטא"ר ובחוק סדר דין פלילי (סמכויות חיפוש ומעצר).
טביעות אצבע ותמונת פנים תמיד.
דנ"א הבנתי רק ב"עבירות חמורות".
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 אפריל 2018, 07:06

אז איך בדיוק זו הייתה "חקירה באזהרה"?
נשמע שנפלתם על חוקר אהבל ביום לא משהו.
חקירה באזהרה זו בעצם יריית הפתיחה של ההליך הפלילי, ובהגדרתה גוררת פתיחת תיק פלילי ברישומים

זה מה שקרה.
באמצע מתן העדות, החוקר הכריז שכיוון שהיא החזירה מכות הוא משנה את הסטטוס לחקירה באזהרה וכל מה שתגיד מעתה יכול לשמש כנגדה.

אני חושב שתמונה וט"א לוקחים מעצורים.
הבת שלי מעולם לא נעצרה. בכל מקרה, זה קרה ב 2004..לא יודע מה היו הפקודות אז.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חן ארצי » 06 אפריל 2018, 11:39

כל זמן שמותר לפי החוק לשאת נשק בצורה גלויה, אז הנשיאה כשלעצמה לא יכולה להתפרש כאיום בנשק.
נראה לי שאותם נערים לא נבהלו מהנשקים, אלא חששו שנושאי הנשקים הם שוטרים.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גיא123 » 06 אפריל 2018, 11:53

חן ארצי כתב:כל זמן שמותר לפי החוק לשאת נשק בצורה גלויה, אז הנשיאה כשלעצמה לא יכולה להתפרש כאיום בנשק.

נכון. אבל כאן אתה יוצא מנקודת הנחה שהצד השני הוא ישר כסרגל ולא יעוות את הגרסא שלו לטובתו. ואז חובת ההוכחה תהיה עליך בתור זה שמואשם באיום בנשק.

גם אם תצא זכאי לאחר תהליך ארוך ומתיש, לכל הפחות יקחו לך את הנשק לתקופת הזמן של התהליך המשפטי שתימצא בו.

ולכן- ברגע שאתה נושא בצורה גלויה ונכנסת לאיזשהו עימות - נתת לצד השני קלף שהוא יכול להשתמש בו נגדך.

אני אישית, מעדיף שהקלף הזה יישאר אצלי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 06 אפריל 2018, 13:12

חן ארצי כתב:כל זמן שמותר לפי החוק לשאת נשק בצורה גלויה, אז הנשיאה כשלעצמה לא יכולה להתפרש כאיום בנשק.

יותר סביר שהם צפו בסדרה הזאת :

https://m.youtube.com/watch?v=sS0-sCBQWkc
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד